Προέλλην έγραψε:Ναι, ΟΚ, να κάνουμε αμεσοδημοκρατικές εκλογές, ή δημοσκόπηση, ποιόν θέλουν οι πιστοί Αρχιεπίσκοπο, ή Μητροπολίτη, ή αν συμφωνούν με το να γίνει ο τάδε Ιερέας ή Μοναχός.
Κανένα πρόβλημα, μαζί σου, αλλά de facto αυτό το πράμα δεν είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι αίρεση.
Άκουσε έχεις μπερδέψει πράγματα.
Στα κόμματα υπάρχει κομματική πειθαρχία, σε εμάς υπάρχει ελευθερία, αν αύριο μου βγει ο ιερέας και μου πει πράγματα πχ που λέει ο Μπιμπιλας θα του γεια και να μου γράφεις, κατάλαβες; Εμείς δεν είμαστε δεξιοί, κομμουνιστές, νεοδημοκρατες, πασοκτζηδες. Είμαστε χριστιανοί.
Όλα αυτά τώρα που μου λες με διάφορους όσο ψηλά και αν είναι έχουν συμβεί χιλιάδες φορές, έρχεται η ώρα που ο κάθε ένας μπαίνει στην θέση του.
Εγώ καταλαβαίνω ότι πολλές φορές οι ιεράρχες πρέπει να μανουβραρουν πράγματα, εμείς θέλουμε Χριστόδουλο, αλλά οι καιροί απαιτούν Ιερώνυμο, εγώ δεν έχω πληροφόρηση τι παίζεται, ναι δεν μου αρέσει ο χειρισμός Ιερωνύμου, όπως δεν αρέσει στην συντριπτική πλειοψηφία της εκκλησίας, αλλά δεν ξέρουμε μπορεί αυτό να πρέπει να γίνει.... Πέρα τούτου δεν γινόμαστε αγενείς διότι η ιεροκατακριση είναι σοβαρό παράπτωμα, έχω εμπιστοσύνη ότι αυτοί που προστατεύουν την εκκλησία, έχουν γνώση.
Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις, πιο λιανα δεν μπορώ να στα κάνω.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».