Ραν ταν πλαν έγραψε:bizeli έγραψε:Απογοητεύομαι λίγο που δεν υπηρετούν σωστά το επάγγελμά τους.
Το επάγγελμα τους ως επάγγελμα μια χαρά το υπηρετούν. Το επάγγελμα τους ως λειτούργημα δεν υπηρετούν.
Κοίτα σωστή αυτή η επισήμανση που κάνεις. Από τη μια δεν τους αδικώ. Γιατί πέρα από το λειτούργημα που υποτίθεται ότι κάνουν από την άλλη είναι και ένα επάγγελμα από το οποίο βιοπορίζονται πράγμα που σημαίνει ότι θα αναγκαστούν να δουλέψουν με διάφορους εργοδότες και να ακολουθήσουν τη γραμμή που τους δίνεται κάθε φορά.
Όμως εγώ πιστεύω ότι ούτε και ως επάγγελμα το υπηρετούν σωστά. Μηδέν επαγγελματισμός, δημοσιογράφοι πανελίστες με σχόλια καφενειακού επιπέδου κτλ. Κάνε αντικυβερνητική προπαγάνδα οκ. Αλλά άμα δεις τα σχόλια που κάνουν είναι λες και γράφουν σε κάποιο φόρουμ. Όπως μιλάμε εσύ κι εγώ εδώ πέρα. Και μιλάμε υποτίθεται για δημοσιογράφους φτασμένους αλλά άμα δεις πώς σχολιάζουν ... σου πέφτει το σαγόνι.
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε.
Σήμερα ο Πορτοσάλτε σήκωσε μια εφημερίδα που έδειχνε μια φωτογραφία από την κυβέρνηση και άρχισε να λέει κάτι ειρωνικά σχόλια ότι είναι σαν "παιδάκια που πάνε πενθήμερη" και κάτι τέτοια και κορόιδευε και κάτι καραγκιοζιλίκια.
Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Αυτό είναι σαν να είσαι με την παρέα σου και χαζογελάς.
Καταλαβαίνεις τι λέω;
Δεν έχω την απαίτηση όλοι οι δημοσιογράφοι να είναι μάχιμοι ρεπόρτερ και να καλύπτουν πολεμικά ρεπορτάζ μέσα από χαλάσματα και να σκάνε βόμβες δίπλα τους και να είναι ανάμεσα σε κυανόκρανους αλλά τουλάχιστον και αυτή τη μαλακία που σου ανέθεσαν να κάνεις κάν' την σωστά. Σχολίαζε σαν άνθρωπος. Όχι σαν κομπλεξικός μαλάκας.