Αδίστακτη εξαπάτηση της «μεσαίας τάξης» από τον Μητσοτάκη, ενώ σχεδιάζει την εξαφάνισή της

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Αδίστακτη εξαπάτηση της «μεσαίας τάξης» από τον Μητσοτάκη, ενώ σχεδιάζει την εξαφάνισή της

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Απρ 2019, 17:42

Λαχουρένιος έγραψε:
nemo έγραψε:μαζι με αυτο παει και η ποιοτητα της παιδειας

σας ξεκουτιασε πνευματικα η κομμουνιστικη γραφη και εχετε απαρνηθει τα βασικα

γενικως -πανω στο θεμα παιδειας εχουν γραφτει πολλα
αλλα δεν εχει προστεθει τιποτα παραπανω απο οσα μας λεει η ελ γραμματεια

Αλλο πραγμα η αρχαιοελληνικη γραμματεια, και αλλο η εθνικιστικη παιδεια τυπου ''πατρις-θρησκεια-οικογενεια'' των δεκαετιων του '50 και του '60.

Η εποχη του χωροφυλακα εχει περασει οριστικα. Η ακροδεξια ειναι πιθανο να επικρατησει αλλα θα εχει αρκετα διαφορετικη μορφη απο τον Παπαδοπουλο ή ο,τι αλλο νοσταλγειτε.

βρε εχουμε γεμισει με χαζους ακου τιποτα δεν ξαναγινεται το ιδιο ουτε το κκε του σταλιν
ουτε και η δικτατορια του παπ. ουτε η γερμανια του χιτλερ
ουτε και να ξαναγεννησουμε αλεξανδρους και σωκρατες κλπ
διαβαστε λιγο Τα πάντα ρει και ουδέν μένει
(Η διαρκής κίνηση και μεταβολή αποτελεί το θεμελιώδες χαρακτηριστικό της πραγματικότητας. Σε ό,τι αφορά τη θέση του ως προς τις αντίθετες έννοιες, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το απόφθεγμά του «τα ψυχρά θερμαίνονται, τα θερμά ψύχονται, τα υγρά ξηραίνονται, τα ξηρά υγραίνουν», το οποίο υποδεικνύει ότι οι φαινομενικά αντίθετες καταστάσεις, τάσεις και δυνάμεις, συνδέονται με μια συνεκτική σχέση αρμονίας.)

ακομη και η καλυτερη μιμηση δεν θα ανταποκρινεται πιστα σε εκεινο που προυπηρχε
οποτε αν θα ξαναεχουμε δικτατορια θα ειναι η καλυτερη ή πολυ χειροτερη

το πασοκ αλλαξε σε λιγοτερο απο δεκα χρονια ο συριζας σε λιγοτερες απο 48 ωρες
αυτο ειναι το ενα το αλλο ειναι αν τα παιζακια δεν μαθουν απο μικρα να αγαπανε
την χωρα τους και τους ανθρωπους της αυτο θα τους δημιουργησει προβληματα
μεγαλωνοντας και στους γυρω τους ειναι το βασικο ακομη και σε μια επιχειρηση
που θα πιασεις δουλεια εσυ -δεν προκοβεις σε αυτην αν την απαξιωνεις συνεχως

αλλο πραγμα η μαθηση και η αγαπη της πατριδας
και αλλο πραγμα η ώθηση προς το μίσος

1)μαθαίνω τα παιδιά να αγαπούν τον τόπο τους και τους ανθρωπους τους
2)Μαθαίνω στα παιδιά να μισούν τους ξενους

οπως βλεπεις ειναι δυο ξεχωριστές ενότητες -προτάσεις

και αλιμονο σε ενα δασκαλο να μην μπορει να τις διακρίνει
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Αδίστακτη εξαπάτηση της «μεσαίας τάξης» από τον Μητσοτάκη, ενώ σχεδιάζει την εξαφάνισή της

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 15 Απρ 2019, 18:20

Αρίστος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Τα θέλει ο κώλος της μεσαίας τάξης. Πρόκειται για το πιο συμφεροντολογικό και αμοραλιστικό κομμάτι της κοινωνίας.
Το χάλι της χώρας, σε όλα τα επίπεδα (ακόμα και το παρκάρισμα σε ράμπες αναπήρων), είναι δικό της κατόρθωμα.

Η μεσαια ταξη ηταν αυτη που εβγαζε παντοτε τους ηγετες των επαναστασεων και οχι το προλεταριατο. Εδω ο Μαρξ εκανε σοβαρο λαθος, το βιομηχανικο προλεταριατο αποδειχθηκε ιστορικα η πιο καθυστερημενη και αντιδραστικη ταξη. Ακομη και οι αγροτες υπηρξαν πιο επαναστατες απο τους εργατες, πιχι στην Κουβα, το Βιετναμ, την Καμποτζη και την Κινα. Οσο για τη μεσαια ταξη ειναι η ταξη που βγαζει τους μεγαλους επαναστατες ηγετες, τους μεγαλους πολιτικους φιλοσοφους και τους μεγαλους αγκιτατορες. Ειναι η ταξη που μυριζεται τις μεγαλες κοινωνικες και οικονομικες αλλαγες και σπευδει να τις πραγματωσει.

.

Δεν ''βγάζουν'' (αναδεικνύουν) οι κοινωνικές τάξεις τους ηγέτες, αλλά η κοινωνική συνείδηση του ηγέτη είναι αυτή που θα τον κατατάξει ή όχι στη σωστή πλευρά. Το ότι στην πλειοψηφία τους οι επαναστάτες ηγέτες είχαν, ή έχουν, καταγωγή από τα μεσαία ή ανώτερα κοινωνικά στρώματα, αυτό οφείλεται στο ότι οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες σε αυτές τις τάξεις για μόρφωση, που θα τους επιτρέψει τον κοινωνικό προβληματισμό, είναι απείρως περισσότερες από αυτές που διαθέτει το ''βιομηχανικό'' και το ''λούμπεν'' προλεταριάτο.
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 15 Απρ 2019, 19:56

εγώ πάντως νομίζω ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι ...ανθέλληνες και πρέπει να ξεμπερδεύουμε απο αυτούς και πρώτο πρώτο εμένα
άσε που είμαι και πνεύμα επαναστατικό, τι να σου κάνω ο άνθρωπος πάω και παρασέρνω τα άμυαλα παιδάκια
ε...τώρα μια Μακρόνησος μου αξίζει
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 15 Απρ 2019, 20:36

vallon έγραψε:εγώ πάντως νομίζω ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι ...ανθέλληνες και πρέπει να ξεμπερδεύουμε απο αυτούς και πρώτο πρώτο εμένα
άσε που είμαι και πνεύμα επαναστατικό, τι να σου κάνω ο άνθρωπος πάω και παρασέρνω τα άμυαλα παιδάκια

σε ολα τα νησια ετοιμαζονται καινουργιες δομες φιλοξενιας αντε και του χρονου
να διδασκετε σε αλλοδαπους να τους λετε για το κκε προλεταριο
και φτου φτου κακο ναζι
και καλη επιτυχια... να που ειμαι και καλο παιζι!
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 16 Απρ 2019, 05:02

nemo έγραψε:
vallon έγραψε:εγώ πάντως νομίζω ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι ...ανθέλληνες και πρέπει να ξεμπερδεύουμε απο αυτούς και πρώτο πρώτο εμένα

σε ολα τα νησια ετοιμαζονται καινουργιες δομες φιλοξενιας αντε και του χρονου
να διδασκετε σε αλλοδαπους να τους λετε για το κκε προλεταριο
και φτου φτου κακο ναζι
και καλη επιτυχια... να που ειμαι και καλο παιζι!

είσαι όμως και λίγο χάπι
τα καταπίνεις όλα αμάσητα ρε γμτ
:D
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”