Adminović έγραψε:....σε ταξιτζή που συμπτωματικά τυχαίνει να είναι και δικηγόρος....
Εν συντομία: ένας οδηγός ταξί της Ούμπερ, που είναι δικηγόρος και δουλεύει παράλληλα και ως ταξιτζής, έτυχε -χωρις φυσικά να το γνωρίζει- να μεταφέρει με το ταξί κάποιους που κατηγορούνται για εμποριο ναρκωτικών. Τους σταματούν οι μπάτσοι και συλλαμβάνουν τους επιβάτες. Τότε ο ένας από αυτούς βλέπει την κάμερα που έχει στο αμάξι ο ταξιτζής και απαιτεί από αυτόν να την κλείσει. Αυτός λέει ότι είναι νόμιμο να καταγράφει μπάτσους εν ώρα καθήκοντος και αυτοί του πουλάνε παραμύθι για δήθεν "νέο νόμο" που απαγορεύει να καταγράφεις μπάτσους και ότι θα τον πάνε μπουζού. Πού να ήξεραν ότι ο ταξιτζής είναι και δικηγόρος....
ΘΑ ΣΕΒΕΣΤΕ ΚΦΑΛΕΣ!!
Ο τύπος τη γλίτωσε πολύ φθηνά. Όχι για το θέμα της κάμερας αλλά για τις δηλώσεις που έκανε στους αστυνομικούς.
Για παράδειγμα όταν λέει "εγώ απλά παίρνω πελάτες, δεν ξέρω τίποτα για ναρκωτικά κλπ.", ο αστυνομικός του απαντά "ποιος μίλησε για ναρκωτικά. Είπα εγώ τέτοιο πράγμα;".
Αυτό από μόνο του έχει στείλει κόσμο στη φυλακή.
Χαρακτηριστικά, δείχνω ένα βίντεο του youtube που ονομάζεται dont' talk to the police. Είναι μία σειρά διαλέξεων ενός νομικού, παρουσία ενός πρώην ανακριτή της ασφάλειας που εξηγούν ότι τέτοιες περιπτώσεις συνιστούν "ομολογία" και δεν μπορούν ποτέ να σου κάνουν κάτι καλό.
Ο ταξιτζής του βίντεο ήταν ιδιαίτερα απρόσεκτος στη συζήτηση, νομίζοντας ότι έχει το "πάνω χέρι" λόγω των θεωρητικών του γνώσεων. Όμως, όπως θα δει κάποιος στο βίντεο που καταθέτω, η πολλή εξυπνάδα βλάπτει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Σε ανάλογες περιπτώσεις, καλό είναι να μην συζητάς καθόλου με την αστυνομία σε οποιαδήποτε αναφορά που μπορεί να σχετίζεται με το θέμα που δημιουργήθηκε, αλλά να καλείς κατευθείαν το δικηγόρο σου. Απαντάς σε ερωτήματα που αφορούν την ταυτοποίησή σου (ποιος είσαι, πού μένεις κλπ) και ζητάς το δικηγόρο σου σε κάθε άλλο ερώτημα, ακολουθώντας τις όποιες υποδείξεις/εντολές του αστυνομικού.