Άντρες και χορός

Ελληνική και ξένη μουσική.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Άντρες και χορός

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Απρ 2019, 17:11

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Στον αντρα ειναι πιο δυσκολος ο χορος γιατι πρεπει οντως να χορεψει ωραια. Η γυναικα λιγο κωλο να κουνησει θα τραβηξει ολα τα βλεμματα. Λογω κωλου οχι χορου :fico:

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανδρών όταν βγαίνεις έξω σε κάποιο κλαμπ.
Αυτοί που κάθονται με το ποτό στο χέρι και γυρνάνε το κεφάλι τους σαν φάρος ψάχνοντας για γκόμενα και οι άλλοι που βγαίνουν για να χορέψουν και δείχνουν ότι διασκεδάζουν.
credits στους δεύτερους

Και οι αλλοι για τις γκομενες το κανουν, κανεις δεν βγαινει απλα για να χορεψει :D
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Απρ 2019, 17:25

Λαχουρένιος έγραψε:
Και οι αλλοι για τις γκομενες το κανουν, κανεις δεν βγαινει απλα για να χορεψει :D

Μην το λες υπάρχουν αρκετοί άντρες που τους αρέσει ο χορός, η μουσική κτλ πέρα από την μπάλα, τα αθλητικά και την πολιτική.

Μια φορά είχαμε βγει σε ένα κλαμπ και ήταν ένας νεαρός που είχε ξεβιδωθεί να χορεύει. Πραγματικά χόρευε πολύ ωραία. Είχε τραβήξει όλα τα βλέμματα.
Δεν είχε σταματήσει. Είχε οργώσει όλο το μαγαζί.
Τον είχε συνεπάρει η μουσική. Ήταν κυριολεκτικά στην κοσμάρα του.
Σαν να μην υπήρχαμε όλοι οι υπόλοιποι.

Κάτσε ρε, Λαχουρένιε, άμα σε κάποιον αρέσει ο χορός (άντρας ή γυναίκα) δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να χορέψει.
Δλδ εντάξει λέμε πχ πάμε για καφέ, πάμε για φαγητό, πάμε για σινεμά κτλ αλλά πάμε για χορό δεν παίζει και πολύ.
Εν τω μεταξύ μπορεί κάποιος όντως να θέλει να βγει αποκλειστικά για να χορέψει.
Πού να πάει ρε γαμώτο;

Δεν υπάρχουν μαγαζιά για χορό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Απρ 2019, 17:40

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Μην το λες υπάρχουν αρκετοί άντρες που τους αρέσει ο χορός, η μουσική κτλ πέρα από την μπάλα, τα αθλητικά και την πολιτική.

Μια φορά είχαμε βγει σε ένα κλαμπ και ήταν ένας νεαρός που είχε ξεβιδωθεί να χορεύει. Πραγματικά χόρευε πολύ ωραία. Είχε τραβήξει όλα τα βλέμματα.
Δεν είχε σταματήσει. Είχε οργώσει όλο το μαγαζί.
Τον είχε συνεπάρει η μουσική. Ήταν κυριολεκτικά στην κοσμάρα του.
Σαν να μην υπήρχαμε όλοι οι υπόλοιποι.

Κάτσε ρε, Λαχουρένιε, άμα σε κάποιον αρέσει ο χορός (άντρας ή γυναίκα) δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να χορέψει.
Δλδ εντάξει λέμε πχ πάμε για καφέ, πάμε για φαγητό, πάμε για σινεμά κτλ αλλά πάμε για χορό δεν παίζει και πολύ.
Εν τω μεταξύ μπορεί κάποιος όντως να θέλει να βγει αποκλειστικά για να χορέψει.
Πού να πάει ρε γαμώτο;

Δεν υπάρχουν μαγαζιά για χορό.

Ειναι αναλογα το setting.

O χορος σε παρτυ, κλαμπ και μπουζουκια ειναι μεσο φλερτ και κοινωνικοποιησης. Ειδικα ο αντρας δε θα παει σε τετοια μερη για να χορεψει ή να ακουσει μουσικη, αλλα για να φλερταρει και να δει ωραιες κοπελες να κουνιουνται.

Εκει που οι ανθρωποι αγαπανε πραγματικα τον χορο ειναι σε εκδηλωσεις παραδοσιακης μουσικης ή σε παρτι ηλεκτρονικης μουσικης. Οχι πως και εκει δεν υπαρχει το στοιχειο του φλερτ.

Μια ενδιαμεση περιπτωση ειναι οι διαφορες σχολες χορου.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Απρ 2019, 17:58

Λαχουρένιος έγραψε:
Ειναι αναλογα το setting.

O χορος σε παρτυ, κλαμπ και μπουζουκια ειναι μεσο φλερτ και κοινωνικοποιησης. Ειδικα ο αντρας δε θα παει σε τετοια μερη για να χορεψει ή να ακουσει μουσικη, αλλα για να φλερταρει και να δει ωραιες κοπελες να κουνιουνται.

Εκει που οι ανθρωποι αγαπανε πραγματικα τον χορο ειναι σε εκδηλωσεις παραδοσιακης μουσικης ή σε παρτι ηλεκτρονικης μουσικης. Οχι πως και εκει δεν υπαρχει το στοιχειο του φλερτ.

Μια ενδιαμεση περιπτωση ειναι οι διαφορες σχολες χορου.

Ναι, εντάξει αλλά υπάρχει και μια μερίδα αντρών, έστω και μικρή, που όπου και να είναι χορεύουν γιατί απλά τους αρέσει ο χορός.
Και ειδικά αν είναι η μουσική που ακούνε, ψάχνουν τέτοια μαγαζιά ή events για να γουστάρουν και όχι τόσο για να βρουν γκόμενα.

Δεν είναι όλοι οι άντρες οι βαρείς και ασήκωτοι. Υπάρχουν και αυτοί που ασχολούνται με τον χορό και τη μουσική.
Το κακό είναι ότι είναι πολύ μικρής ηλικίας.
:crying11:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 14 Απρ 2019, 18:03

Στους αντρες αρεσει η μουσικη περισσοτερο απο τις γυναικες. Πιο συχνα θα συναντησεις αντρα πορωμενο με την μουσικη, μεταλα, ροκα, τζαζα, ηλεκτρονικακια κλπ. Και γω ειμαι πορωμενος με την μουσικη αλλα δεν μου αρεσει ο χορος.

Πολλα ειδη μουσικης αλλωστε πρακτικα δεν χορευονται πχ κλασικη ή τζαζ.

Στον χορο εχουν μεγαλυτερη κλιση οι γυναικες.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Απρ 2019, 18:19

Λαχουρένιος έγραψε:Στους αντρες αρεσει η μουσικη περισσοτερο απο τις γυναικες. Πιο συχνα θα συναντησεις αντρα πορωμενο με την μουσικη, μεταλα, ροκα, τζαζα, ηλεκτρονικακια κλπ. Και γω ειμαι πορωμενος με την μουσικη αλλα δεν μου αρεσει ο χορος.

Εντάξει εκ φύσεως ρε συ. Επειδή είναι περισσότερο θηλυπρεπείς.
Λίγο να κουνηθούν φαίνεται ότι χορεύουν.
Αυτό δεν είναι χορός όμως.

Εγώ πιστεύω ότι και οι γυναίκες και οι άντρες έχουν τις ίδιες δυνατότητες άμα ξέρουν να χορεύουν.
Απλά πιο παλιά ο άντρας θεωρούνταν ταμπού να χορεύει. Μόνο κανένα παραδοσιακό.
Αλλά τώρα έχουν αλλάξει οι εποχές και βλέπεις πάρα πολλούς άντρες που ασχολούνται με τον χορό.
Και αυτό μου αρέσει πολύ.
Επιτέλους.
Απελευθερωθείτε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 14 Απρ 2019, 18:56

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Στους αντρες αρεσει η μουσικη περισσοτερο απο τις γυναικες. Πιο συχνα θα συναντησεις αντρα πορωμενο με την μουσικη, μεταλα, ροκα, τζαζα, ηλεκτρονικακια κλπ. Και γω ειμαι πορωμενος με την μουσικη αλλα δεν μου αρεσει ο χορος.

Εντάξει εκ φύσεως ρε συ. Επειδή είναι περισσότερο θηλυπρεπείς.
Λίγο να κουνηθούν φαίνεται ότι χορεύουν.
Αυτό δεν είναι χορός όμως.

Εγώ πιστεύω ότι και οι γυναίκες και οι άντρες έχουν τις ίδιες δυνατότητες άμα ξέρουν να χορεύουν.
Απλά πιο παλιά ο άντρας θεωρούνταν ταμπού να χορεύει. Μόνο κανένα παραδοσιακό.
Αλλά τώρα έχουν αλλάξει οι εποχές και βλέπεις πάρα πολλούς άντρες που ασχολούνται με τον χορό.
Και αυτό μου αρέσει πολύ.
Επιτέλους.
Απελευθερωθείτε.

Αυτό θεωρούταν ταμπού απο την εποχή που στην χώρα εισήχθησαν απαιτητικοί χοροί απο την αλλοδαπή. Οι βλαχαρβανιτάδες απλά πέρα απο τσάμικο δεν μπορούσαν να χορέψουν κάτι άλλο και έτσι άρχισαν να καλούν γιεγιέδες και αδελφές όλους τους καλύτερούς τους.

Γενικά και στα χουριά παλιότερα όποιος χόρευε καλά στα πανηγύρια, χτυπούσε γκομενάκια. Το πρόβλημα εμφανίστηκε όταν τα γκομενάκια των χωριών έπαψαν να ενδιαφέρονται για τους τύπους που μυρίζαν νταγκίλα και χορεύαν τον γνωστό αλβανικό χορό, και άρχιζαν να κοιτάνε τα καθαρά αγοράκια που χόρευαν κούλ χορούς.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Απρ 2019, 19:05

Προέλλην έγραψε:Αυτό θεωρούταν ταμπού απο την εποχή που στην χώρα εισήχθησαν απαιτητικοί χοροί απο την αλλοδαπή. Οι βλαχαρβανιτάδες απλά πέρα απο τσάμικο δεν μπορούσαν να χορέψουν κάτι άλλο και έτσι άρχισαν να καλούν γιεγιέδες και αδελφές όλους τους καλύτερούς τους.

Έλα ρε προέλλην πού είσαι; Ήθελα να σου πω. Με άναψες φωτιές.
Από τότε που έβαλες τον shuffle δάσκαλο, το ένα με οδήγησε στο άλλο και κατέληξα να ακούω κινέζικο τέκνο. Ή τέλος πάντων δεν ξέρω τι είδος είναι αυτό.
:laugh1:

Σχετικά με αυτό που είπες νομίζω παλιά ήταν καθολικό το φαινόμενο σε πιο σκληροπυρηνικές κοινωνίες. Όχι μόνο Ελλάδα. Άμα κάποιο αγόρι ήθελε να ασχοληθεί με τον χορό, οι γονείς νόμιζαν ότι ήθελε να γίνει μπαλαρίνος,ντιντίς και τέτοια.
Ευτυχώς αυτά τα στερεότυπα ξεπεράστηκαν.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 14 Απρ 2019, 19:08

Ακούστε κομματάρα :laugh1:

0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator