Με χρέη 47.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ ο «αγανακτισμένος» συνταξιούχος «Λιγότερο θράσος» και περισσότερη προσοχή, την επόμενη φορά, συνέστησαν πηγές του υπουργείου Εργασίας στον Αλέξη
Τσίπρα, με αφορμή το γεγονός πως
«ο συνταξιούχος στη Χίο που χρησιμοποίησε για να δείξει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων –προσπαθούσε υποτίθεται να πάρει σύνταξη από το 2019– αποδείχθηκε ότι χρωστάει στα ταμεία του 47.000 ευρώ», όπως υποστήριξαν.
«Δεν φτάνει που ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα για τις εκκρεμείς συντάξεις, έκανε και γκάφα αξιοποιώντας για το αφήγημά του έναν ασφαλισμένο που θα ήταν παράνομο να πάρει σύνταξη», λόγω της οφειλής αυτής, η οποία είναι «πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο», εξήγησαν.
Ως προς το ζήτημα των εκκρεμών συντάξεων που έθιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του στο νησί το Σάββατο, από το υπουργείο Εργασίας επεσήμαναν τα εξής:
«Οπως του απάντησε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο κ. Τσίπρας παρέδωσε 1.059.000 ασφαλιστικές εκκρεμότητες στον ΕΦΚΑ! Παρέδωσε επίσης ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους συνταξιούχους 487 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, που περιορίστηκαν σε μόλις 3 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο 2023. Ας έχει λοιπόν λιγότερο θράσος και ας είναι περισσότερο προσεκτικός την επόμενη φορά!».
Την απάντηση του αρμόδιου υπουργείου προκάλεσε ένα βίντεο από τα social media του Αλέξη Τσίπρα στο οποίο ένας ηλικιωμένος εμφανίζεται να διαμαρτύρεται για το ότι δεν μπορεί να πάρει σύνταξη από το 2019, παρότι δεν χρωστάει πουθενά, όπως είπε.
«Σταματώ να είμαι Νεοδημοκράτης. Από το 1971 ταξιδεύω, βγήκα το ’19 στην σύνταξη, κανένας δεν μου δίνει την σύνταξη. Πληρωμένα (όλα), χωρίς να χρωστάω σε καμία ασφάλεια», ακούγεται να λέει ο άνδρας σε συνομιλία που είχε με τον κ. Τσίπρα.
«Δεν ξέρω την δική σου περίπτωση ποια είναι, αλλά το ελληνικό Δημόσιο μας λέει ότι έχει κάνει ψηφιοποίηση στα πάντα, και είμαστε ανίκανοι να δώσουμε συντάξεις στους ανθρώπους. Οταν ήμασταν εμείς παραλάβαμε 350.000 εκκρεμείς συντάξεις. Τις μειώσαμε στο 70%, γιατί προσλάβαμε 1.000 νέα παιδιά να ασχολούνται με αυτό το θέμα. Ηρθαν λοιπόν αυτοί και τους απέλυσαν», του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
https://www.protagon.gr/epikairotita/gk ... 4342714529