Δημοσίευσηαπό Αρίστος » 21 Σεπ 2020, 10:42
Εξ αρχης ειπα οτι ο κορονοιος ειναι υπαρκτος και πολυ πιο επικινδυνος απο τη γριπη.
Γι' αυτο και ζητησα lockdown, αλλα επιλεκτικο και οχι συνολικο. Να μην σταματησουν να εργαζονται οι νεοι και οι παραγωγικες ηλικιες γιατι ο ιος της πεινας μπορει να ειναι εξισου θανατηφορος οπως ο κορονοιος. Κατι που αναγνωρισαν επιστημονες και πολιτικοι ΜΕΤΑ το lockdown, αναμεσα τους και ο Σοιμπλε. Εγω ομως ελεγα απο ΠΡΙΝ οτι οι συνεπειες του συνολικου lockdown θα ειναι τραγικες.
Μαλιστα εδωσα συγχαρητηρια σε αρθρο μου στις ανατολικοασιατικες χωρες που πηραν εγκαιρα μετρα (γι' αυτο ΔΕΝ χρειαστηκε να πανε σε συνολικο lockdown) ενω κατηγορησα τον ΠΟΥ γιατι δεν συστησε στη Δυση τα μετρα των ανατολικων εγκαιρως. Και ενα απο τα μετρα που χρησιμοποιησαν οι Ασιατες πετυχημενα ειναι η χρηση μασκας που σε αρκετες περιπτωσεις την εδωσαν στο λαο τους δωρεαν.
Οι διαφωνιες μου για τη μασκα αφοροουν μονο τους πολυ μικρους μαθητες, οσους εχουν ασθενειες που τις δυσκολευει η μασκα (καρδιακη ανεπαρκεια, σοβαρο ασθμα) και την περιπτωση να μας ζητησουν να φοραμε τις μασκες μονιμα. Για να φοραμε τις μασκες σε περιοδους οξυνσης της επιδημιας ΕΠΙΚΡΟΤΩ.
.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.