1821 και Grexit

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: 1821 και Grexit

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 25 Μαρ 2015, 21:20

Kauldron έγραψε:Δεν έχει σχέση η κατανάλωση προϊόντων από άλλες χώρες με την πολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Μη λέμε ο,τι θέλουμε. Ισχύουν αυτά που είπε ο jango.

Δλδ δεν έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό πολιτισμική παγκοσμιοποίηση στην Ελλάδα;
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 25 Μαρ 2015, 21:24

Kauldron έγραψε:Δεν έχει σχέση η κατανάλωση προϊόντων από άλλες χώρες με την πολιτισμική παγκοσμιοποίηση. Μη λέμε ο,τι θέλουμε. Ισχύουν αυτά που είπε ο jango.

Είναι θεμελιώδης η κατανάλωση προιόντων ,υπηρεσιών και κουλτούρας μεταξύ των χωρών για την παγκοσμιοποίηση.
0 .

jango
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό jango » 25 Μαρ 2015, 21:28

mitsokollias έγραψε:Οχι γιατί δε θα είναι ανταγωνιστικά με αυτά των υφιστάμενων πολυεθνικών με τις τεράστιες οικονομίες κλίμακας.

Δεν είαι ανταγωνιστικά σε συνθήκες ευρώ. Με εθνικό νόμισμα το κυριότερο προστατευτικό μέτρο είναι η νομισματική υποτίμηση.
Σε συνθήκες εκτός ευρώ θα είναι και ίσως θα πρέπει με το επιχείρημα ή το πρόσχημα της ανθρωπιστικής κρίσης να διαπραγματευτούμε για την κατ' εξαίρεση εφαρμογή περισσότερων προστετευτικών μέτρων.

Όλα αυτά όμως σνεπάγονται πίεση εκ από κάτω (από τον λαό με διαδηλώσεις) για να γίνουν. Οι πολιτικοί είναι εύκολο να ελεγθούν (είτε με διαφθορά είτε με - ακόμα και προσωπικό - εκβιασμό πχ. παράδειγμα σχεδίων δολοφονίας Καραμανλή)
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 25 Μαρ 2015, 21:28

Diadochos έγραψε:

Δλδ δεν έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό πολιτισμική παγκοσμιοποίηση στην Ελλάδα;

Πιο πολύ "αμερικανοποίηση", όπως και στις άλλες χώρες.
Αλλά (και για ν' αποδείξουμε το εσφαλμένο της σκέψης) δεν καταναλώνουμε πολύ περισσότερα Γερμανικά, Γαλλικά, κλπ προϊόντα παρά Αμερικανικά? Προφανώς.
Τότε πώς είμαστε και είμασταν "αμερικανοποιημένοι" πολιτισμικά, αλλά οχι "γερμανοποιημένοι", "γαλλοποιημένοι", κλπ?
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 25 Μαρ 2015, 21:28

Μήτσε αν μεταξύ μας που μιλάμε την ίδια γλώσσα και κατά κάποιον τρόπο έχουμε την ίδια ιδιοσυγκρασία και
δεν μπορούμε να οργανωθούμε σε κινήματα φαντάσου τι θα γίνει με το μπέρδεμα των πληθυσμών.
0 .

Άβαταρ μέλους
Fidite Nemini
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Fidite Nemini » 25 Μαρ 2015, 21:29

Diadochos έγραψε:

Εδώ γρ'αφεις πια μόνιμα; Θα το καθιερώσω και εγώ τα πιστομποτ στο παραπχορυμ είναι 5 προς 1 (με κλώνους) και ανοίγουν 30 νηματα τη μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο (που δεν υπάρχει όντως για αυτά :D ) Θα μεινω εδώ γιατί να κάνουμε μάγκες τους τελειωμένους :s_cool
0 .
Ως και parapxoroum slayer

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 25 Μαρ 2015, 21:30

parapxorum slayer έγραψε:
Diadochos έγραψε:

Εδώ γρ'αφεις πια μόνιμα; Θα το καθιερώσω και εγώ τα πιστομποτ στο παραπχορυμ είναι 5 προς 1 (με κλώνους) και ανοίγουν 30 νηματα τη μέρα σαν να μην υπάρχει αύριο (που δεν υπάρχει όντως για αυτά :D ) Θα μεινω εδώ γιατί να κάνουμε μάγκες τους τελειωμένους :s_cool

:haka: :haka: :haka: :haka: :haka: :haka: :haka: :haka:
0 .

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 25 Μαρ 2015, 21:31

parapxorum slayer έγραψε:
Diadochos έγραψε:

Ναι ρε 'συ, ούτε καν view στον βρωμερό υπόνομο της Νέας Δημορκατίας και τους τσογλαναράδες που την διαχειρίζονται και προβάλλουν.

:D
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

exomotis
Chiprleader
Chiprleader

Δημοσίευσηαπό exomotis » 25 Μαρ 2015, 21:33

mitsokollias έγραψε:
exomotis έγραψε:
mitsokollias έγραψε:Νομίζω ότι έχετε ιδεολογικές παρωπίδες ,σε μια πολιτισμική πραγματικότητα. Λειτουργείτε μέχρι το μέτωπο σε παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον ,αλλά αμφισβητείτε την παγκοσμιοποίηση. Εγώ πάλι δεν μπορώ να το δεχτώ από το sony vaio laptop, με την LG TV απέναντι ,το Samsung smartphone δίπλα μου ,ενώ το μεσημέρι έφαγα μπακαλιάρο Νορβηγίας ,τηγανισμένο στο Γαλλικό Tefal, πάνω στο μάτι της Bosch εστίας.

Καταλαβες τι εγραψα ?
Εσυ εισαι οπως ολοι που αυτα ακριβως βρισκουν εδαφος και που γραφεις τους αλλους στα @@ σου σαν αστος μεσαιος.
Τα δις στον πλανητη ομως δεν ειναι σαν εσενα, για αυτο σημερα οσο παει γινεται χειροτερο.
Το παν λοιπον δεν εισαι εσυ και οι σαν εσενα.

Μα δεν είμαι μόνο εγώ. Και ο φτωχός Ινδός έχει κινητό ,τηλεόραση, ακούει αγγλική μουσική και βλέπει αμερικάνικες ταινίες, ή χρησιμοποιεί ίντερνετ. Το ίδιο και ο Αφρικάνος ,ο Ρώσσος, ο λατινοαμερικάνος ή ο Αραβας.
Ακόμη και οι σχιζοφρενείς τζιχαντιστές χρησιμοποιούν φουλ παγκοσμιοποιημένα μέσα για τη δράση και την προπαγάνδα τους. Τα δις στον πλανήτη είναι σαν εμένα. Απλά άλλοι έχουν πρόσβαση σε περισσότερα προιόντα της παγκοσμιοποίησης και άλλοι σε λιγότερα. Μπορεί στην Αφρική κάποιος να τρώει σκέτο ρύζι ,αλλά είναι το ίδιο ρύζι με αυτό που έχω στο ντουλάπι μου από την Καμπόζη ,άσχετα αν εγώ θα το φάω μαζί με μοσχάρι. Νιώσε.

Οχι , δεν εχει ο φτωχος Ινδος αυτο που νομιζει η φαντασια σου, γιατι απλα δεν γνωριζεις τιποτα απο φτωχο Ινδο.
Ετυχες στην περιπτωση που εχω κανει στην Ινδια αρκετο χρονο και μαλιστα σε περιοχες που δεν εχεις ιδεα τι εστι αυτο που γραφεις.
Οχι φιλαρα, δεν εχεις καμμια σχεση και οι σαν εσενα με αυτο που περιγραφεις σε μια ταξικοτατη βεβαια κοινωνια, την πιο ταξικη στον πλανητη.
Δεν εχει δει την γυναικα σε κλουβι στην Βομβαη ουτε τα χιλιαδες παιδακια στο Τσεναυ που παρακαλανε για μια ρουπια.
Δεν εχουν στον ηλιο μοιρα και καμμια σχεση μαζι σου και με αλλους εδω και φυσικα και
αυτοι δεν γνωριζουν, δεν ξερω εσυ βεβαια, αν και αυτα που εχουν σημερα τους ανοικουν.
Και αυτο γιατι σε κρισεις κατανοουν και αυτοι οι αστουληδες οτι δεν τους ανηκει τιποτα , και με δυσκολα και ο ιδιος ο εαυτος τους.
Οσοι ομως κατανοουν την ουσια το καταλαβαινουν αυτο και δεν λενε οτι ειμαστε καλα σημερα ειδικα επειδη ετυχε να ειναι με τους νικητες.

Τιποτα σε κανενα αστο, παρεκτος απο την αρχουσα ταξη του δεν ανηκει.
Ουτε το σπιτι, ουτε το αυτοκινητο, ουτε τα ηλεκρικα ειδη που περιγραφεις.
Αυτη ειναι η ουτοπια του και αυτο το Αμερικανικο ονειρο που σου περνα , αλλα στην κριση ομως ο πλεον εξελιγμενος, ο Αμερικανος δηλαδη που εσυ και εγω ειμαστε μια τριχα απο τα @@ του σε επιπεδο μεσοαστικης ζωης και κουλτουρας , ξερεις πως αντιδρα?
Αυτοκτονει συνηθως η κοιμαται κατω απο γεφυρες.
Γιατι τοτε καταλαβαινει το ποσο μαλακας ηταν, τοτε βλεπει να μπαινουν σπιτι και να του τα παιρνουν ολα.
Τοτε βλεπει και το ιδιο το σπιτακι του να τελειωνει.
Τοτε βλεπει και η γυναικα του να του κανει νερα μετα απο ολα αυτα που τον βρηκαν κατακεφαλα, και να αντιδρασει δεν μπορει γιατι ετσι μεγαλωσε.
Οποιος λοιπον κατανοει και εχει ταξικη συνειδηση αυτα ειναι βασικα και δεν πρεπει να τα αγνοει, εφοσον λεει οτι γνωριζει και λιγο απο Μαρξ.
Οποιος ομως βλεπει μονο την παρτη του ειναι κατανοητο μεν ,χυδαιο δε για μενα.
0 .

Χαοτικός

Δημοσίευσηαπό Χαοτικός » 25 Μαρ 2015, 21:37

Ρόκε γιατι με τέτοιο ύφος ρε; Δεν διάβασα όλες τις σελίδες αλλά δεν είναι κάνα πιτσομπότ ο Μήτσος. Και από το ύφος σου θυμήθηκα τα πιτσομπότ γιατί εκεί ταιριάζει.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”