Λαχουρένιος έγραψε:Αλλοι οι αναρχικοι, αυτοι δεν πιστευουν στα κομματα και στις εκλογες. Για τους υπολοιπους υπαρχουν αντιστοιχα κομματα απο την ακρα δεξια μεχρι την ακρα αριστερα.
Ε καλά τώρα. Υπάρχουν και οι θεωρητικοί αναρχικοί, οι κρυφοαναρχικοί ή συμβιβασμένοι αναρχικοί.
Αναρχία δε σημαίνει μόνο μολότοφ και εξάρχεια.
Η αναρχία είναι ένα τελείως θεωρητικό μη εφαρμόσιμο μοντέλο που ακόμα και οι πιο σκληροπυρηνικοί αναρχικοί το ξέρουν αυτό.
Μπορεί κάποιος να πιστεύει στην αναρχία ως ιδέα αυτό όμως δεν τον αποκλείει από το να ψηφίσει κάποιο κόμμα. Θα αναγκαστεί να το κάνει έτσι κι αλλιώς.
Για αυτό σου λέω μην μπερδεύεις τις ιδεολογίες με τα κόμματα. Άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη.
Κι εγώ θεωρώ τον κομμουνισμό πχ πολύ ιδανικό μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ψηφίσω ΚΚΕ.
Πχ "Ο κομμουνισμός ως έννοια σχετίζεται με μια μορφή κοινωνίας η οποία θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και αποκεντρωμένα, δημιουργώντας ένα κράτος πρόνοιας και εξαλείφοντας τις διακριτές κοινωνικές τάξεις ... μπλα, μπλα, μπλα"
Ωραίο ακούγεται στη θεωρία αλλά απέχει πολύ από την πράξη.
Ρε λαχουρένιε κι εσύ ο ίδιος το εννόησες. Κανείς δε ψηφίζει βάσει ιδεολογίας αλλά βάσει ατομικού συμφέροντος.
Εγώ μπορεί να έχω μια α΄ ιδεολογία αλλά αν με εξυπηρετεί καλύτερα το β' κόμμα αυτό θα ψηφίσω.
Καλώς ή κακώς αυτή είναι η λογική του ψηφοφόρου.
Τις ιδεολογίες τις κρατάει μόνο για καμιά συζήτηση σε κανένα καφενείο ή σε κανένα φόρουμ καλή ώρα.