ο εθνικισμος στην ελλαδα

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: ο εθνικισμος στην ελλαδα

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Μαρ 2020, 08:38

fasistario έγραψε:ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ο Εθνικισμός αυτό ακριβώς αναζητά, την δημιουργεία πολλών μικρών ηγητόρων.
Και για να ηγηθεί κάποιος, πρέπει να αναπτύσσει την σκέψη του.

Αντ' αυτού, ο Εθνικισμός έχει μετατραπεί στην αποθέωση της ιδιωτίας.
"Μάθαμε" το φυρερ πριντσιπ, και αποσείσαμε την έννοια της ευθύνης, λες και ήμαστε τίποτα ρομποτάκια βόρειοι, αντί να στραφούμε σε Παλαμά και Δραγούμη. Μέχρι και από τους βόρειους, αντί του Σμιττ και του Γιούνγκερ, αναμασσάμε κάτι τελειωμένους μαλάκες.

Δεν το ειχαν μονο οι γερμανοι ναζι αυτο. Και στην Ιταλια και την Ελλαδα ετσι ηταν και ειναι λογικο αφου μιλαμε για δικτατορικο καθεστως.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 04 Μαρ 2020, 09:55

fasistario έγραψε:

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι ο Εθνικισμός αυτό ακριβώς αναζητά, την δημιουργεία πολλών μικρών ηγητόρων.
Και για να ηγηθεί κάποιος, πρέπει να αναπτύσσει την σκέψη του.

Αντ' αυτού, ο Εθνικισμός έχει μετατραπεί στην αποθέωση της ιδιωτίας.
"Μάθαμε" το φυρερ πριντσιπ, και αποσείσαμε την έννοια της ευθύνης, λες και ήμαστε τίποτα ρομποτάκια βόρειοι, αντί να στραφούμε σε Παλαμά και Δραγούμη. Μέχρι και από τους βόρειους, αντί του Σμιττ και του Γιούνγκερ, αναμασσάμε κάτι τελειωμένους μαλάκες.

σωστος ! ενας εξελικτικος εθνικισμος για πασα νοσο :yesyes:
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 04 Μαρ 2020, 14:06

Ο Παλαμάς που κολλάει; Τι σχέση έχει με τον εθνικισμό;
Αντε να στραφεί κάποιος στον Παλαμά. Τι εθνικιστικό θα βρει;
0 .

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 04 Μαρ 2020, 23:18

ΩRIΩNAS7 έγραψε:Ο Παλαμάς που κολλάει; Τι σχέση έχει με τον εθνικισμό;

Ο πατριωτισμός μας είναι έμφυτος. Κι εγώ είμαι εθνικιστής, βέβαια εθνικιστής, είμαι ένας πατριδολάτρης…
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 05 Μαρ 2020, 13:56

fasistario έγραψε:

Ο πατριωτισμός μας είναι έμφυτος. Κι εγώ είμαι εθνικιστής, βέβαια εθνικιστής, είμαι ένας πατριδολάτρης…

Στα «Άπαντά» του, τόμος Α’ σ. 22 ο ίδιος ο ποιητής γράφει για το ποίημα «στίχοι στην πατρίδα μου»:

«Γιατί δίνουν το σύνθημα πως κάτι σπέρνεται προμηνώντας κάποια μεταστροφή που αγάλια αγάλια θ’ ανθίσει, στην ιδεολογία μας, στην αισθητική μας. Η πατριδολατρία. Πατριδολάτρης είμαι, όχι εθνικιστής· σιχαίνομαι και τη λέξη και την ετικέττα»

Screenshot_20200305_135432.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Μαρ 2020, 16:56

fasistario έγραψε:

Εσεις οταν λετε εθνικιστης, εννοειται ναζι/εθνικοσοσιαλιστης. Ειχε σχεση με αυτα ο Παλαμας? :hmmm
0 .

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 05 Μαρ 2020, 23:55

Λαχουρένιος έγραψε:
Εσεις οταν λετε εθνικιστης, εννοειται ναζι/εθνικοσοσιαλιστης. Ειχε σχεση με αυτα ο Παλαμας? :hmmm

Λαχ, ο Γερμανικός Ε/Σ του Μεσοπολέμου είναι αναπόσπαστο μέρος της Ιδεολογίας και της Κοσμοθέασης του Εθνικισμού εν γένει.
Έλληνας Εθνικοσοσιαλιστής νοείται. Ακόμα και Έλληνας οπαδός του γερμανικού μοντέλου, ασχέτως αν αυτοί οι τύποι για μένα είναι ηλίθιοι.
Αλλά Εθνικισμός είναι η ενεργητική έκφραση του πατριωτισμού για μάς. Όπερ μεθερμηνευόμενον, δεν γίνεται να μπαίνει κανένα άλλο έθνος πάνω από το Ελληνικό.
Και η Ελληνική κοσμοθέαση, ΔΕΝ ταυτίζεται με την Γερμανική, ούτε ο ψυχισμός.

Ωρίωνα, πολύ ενδιαφέρουσα η παράθεσή σου.

Θα το κοιτάξω.
Αντίστοιχα, έχουμε βρει αλληλογραφία Παλαμά με τον Μαρινέττι, και ουσιαστικά συμφωνία του Παλαμά με το πρωτοφασιστικό κίνημα των φουτουριστών-πρωτότυπη έρευνα, προ περίπου 10 ετών αυτό που αναφέρω.
Οπότε θέλω να τσεκάρω περισσότερο το κείμενο που παρέθεσες, ώστε να δω και ακριβώς την σκέψη του Παλαμά πιο ολοκληρωμένη.
0 .
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

ΩRIΩNAS7

Δημοσίευσηαπό ΩRIΩNAS7 » 06 Μαρ 2020, 00:12

fasistario έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Λαχ, ο Γερμανικός Ε/Σ του Μεσοπολέμου είναι αναπόσπαστο μέρος της Ιδεολογίας και της Κοσμοθέασης του Εθνικισμού εν γένει.
Έλληνας Εθνικοσοσιαλιστής νοείται. Ακόμα και Έλληνας οπαδός του γερμανικού μοντέλου, ασχέτως αν αυτοί οι τύποι για μένα είναι ηλίθιοι.
Αλλά Εθνικισμός είναι η ενεργητική έκφραση του πατριωτισμού για μάς. Όπερ μεθερμηνευόμενον, δεν γίνεται να μπαίνει κανένα άλλο έθνος πάνω από το Ελληνικό.

Ωρίωνα, πολύ ενδιαφέρουσα η παράθεσή σου.

Θα το κοιτάξω.
Αντίστοιχα, έχουμε βρει αλληλογραφία Παλαμά με τον Μαρινέττι, και ουσιαστικά συμφωνία του Παλαμά με το πρωτοφασιστικό κίνημα των φουτουριστών-πρωτότυπη έρευνα, προ περίπου 10 ετών αυτό που αναφέρω.
Οπότε θέλω να τσεκάρω περισσότερο το κείμενο που παρέθεσες, ώστε να δω και ακριβώς την σκέψη του Παλαμά πιο ολοκληρωμένη.

Που μπορούμε να την βρούμε αυτήν την αλληλογραφία;
0 .

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 07 Μαρ 2020, 20:10

ΩRIΩNAS7 έγραψε:
Που μπορούμε να την βρούμε αυτήν την αλληλογραφία;

Αν δεν κάνω λάθος, την ανακάλυψαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Δεν είναι δημοσιευμένη σε κάποιο βιβλίο.
Πάνε και 10 χρόνια από τότε που την είχαν βρει, οπότε δεν θυμάμαι ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Προφανώς πάντως και ο Παλαμάς πέρασε διάφορες περιόδους στην ζωή του. Μπορεί το 1920 να δήλωνε Εθνικιστής, και το 1939 να ήταν απλά πατριδολάτρης.

Εν τέλει πάντως, Ελληνικός Εθνικισμός χωρίς μορφές σαν τον Παλαμά, τον Βεζανή, τον Δραγούμη ή τον Συκουτρή, δεν νοείται.
Οι Γερμανοί ας απολαμβάνουν τα Ες Ες τους, εμείς έχουμε το Σεϊτάν Ασκέρ να τιμάμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 07 Μαρ 2020, 20:27

fasistario έγραψε:Λαχ, ο Γερμανικός Ε/Σ του Μεσοπολέμου είναι αναπόσπαστο μέρος της Ιδεολογίας και της Κοσμοθέασης του Εθνικισμού εν γένει.

Οι ιδεολογιες εχουν καποιες συγκεκριμενες αρχες παντα. Η εφαρμογη αλλαζει αναλογως των συνθηκων. Ειναι αλλο πραγμα να σαι πατριωτης ή εθνικιστης γενικα και αοριστα, και αλλο ναζι οπως διαμορφωθηκαν το '20 και το '30. Με την ιδια λογικη και ο Κολοκοτρωνης ναζι ηταν.
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”