Να φύγω ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.

Να μεταναστευσει ο μαλακας Σουηδια;;;

Ναι
18
49%
Οχι
19
51%

Σύνολο ψήφων: 37

Mira

Re: Να φύγω ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Δημοσίευσηαπό Mira » 19 Ιουν 2018, 08:43

Όποιος θεωρεί φτιάξιμο το δικό μου του εύχομαι με όλη μου την καρδιά να φτιαχτεί έτσι στο δημόσιο.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 19 Ιουν 2018, 13:42

Οργισμένος έγραψε:Τα αλλα περι ηλιου-καιρου-συννεφιας κτλ τα αποδεχομαι αλλα τα θεωρω πολυ μικρά...

Φύγε κι αν δεν σ' αρέσει γυρνάς.

Ο καιρός είναι το πιο σημαντικό, για τον απλό λόγο ότι είναι το μόνο που δεν μπορείς να αλλάξεις. Πάντα θα σε ενοχλεί η έλλειψη ήλιου και το χρώμα του ουρανού. Επειδή δεν τον έχεις ζήσει δεν το αντιλαμβάνεσαι τώρα, κατά κανόνα μετά τα 3 χρόνια σε ενοχλάει.

Για όλες τις άλλες μιζέριες θα φταις εσύ και μόνον εσύ (και όχι οι ξανθές που είναι ψυχρές).
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 19 Ιουν 2018, 13:49

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Θελω πληροφοριες για: α) μισθους
β) καιρο
γ) κοινωνια
στην Ολλανδια

Οι μισθοί είναι πολύ καλοί, νομίζω ότι η ολ. έχει από τους υψηλότερους βασικούς με 1400 μεικτά, και από εκεί και πέρα εξελίσσονται αναλόγως, αλλά: η φορολογία είναι υψηλή. Στην ανώτατη κατηγορία (πάνω από τα 67 χιλ. μεικτά το χρόνο) είναι 52% Δλδ το κράτος σου παίρνει τα μισά από όσα βγάζεις. Εδώ οι λεπτομέρειες https://www.expatax.nl/tax-rates-2017 Επίσης και το κόστος ζωής είναι υψηλό. Κυρίως σε μεταφορές (σήμερα το πρωί πλήρωσα εισιτήριο 4,4 ευρώ ουάν γουέι σε τραίνο αντίστοιχο με τον προαστιακό, συν 1,3 στο λεωφορείο να πάω στο σταθμό), και στέγαση. Συμφέρει όμως να αγοράσεις σπίτι γιατί ο τόκος επιδοτείται ουσιαστικά, λόγω έκπτωσης φόρου. Τα δε επιτόκια είναι πολύ χαμηλά, επειδή η οικονομία δουλεύει. Πρόπερυσι το κλείσαμε για δεκαετία στα 1.99% νετ

Ο καιρός δεν είναι καλός. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το κρύο γιατί δεν έχει πολύ μια και βρίσκεται κοντά σε νερό, αλλά το ότι βρέχει πολύ. Βέβαια υπάρχει και η ζεστή εποχή με ηλιοφάνεια και τότε γίνεται από τις καλύτερες χώρες για να ζει κανείς, καταπράσινη, πεντακάθαρη, όλοι μέσα στην καλή χαρά. Αλλά αυτό συμβαίνει βία 7-8 εβδομάδες το χρόνο εάν είναι καλή χρονιά

Κατ' εμέ είναι ο βασικός λόγος να έρθει κανείς εδώ είναι η κοινωνία. Πρόκειται για την πιο λειτουργική κοινωνία που έχω δει (και έχω δει αρκετές από κοντά). Εάν είσαι σωστός στα βασικά, κανείς δε θα σε απασχολεί ή θα σου ζαλίζει τα ούμπαλα, και μετά αποτελεί αποκλειστικά δική σου επιλογή το αν θα ενταχθείς ή θα κινείσαι σε κύκλους έξπατς ή αποκλειστικά ελ ή οτιδήποτε. Οι ολλανδοί είναι πολύ κουλ σε αυτό το ζήτημα. Από 'κει και πέρα, οι υποδομές είναι παγκοσμίου κλάσης, από ΜΜΜ μέχρι σύστημα υγείας μέχρι σχολεία και όλα τα επιδέλοιπα. Ένα καθημερινό παράδειγμα είναι τα ΜΜΜ: χαιρεσαι να τα χρησιμοποιείς. Δύο αυτοκίνητα έχουμε στο σπίτι, αλλά εάν δεν βρέχει προτιμώ τραίνο/ λεωφορείο. Πεντακάθαρα, κλιματιζόμενα, ο οδηγός λέει καλημέρα με χαμόγελο, βλέπεις τί ώρα φτάνει το επόμενο στο αππ και κάνεις τα κουμάντα σου... μεγαλεία! Τώρα που το θυμήθηκα, μέχρι και γουάφάι έχουν τα καινούργια λεωφορεία που μας βάλανε φέτο, και υποδοχή usb σε κάθε θέση... Φάκινγκ νατς σου λέω!... Εάν, δε, κινείσαι στο λεγόμενο randstad, δλδ στο τετράγωνο Άμστερνταμ, Χάγη, Ρότερνταμ, Ουτρέχτη, δεν χρειάζεται καν να μάθεις τη γλώσσα (εκτός εάν είναι απαραίτητο για τη δουλειά σου). Η οποία γλώσσα δεν είναι τόσο δύσκολη να καταλάβεις εάν ομιλείς γερμανικά ή αγγλικά

Και τι θα γίνουν όλα αυτά όταν γυρίσεις στο πατρίδα;
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 19 Ιουν 2018, 14:07

Οργισμένος έγραψε:Ως τωρα η συζυγος σαμποταρει υπογειως το ολον εγχείρημα.

Λογικόν. Αν κατάλαβα καλά, αυτή θα βγάλει το φίδι απ' την τρύπα :D
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 19 Ιουν 2018, 14:11

Οργισμένος έγραψε:
Ρε παπάρα όργι (με την καλή έννοια) όλο αυτό το ντράμα γίνεται τόσες μέρες επειδή σε εκνεύρισαν στο γραφείο;! :s_rofl :s_rofl :s_rofl Και είσαι και καβατζωμένος στο δημόσιο κιόλας :s_mad Καλά κάνει η γυναίκα και σε υπονομεύει. Μην είσαι μάλαξ, γράψε τους στα παπάρια σου, και ψάξου για μικρό δικό σου μπίζνες και γενικά τρόπους για να αυξήσεις εισόδημα. Στείλε και τα παιδιά σε καλό ιδιωτικό, βάλε στην άκρη χρήματα να τα σπουδάσεις εξωτερικό, και είσαι κομπλέ. Σιγά μην τρέχεις τώρα στα γεράματα να μάθεις σουηδικά (ήμαρτον, πιο άχρηστη γλώσσα και από τα ολλανδικά είναι). Κάτσε εκεί που είσαι και φτιάξε τη φάση σου

Ωραιος.
Κι επειδη ειμαστε δω μεσα οικογενειακα θα παραθεσω στοιχεια:
μισθοι: 2100 το μηνα
παγια εξοδα βενζινες 450 ευρω
δοσεις δανειου 400€
3 παιδια το μεγαλο στα 16
βαλε φαγητα, φροντιστηρια, σουπαμουπες.
Και ακομα γελω με αυτο που ειπες περι ιδιωτικου σχολειου...

Οπως και να το δεις πρεπει να φυγω τρεχοντας αλλα δεν ειναι μονο στο δικο μου χερι...

2100-850=1250 αυτά είναι τα σουπαμουπες;
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 19 Ιουν 2018, 14:16

Οργισμένος έγραψε:
Με έχουν κλονίσει τα τελευταία σου ποστ. Δεν είχα αντιληφθεί. Ακόμα σκέφτομαι πώς να απαντήσω

Σκεψου καλα την επιστροφη σου.

Εγώ κατανοώ τον ΣΑΤΑΝΙΚΟ που θέλει να γυρίσει.

Και θα τον κατανοήσω όταν θα πει "έκανα μαλακία που γύρισα".
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 19 Ιουν 2018, 14:19

Οργισμένος έγραψε:
ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
Ok τότε βγες στο κλαρί (ιδιωτικό τομέα). Εμεις που ξέρουμε μόνο επιδερμικά τι γίνεται στο δημόσιο ,τι πάθαμε δηλαδή? Για τα παιδιά καλό είναι να γίνουν Σουηδάκια βέβαια.

Δλδ να κανω εργασια στα μαυρα; Ξερεις τι παλουκι πρεπει να φαω; Πχ λογιστης, ας πουμε, πρεπει να τρεχω 2-3 χρονια τα απογευματα σε λογιστικα γραφεια για μαυρη εργασια-εκμαθηση λογιστικων, να τελειωνω κατα τις 9-10 το βραδυ ωστε σε 3-4 χρονια , στα 50μου , να χω καποιες ελπιδες να ανοιξω δικο μου μαγαζι εφοσον πρωτιστως παραιτηθω απο το δημοσιο.

Εκτος αν εννοεις να παραιτηθω σημερα απο το δημοσιο ατα 43 μου και να τολμησω να εργασθω στον ιτ στην ελλας των 500€ μισθου. Δεν το βλεπω εφικτο ουτε αποτελεσματικο.

Ενώ στη Σουηδία με το καλημέρα θα σού δώσουν μερικά χιλιαρικάκια για να κάθεσαι...
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Ιουν 2018, 15:06

Mira έγραψε:Όποιος θεωρεί φτιάξιμο το δικό μου του εύχομαι με όλη μου την καρδιά να φτιαχτεί έτσι στο δημόσιο.

Δεν ξερω την περιπτωση σου, λεμε γενικα οτι ΔΥ > ΙΥ
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 19 Ιουν 2018, 16:07

Οργισμένε, διάβασα όλες τις σελίδες. Συμπέρασμα... άσ' το... δεν κάνεις. Μάλλον θα το μετανοιώσεις
0 .

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 19 Ιουν 2018, 17:10

sharp έγραψε:Οργισμένε, διάβασα όλες τις σελίδες. Συμπέρασμα... άσ' το... δεν κάνεις. Μάλλον θα το μετανοιώσεις

Γιατι;
Για ποιους λογους;
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”