Μεταμόσχευση κεφαλιού - Υπέρ ή κατά;

Μεταφυσική, ανεξήγητα φαινόμενα, θεωρίες συνωμοσίας κλπ.

Μεταμόσχευση κεφαλιού - Υπέρ ή κατά;

Υπέρ
7
88%
Κατά
1
13%

Σύνολο ψήφων: 8

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Μεταμόσχευση κεφαλιού - Υπέρ ή κατά;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Απρ 2018, 00:04

Κατσε γιατι βαριεμαι να διαβάζω.... Τι εννοούμε μεταμόσχευση κεφαλιού; Θα μου παρουν πχ το κεφάλι μου να το βάλουν σε άλλο σώμα; Και αν ναι το άλλο σώμα τίνος θα είναι; Κάποιου νεκρου;....
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Απρ 2018, 00:21

BaKXOS_Lysios έγραψε:Κατσε γιατι βαριεμαι να διαβάζω.... Τι εννοούμε μεταμόσχευση κεφαλιού; Θα μου παρουν πχ το κεφάλι μου να το βάλουν σε άλλο σώμα; Και αν ναι το άλλο σώμα τίνος θα είναι; Κάποιου νεκρου;....

Ναι όπως γίνεται σε όλες τις μεταμοσχεύσεις.
Από κάποιον νεκρό παίρνουν τα όργανα.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Απρ 2018, 01:25

bizeli έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Κατσε γιατι βαριεμαι να διαβάζω.... Τι εννοούμε μεταμόσχευση κεφαλιού; Θα μου παρουν πχ το κεφάλι μου να το βάλουν σε άλλο σώμα; Και αν ναι το άλλο σώμα τίνος θα είναι; Κάποιου νεκρου;....

Εδω δεν μιλάμε για "όργανα" όμως, μιλάμε για ολόκληρο νεκρό του οποίου θα του βγάλουν το κεφάλι για να μπει το δικό μου....
Ήμαρτον κύριε!..........ούτε ο Δρ. Φρανκενστάιν δεν έκανε τέτοια! :zali33:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ar_tel_quessir
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ar_tel_quessir » 20 Απρ 2018, 02:03

vallon έγραψε:σε περίπτωση επιτυχίας δημιουργούνται βέβαια μερικά ερωτήματα σχετικά με το αν θα πραγματοποιούνται τέτοιες εγχειρίσεις με σκοπό την παράταση της ζωής. Αν ένας ηλικιωμένος θα μπορεί να μεταφερθεί σε ένα νεανικό σώμα και να ζήσει ακόμα μια ζωή...
Φυσικά εάν αυτό πραγματοποιηθεί, θα έχει ένα υπέρογκο κόστος για έναν απλό άνθρωπο, αλλά όχι υπερβολικό για κάποιον πάμπλουτο
Άρα θα φτιαχτεί μια νέα τάξη ανθρώπων
εκείνοι που μέσα από την οικονομική δυνατότητα θα ζήσουν δυο και τρεις ζωές

δεν ξέρω αν σας φαίνεται τόσο "ηθικό " αυτό...

Δεν θα πρέπει να είναι πάνω κάτω στην ίδια ηλικία για να είναι συμβατό;
Επίσης ακόμα και αν γινόταν έτσι απλά, το κεφάλι του ασθενούς δεν πρόκειται
να ξανάνιωνε με κάποιο μαγικό τρόπο, οπότε πολλές ζωές δεν παίζουν. Όλο αυτό
μου ακούγεται too good to be true αλλά φυσικά στηρίζω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Απρ 2018, 16:14

BaKXOS_Lysios έγραψε:
bizeli έγραψε:

Εδω δεν μιλάμε για "όργανα" όμως, μιλάμε για ολόκληρο νεκρό του οποίου θα του βγάλουν το κεφάλι για να μπει το δικό μου....
Ήμαρτον κύριε!..........ούτε ο Δρ. Φρανκενστάιν δεν έκανε τέτοια! :zali33:

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται τόσο φρικιαστικό.
Εντάξει ακούγεται κάπως αλλά εγώ το αντιμετωπίζω ως ακόμα ένα επίτευγμα της ιατρικής επιστήμης όπως πχ οποιαδήποτε άλλη μεταμόσχευση, τεχνητό μέλος, βηματοδότες, λιπαναρροφήσεις ή οποιαδήποτε άλλη επέμβαση.
Με τη λογική σου όλα θα έπρεπε να μας φαίνονται φρικιαστικά στο χώρο της ιατρικής επιστήμης.
Πάρε παράδειγμα την πλαστική χειρουργική πχ που κόβουν και ράβουν, παίρνουν από δω κομμάτια κρέας τα βάζουν εκεί κτλ
Γιατί αυτά σου φαίνονται λιγότερο φρικιαστικά;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Απρ 2018, 16:21

Ar_tel_quessir έγραψε:Δεν θα πρέπει να είναι πάνω κάτω στην ίδια ηλικία για να είναι συμβατό;

Απ' ό,τι διάβασα και απ' ό,τι κατάλαβα ο Καναβέρο (ο γιατρός που ισχυρίζεται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει μια τέτοια επέμβαση) ισχυρίζεται ότι θέμα συμβατότητας και απόρριψης δεν παίζει στην μεταμόσχευση κεφαλιού όσο παίζει με άλλα μοσχεύματα.
Οι δυσκολίες περισσότερο αφορούν στην περιπλοκότητα της εγχείρησης να συνδέσουν δλδ νευρικό σύστημα, σπονδυλική στήλη, μυελό των οστών κτλ και όχι στο αν θα είναι συμβατό το μόσχευμα. Αυτό το θεωρεί βέβαιο.

Αλλά αισθητικά ναι, θα πρέπει να ταιριάζει το κεφάλι με το σώμα.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 20 Απρ 2018, 16:25

Ar_tel_quessir έγραψε:
vallon έγραψε:σε περίπτωση επιτυχίας δημιουργούνται βέβαια μερικά ερωτήματα σχετικά με το αν θα πραγματοποιούνται τέτοιες εγχειρίσεις με σκοπό την παράταση της ζωής. Αν ένας ηλικιωμένος θα μπορεί να μεταφερθεί σε ένα νεανικό σώμα και να ζήσει ακόμα μια ζωή...
Φυσικά εάν αυτό πραγματοποιηθεί, θα έχει ένα υπέρογκο κόστος για έναν απλό άνθρωπο, αλλά όχι υπερβολικό για κάποιον πάμπλουτο
Άρα θα φτιαχτεί μια νέα τάξη ανθρώπων
εκείνοι που μέσα από την οικονομική δυνατότητα θα ζήσουν δυο και τρεις ζωές

δεν ξέρω αν σας φαίνεται τόσο "ηθικό " αυτό...

Δεν θα πρέπει να είναι πάνω κάτω στην ίδια ηλικία για να είναι συμβατό;

αυτό πιθανόν να είναι σωστό, αλλά πιθανόν και η επιστήμη να μπορεί να το ξεπεράσει..

Ας το διευκρινίσω λίγο καλύτερα.. "Σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί όλο αυτό"
δηλ
εάν και εφόσον μπορεί να συμβαίνει η μεταμόσχευση σε κάποιον που έχει την οικονομική δυνατότητα και έτσι να μπορεί να μεταφερθεί το κεφάλι του σε μεγάλη ηλικία σε κάποιον νεανικό σώμα, τότε είναι απόλυτα συμβατό αυτό με σένα;

0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Απρ 2018, 16:34

bizeli έγραψε:Με τη λογική σου όλα θα έπρεπε να μας φαίνονται φρικιαστικά στο χώρο της ιατρικής επιστήμης.
Πάρε παράδειγμα την πλαστική χειρουργική πχ που κόβουν και ράβουν, παίρνουν από δω κομμάτια κρέας τα βάζουν εκεί κτλ
Γιατί αυτά σου φαίνονται λιγότερο φρικιαστικά;

Άλλο το να κάνεις χειρουργική ιατρική με σκοπό την θεραπεία κι άλλο το να κάνεις τον χασάπη... Πες μου που μπορεί να έχει εφαρμογή και ιατρικό όφελος η μεταμόσχευση κεφαλής;....
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 20 Απρ 2018, 16:36

vallon έγραψε:
Ar_tel_quessir έγραψε:Δεν θα πρέπει να είναι πάνω κάτω στην ίδια ηλικία για να είναι συμβατό;

αυτό πιθανόν να είναι σωστό, αλλά πιθανόν και η επιστήμη να μπορεί να το ξεπεράσει..

Ακόμα και να το ξεπεράσει είναι ηθικά/αισθητικά απαράδεκτο.... το κεφάλι (μαζί με τον εγκέφαλο) γερνάει επίσης.... θα έχεις ένα γέρο 800 χρονών απο το κεφάλι και πάνω και ένα σώμα 30άρη κάτω;... μην τρελαθούμε!.. :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 20 Απρ 2018, 16:38

vallon έγραψε:Ας το διευκρινίσω λίγο καλύτερα.. "Σε περίπτωση που υπάρχει η δυνατότητα να συμβεί όλο αυτό"
δηλ
εάν και εφόσον μπορεί να συμβαίνει η μεταμόσχευση σε κάποιον που έχει την οικονομική δυνατότητα και έτσι να μπορεί να μεταφερθεί το κεφάλι του σε μεγάλη ηλικία σε κάποιον νεανικό σώμα, τότε είναι απόλυτα συμβατό αυτό με σένα;

Δεν το καταλαβαίνω αυτό το επιχείρημά σου vallon με την οικονομική δυνατότητα.
Το "ανήθικο" της υπόθεσης για σένα είναι ότι την εγχείρηση αυτή θα έχουν τη δυνατότητα να την κάνουν μόνο οι πιο πλούσιοι ή ότι το πράγμα θα ξεφύγει και θα φυτεύονται κεφάλια σε άσχετα σώματα;
Για το πρώτο έτσι κι αλλιώς πάντα συνέβαινε αυτό. Οι πλουσιότεροι πάντα τύχαιναν καλύτερης ιατρικοφαρμακευτικής περίθαλψης γιατί έχουν τα φράγκα να τα σκάσουν στους καλύτερους γιατρούς και στα καλύτερα νοσοκομεία.
Όσον αφορά το δεύτερο φαντάζομαι ότι οι γιατροί θα ελέγχουν τα σώματα να είναι συμβατά με το κεφάλι και να ταιριάζουν ηλικιακά. Δεν νομίζω ότι θα βάζουν σώμα 15χρονου σε κεφάλι 100 χρονών.
Θα υπάρχει κάποιο πλαίσιο που να καλύπτει ιατρικά, ηθικά και κοινωνικά κριτήρια.
Όπως πχ δεν θα ήταν φυσιολογικό να μεταμόσχευες αντρικό κεφάλι σε γυναικείο σώμα και το ανάποδο.
Αλλά τώρα που το σκέφτομαι ίσως έτσι λύνονταν και το πρόβλημα πολλών ανθρώπων που θέλουν να κάνουν αλλαγή φύλου. :hmmm
0 .

Επιστροφή σε “Εναλλακτικές Επιστήμες”