ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Αρα καιεγω αμα υποστηριζω οτι η κοινωνικη πολιτικη ειναι αχρηστη μπορεινα φερω το πραδειγμ της δουλειας και να το παιξω μαγκας
Δηλαδή;
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Αρα καιεγω αμα υποστηριζω οτι η κοινωνικη πολιτικη ειναι αχρηστη μπορεινα φερω το πραδειγμ της δουλειας και να το παιξω μαγκας

ΩRIΩNAS7 έγραψε:ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Αρα καιεγω αμα υποστηριζω οτι η κοινωνικη πολιτικη ειναι αχρηστη μπορεινα φερω το πραδειγμ της δουλειας και να το παιξω μαγκας
Δηλαδή;

ΩRIΩNAS7 έγραψε:Ότι κάνει μια ιδιωτική μπορεί να το κάνει και μια δημόσια τράπεζα. Και μάλιστα χωρίς την ανάγκη δημιουργίας ιδιωτικής υπεραξίας.
Βέβαια βλέπω στο σχόλιό σου ότι προβαίνεις σε ένα λογικό άλμα. Μιλάς για κρατικοποίηση επιχειρήσεων. Αυτό για να συμβεί προϋποθέτει αλλά πράγματα. Ασ ξεκινήσουμε πρώτα από τα βασικά και βλέπουμε μετά για τα υπόλοιπα.
Όπως και να χει όμως, ειτε σε κομουνιστικό είτε σε καπιταλιστικό κόσμο, οι τράπεζες δεν εχουν κανέναν λόγο να είναι ιδιωτικές και πολλές. Τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, νοσοκομεία, ασφαλιστικά Ταμεία πρέπει να ναι δημόσια.
Τα έσοδα θα είναι τεράστια και οι κοινωνικές παροχές πιο εφικτές και ουσιαστικές.
Το επιχείρημα με τα λεφτά στο στρώμα είναι παντελώς άκυρο και το ξέρεις. Οπότε δεν ασχολούμαι

Λαχουρένιος έγραψε:
Στην ΕΣΣΔ ................

ΩRIΩNAS7 έγραψε:ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Αρα καιεγω αμα υποστηριζω οτι η κοινωνικη πολιτικη ειναι αχρηστη μπορεινα φερω το πραδειγμ της δουλειας και να το παιξω μαγκας
Δηλαδή;

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Απετυχε η ΕΣΣΔ
Κατερρευσε
Διαλυθηκε
Αποτελει παρελθον
Δεν αποτελει φωτεινο παρδειγμα για τιποτε

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Δηλαδή;
Υποστηριξες οτι οι ιδιωτικες τραπεζες ειναι αχρηστες
Ερωτηθηκες που εφαρμοζεται συστημα χωρις ιδιωτικες τραπεζες
Θεωρησες αστεια την ερωτηση και εφερες ως παραδειγμα την δουλεια πριν την καταργηση της
Ε χρησιμοποιω και εγω το ιδιο αστειο επιχειρημα με εσενα
Η κοινωνικη πολιτικη ειναι αχρηστη γιατι η δουλεια ετσι και γιουβετσι
Σαρεσει να βλεπεις συνομιλητ6ες στο δικο σου επιπεδο;
Τι νομιζες οτι ειχες το αποκλειστικο προνομιο στις ψευτοεξυπναδες;

ΩRIΩNAS7 έγραψε:ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Α μάλιστα. Άρα δεν έχεις τι να πεις και προβαίνεις σε "έτσι και γιουβέτσι".![]()
Επίσης για μια ακομα φορά ψευδεσαι καθώς δεν με ρώτησες ποτέ πως δουλεύει το σύστημα, αλλά ζήτησες να σου αναφέρω μια χωρα που υπάρχει αυτό.
Επίσης επιβεβαιώνεται πως η απάντηση μου ήταν άψογη καθώς σε οδήγησε σε ad hominem τοθετήσεις, αερολογίες και εριστικό ύφος ώστε να αλλάξεις το κέντρο βερους της συζήτησης άρα και τη προσοχή.
Λοιπόν πάμε πάλι. Δεν χρειάζεται να έχει εφαρμοστεί κάτι κάπου αλλού, για να το κάνουμε. Έτσι είναι η ΕΞΕΛΙΞΗ. Κάτι εφαρμόζεται κάπου για πρώτη φορά και μετά συνεχίζει.
Έτσι καταργήθηκε η δουλειά, η βασιλεία κλπ
Deal with it να πάμε παρακάτω.

Λαχουρένιος έγραψε:Και να προσθεσω οτι συγκεκριμενα στην Ελλαδα υπαρχει ''παραδοση'' να παρεμβαινουν οι πολιτικοι και να πιεζουν τις τραπεζες να χρηματοδοτησουν ημετερους με εγγυησεις της πλακας. Αν αυτο ειναι ελευθερη αγορα εγω ειμαι ο Χαγιεκ.