Καταφύγιο θετικής σκέψης

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Καταφύγιο θετικής σκέψης

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Οκτ 2019, 17:15

Παιδιά εγώ συμφωνώ και με τους τρεις σας (λαχούρ, nemo, ραν ταν πλαν). Όλοι έχετε πει κάτι σωστό με έμφαση αυτό που είπε ο ραν να ζούμε τις στιγμές.
Κι επειδή η πραγματοποίηση των περισσότερων ονείρων μας σχετίζονται με τα χρήματα (καλώς ή κακώς) θα πω κι εγώ αυτό που διάβασα κάπου.
Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά αλλά αυτός που μπορεί να ζήσει με λίγα.
Αλλά μήπως αυτό δεν έχει μέσα και την έννοια του συμβιβασμού;
Μήπως το να μην ονειρεύεσαι καταλήγεις στο τέλος να συμβιβάζεσαι;
Τα όνειρα μας οδηγούν ή εμείς οδηγούμε τα όνειρα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 08 Οκτ 2019, 17:35

bizeli έγραψε:Παιδιά εγώ συμφωνώ και με τους τρεις σας (λαχούρ, nemo, ραν ταν πλαν). Όλοι έχετε πει κάτι σωστό με έμφαση αυτό που είπε ο ραν να ζούμε τις στιγμές.
Κι επειδή η πραγματοποίηση των περισσότερων ονείρων μας σχετίζονται με τα χρήματα (καλώς ή κακώς) θα πω κι εγώ αυτό που διάβασα κάπου.
Πλούσιος δεν είναι αυτός που έχει πολλά αλλά αυτός που μπορεί να ζήσει με λίγα.

Τα λεφτα ειναι αναγκαια προυποθεση για την ευτυχια αλλα οχι επαρκης. Απο ενα υψος και πανω δεν σου προσφερουν κατι ουτε αναπληρωνουν κενα σε αλλους τομεις της ζωης σου. Βλεπω ανθρωπους που δουλευουν 12ωρα λογω φιλοδοξιας και αγαπης για το χρημα και τους λυπαμαι. Σιγουρα ειναι καλυτερα απο καποιον που πειναει, αλλα αν ειναι να περνας 60 ωρες τη βδομαδα σε ενα γραφειο τοτε δε σου προσφερουν κατι ιδιαιτερο τα χρηματα.

Αλλά μήπως αυτό δεν έχει μέσα και την έννοια του συμβιβασμού;
Μήπως το να μην ονειρεύεσαι καταλήγεις στο τέλος να συμβιβάζεσαι;
Τα όνειρα μας οδηγούν ή εμείς οδηγούμε τα όνειρα;

Παλι θα το παω στο ηλικιακο. Οταν εισαι μικρος εισαι ακομα ευπλαστος και εχεις ολο το μελλον μπροστα σου. Υπαρχουν καποιοι περιορισμοι στο μελλον σου αλλα ακομα δεν τους αντιλαμβανεσαι. Οσο μεγαλωνεις διαμορφωνεσαι ολο και περισσοτερο και εχεις κανει καποιες επιλογες που σε δεσμευουν στο μελλον και καθοριζουν την υπολοιπη ζωη σου.

Οποτε ναι, συμβιβαζεσαι. Το θεμα ειναι να διαλεξεις τον πιο ευνοικο για εσενα συμβιβασμο, γιατι συμβιβασμος απο συμβιβασμο διαφερει.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 08 Οκτ 2019, 17:52

Α ρε Λαχουρένιε κάθε φορά που συζητάω μαζί σου ένα μειδίαμα σχηματίζεται στο πρόσωπό μου.
Είσαι πάντα η φωνή της τετράγωνης λογικής και αυτό μου αρέσει σε σένα.
Μου αρέσει όπως τοποθετείσαι στα θέματα.Κυνικά, σταράτα, ώριμα και ψύχραιμα.
Πάντα λες κάτι που δεν έχω σκεφτεί εγώ και με προσγειώνεις στην πραγματικότητα.
Με ενδιαφέρει η άποψή σου πάντα να ξέρεις έστω κι αν δε συμφωνώ σε όλα μαζί σου.
Ελπίζω να είσαι έτσι και στη ζωή σου. Τυχεροί όσοι σε έχουν φίλο.

Anyway, σχετικά με τα όνειρα και τις ηλικίες. Ισχύουν όσα είπες ότι η ηλικία είναι ένας περιοριστικός παράγοντας αλλά βρισκόμενη σε μια ηλικία που ο χρόνος πιέζει πλέον να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου έχω να πω ότι καμιά φορά ο χρόνος μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Γιατί αφενός σε κάνει πιο ώριμο και αφετέρου όσα όνειρα δεν κατάφερες να πραγματοποιήσεις ως μια δεδομένη στιγμή, κάποια στιγμή αυτό το απωθημένο μπορεί να σε οδηγήσει σε μια επανάσταση και να γκαζώσεις να το πραγματοποιήσεις.
Ενώ όσο είσαι νέος λες έχω χρόνο μπροστά μου... αλλά όταν βλέπεις τα χρόνια να περνούν λες τι κάνω; Ζω τη ζωή που θα ήθελα να ζήσω;
Αν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα αρνητικά, τότε ήρθε η ώρα για τη μεγάλη επανάσταση και για κάποιες ριζικές αλλαγές στη ζωή σου.
Δεν ξέρω τι λέω, τα λέω όπως μου βγαίνουν. Ελπίζω να κατάλαβες.
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 08 Οκτ 2019, 18:55

Μην κάνετε βαχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα όνειρα και μη σχεδιάζετε από το πρωί ούτε το απόγευμα σας.
Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει ανεξάρτητα από τη δική μας βούληση. Και όλα γίνονται στην ώρα τους. Αφήστε στην άκρη τα ''θέλω'' και απολαύστε τη ζωή με αυτά που έχετε.
Η δική μου εμπειρία από τη ζωή λέει ότι όσο λιγότερα ζητάς από αυτή τόσο περισσότερα σου δίνει. Προσωπικά η μεγαλύτερη φιλοδοξία που έχω στη ζωή μου είναι το να ξυπνήσω την επόμενη ημέρα και να ζήσω μέχρι να ξανακοιμηθώ.
Τα ενδιάμεσα, καλά ή κακά, απλά νοηματοδοτούν το κενό μεταξύ αυτών των δύο σημαντικότερων στη ζωή μου στιγμών.
Και μην ξεχνάμε τον έρωτα παιδιά. Είναι το μόνο συναίσθημα που δημιουργεί ανεξίτηλες εικόνες που θα περάσουν μπροστά από τα μάτια μας όταν φτάσουν οι τελευταίες στιγμές μας. Ειδικά αν πρόκειται για έρωτα ''αμαρτωλό''. :fico:
Ούτε τα αυτοκίνητα μας, ούτε τα σπίτια, ούτε οι καταθέσεις μας, τα χωράφια, τα γελάδια ή τα λιοστάσια μας, ίσως ούτε και τα παιδιά μας να μην είναι η τελευταία εικόνα μας πριν την τελευταία μας ανάσα.
Θα είναι όμως η εικόνα εκείνου του έρωτα που κάποτε θεωρήσαμε ιδανικό. Ακόμα κι αν δεν ήταν.

Υ.Γ. Σε καλό μου σήμερα. Πού πήγε ο κάγκουρας Ραν ταν πλαν;
Σίγουρα με μάτιασε η γκαβή που με έπαιξε με το μάτι το πρωί στο φούρνο και μου 'βγαλε από μέσα μου το ζελεδάκι. :D
:reklas:
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Οκτ 2019, 07:05

bizeli έγραψε:Α ρε Λαχουρένιε κάθε φορά που συζητάω μαζί σου ένα μειδίαμα σχηματίζεται στο πρόσωπό μου.
Είσαι πάντα η φωνή της τετράγωνης λογικής και αυτό μου αρέσει σε σένα.
Μου αρέσει όπως τοποθετείσαι στα θέματα.Κυνικά, σταράτα, ώριμα και ψύχραιμα.
Πάντα λες κάτι που δεν έχω σκεφτεί εγώ και με προσγειώνεις στην πραγματικότητα.
Με ενδιαφέρει η άποψή σου πάντα να ξέρεις έστω κι αν δε συμφωνώ σε όλα μαζί σου.
Ελπίζω να είσαι έτσι και στη ζωή σου. Τυχεροί όσοι σε έχουν φίλο.

:ashamed: :ashamed: :ashamed:

Ειμαι ο φιλος που δινει καλες συμβουλες αλλα στην ζωη του τα κανει σκ@τ@ :D

Anyway, σχετικά με τα όνειρα και τις ηλικίες. Ισχύουν όσα είπες ότι η ηλικία είναι ένας περιοριστικός παράγοντας αλλά βρισκόμενη σε μια ηλικία που ο χρόνος πιέζει πλέον να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου έχω να πω ότι καμιά φορά ο χρόνος μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Γιατί αφενός σε κάνει πιο ώριμο και αφετέρου όσα όνειρα δεν κατάφερες να πραγματοποιήσεις ως μια δεδομένη στιγμή, κάποια στιγμή αυτό το απωθημένο μπορεί να σε οδηγήσει σε μια επανάσταση και να γκαζώσεις να το πραγματοποιήσεις.
Ενώ όσο είσαι νέος λες έχω χρόνο μπροστά μου... αλλά όταν βλέπεις τα χρόνια να περνούν λες τι κάνω; Ζω τη ζωή που θα ήθελα να ζήσω;
Αν απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα αρνητικά, τότε ήρθε η ώρα για τη μεγάλη επανάσταση και για κάποιες ριζικές αλλαγές στη ζωή σου.
Δεν ξέρω τι λέω, τα λέω όπως μου βγαίνουν. Ελπίζω να κατάλαβες.

Νομιζω πως ναι. Ειχα παθει κατι αναλογο πριν μερικα χρονια. Το κακο ειναι οτι καποιες φορες ειναι αργα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Οκτ 2019, 07:06

Ραν ταν πλαν έγραψε:Υ.Γ. Σε καλό μου σήμερα. Πού πήγε ο κάγκουρας Ραν ταν πλαν;
Σίγουρα με μάτιασε η γκαβή που με έπαιξε με το μάτι το πρωί στο φούρνο και μου 'βγαλε από μέσα μου το ζελεδάκι. :D

Μλκ παει, εσυ χαζεψες τελειως :D Σε 9 μηνες το πολυ θα χεις ξεμωραθει
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 09 Οκτ 2019, 12:43

Λαχουρένιος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Υ.Γ. Σε καλό μου σήμερα. Πού πήγε ο κάγκουρας Ραν ταν πλαν;

Μλκ παει, εσυ χαζεψες τελειως :D Σε 9 μηνες το πολυ θα χεις ξεμωραθει

Δε θα το πιστέψεις αλλά βρίσκομαι σε mood που έχω αρχίσει να βλέπω θετικά τη χαζομάρα. :fico:
Σε κανα δυο τρία χρόνια με βλέπω να οδηγάω τετράτροχο με την πεθερά αραγμένη σαν το Βούδα δίπλα μου, με σακούλες σούπερ μάρκετ στο πορτ μπαγκάζ, κλάματα και τσιρίδες από το πίσω κάθισμα και την κυρά να ουρλιάζει υστερικά ''πάτα φρένο ρε όρνιο, θα μας σκοτώσεις ηλίθιε. Καλά μου τα 'λεγες καλέ μαμά για το βλάκα αλλά δε σ' άκουσα''.
Και εγώ να αναλογίζομαι με πόνο ψυχής το στίχο του Βάρναλη «Που είσαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος.» :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Οκτ 2019, 13:05

Ραν ταν πλαν έγραψε:Δε θα το πιστέψεις αλλά βρίσκομαι σε mood που έχω αρχίσει να βλέπω θετικά τη χαζομάρα. :fico:
Σε κανα δυο τρία χρόνια με βλέπω να οδηγάω τετράτροχο με την πεθερά αραγμένη σαν το Βούδα δίπλα μου, με σακούλες σούπερ μάρκετ στο πορτ μπαγκάζ, κλάματα και τσιρίδες από το πίσω κάθισμα και την κυρά να ουρλιάζει υστερικά ''πάτα φρένο ρε όρνιο, θα μας σκοτώσεις ηλίθιε. Καλά μου τα 'λεγες καλέ μαμά για το βλάκα αλλά δε σ' άκουσα''.
Και εγώ να αναλογίζομαι με πόνο ψυχής το στίχο του Βάρναλη «Που είσαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόμουν άλλος.» :fico:

Αν γινει και αυτο δε θα εχει μεινει ιερο και οσιο. Χειροτερο απο την αποστασια του Ανδρουλακη και της Δαμανακη το '91 :mrgreen:
0 .

Άβαταρ μέλους
Пэпи
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Пэпи » 09 Οκτ 2019, 21:08

Ρε μη σας πουλαει φιδια... Την πεθερα του την εχει δει μετρημενες φορες, στα δακτυλα του ενος χεριου... :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 09 Οκτ 2019, 21:11

Пэпи έγραψε:Ρε μη σας πουλαει φιδια... Την πεθερα του την εχει δει μετρημενες φορες, στα δακτυλα του ενος χεριου... :fico:

Ρε σαν τα χιόνια. Πέπυ έχεις πμ. :fico:
1 .

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”