Κοίτα να σου πω κάτι;
Το είχα πει και στο προηγούμενο φόρουμ όταν συζητούσαν για το προσφυγικό.
Και είχα πει ότι παρά τις προσφυγικές ροές που έρχονται στην Ελλάδα και το επιπλέον "βάρος" που δημιουργούν είναι από τη μια θετικό που η Ελλάδα δεν έχει κλείσει τα σύνορα (και ανθρωπιστικά βλέποντάς το) σε αντίθεση με τις άλλες χώρες με την έννοια ότι "η ανατολή δεν ξεχνά" και ίσως κάποια στιγμή μας βγει σε καλό αυτό είτε με τη μορφή κάποιας συμμαχίας είτε έστω ότι η Ελλάδα δεν θα αποτελεί Νο1 τρομοκρατικό στόχο.
Επίσης, γενικά δεν ήμουν και πολύ υπέρμαχος της ΕΕ. Είχα αναφερθεί ακόμα και στο ενδεχόμενο βαλκανικής συμμαχίας αν ποτέ αυτό ήταν εφικτό ώστε να σταματήσει η νότια περιοχή της Ευρώπης να είναι το κουτσό πόδι της ηπείρου.
Γενικά δεν είμαι πολεμοχαρής τύπος. Οτιδήποτε προάγει τη συνεργασία και την ειρηνική συνύπαρξη των κρατών με βρίσκει σύμφωνη. Άρα το ενδεχόμενο μιας συμμαχίας εξ ανατολάς για μένα προσωπικά δεν είναι κάτι πολύ "ξένο" μιας κι εγώ γλυκοκοίταζα αυτήν την ιδέα καιρό τώρα.
Όμως, κρατώ πολλές επιφυλάξεις εξαιτίας του έντονου ισλαμικού στοιχείου που επικρατεί σε αυτές τις περιοχές, Τουρκία βασικά.
Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα ήταν εφικτό να γίνει και δεν θα καταλήγαμε στο τέλος επαρχία της Τουρκίας με ό,τι αυτό συναπέγεται.
Πάντως προσκολλημένη στη Δύση δεν είμαι.