Τι οικονομίες κάνετε;

Οικονομικά θέματα.
libre

Re: Τι οικονομίες κάνετε;

Δημοσίευσηαπό libre » 07 Μαρ 2015, 15:27

Kauldron έγραψε:Εσύ πώς τα καταφέρνεις και βρίσκεσαι πάντα σε τέτοιου είδους μέρη? Τη μια με τον άλλον που την έπαιζει μπροστά σας, τώρα με τα ξερατά και τις χλέπες στο δρόμο...
Την άλλη που ξεκίνησε νυχτα και χαθηκε σε ένα μερος με λασπες και πηγε λετσος στη δουλεια. Την τραβάει ο οργανισμός του την περιπέτεια :s_rofl
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 07 Μαρ 2015, 15:42

Kauldron έγραψε:Εσύ πώς τα καταφέρνεις και βρίσκεσαι πάντα σε τέτοιου είδους μέρη? Τη μια με τον άλλον που την έπαιζει μπροστά σας, τώρα με τα ξερατά και τις χλέπες στο δρόμο...

Μα είναι σύνηθες φαινόμενο αυτό εδώ.

Γάμησέ τα όλα σε μένα τυχαίνουν ρε πστη μου, προχτές αυτοκτόνησε ένας στο τρένο λίγο πιο πέρα από την πλατφόρμα επιβίβασης, μετά από λίγο μαζεύτηκε η αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα και δεν μπορούσα να πάω στην δουλειά, περίμενα 1 ώρα μέσα στο κρύο, τελικά πήρα τηλέφωνο και τους ενημέρωσα δεν πάω στην δουλειά και στο τηλέφωνο μου πετάγεται ένας Έλληνας και αρχίσαμε να λέμε μαλακίες. Πρέπει να γράψω ένα βιβλίο με αυτά που έχω περάσει.

:LoL: :LoL:

:s_rofl
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 07 Μαρ 2015, 16:51

Τα μάζεψα από ιντερνετ (δεν έχω σημειώσει πηγές, γιατί ήταν για προσωπική χρήση) κι έβαλα και μερικά δικά μου.

-Buy on the web/by phone. Use prices comparator.
-Shop in bulk. Look the price/kgr. Cheap articles are on down shelves.
-Use a cheap bank & insurances.
-Cancel useless services, warranties or subscriptions.
-Buy generic drugs.
-Rent (never buy) something you'll use a few times.
-Sell what you don't need.
-Planify expenses: car drivings, batch processing etc.
-Ban expensive calls. Use messengers, emails and sms.
-Opt for free entertainment.
-Don't dine out. When traveling lunch is "in the bag".
-Don't buy books. Use a public library, free ebooks or the web.
-Buy airline tickets in advance and always stay through Saturday (cheaper).
-Quit that health club; join the local gym.
-Buy at a warehouse. Make a list of discount shops.
-Use a change oil services with checks instead of a full-service garage. Ban automatic car wash.
-Don't touch thermostat--put on a sweater. Track energy losses.
-Don't pay extra for car rental insurance; see if covered by credit card or your own car insurance.
-Pay yourself first. Use a saving program on a monthly basis.
-Make a diet program to control food expenses.
-Use a software for budgeting.
-If needed, rent a cheaper house.
-Advertise yourself intelligently (buzz vs ads). Turn your car into a "chat room" for biz needs.
-Give articles a second life. Extend computer's life with lite linux desktops.
0 .

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 07 Μαρ 2015, 17:32

Προ "κρισης" εβγαζα καλα χρηματα και δεν υπηρχε προβλημα στην δουλεια. Μετα "κρισης" επεσε η δουλεια, οποτε οσο και να μην ηθελα, αν και πιο ενδιαφερον, αλλαξα τροπο και λειτουργια και βγαζω περισσοτερα απο πριν, δουλευοντας ομως περισσοτερες ωρες.Αλλα μονο δουλεια, ζωη μηδεν που λενε...
Απο οικονομιες, προ κρισης αγοραζαμε ευκολα διαφορα χωρις ιδιαιτερο προβληματισμο αφου ηξερα οτι τα λεφτα βγαιναν, ηταν θεμα χρονου. Μετα, αρχισα να τα γραφω σε υπολλογιστικο φυλλο να εχω μια ιδεα και περιορισα αρκετα τις καθημερινες λιχουδιες, παιρνω συνηθως απο το σπιτι τα τροφιμα-καφε. Ηθελα να κοψω το σταθερο τηλεφωνο που το θεωρω σπαταλη για την χρηση που κανουμε αλλα δεν εγκριθηκε η προταση :rolleyes: Χρησιμοποιω πιστωτικη καρτα με επιστροφη μετρητων, βγαζω κατι λιγα απο εκει. Βλεπω προσφορες, ιδιαιτερα οταν παιρναμε πανες πηγαιναμε και αγοραζαμε παρα πολλες οταν επεφτε προφορα, επιδρομη στο σουπερ. Δεν μπορω να πω οτι περιορισα πολυ τα εξοδα γιατι δεν εκανα πολλα περιττα εξοδα ουτως ΄η αλλως.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 08 Μαρ 2015, 20:32

Diadochos έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Τα τσιγαρα και διαφορα χαζοσνακ απ' εξω (τυπου τυροπιτες,πεινιρλι κλπ) που συχνα παιρνεις απο λαιμαργια και οχι απο πεινα,κοστιζουν πολυ αμα τα βαλεις κατω σε διαστημα ενος μηνα.

Ισχύει.

Εγώ τους πρώτους μήνες την είχα δει μαλάκας και έπαιρνα συνέχεια καφέδες απ έξω και κρύα σάντουιτς απο φούρνους. Μετά από λίγο καιρό κατάλαβα ότι δίνω 10-15 ευρώ την ημέρα ενώ με λιγότερα μπορώ να έχω καλύτερο φαγητό αν το ετοιμάζω μόνος μου.
Πλέον έχω κόψει και τα διάφορα σαβουροσνάκς, τα αντικατέστησα με σνακς απο μπρόκολο, καρότα, τοματίνια, κίτρινο τυρί, κλπ

Πάντως μια μεγάλη διαφορά στην κουλτούρα, στην Ελλάδα ήταν ντροπή το ταπεράκι. Στην Ευρώπη πάλι είναι το στάνταρντ, αν σκας κάθε μέρα στην δουλειά με έτοιμο σάντουιτς σε θεωρούν θύμα και σε κοιτάνε λες και είσαι εξωγήινος.

Ν-αι. Αγορές μπινελικίων στυλ κρουασάν, μάφιν κλπ τα αποφεύγω από άποψη. Εξαίρεση ο καφές επειδή πίνω 2 - 3 τη μέρα, αλλά και εκεί τον πρώτο της ημέρας τον φτιάχνω σπίτι και τον παίρνω σε θερμός.

Τάπερ παίζει κι εδώ πολύ, αλλά εγώ τους έχω μουρλάνει: εκεί που γίνεται του αγίου σάντουιτς, σκάω με σπανακόρυζο και λεμόνακι κομμένο στην άκρη ή φακές με φέτα ριγανάτη :s_cool
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 08 Μαρ 2015, 20:39

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: σκάω με σπανακόρυζο και λεμόνακι κομμένο στην άκρη ή φακές με φέτα ριγανάτη :s_cool

'Αααρχοντας :D

Εγώ βαριέμαι να πλένω τα τάπερς με τα λάδια και δεν παίρνω τόσο γκουρμέ φαγητά στην δουλειά. Φακές και ρεβύθια παίζω όμως πολύ στο σπίτι, φτιάχνω μια κατσαρόλα και έχω βραδινό για 3 μέρες. Απο κοντά και καπνιστό ψάρι.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

mitsokollias

Δημοσίευσηαπό mitsokollias » 08 Μαρ 2015, 21:01

ksmyrn έγραψε:Προ "κρισης" εβγαζα καλα χρηματα και δεν υπηρχε προβλημα στην δουλεια. Μετα "κρισης" επεσε η δουλεια, οποτε οσο και να μην ηθελα, αν και πιο ενδιαφερον, αλλαξα τροπο και λειτουργια και βγαζω περισσοτερα απο πριν, δουλευοντας ομως περισσοτερες ωρες.Αλλα μονο δουλεια, ζωη μηδεν που λενε...
Απο οικονομιες, προ κρισης αγοραζαμε ευκολα διαφορα χωρις ιδιαιτερο προβληματισμο αφου ηξερα οτι τα λεφτα βγαιναν, ηταν θεμα χρονου. Μετα, αρχισα να τα γραφω σε υπολλογιστικο φυλλο να εχω μια ιδεα και περιορισα αρκετα τις καθημερινες λιχουδιες, παιρνω συνηθως απο το σπιτι τα τροφιμα-καφε. Ηθελα να κοψω το σταθερο τηλεφωνο που το θεωρω σπαταλη για την χρηση που κανουμε αλλα δεν εγκριθηκε η προταση :rolleyes: Χρησιμοποιω πιστωτικη καρτα με επιστροφη μετρητων, βγαζω κατι λιγα απο εκει. Βλεπω προσφορες, ιδιαιτερα οταν παιρναμε πανες πηγαιναμε και αγοραζαμε παρα πολλες οταν επεφτε προφορα, επιδρομη στο σουπερ. Δεν μπορω να πω οτι περιορισα πολυ τα εξοδα γιατι δεν εκανα πολλα περιττα εξοδα ουτως ΄η αλλως.

Αυτό με τις πάνες και τις προσφορές φίλε είναι πολλά λεφτά. Η κόρη μου είναι 2,5 χρόνων και υπολογίζω έχουμε γλυτώσει κανα χιλιάρικο με τις προσφορές.
0 .

Άβαταρ μέλους
oportunistas
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό oportunistas » 09 Μαρ 2015, 12:21

Έχ κόψει μαχαίρι καφέδες και φαγητό απ έξω, δεν κινώ πολύ το αμάξι, παρακολουθώ προσφορές για προιόντα που με ενδιαφέρουν. :)
0 .
CR the best!!

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 09 Μαρ 2015, 13:34

-Opt for free entertainment.

Εχω παρει ενα προγραμμα δωρεαν εκδηλωσεων απο το δημο κι επισης με βραδιες σε φιλους καπως πεφτουν τα εξοδα. Αλλα πρεπει να σκεφτω κι αλλα.

-Don't buy books. Use a public library, free ebooks or the web..

Βιβλια χρειαζομαι πολλά για coaching. Αγοραζω καμποσα, αλλα γενικα ειναι σημαντικο έξοδο για μενα. Εχω παρει μια καρτα για βιβλιοθηκη, αλλα βρισκω μονο παλια. Εχω ακουσει οτι υπαρχουν sites οπου μπορεις να διαβασεις μερικά τζαμπα. Ακουσα για scribd και goodreads και θα το κοιταξω. Γνωριζετε τιποτα άλλο;
0 .

Άβαταρ μέλους
White
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό White » 10 Μαρ 2015, 09:41

Γενικά δεν είμαι σπάταλη, ούτε όμως έχω στερηθεί το οτιδήποτε.
Αυτό που με έμαθαν οι γονείς μου να κάνω είναι το εξής:
Αφού πληρωθώ το πρώτο πράγμα που καλύπτω είναι τυχόν υποχρεώσεις (πχ δόση αυτοκινήτου, που πλέον δεν έχω γιατί το έχω εξοφλήσει), λογαριασμούς παγίων εξόδων κτλ είναι τα πρώτα που εξοφλούνται, πιστωτικές κάρτες, τράπεζες και τέτοια δεν έχω.
Το δεύτερο πράγμα που κάνω είναι από το μισθό μου να βάλω ένα ποσό στην άκρη (έτσι έχω ένα σημαντικό ποσό στην τράπεζα, το οποίο δεν το αγγίζω)
Με τα χρήματα που μένουν... καλύπτω τις προσωπικές μου ανάγκες, διασκεδάζω και κάνω και τα ταξιδάκια μου.
Αν περισσέψουν χρήματα, μπαίνουν και αυτά στην τράπεζα.
Περικοπές δεν έχω κάνει σε τίποτα. Διασκεδάζω με τους ίδιους ρυθμούς, μη φανταστείτε βέβαια τίποτα ξέφρενο... όλα με μέτρο, ποτέ δε μου άρεσε η υπερβολή!
0 .
Κοιτάζοντας το είδωλο μου στον καθρέπτη, ένα πράγμα μπορώ να πω:
"Μέγας είσαι Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου!!!"

Επιστροφή σε “Οικονομία”