Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;

Δημοσίευσηαπό vallon » 16 Μάιος 2023, 12:39

BaKXOS_Lysios έγραψε:
vallon έγραψε:Απ την άλλη πάλι τα κλασικά κόμματα εξουσίας πασοκ συριζα και νουδου έχουν χρεοκοπήσει πολιτικά
κανένας πια δεν πιστεύει σε αυτούς
απόδειξη είναι ότι μπορεί να μας φλομώνουν με μπαρούφες στις δημοσκοπήσεις τους αλλα,,

έχουν ξεσκιστεί να τρέχουν από γειτονιά σε γειτονιά μπας και πείσουν κανένα
ρώτα κι εμένα το ακούγεται εδώ στον Ωρωπο για παράδειγμα..
που τα κομματικά είναι πολύ έντονα καθώς οι περισσότεροι είναι λαμόγια πουλημένα

Τα κομματόσκυλα απο κάθε παράταξη...έχουν φριάξει μπας και μας βάλουν στο μαντρί τους
όμως ο πολύς κόσμος , ο απλός που κάθεται και πίνει καφέ στο λιμάνι..
τους έχει γραμμένους

Πάντα έτσι ήταν τα κόμματα και η πολιτική. Είναι μια συνθήκη κι αυτό που περιγράφεις. Τι μπορεί να γίνει;

δεν ξέρω και δεν έχω λύσεις πρόχειρες
αν σε κάτι βοηθά η κουβέντα εδώ μέσα, είναι μπας και σκεφτούμε κάτι καινούργιο
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 16 Μάιος 2023, 12:45

Λαχουρένιος έγραψε:
Θα πει τώρα κάποιος αφού είναι έτσι γιατί δε συγχωνεύονται συριζα και νδ για μια Ελλάδα νέα όπως έλεγαν κάποιοι σοσιαλιστές την αλήστου μνήμης περίοδο της πρώτης ''αλλαγής''. :D
Γιατί αν συγχωνευτούν (στα φανερά γιατί στα κρυφά την παίζει ο ένας στον άλλον) θα ξυπνήσουν τα θύματα-όρνια-σύμβολα αιώνια (όπως έλεγε κάποτε κάποιος) και θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς για τους συγχωνευμένους και τα αφεντικά τους. :fico:

Πέντε κόμματα, δύο πολιτικές :D

Όχι πέντε αλλά τριανταπέντε κόμματα. :D
Άντε να βγάλουμε στην άκρη τρία τέσσερα αριστερίστικα γκρουπούσκουλα, που κι αυτά στην πράξη κωλογλείφουν τον καπιταλισμό, τα υπόλοιπα όλα μηδενός εξαιρουμένου και με μικρές διαφορές σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης του καπιταλισμού, και όχι αμφισβητώντας την ουσία του, ομνύουν υπέρ της βαρβαρότητας της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και της υπεράσπισης της κλοπής της αξίας της ανθρώπινης εργασίας από μια μικρή ομάδα ''επενδυτών''. :D
Οπότε και εν μέσω αυτών των δοσμένων συνθηκών η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για έναν διαφορετικό τρόπο κοινωνικής ανάπτυξης με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος είναι άκρως ουτοπική γιατί ως γνωστό οι πολλοί έχουν πάντα δίκιο και πού να τρέχουμε τώρα για αλλαγές για τις οποίες μπορεί να μας βομβαρδίσουν και οι Αμερικάνοι. :fico:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 16 Μάιος 2023, 13:42

vallon έγραψε:γιατι που βλέπεις να λέω ότι ο συριζα θα μας βγάλει ;
όχι βέβαια
η άποψή μου είναι ότι κούλης τσίπρας και ανδρουλάκης παίζουν την ίδια μουσική και το έχω γράψει και εδώ παλιότερα , αν έχεις παρακολουθήσει
αυτο που όμως με μπερδεύει είναι αν μπορεί το κκε να κάνει όσα διατείνεται στην πράξη ,
η εε και το νατο μας έχουν σφιχταγγαλιάσει μέχρις εσχάτων τώρα πια
είκοσι χρόνια πίσω ήμασταν πολύ πιο λάσκα, τώρα ;;; τι;;;
μπορεί να αντέξει ο μέσος έλληνας με τα κάπιταλ κοντρόλ;
και καλά εγώ που το βλέπω ότι πρέπει να γυρίσουμε στην γεωργία και να ζούμε από τα χωράφια
ο μέσος ελληνάρας είναι καλομαθημένος τώρα πια

πολύ φοβάμαι ότι η πρόταση του κκε είναι αξιοπρεπής μεν, αλλά ουτοπική

Πιστεύω πως το πρόγραμμά του είναι πολύ δυσκόλο αλλά μπορεί να εφαρμοστεί. Ουτοπικό δεν είναι αλλά χρειάζονται πολλές θυσίες και ανάλογα με τις διεθνέις και εγχώριες ισορροπίες μπορεί να μην προλάβει να το εφαρμόσει και να το ανατρέψουν. Η ιστορία θα δείξει αν φτάσουμε μέχρι εκεί και θα ανταποκριθεί το ΚΚ στο ύψος των περιστάσεων.

Προσωπικά, είμαι πρώτα κομμουνιστής και μετά υποστηρικτής του ΚΚΕ. Τους ψηφίζω γιατί είναι ό,τι πιο κοντά στις ιδέες μου και όχι επειδή τους θεωρώ το ιδανικό. Αν με απογοητεύσουν μάλλον θα κινηθώ προς το ΚΚΕ μ-λ. Η υπόλοιπη κομμουνιστική αριστερά είναι για τα πανηγύρια. Μέχρι το '15 έριχνα και καμία ψήφο σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μ-λ σε κάποιες αναμετρήσεις, αλλά έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το κλίμα πλέον μονοκούκι ΚΚΕ.
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 16 Μάιος 2023, 13:46

Ραν ταν πλαν έγραψε:Οπότε και εν μέσω αυτών των δοσμένων συνθηκών η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για έναν διαφορετικό τρόπο κοινωνικής ανάπτυξης με κέντρο τον άνθρωπο και όχι το κέρδος είναι άκρως ουτοπική γιατί ως γνωστό οι πολλοί έχουν πάντα δίκιο και πού να τρέχουμε τώρα για αλλαγές για τις οποίες μπορεί να μας βομβαρδίσουν και οι Αμερικάνοι. :fico:

Πολιτική πρόταση από μια γραφειοκρατική καρεκλοκενταυρική νοοτροπία ανταγωνισμού δεν γίνεται να υπάρξει, για αυτό και το ΚΚΚ δεν θα πείσει ποτέ κανέναν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο καλύτερα για το κόμμα όσο και για σας.
(Να ξέρετε επίσης ότι σας εκτιμώ περισσότερο εσάς τα μέλη και τους ψηφοφόρους, εσένα και τον λαχου πχ σας θεωρώ πολύ πιο σοβαρούς από τον Κουτσούμπα και κάποιους άλλους, αλλά παρόλα αυτά κορόιδα ενός κόμματος. Αλήθεια γιατί όχι Μ-Λ ή (μ-λ)?
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 16 Μάιος 2023, 13:48

vallon έγραψε:δεν ξέρω και δεν έχω λύσεις πρόχειρες
αν σε κάτι βοηθά η κουβέντα εδώ μέσα, είναι μπας και σκεφτούμε κάτι καινούργιο

Αυτός ο τρόπος σκέψης ακριβώς είναι που λείπει από τους κκέδες. (Γιατί δεν υπάρχει διάθεση).
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 16 Μάιος 2023, 13:55

BaKXOS_Lysios έγραψε:Πολιτική πρόταση από μια γραφειοκρατική καρεκλοκενταυρική νοοτροπία ανταγωνισμού δεν γίνεται να υπάρξει, για αυτό και το ΚΚΚ δεν θα πείσει ποτέ κανέναν. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο καλύτερα για το κόμμα όσο και για σας.
(Να ξέρετε επίσης ότι σας εκτιμώ περισσότερο εσάς τα μέλη και τους ψηφοφόρους, εσένα και τον λαχου πχ σας θεωρώ πολύ πιο σοβαρούς από τον Κουτσούμπα και κάποιους άλλους, αλλά παρόλα αυτά κορόιδα ενός κόμματος. Αλήθεια γιατί όχι Μ-Λ ή (μ-λ)?

Μιλάς για ανταγωνισμό που εκφράζει το ΚΚΕ σε αντιπαράθεση με τι? Να συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ?

Αυτός ο τρόπος σκέψης ακριβώς είναι που λείπει από τους κκέδες. (Γιατί δεν υπάρχει διάθεση).

Τι νέο έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική? Ακόμα και σε επίπεδο συμβολισμών προσπαθεί να αντιγράψει το ΠΑΣΟΚ του '80.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 16 Μάιος 2023, 14:21

Λαχουρένιος έγραψε:Μιλάς για ανταγωνισμό που εκφράζει το ΚΚΕ σε αντιπαράθεση με τι? Να συνεργαζόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ?

Μα το έχω ξεκαθαρίσει χιλιάδες φορές ρε συ, ούτε συνεργασίες, ούτε χάδια ούτε γλωσσόφιλα.... έλεος δλδ τα ίδια και τα ίδια. Αλλά αντί να πολεμάτε την κυβέρνηση στρέφετε όλο σας το "πολιτικό" βάρος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Ε σπρώχτε να ξεκουμπιστει εκεί η δεξιά και μετά βλέπουμε. Βήμα βήμα.... ;)
Λαχουρένιος έγραψε:Τι νέο έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική? Ακόμα και σε επίπεδο συμβολισμών προσπαθεί να αντιγράψει το ΠΑΣΟΚ του '80.

Να το, καμία πρόθεση για κάποια συνεισφορά, μόνο να την λέτε στον ΣΥΡΙΖΑ (περισσότερο κι απ' τον Κούλη!!!) ότι και καλά είναι το ίδιο με την ΝΔ. Δεν είναι! Δεν είναι τέλειος, δεν θα φέρει αύριο κομμουνισμό, αλλά δεξιά ΔΕΝ είναι. :yesyes:
Πιθανόν να πρέπει να πιάσουμε τα πράγματα από εκεί που έμειναν. Από το ΠΑΣΟΚ του '80 ..... :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 16 Μάιος 2023, 14:28

Η λογική που αντιλαμβάνεται ο (σκεπτόμενος) κόσμος για το ΚΚΚ είναι ότι υποστηρίζετε την καρεκλοκενταυρική νοοτροπία και "λογική" τύπου "για να υπάρχει κομμουνιστικό κόμμα πρέπει να κυριαρχεί μια δεξιά". Δλδ καθαρά επαγγελματική νοοτροπία θεσούλας. Αυτό πρέπει κάπως να το αλλάξετε. Δεν ξέρω πως αλλά πρέπει. (Εκτός ΟΚ αν έχετε συγγενείς στελέχη και βουλευτές και σας ενδιαφέρει απλά να ευλογείτε τα γένια σας για να μην χάσουν τη δουλειά τους. Κατανοητό αλλά δεν με αφορά).
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 16 Μάιος 2023, 18:41

Λαχουρένιος έγραψε:
Τι νέο έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική?

Δεν έχει κάτι να φέρει.
Αν τύχει και βρεις να διαβάσεις τα βιβλία των Γρηγόρη Γιάνναρου «Από τις αυταπάτες στην πραγματικότητα. Η αριστερά μετά το 89.» από το 1990 και του Λεωνίδα Κύρκου «Ποια αριστερά;» από το 1987, πατριαρχών του ρεβιζιονισμού και πολιτικού οπορτουνισμού και της προσαρμογής του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος στα πλαίσια του ευρωκομμουνισμού θα καταλάβεις σε βάθος την αντίληψη του σημερινού συριζα για το πώς στοχεύει να αδελφώσει τον κοινωνικό μετασχηματισμό (όπως τον αντιλαμβάνονται οι σοσιαλίζοντες υπάλληλοι του αστισμού) με την αστική δημοκρατία-δικτατορία μέσω του ''πολιτικού ρεαλισμού'' του να μη σπάσουν αυγά. :D
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 16 Μάιος 2023, 19:11

συνηθως τα καινουργια προσωπα ειναι αυτα που αλλαζουν τις καταστασεις
το κομμα κκε οπως ειναι δομημενο αργοσβηνει .....ο κοσμος ειναι μοιρασμενος
σε φιλελε και σε εθνικιστικα ιδεωδη που αυξανονται συνεχως
με λιγα λογια το κκε και η φιλοσοφια του δεν εχει κανενα λογο υπαρξης