Γιατί αντιπαθώ τον αθεισμό

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Γιατί αντιπαθώ τον αθεισμό

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 17:39

itteithe έγραψε:Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Το οτι πέντε, δέκα, είκοσι άτομα σε διάφορα φόρα εκφράζουν αθεϊστικές απόψεις, δεν σημαίνει πως αντικατοπτρίζουν την εικόνα της κοινωνίας. Εξάλλου τα φόρα είναι απαραχαιωμένες πλατφόρμες επικοινωνίας και όταν ήταν στα φόρτε τους έμπαιναν μόνο νέρντουλες για να ξεδώσουν. Ο αθεϊσμός δεν είναι και δεν ήταν ποτέ της μόδας.

Διαφωνούμε σθεναρά. Οι καιροί μας είναι καιροί περίεργοι, με κάθε είδους "ελευθεριότητα" να κυριαρχεί ως μόδα. Το βλέπεις στις τηλεοράσεις, στις εκπομπές στα ραδιόφωνα, στη μουσική, σε κάθε είδους παραγωγή μόδας της εποχής.

Αντιθέτως, είναι ο χριστιανισμός που έγινε μόδα τώρα τελευταία και μάλιστα στην χειρότερη μορφή του. Νέοι, γεμάτοι ματαιοδοξία, απευθύνονται στον Θεό για να τους εκπληρώσει κάθε ανόητη και ανούσια επιθυμία. Φιλάνε κομποσκοίνια, σταυροκοπιούνται, εξομολογούνται και από μέσα τους είναι κενοί από κάθε άποψη. Σε συνδυασμό με τον παραλογισμό και την έλλειψη κριτικής σκέψης που κυριαρχεί στην εποχή μας, οδηγούμαστε στον προθάλαμο ενός νέου Μεσαίωνα.

Βλέπεις, είναι πολύ "in" να βγαίνεις παρέα με τους φίλους σου στα μπαρ και τα καφέ και να τους εξιστορείς το βίο του Κοσμά του Αιτωλού... :s_no
Έλα τώρα...

Έδωσα στην μικρή μου αδερφή που είναι εικοσιενός ετών να διαβάσει την Φάρμα των Ζώων και μου το επέστρεψε χωρίς να το διαβάσει ολόκληρο γιατί την ενόχλησε λίγο που το βιβλίο αναφέρονταν -έστω και αλληγορικά- κάπως επιθετικά στη θρησκεία. Φοβάμαι πως αν της δώσω τον Τελευταίο Πειρασμό θα μου το επιστρέψει χωρίς να διαβάσει παραπάνω από δέκα σελίδες. Και δεν είναι μόνο η αδερφή μου. Γνωρίζω τις φίλες και τους φίλους της, κάνω παρέα όποτε μου δίνεται η ευκαιρία μαζί τους και προσπαθώ να αφουγκραστώ αυτήν την κατά τ' άλλα περίεργη γεννιά που δεν απέχει και τόσο από την δική μου. Τα συμπεράσματά μου είναι πως κατάφεραν να συνδυάσουν τον μηδενισμό, τον ατομικισμό, τον παραλογισμό και την θρησκευτική ευλάβια με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

Πολλοί άνθρωποι σοκάρονται από τα εν λόγω βιβλία. Μάλιστα δεν καταλαβαίνω πως συνδέετε τη Φάρμα με τη θρησκεία. Πιο πολύ με τα πολιτικά συστήματα και τις πολιτικές επαναστάσεις θα το συνέδεες...
"Ο Τελευταίος Πειρασμός" είναι must. Μαζί με τους "Αδερφοφάδες" και το "ο Χριστός ξανασταυρώνεται".
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 17:44

Λαχουρένιος έγραψε:Η βιομηχανικη κοινωνια ειναι τελικα αυτη που θα σκοτωσει την θρησκεια, οχι ο Βολταιρος ή ο Σταλιν. Οταν εχεις τον παραδεισο στην Γη δεν τον ψαχνεις στον ουρανο.

:o
Παράδεισος στη γη, λόγω βιομηχανικής επανάστασης;;;
Μιλάς για τα 200 χρόνια που ο άνθρωπος αιματοκυλίστηκε από άκρη σε άκρη του κόσμου...
Μιλάς για μία εποχή που έχουμε ορμήξει όλοι στη Μ. Ανατολή και σφαζόμαστε από ...χόμπι.

Παράδεισος; Μάλλον μιλάμε για το "όπιο της δήθεν ασφάλειας". Μαστουρωμένοι είμαστε. Όχι παραδείσιοι.
Πλέον αποτελείς το μεγαλύτερο κοινωνικό πείραμα όλων των εποχών. Σε παίζουν στα δάχτυλα. Ξέρουν τί θα ψηφίσεις, τί θα φάς, πότε θα βγεις και πώς τραβάς το καζανάκι σου. Ξέρουν τι σου κλείνει τα μάτια, τί σου κλείνει το στόμα, πώς να σε κάνουν να αισθανθείς υποχρεωμένος και τελικά ανακουφισμένος γιατί ξέρουν ποια είναι τα χειρότερά σου, οι εφιάλτες σου, και σου τα βάζουν μπροστά στα μάτια για παραδειγματισμό.

Με λίγα λόγια ζεις ένα ...matrix, που δεν είναι ευτυχία, πολλώ δεν μάλλον παραδείσιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 15 Απρ 2018, 17:50

stavmanr έγραψε:
Αντιθέτως, είναι ο χριστιανισμός που έγινε μόδα τώρα τελευταία και μάλιστα στην χειρότερη μορφή του. Νέοι, γεμάτοι ματαιοδοξία, απευθύνονται στον Θεό για να τους εκπληρώσει κάθε ανόητη και ανούσια επιθυμία. Φιλάνε κομποσκοίνια, σταυροκοπιούνται, εξομολογούνται και από μέσα τους είναι κενοί από κάθε άποψη. Σε συνδυασμό με τον παραλογισμό και την έλλειψη κριτικής σκέψης που κυριαρχεί στην εποχή μας, οδηγούμαστε στον προθάλαμο ενός νέου Μεσαίωνα.

Βλέπεις, είναι πολύ "in" να βγαίνεις παρέα με τους φίλους σου στα μπαρ και τα καφέ και να τους εξιστορείς το βίο του Κοσμά του Αιτωλού... :s_no
Έλα τώρα...

"Τριακόσιους χρόνους μετὰ τὴν Ἀνάστασιν τοῦ Χριστοῦ μᾶς ἔστειλεν ὁ Θεὸς τὸν ἅγιον Κωνσταντῖνον καὶ ἐστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν· καὶ τὸ εἶχαν χριστιανοὶ τὸ βασίλειον 1150 χρόνους. Ὕστερον τὸ ἐσήκωσεν ὁ Θεὸς ἀπὸ τοὺς χριστιανοὺς καὶ ἔφερε τὸν Τοῦρκον καὶ τοῦ τὸ ἔδωσε διὰ ἰδικόν μας καλόν, καὶ τὸ ἔχει ὁ Τοῦρκος 320 χρόνους. Καὶ διατὶ ἔφερεν ὁ Θεὸς τὸν Τοῦρκον καὶ δὲν ἔφερεν ἄλλο γένος; Διὰ ἰδικόν μας συμφέρον· διότι τὰ ἄλλα ἔθνη θὰ μᾶς ἔβλαπτον εἰς τὴν πίστιν, ὁ δὲ Τοῦρκος ἄσπρα ἅμα τοῦ δώσῃς κάμνεις ὅ,τι θέλεις." Κοσμάς ο Αιτωλός

όχι, τέτοιοι άγιοι βίοι και λόγοι σίγουρα δεν είναι στην μόδα ...
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Απρ 2018, 17:52

nik_killthemall έγραψε:Παιδιά μιλάμε για καταστάσεις στις οποίες μέχρι και τον 17ο και 18ο αιώνα απαγορευόταν η ανάγνωση της Γραφής χωρίς παρουσία ιερέα, ενώ ακόμη και σήμερα υπάρχουν κανόνες για την ανάγνωση της Γραφής που συνοψίζονται σε κάτι τέτοιο , επομένως για ποια επίγνωση χριστιανισμού μιλάμε ώστε να έχεις συνειδητούς και όχι κατ'όνομα χριστιανούς ?

Αυτο που βαλες στο λινκ αξιζει δικο του νημα

Διαβαζω στην πρωτη παραγραφο

Το ότι δεν βρίσκεις στην Αγία Γραφή απάντηση σε κάποιο σου ερώτημα, σημαίνει ή ότι έθεσες ασήμαντο ερώτημα ή ότι δεν μπόρεσες να διαβάσεις την Αγία Γραφή και να πάρεις την τελική απάντηση.

:laugh1: :laugh1: :laugh1:

Σαν να λεει Η Αγια Γραφη εχει παντα δικιο, και οταν δεν εχει, εσυ φταις:laugh1: :laugh1: :laugh1:

stavmanr έγραψε::o

Ναι, παραδεισος συγκριτικα με παλια. Δεν σου φταιει κανεις αν εισαι μιζερος και ψαχνεις παραδεισους στον ουρανο
1 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 18:12

Λαχουρένιος έγραψε:
stavmanr έγραψε::o

Ναι, παραδεισος συγκριτικα με παλια. Δεν σου φταιει κανεις αν εισαι μιζερος και ψαχνεις παραδεισους στον ουρανο

Οι παράδεισοι του ουρανού δεν βασίζονται στη μιζέρια του διπλανού. Δεν βασίζονται σε ανήλικα παιδάκια που φτιάχνουν παπούτσια, αυτοκίνητα, εξαρτήματα υπολογιστή ... Δεν βασίζονται στον βαλτό ISIS ή τους κλειτοριδεκτομείς Μουτζαχεντίν που φτιάχτηκαν από τις κυβερνήσεις του πλανητάρχη στον οποίο υποκλίνεσαι, και που δημιουργεί μπάχαλο στη Μ. Ανατολή, αποκεφαλιζοντας, σφάζοντας και βιάζοντας για να έχεις εσύ πετρέλαιο και αέριο.
Δεν βασίζονται στο Μπόκο Χαράμ και τις λοιπές τρομοκρατικές οργανώσεις της Αφρικής για να έχουμε πετράδια, διαμάντια και λοιπά. Ούτε και βασίζονται σε βιομηχανίες όπλων που κάνουν πόλεμο όποτε γουστάρουν, κι όπου γουστάρουν.

Κι αν ο "παράδεισός" σου είναι φτιαγμένος από πτώματα και αίμα, τότε είσαι περισσότερο γελασμένος και μίζερος από αυτό που νομίζεις. Και δεν είσαι ο πρώτος στην Ιστορία. Βρίθει η ιστορία από γελασμένους που έτυχε να βρίσκονται προσωρινά με τη μεριά του "πολέμαρχου νικητή". ;)
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 15 Απρ 2018, 18:14

stavmanr έγραψε:Διαφωνούμε σθεναρά. Οι καιροί μας είναι καιροί περίεργοι, με κάθε είδους "ελευθεριότητα" να κυριαρχεί ως μόδα. Το βλέπεις στις τηλεοράσεις, στις εκπομπές στα ραδιόφωνα, στη μουσική, σε κάθε είδους παραγωγή μόδας της εποχής.

Έλα τώρα...

Πολλοί άνθρωποι σοκάρονται από τα εν λόγω βιβλία. Μάλιστα δεν καταλαβαίνω πως συνδέετε τη Φάρμα με τη θρησκεία. Πιο πολύ με τα πολιτικά συστήματα και τις πολιτικές επαναστάσεις θα το συνέδεες...
"Ο Τελευταίος Πειρασμός" είναι must. Μαζί με τους "Αδερφοφάδες" και το "ο Χριστός ξανασταυρώνεται".

Μα δεν ασχολούνται οι νέοι με τους βίους των Αγίων, αυτό γράφουμε τόση ώρα. Στρέφονται με λάθος τρόπο στην εκκλησία, καθαρά για εθυμοτυπικούς, τυπολατρικούς και φαινοτυπικούς λόγους. Μπορεί στα μπάρ και στα καφέ να μην συζητούν για τον βίο του Κοσμά του Αιτωλού, αλλά κανένας δεν συζητά και για τις αθεϊστικές απόψεις του Ράσελ, ούτε για την κριτική του καθαρού λόγου του Κάντ.

Όσο ήμουν φοιτητής και έκανα παρέα με κομμουνιστές, αναρχικούς και άτομα των παραφυάδων τους, έβρισκα πολλούς που δήλωναν άθεοι σ' αυτό το χώρο. Εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία δεν έχω βρει ούτε ένα άτομο να δηλώνει άθεος και έχω ταξιδέψει και ζήσει σε βορά και νότο. Ειδικά στη Θεσσαλία δεν βρήκα ούτε έναν/μια. Ξαναγράφω πως τα φόρα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα, αλλιώς θα έπρεπε οι μισοί Έλληνες να είναι κομμουνιστές και οι άλλοι μισοί νεοναζί. Εσύ στην περιοχή που ζεις έχεις συναντήσει άθεους; Ειλικρινά επειδή ξέρω που ζεις, αν μου πεις πως στην περιοχή σου έχεις συναντήσει άθεο τα παίρνω όλα πίσω.

Η Φάρμα των Ζώων μπορεί να μην αναφέρεται άμεσα στη θρησκεία, αλλά επειδή πρόκειται για αλληγορία μιας ταξικής επανάστασης, αναφέρεται έμμεσα στην σύνδεση εκκλησίας και εξουσίας και στο όπιο των λαών. Ο Καζαντζάκης είναι πραγματικά must, αλλά αν είναι να το διαβάσει όσο επιφανειακά διάβασε και την Φάρμα, είμαι σίγουρος πως θα ενοχληθεί ακόμη πιο πολύ.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Απρ 2018, 18:24

stavmanr έγραψε:Κι αν ο "παράδεισός" σου είναι φτιαγμένος από πτώματα και αίμα, τότε είσαι περισσότερο γελασμένος και μίζερος από αυτό που νομίζεις. Και δεν είσαι ο πρώτος στην Ιστορία. Βρίθει η ιστορία από γελασμένους που έτυχε να βρίσκονται προσωρινά με τη μεριά του "πολέμαρχου νικητή". ;)

Δεν μιλαω για πτωματα και αιμα, μιλαω για αλκοολ, σεξ, φαγητο, νικοτινη και αλλα παρομοια, που μπορει ενας μεσος δυτικος ανθρωπος να απολαυσει πανευκολα αν το θελει, και που ηταν αδιανοητα για ανθρωπους αγροτικων κοινωνιων.

Αν με την λεξη ''παραδεισος'' σου ερχονται πτωματα και αιμα στο μυαλο, να το κοιταξεις, καποιο θεμα εχεις εχεις στο κεφαλι σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 15 Απρ 2018, 18:25

Στηρίζω Χρίστο. Αντιπαθώ κι εγώ τον Αθεϊσμό για άλλους λόγους όμως, δικούς μου. Είμαι άθεος.
Δεν τα έχω καλά με τον εαυτό μου όμως και εξ αιτίας του δεν χωνεύω τους άθεους.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Απρ 2018, 18:25

stavmanr έγραψε:Οι παράδεισοι του ουρανού δεν βασίζονται στη μιζέρια του διπλανού.

Οι παραδεισοι του ουρανου δεν υπαρχουν. Εδω ειναι οι παραδεισοι εδω και οι κολασεις.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 18:26

nik_killthemall έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Έλα τώρα...

"Τριακόσιους χρόνους μετὰ τὴν Ἀνάστασιν τοῦ Χριστοῦ μᾶς ἔστειλεν ὁ Θεὸς τὸν ἅγιον Κωνσταντῖνον καὶ ἐστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν· καὶ τὸ εἶχαν χριστιανοὶ τὸ βασίλειον 1150 χρόνους. Ὕστερον τὸ ἐσήκωσεν ὁ Θεὸς ἀπὸ τοὺς χριστιανοὺς καὶ ἔφερε τὸν Τοῦρκον καὶ τοῦ τὸ ἔδωσε διὰ ἰδικόν μας καλόν, καὶ τὸ ἔχει ὁ Τοῦρκος 320 χρόνους. Καὶ διατὶ ἔφερεν ὁ Θεὸς τὸν Τοῦρκον καὶ δὲν ἔφερεν ἄλλο γένος; Διὰ ἰδικόν μας συμφέρον· διότι τὰ ἄλλα ἔθνη θὰ μᾶς ἔβλαπτον εἰς τὴν πίστιν, ὁ δὲ Τοῦρκος ἄσπρα ἅμα τοῦ δώσῃς κάμνεις ὅ,τι θέλεις." Κοσμάς ο Αιτωλός

όχι, τέτοιοι άγιοι βίοι και λόγοι σίγουρα δεν είναι στην μόδα ...

Κλασική περίπτωση Νικ... Flaming μέχρι να καούμε!
Πάντως ο Αιτωλός βγήκε αληθινός. ;)
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”