Ρεκ_ _μας έγραψε:αυτοί στελέχωσαν το κράτος μετά την ήττα μας και πήραν με το έτσι θέλω τον τίτλο του έλληνα πατριώτη.
Τα γνωστά μεγάλα ονόματα επιχειρηματίες που άρπαζαν τις περιουσίες. Απόσπασμα απο την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Ελεύθερος σκοπευτής».
Εφοπλιστές πολιτικοί,εργολάβοι ,επιχειρηματίες όπως ο Λαναράς,Βασιλειάδης Παπαλεξανδρής-Στεργίου,-Καρέλας,-Χυτήρογλου,Παπαστρατηη Ελένη Βουλπιώτη σύζυγος του Ιωάννη Βουλπίώτη συνεργάτη των Ναζί και επίσημου αντιπροσώπου της SIEMENS, ο Επίσκοπος Μυτιλήνης ακόμα και ναι ναι..η Τράπεζα της Ελλάδας η οποία όπως ξέρουμε μόνο ελληνική δεν είναι...
δείτε το βίντεο του σκάι που έπαθε ξαφνικά κρίση ειλικρίνειας.![]()
http://oladeka.com/2016/10/%CE%BF%CE%B9 ... AC-%CE%BC/
και ακόμα χειρότερα.
Mε δύο λόγια είσαι υπέρ της ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Μπορείς να μου πεις επ ευκαιρία ΕΝΑ κατεχόμενο κράτος που η αστυνομία, η χωροφυλακή, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι δικαστικοί, οι Δημοτικοί άρχοντες, ο κλήρος δεν παρέμειναν στις θέσεις τους μετά την κατάληψη της χώρας;
ΕΝΑ κράτος μπορείς να μου πεις που μετά την συνθηκολόγηση το κράτος αυτοκαταργήθηκε;
Έτσι για να καταλάβω και εγώ τι εννοείται δοσιλογισμός, μιας και ο άλλος προφεσόρος με παρέπεμψε στο σόι μου! (ανισορροπίες δηλαδή)
Μαυραγοριτης για ολο τον κοσμο σημαινει αυτος που πλουτιζε απο την μαυρη αγορα, οχι αυτος που ψωνιζει
Λογικο βεβαια οταν εχεις φυσικους και πολιτικους προγονους που αγοραζαν σπιτια για ενα τενεκε λαδι να θες να το παιξεις χαζος και να ριξεις μελανι σα σουπια
Αλλα ποιον πειθεις? Χειροτερα τα κανεις.
Αν ημουν ΝΔ θα σου τραβαγα το αυτι για τις βλακειες που λες
Βρε λεβέντη μου γιατί αναφέρεσαι στο σόι μοι μου, το γνωρίζεις; Παλαβός είσαι;
Άκουσέ με συναλλαγές με πώληση σπιτιών για λίγο φαί γινόντουσαν πάντα ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. (φυσικά δεν υποστηρίζω ότι κάτι τέτοιο, να πατάς στην ανάγκη του άλλου είναι ηθικό και τίμιο.... αλλά γινόταν, γίνεται και θα γίνεται.... δυστυχώς).
Πλουτισμός μέσω των συναλλαγών γινόταν, γίνεται και θα γίνεται....
Επειδή είσαι άσχετός και αρκετά ανισόρροπος σε πληροφορώ ότι στην μαύρη αγορά το ίδιο άτομο την μια στιγμή είναι αγοραστής και την άλλη πωλητής. Διότι η μαύρη αγορά ανθεί όταν δεν έχει αξία το χρήμα και οι συναλλαγές γίνονται με ανταλλαγή προϊόντων ή προϊόν με σκληρό νόμισμα (στην περίπτωση της κατοχής την λίρα και μόνο την λίρα Αγγλίας).
Τι επιπτώσεις είχε η πώληση σπιτιών για λάδι στην κατοχή σου δίνω την πιο κάτω στοιχείο
Θα ήθελα να παρουσιάσω τα στοιχεία πώλησης ακινήτων ενός μόνο συμβολαιογράφου για να καταλάβουμε τι μεταβιβάσεις ακινήτων έγιναν προκειμένου να αγοραστούν λίγα κιλά τρόφιμα, τα στοιχεία προέρχονται από τον συμβολαιογράφο Χ Δ Μαγκαφά με συμβολαιογραφείο επί της οδού Σταδίου 43β
ΕΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΞΕΩΝ
1931………..118
1932………..136
1933………..109
1934………..164
1935………..153
1936………..277
1937………..352
1938………..242
1939………..191
1940………..236
1941………..193
1942………..397
1943………..146
1944………..87
1945………..151
1946………..237
1947………..363
1948………..400
1949………..471
1950………..751
Απ ότι βλέπεις οι μεταβιβάσεις ακινήτων για ένα τενεκέ λάδι γίνηκαν κυρίως στην περίοδο του Εμφυλίου όχι τόσο της Κατοχής.... για να καταλάβεις πόσο βαθιά νυχτωμένος είσαι.