Μετανάστες και πολιτική.

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Rookie poster
Rookie poster

Re: Μετανάστες και πολιτική.

Δημοσίευσηαπό ΟΥΤΙΣ » 18 Μαρ 2018, 15:20

Ερμής έγραψε:
ВладимирВладимирович έγραψε:Μήπως γιατί ειναι ενας γεωγραφικος διάδρομος απο την Εγγυς Ανατολη προς Ευρωπη;

Αυτό λέω, γιατί Ευρώπη και όχι ΗΑΕ,Σαουδική Αραβία, ΟΜΑΝ, Κουβέιτ, Ιορδανία, Τουρκία; Οι χώρες εκεί είναι με ίδια κουλτούρα και με πολλά περισσότερα χρήματα.

Λυπάμαι, Ερμή. Αλλά όλα τα παραπάνω είναι μύθος. Οι περισσότεροι πρόσφυγες βρίσκονται σε μουσουλμανικές χώρες.

Δες εδώ:

https://data2.unhcr.org/en/situations/syria

κι εδώ:

https://en.wikipedia.org/wiki/Refugees_ ... _Civil_War
0 .
Θεόν φράσαι μὲν ἀδύνατον, νοῆσαι δὲ ἀδυνατώτερον. Γρηγόριος Ναζιανζηνός, Περί Θεολογίας.

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ερμής » 18 Μαρ 2018, 15:24

Λαχουρένιος έγραψε:
Ερμής έγραψε:Επίσης δε μπορώ να καταλάβω γιατί δίνουμε πολιτικό άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους σε πολίτες Πακισταν, Μπαγκλαντες, Σρι Λάνκα, Μαρόκου, Αλγερίας. Έχει κάποιο πόλεμο εκεί;
Σαφέστατα θα ανοίξω την αγκαλιά μου σε οικογένειες και παιδιά απο περιοχές - εμπόλεμη ζώνη όπως είναι το Ιρακ ή η Συρία.
Εννοείται ότι όποιος πει οτι πρέπει να βυθίζονται βάρκες και να πνίγονται παιδιά είναι καθίκι και αλήτης, δε το συζητώ.

Μα δεν δινουν. Και πρακτικα η Ελλαδα δινει λιγες φορες ασυλο και με ρυθμο χελωνας. Οσοι ειναι εδω ειναι ή παρανομα εντελως ή περιμενουν να εγκριθει η αιτηση τους.

Επισημοι προσφυγες ειναι λιγοι σχετικα. Και ναι συμφωνω, οτι πλην των προσφυγων, οι καθαρα οικονομικοι μεταναστες θελουν αλλο χειρισμο με πιο αυστηρα κριτηρια.

Ποιος σου είπε οτι δε δίνει; Έχω φωτο στο τηλ μου απο αίτηση ασύλου για ανθρωπιστικούς λόγους πολίτη απο το Μπαγκλαντές. Δίνουν. Τώρα αν αυτό είναι νομικίστικο τερτίπι που το δίνουν προσωρινά μέχρι να δωθεί η άδεια, δε το γνωρίζω. Δίνουν πάντως. Συμφωνούμε οτι στους οικονομικούς μετανάστες θα πρέπει να γίνουν αυστηρότερα κριτήρια και όποιος δε πληρεί τις προϋποθέσεις να απελαύνεται .

ΟΥΤΙΣ το ξέρω οτι και εκεί έχει πολύ πράγμα, αλλά δεν είναι λίγο περίεργο που οι περισσότεροι θέλουν Ευρώπη αντι για τα πλούσια κράτη του Κόλπου ή την Ινδία;
Δε λέω οτι ο κάθε άνθρωπος που έρχεται έχει ώς σχέδιο την ισλαμοποίηση της Ευρώπης, θεωρώ οτι απλά το κεφάλαιο θέλει να φέρει φτηνα χέρια στην Ευρώπη. Δλδ να διαιωνίσει τη σκλαβιά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Juno
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Juno » 18 Μαρ 2018, 15:25

Λαχουρένιος έγραψε:
Juno έγραψε:
Το ερώτημά μου είναι πώς μπορούν να πάνε. Και εγώ μπορώ να πάω ένα ταξίδι κάπου στην Ευρώπη την άλλη εβδομάδα, αλλά αν είναι να πάω στην Χαβάη, πρέπει να το προγραμματίσω καιρό πριν για να μην ξεπουπουλιαστώ.
Οι πλούσιες αραβικές χώρες είναι δίπλα τους και οι κανόνες δεν είναι σκληροί για αυτούς γιατί κάπως έτσι ζούσαν και στις χώρες τους. Άντε πες στα δεκαεξάχρονα εδώ να μην περπατάνε έξω χέρι-χέρι. Εκεί μιλάμε για την ίδια αυστηρή θρησκεία και το ίδιο lifestyle, όχι πλούσιοι-φτωχοί, αλλά σε αυστηρότητα.

Και ακούς από όσους έρχονται ότι πλήρωσαν και ποτέ δεν ήταν κάτω από 2.000 δολάρια το άτομο. Το ποσόν που λένε παίζει 2.000-5.000 το άτομο. Πού τα βρήκε αυτά ο μέσος Αφγανός χωρικός πάνω στα βουνά και φέρνει ολόκληρη οικογένεια;
Και τα εκατοντάδες (σύμφωνα με τις ειδήσεις) ασυνόδευτα παιδιά πού βρήκαν το καθένα 2.000-5.000 δολάρια για να περάσουν;

Απλώς δεν γίνεται! Κοινή λογική!

Προφανως υπαρχουν δουλεμπορικα κυκλωματα δεν το αμφισβητει κανεις αυτο

Οσο για την κοινη κουλτουρα που λες, ειμαι σιγουρος οτι μεγαλο μερος των μουσουλμανων, το βλεπουν και σαν ευκαιρια να γλυτωσουν απο το καταπιεστικο περιβαλλον, οποτε το οτι το Καταρ πχ μοιαζει με τις χωρες τους το βλεπουν σαν κακο, οχι σαν καλο.

Επειδη γεννηθηκαν εκει, δε σημαινει οτι ασπαζονται ο,τι μαλακια τους λεει το ισλαμ.

Όταν έρχονται στην ΕΕ όμως ασπάζονται ότι τους λέει το ισλάμ. Κυκλοφορούν πολλές αξιόπιστες φωτογραφίες από ειδήσεις με μουσουλμάνους να καίνε σημαίες της χώρας που τους περιθάλπει και πανό Islam will dominate the world και Sharia for UK, France κλπ κλπ κλπ.
Και πέρα από το ότι υπάρχουν κυκλώματα δουλεμπόρων, πού βρίσκουν τόσα λεφτά για να τους πληρώσουν ειδικά τα ασυνόδευτα παιδιά; Όλοι ψέματα λένε και πέρασαν τσάμπα;
1 .
https://elefthero.net/viewtopic.php?f=6&t=7399 Απορία:αν ήταν free ομοφυλοφιλία/παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα,ξέρουμε gay ζευγάρια της εποχής;Αν οι νόμοι του Σόλωνα δεν απαγόρευαν σε ομοφυλόφιλους να πολιτεύονται, να γίνονται ιερείς,να κυκλοφορούν στην αγορά, ξέρουμε gay ιερέα, πολιτικό;

Άβαταρ μέλους
Ερμής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ερμής » 18 Μαρ 2018, 15:28

Αν πιάσεις 20 λεπτα κουβέντα με ένα πακιστανό στην Ελλάδα, θα σου πει ακριβώς τι γίνεται, δε θέλει να είσαι ο Κλουζώ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Μαρ 2018, 15:30

Juno έγραψε:Όταν έρχονται στην ΕΕ όμως ασπάζονται ότι τους λέει το ισλάμ. Κυκλοφορούν πολλές αξιόπιστες φωτογραφίες από ειδήσεις με μουσουλμάνους να καίνε σημαίες της χώρας που τους περιθάλπει και πανό Islam will dominate the world και Sharia for UK, France κλπ κλπ κλπ.
Και πέρα από το ότι υπάρχουν κυκλώματα δουλεμπόρων, πού βρίσκουν τόσα λεφτά για να τους πληρώσουν ειδικά τα ασυνόδευτα παιδιά; Όλοι ψέματα λένε και πέρασαν τσάμπα;

Bλακες, εγκληματιες και ακραια παντα θα υπαρχουν. Εκει μπαινει η δουλεια της αστυνομιας και των αρχων να τους σουταρουν. Δεν ειναι η πλειοψηφια ομως.

Για τα λεφτα που λες, λογικα θα παιζει καποιου ειδους δανειο (τοκογλυφικο λογικα). Ενας μεταναστης που παει σε χωρες σαν την Γαλλια, θα βρει ευκολα δουλεια και 10.000 δεν ειναι πολλα για εκει. Θα το ξεπληρωνουν σχετικα γρηγορα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τζακ Πάλανς
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Τζακ Πάλανς » 18 Μαρ 2018, 15:31

Ερμής έγραψε: δεν είναι λίγο περίεργο που οι περισσότεροι θέλουν Ευρώπη αντι για τα πλούσια κράτη του Κόλπου ή την Ινδία;

Όχι, δεν είναι περίεργο. Οι Σύροι είναι σχεδόν Ευρωπαίοι, αλλά η Ευρώπη είναι πόλος έλξης έτσι κι αλλιώς.
Το πρόβλημα δεν είναι οι πρόσφυγες από την Συρία, αλλά όλοι οι άλλοι που μπαίνουν με την ίδια ταμπέλα: Αφγανοί, Πακιστανοί, Αφρικανοί κτλ Όλα αυτά έγιναν για να διατηρήσει η Γερμανία το πλεονέκτημα της έναντι στην ΕΕ: χαμηλοί μισθοί.
2 .

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΟΥΤΙΣ » 18 Μαρ 2018, 15:31

ΟΥΤΙΣ το ξέρω οτι και εκεί έχει πολύ πράγμα, αλλά δεν είναι λίγο περίεργο που οι περισσότεροι θέλουν Ευρώπη αντι για τα πλούσια κράτη του Κόλπου ή την Ινδία;
Δε λέω οτι ο κάθε άνθρωπος που έρχεται έχει ώς σχέδιο την ισλαμοποίηση της Ευρώπης, θεωρώ οτι απλά το κεφάλαιο θέλει να φέρει φτηνα χέρια στην Ευρώπη. Δλδ να διαιωνίσει τη σκλαβιά.

Δεν είναι περίεργο να θέλουν να έρθουν στην Ευρώπη. Αλλά πάρα πολλοί έχουν μεταναστεύσει και στις χώρες του Κόλπου.

Τώρα για το τι θέλει το κεφάλαιο είναι γνωστό. Ας το ανατρέψουμε. :yesyes:
1 .
Θεόν φράσαι μὲν ἀδύνατον, νοῆσαι δὲ ἀδυνατώτερον. Γρηγόριος Ναζιανζηνός, Περί Θεολογίας.

Άβαταρ μέλους
ВладимирВладимирович
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ВладимирВладимирович » 18 Μαρ 2018, 15:32

Ερμής έγραψε:Αν πιάσεις 20 λεπτα κουβέντα με ένα πακιστανό στην Ελλάδα, θα σου πει ακριβώς τι γίνεται, δε θέλει να είσαι ο Κλουζώ.

Για τον Μιχαλολιάκο λες;
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Μαρ 2018, 15:32

Ερμής έγραψε:Ποιος σου είπε οτι δε δίνει; Έχω φωτο στο τηλ μου απο αίτηση ασύλου για ανθρωπιστικούς λόγους πολίτη απο το Μπαγκλαντές. Δίνουν. Τώρα αν αυτό είναι νομικίστικο τερτίπι που το δίνουν προσωρινά μέχρι να δωθεί η άδεια, δε το γνωρίζω. Δίνουν πάντως. Συμφωνούμε οτι στους οικονομικούς μετανάστες θα πρέπει να γίνουν αυστηρότερα κριτήρια και όποιος δε πληρεί τις προϋποθέσεις να απελαύνεται .

Αλλο αιτηση ασυλου, αλλο ασυλο. Αιτηση κανεις ο καθενας.
Και ναι νομιζω οταν κανεις αιτηση, εχεις αδεια προσωρινης παραμονης.

Ε βεβαια, δεν τους δεχονται απο φιλανθρωπια, αλλωστε συχνα συμβαλλουν οι ιδιοι οι ευρωπαιοι στην δυστυχια τους πχ Συρια. Για φτηνους εργατες τους θελουν, σε γκετο, μακρια απο εκει που ζουν οι ιδιοι.
1 .

Άβαταρ μέλους
Τζακ Πάλανς
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Τζακ Πάλανς » 18 Μαρ 2018, 15:33

Λαχουρένιος έγραψε:Ενας μεταναστης που παει σε χωρες σαν την Γαλλια, θα βρει ευκολα δουλεια και 10.000 δεν ειναι πολλα για εκει. Θα το ξεπληρωνουν σχετικα γρηγορα.

Δε νομίζω.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”