Διγενής

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Διγενής

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Δεκ 2019, 12:59

Προέλλην έγραψε:
Το έργο ξεκινά με την αφήγηση της ιστορίας των γονέων του Διγενή: πατέρας του ήταν ο Εμίρης της Συρίας Μουσούρ, ο οποίος σε μια επιδρομή σε βυζαντινά εδάφη άρπαξε την μοναχοκόρη ενός Βυζαντινού στρατηγού.

Μουσούρ σημαίνει «Αιγύπτιος» στα αραμαϊκά, τη γλώσσα των Ασσυρίων.

Δεδομένου ότι η απώτερη πατρίδα των ΕΛ είναι η Αίγυπτος, 1000% ΕΛ ο Διγενής. :fico:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 03 Δεκ 2019, 13:18

Adminović έγραψε:
Προέλλην έγραψε:

Μουσούρ σημαίνει «Αιγύπτιος» στα αραμαϊκά, τη γλώσσα των Ασσυρίων.

Δεδομένου ότι η απώτερη πατρίδα των ΕΛ είναι η Αίγυπτος, 1000% ΕΛ ο Διγενής. :fico:

Όταν τα 'λεγα εγώ έπεσε να με φάει ο Προέλλην Λέλεξ … :angry:
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Δεκ 2019, 13:23

Προέλλην έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Παρακμη και γυφτια.

Στο Vacharvanite Euronate of Rum (εφεξής: VER) oι κάτοικοι ζούν αφιονισμένοι σε ένα φανταστικό παράλληλο σύμπαν, όπου ο Διγενής έπεσε απ τα @@ του Περικλή και του Λεωνίδα, και όπου οι Τουρκομάνοι και Σελτζούκοι μπήκαν μια νύχτα ξαφνικά μετά το Μανζικέρτ στην 100% αρχαιοελληνική Ανατολία και μας υποδούλωσαν 400 χρόνια, εμείς όμως είχαμε κρυφοσκολειό και τσούπ το 1821 ξεπετάχτηκαμε περήφανοι αρχαιΕΛ με τα επτά απιθανοσεκατομμύρια λέξεις που με 1 σεντ την μία ξοφλάμε το χρέο απο τα τσιφτετέλια στα μπουζούκια και τις μπάντες με τα GT.

Αναφερομαι στο Βυζαντιο. Ποτε δεν μου ηταν ελκυστικη αυτη η ιστορικη περιοδος και την εχω συνδεσει με μια κακομοιρια για μαρμαρωμενους βασιλιαδες, αγιες σοφιες και χαμενες πατριδες. Οταν ακουω για καπαδοκιες, μικρες ασιες και αλλες παρακμιακες περιοχες θελω να βγαλω τα ματια μου με πηρουνι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Δεκ 2019, 13:44

Παντως, σε ο,τι αφορα τα εθνοτικα, πιστευω πως ο ανατολικορωμαιος πολιτης ειχε την δικη του διακριτη ταυτοτητα. Δεν ηταν ουτε ελληνας, ουτε αρμενιος, ουτε βλαχος κλπ αλλα καποιος που μπορει να ειχε ριζες απο κατι απ'ολα αυτα και ταυτοχρονα ηταν κατι νεο και διαφορετικο. Ηταν ομως μια ταυτοτητα που βασιζοταν στην κοινη θρησκεια και τον κοινο ηγεμονα οχι την κοινη ιστορια, γλωσσα, καταγωγη κλπ. Για αυτο και επαψε να υπαρχει οταν καταλυθηκε η κρατικη εξουσια.

Νομιζω το παραδειγμα των ΗΠΑ, παρα τις διαφορες που ειχε με το Βυζαντιο, μπορει να χρησιμευσει ως υποδειγμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 03 Δεκ 2019, 13:48

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:
Στο Vacharvanite Euronate of Rum (εφεξής: VER) oι κάτοικοι ζούν αφιονισμένοι σε ένα φανταστικό παράλληλο σύμπαν, όπου ο Διγενής έπεσε απ τα @@ του Περικλή και του Λεωνίδα, και όπου οι Τουρκομάνοι και Σελτζούκοι μπήκαν μια νύχτα ξαφνικά μετά το Μανζικέρτ στην 100% αρχαιοελληνική Ανατολία και μας υποδούλωσαν 400 χρόνια, εμείς όμως είχαμε κρυφοσκολειό και τσούπ το 1821 ξεπετάχτηκαμε περήφανοι αρχαιΕΛ με τα επτά απιθανοσεκατομμύρια λέξεις που με 1 σεντ την μία ξοφλάμε το χρέο απο τα τσιφτετέλια στα μπουζούκια και τις μπάντες με τα GT.

Αναφερομαι στο Βυζαντιο. Ποτε δεν μου ηταν ελκυστικη αυτη η ιστορικη περιοδος και την εχω συνδεσει με μια κακομοιρια για μαρμαρωμενους βασιλιαδες, αγιες σοφιες και χαμενες πατριδες. Οταν ακουω για καπαδοκιες, μικρες ασιες και αλλες παρακμιακες περιοχες θελω να βγαλω τα ματια μου με πηρουνι.

Ξεχνάς τις περιόδους ακμής .

1
στίχοι ἐπιτάφιοι εἰς τὸν τάφον κυροῦ

Βασιλείου τοῦ Βουλγαροκτόνου καὶ βασιλέως.

ἄλλοι μὲν ἄλλῃ τῶν πάλαι βασιλέων

αὑτοῖς προαφώρισαν εἰς ταφὴν τόπους,
5
ἐγὼ δὲ Βασίλειος, πορφύρας γόνος,

ἵστημι τύμβον ἐν τόπῳ γῆς Ἑβδόμου

καὶ σαββατίζω τῶν ἀμετρήτων πόνων

οὓς ἐν μάχαις ἔστεργον, οὓς ἐκαρτέρουν·

οὐ γάρ τις εἶδεν ἠρεμοῦν ἐμὸν δόρυ,
10
ἀφ’ οὗ βασιλεὺς οὐρανῶν κέκληκέ με

αὐτοκράτορα γῆς, μέγαν βασιλέα·

ἀλλ’ ἀγρυπνῶν ἅπαντα τὸν ζωῆς χρόνον

Ῥώμης τὰ τέκνα τῆς Νέας ἐρυόμην

ὁτὲ στρατεύων ἀνδρικῶς πρὸς ἑσπέραν,
15
ὁτὲ πρὸς αὐτοὺς τοὺς ὅρους τοὺς τῆς ἕω,

ἱστῶν τρόπαια πανταχοῦ γῆς μυρία·

καὶ μαρτυροῦσι τοῦτο Πέρσαι καὶ Σκύθαι,

σὺν οἷς Ἀβασγός, Ἰσμαήλ, Ἄραψ, Ἴβηρ·

καὶ νῦν ὁρῶν, ἄνθρωπε, τόνδε τὸν τάφον
20
εὐχαῖς ἀμείβου τὰς ἐμὰς στρατηγίας.

https://epigraphy.packhum.org/text/166142

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Ἄλλοι αὐτοκράτορες στὸ παρελθόν,
προηγουμένως καθόρισαν γιὰ τοὺς ἑαυτούς τους ἄλλα σημεῖα ταφῆς.
Ἀλλὰ ἐγώ, ὁ Βασίλειος, ὁ πορφυρογέννητος
ὅρισα τὸν τάφο μου στὸ Ἕβδομον,
καὶ αναπαύομαι ἀπὸ τοὺς ἀτελείωτους κόπους
ποὺ διέτρεξα κατὰ τοὺς πολέμους καὶ τοὺς ὁποίους ἄντεξα.
Γιατὶ κανεὶς δὲν εἶδε τὸ δόρυ μου νὰ ξεκουράζεται
ἀπὸ τότε ποὺ ὁ Θεὸς μὲ ἐπέλεξε
ὡς αὐτοκράτορα στὴ γῆ καὶ μέγα βασιλιά,
ἀλλὰ ἤμουν ἄγρυπνος καθ’ ὅλη τὴ ζωή μου
φυλάσσοντας τὰ τέκνα τῆς Νέας Ῥώμης,
ἐκστρατεύοντας γενναῖα πρὸς τὴ Δύση
καὶ στὰ σύνορα τῆς Ἀνατολῆς.
Καὶ μαρτυροῦν ὅλα αὐτὰ οἱ Πέρσες καὶ οἱ Σκύθες,
μαζὶ μ’ αὐτοὺς καὶ οἱ Ἀβασγοί, οἱ Ἰσμαηλίτες, οἱ Ἄραβες, οἱ Ἴβηρες.
Τώρα πιά, ἄνθρωπε, κοιτώντας αὐτὸν τὸν τάφο,
ἀντάμειψέ με μὲ προσευχὲς γιὰ τὶς ἐκστρατεῖες μου

https://chronographiae.wordpress.com/20 ... σιλειοσ-β-†15-δεκεμβρίου-1025-ἕνα-ποίημ/
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Δεκ 2019, 13:51

Τι θες να πεις με αυτο το ποιημα?
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 03 Δεκ 2019, 13:54

Λαχουρένιος έγραψε:Τι θες να πεις με αυτο το ποιημα?

Ότι μου κάνει εντύπωση που σου έρχονται στο μυαλό μόνο μια κακομοιρια για μαρμαρωμενους βασιλιαδες, αγιες σοφιες και χαμενες πατριδες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Δεκ 2019, 13:56

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Τι θες να πεις με αυτο το ποιημα?

Ότι μου κάνει εντύπωση που σου έρχονται στο μυαλό μόνο μια κακομοιρια για μαρμαρωμενους βασιλιαδες, αγιες σοφιες και χαμενες πατριδες.

Ε αφου ολο κλαιγονται οι βυζαντινολαγνοι, εγω τι φταιω.... :s_no
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 03 Δεκ 2019, 15:13

Adminović έγραψε:
nemo έγραψε:Κατσε καλα βρε αντιμν απο οτι διαβασα σε πολλους ξενους συγγραφεις τους πρωτους τουρκους
αλλοι τους υπολογιζουν σε 60000 και αλλοι με 120000 χιλ...μια ορδη λενε ολο και ολο

υσ...οχι δεν πρεπει να ειναι ο διαδοχος καλα το λεει αλλα μου ειναι πολυ γνωστος :D

Μέχρι και βυζαντινό αυτοκράτορα Τούρκο είχες (από μάνα Τουρκάλα), ο Λέων Δ ο Χάζαρος.

Οι μεικτοί γάμοι ήταν κάτι το συνηθισμένο, άσχετα αν εσείς τώρα φαντασιώνεστε ότι δεν υπήρχαν.

Ήταν τόσοι πολλοί οι τούρκοι που κάναν και εξαγωγή γυναίκες....

Λοιπόν θυμάμαι πολύ καλά που είχα διαβάσει (πρίν κάποιες δεκαετίες) και το είχα συζητήσει με φιλόλογο, ότι σε πάπυρο υπήρχε διήγηση περιηγητή ο οποίος "μέτρησε" τους τούρκους όταν πρωτοεμφανίστηκαν και ανάφερε ότι ήταν λαός 100 τέντες άνθρωποι (δηλαδή μέτρησε τις τέντες) .... πόσους να φιλοξενεί μια τέντα 50, 60, 100 άτομα, εγώ να σου πω 100 άτομα δηλαδή 100 Χ 100 = 10.000.... ο λαός αυτός είναι αποτέλεσμα βιαίων εκτουρκισμών.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Δεκ 2019, 20:53

pluton έγραψε:
Adminović έγραψε:
Μέχρι και βυζαντινό αυτοκράτορα Τούρκο είχες (από μάνα Τουρκάλα), ο Λέων Δ ο Χάζαρος.

Οι μεικτοί γάμοι ήταν κάτι το συνηθισμένο, άσχετα αν εσείς τώρα φαντασιώνεστε ότι δεν υπήρχαν.

Ήταν τόσοι πολλοί οι τούρκοι που κάναν και εξαγωγή γυναίκες....

Λοιπόν θυμάμαι πολύ καλά που είχα διαβάσει (πρίν κάποιες δεκαετίες) και το είχα συζητήσει με φιλόλογο, ότι σε πάπυρο υπήρχε διήγηση περιηγητή ο οποίος "μέτρησε" τους τούρκους όταν πρωτοεμφανίστηκαν και ανάφερε ότι ήταν λαός 100 τέντες άνθρωποι (δηλαδή μέτρησε τις τέντες) .... πόσους να φιλοξενεί μια τέντα 50, 60, 100 άτομα, εγώ να σου πω 100 άτομα δηλαδή 100 Χ 100 = 10.000.... ο λαός αυτός είναι αποτέλεσμα βιαίων εκτουρκισμών.

εγω δεν διαβασα μονο εναν αλλα οσους εβρισκα γιατι με ενδιεφερε πολυ
θυμαμαι τρεις ειναι οι επισημες μετρησεις των τουρκων και ΑΝ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΝΑ ΤΙς ΒΑΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ
60 χιλ -90 χιλ. 120χιλ ......με το που εγκατασταθηκαν απάλλαξαν τους ιθαγενεις απο φορολογια
που εκεινα τα χρονια ηταν πολυ ασχημη λογω μαλακιων του βυζαντιου
και αρχισαν το παιδομαζωμα αυτο γινοταν στην αρχη με την θεληση των γονιων
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Ιστορία”