Έλληνες Οδηγοί

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Έλληνες Οδηγοί

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Φεβ 2017, 00:28

impostor έγραψε:Διαφωνώ.
Θα κόβονταν στα θεωρητικά όχι στην οδήγηση.
Ε όσο να 'ναι στην οδήγηση έχουμε πάρει τον αέρα μετά από τόσα χρόνια. Εντάξει δεν πάμε και σαν χεσμένες κότες όπως κάνουν οι αρχάριοι που φοβούνται τις ανηφόρες και μην τους σβήσει η μηχανή στο φανάρι.

Θα περασουν μονο αν θυμηθουν τον σωστο τροπο οδηγησης και τον εφαρμοσουν συνειδητα. Με το στυλακι που οδηγουν καθημερινα δε θα περασουν, γιατι δεν εφαρμοζουν πολλα πραγματα οπως αυτα που ανεφερα σε παραπανω ποστ.

Κατι αλλο βασικο πχ κανεις δεν κανει οπισθεν χωρις καθρεπτες στο δρομο. Αυτο στις εξετασεις απαγορευεται δια ροπαλου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Φεβ 2017, 00:38

To STOP πάντως σημαίνει ότι ακινητοποιεις το όχημα, κοιτάς, και μετά περνάς. Σχεδόν κανένας δεν το κάνει αυτό.

Εμένα μου έχει τύχει στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, όπου υπάρχει σήμα ότι έχεις προτεραιότητα και αντιστοίχως στοπ στον κάθετο δρόμο, να μου πεταχτεί γίδι από τη μεριά του στοπ και να με κοιτάζει κιόλας όπως περνούσε με υφακι "που πα ρε". Έφαγε μια διπλή περιποιημένη μούτζα, αλλά μάλλον άνθρωπος δεν έγινε.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 28 Φεβ 2017, 00:53

δεν δίνουν πλέον διπλώματα αέρα, τώρα είναι όλα ηλεκτρονικά, δεν χρειάζεται να δώσεις φράγκο, μόνο στην οδήγηση παίρνουν μίζα
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Φεβ 2017, 01:04

Λαχουρένιος έγραψε:
Κατι αλλο βασικο πχ κανεις δεν κανει οπισθεν χωρις καθρεπτες στο δρομο. Αυτο στις εξετασεις απαγορευεται δια ροπαλου.

Μπαρδόν;
:sgrat:

Admin έγραψε:To STOP πάντως σημαίνει ότι ακινητοποιεις το όχημα, κοιτάς, και μετά περνάς. Σχεδόν κανένας δεν το κάνει αυτό.

Ναι υπάρχει αυτή η μικρή ειδοποιός διαφορά αλλά στην πράξη σημαίνουν το ίδιο (περίπου) πράγμα. Παραχώρηση προτεραιότητας.

Admin έγραψε:Εμένα μου έχει τύχει στην είσοδο της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου, όπου υπάρχει σήμα ότι έχεις προτεραιότητα και αντιστοίχως στοπ στον κάθετο δρόμο, να μου πεταχτεί γίδι από τη μεριά του στοπ και να με κοιτάζει κιόλας όπως περνούσε με υφακι "που πα ρε". Έφαγε μια διπλή περιποιημένη μούτζα, αλλά μάλλον άνθρωπος δεν έγινε.

Ναι η πιο συνηθισμένη αντίδραση των γιδίων είναι να ζητάνε και τα ρέστα.

Πάντως εδώ που τα λέμε, εμένα μου έτυχε πρόσφατα μια πολύ πολιτισμένη αντίδραση από Ελ οδηγό όπου τον τράκαρα εγώ (το παραδέχομαι, ήταν τότε που δεν ήμουν και πολύ στα καλά μου και δεν ήμουν και πολύ συγκεντρωμένη) και έπεσα από πίσω του σε σταματημένο φανάρι. Δεν συνειδητοποίησα ότι σταμάτησε και τον σκούντηξα.

Βγαίνω έξω τον λέω: "Χίλια συγγνώμη, εγώ φταίω, δεν είδα ότι σταματήσατε, αφαιρέθηκα μπλα, μπλα, μπλα"
Αυτός μου λέει: "Δεν πειράζει κοπέλα μου, συμβαίνουν αυτά" (χτύπημα στην πλάτη)
Εγώ: "Μήπως θέλετε να κάνουμε κάποια φιλική δήλωση, να καλέσουμε την τροχαία;" (όχι ότι είχε γίνει καμιά σοβαρή ζημιά, εμένα μόνο μπήκε προς τα μέσα η μπροστινή πινακίδα από τον κοτσαδόρο του)
Αυτός: Όχι, όχι κοπέλα μου. Καλές γιορτές να έχεις (ήταν τα χριστούγεννα που μας πέρασαν)

Δώσαμε τα χέρια και ξαναμπήκαμε στα αμάξια μας. :D
Πολιτιζζζζζζζζμός εκατέρωθεν έτσι;

Και είχε μια αμαξάρα κάτσε καλά. Άμα ήταν κανένας περίεργος μπορεί να με έκανε χοντρή μανούρα.

Θέλω να πω ότι ακόμα και να φταις, εξαρτάται πώς το αντιμετωπίζεις. Τουλάχιστον παραδέξου το ρε φίλε. Μην ζητάς και τα ρέστα. Και ο άλλος θα είναι πιο συγκαταβατικός.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Φεβ 2017, 01:16

Εμένα μου έχει τύχει να είμαι στη λωρίδα που στρίβει για Χολαργό, σε φανάρι στη Μεσογείων, και να πεταχτεί μια από τη λωρίδα που πάει για ευθεία, και να μου μπει σφήνα. Όπως πετάχτηκε έτσι ξαφνικά, δεν πρόλαβα να αντιδρασω, οπότε ο προφυλακτήρας μου μπήκε στην πόρτα της. Κατεβαίνει κι άρχισε να ζητάει και τα ρέστα. Της λέω, φωνάζουμε τροχαία, να μας λύσει τις οποίες αμφιβολίες. Εν τω μεταξύ μου έλεγε κιόλας ότι οδηγαει 30 χρόνια και σιγά τί να της πω εγώ κλπ. Τελικά, τη μάζεψε ο άντρας της (ο συνοδηγός) και αφού είδα ότι εγώ δεν είχα πάθει ζημιά, λέω οκ, το ξεχνάμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 28 Φεβ 2017, 01:43

Κλασσική μαλακία στην Ελλάδα δεν καλούμε την αστυνομία για το συμβάν, έχω έναν γνωστό που βούλιαξες την πλαινή πόρτα, πάμε στον γνωστό μου τον φαναρτζή του δίνεις 300€ (μαύρα) και ξεμπερδέψαμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Φεβ 2017, 01:55

Admin έγραψε:Εμένα μου έχει τύχει να είμαι στη λωρίδα που στρίβει για Χολαργό, σε φανάρι στη Μεσογείων, και να πεταχτεί μια από τη λωρίδα που πάει για ευθεία, και να μου μπει σφήνα. Όπως πετάχτηκε έτσι ξαφνικά, δεν πρόλαβα να αντιδρασω, οπότε ο προφυλακτήρας μου μπήκε στην πόρτα της. Κατεβαίνει κι άρχισε να ζητάει και τα ρέστα. Της λέω, φωνάζουμε τροχαία, να μας λύσει τις οποίες αμφιβολίες. Εν τω μεταξύ μου έλεγε κιόλας ότι οδηγαει 30 χρόνια και σιγά τί να της πω εγώ κλπ. Τελικά, τη μάζεψε ο άντρας της (ο συνοδηγός) και αφού είδα ότι εγώ δεν είχα πάθει ζημιά, λέω οκ, το ξεχνάμε.

Σημασία έχει όταν εμπλέκεσαι σε κάποιο τροχαίο να μην είσαι εριστικός. Φταις δε φταις. Είναι πιο εύκολα τα πράγματα έτσι.
Βέβαια δεν μπορείς να κρατήσεις πάντα την ψυχραιμία σου όταν κυκλοφορούν τόσα γίδια ανάμεσά μας.
Εγώ δεν υποστηρίζω ότι είμαι η τέλεια οδηγός (που είμαι :D ) αλλά τουλάχιστον τις μαλακίες μου τις παραδέχομαι.

Metranion έγραψε:Κλασσική μαλακία στην Ελλάδα δεν καλούμε την αστυνομία για το συμβάν, έχω έναν γνωστό που βούλιαξες την πλαινή πόρτα, πάμε στον γνωστό μου τον φαναρτζή του δίνεις 300€ (μαύρα) και ξεμπερδέψαμε.

Δε νομίζω ότι συμβαίνει τόσο στην Ελλάδα αυτό.
Έτσι κι αλλιώς τις ασφαλιστικές τι τις έχουμε;
Κορόιδο είσαι να πας και να δώσεις 300 έτσι αέρα από την τσέπη σου;
Εκτός αν έχεις ανασφάλιστο όχημα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 28 Φεβ 2017, 02:00

Στην Γερμανία έχω παρατηρήσει και εκεί καθημερινές παραβάσεις, έχουν μια νησίδα για πεζούς που έχουν υποχρεωτικά τόξα για να προσέχουν οι οδηγοί, τα συγκεκριμένα είναι για να περνάνε οι πεζοί και ποδήλατα, ακόμη και πρόθεση να έχουν, τα αυτοκίνητα πρέπει να σταματήσουν. Όμως παρ όλα αυτά οι γερμανοί οδηγάρες το παραβλέπουν.

Πάντως σε σύγκριση με την Ελλάδα, η Γερμανία είναι 10 τάξεις ανώτερη σε οδηγική συμπεριφορά. Μόνο ένα μου την σπάει, που κρατάνε όλοι με τα δύο χέρια το τιμόνι, αν και αυτό είναι το κανονικό, και το δεύτερο είναι όταν αράζουν ανάμεσα από 2 αυτοκίνητα έχουν δεξιό φλάς, χωρίς να καταλάβει ο άλλος αν παρκάρει ή όχι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Φεβ 2017, 07:33

Θεούλης Ιαβέρης, σε παλαιότερη συνέντευξη του..

http://www.contra.gr/Longread/ekrhksh-i ... 84002.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Φεβ 2017, 15:23

Τα λάστιχα της Πόρσε λέει ήταν του 2006, δηλαδή 10ετιας και βάλε.

Πάει ο άλλος κι αγοράζει πανάκριβο αυτοκίνητο και τσιγγουνεύεται στα λάστιχα, που είναι από τα πιο βασικά για την ασφάλεια του οχήματος. Κι ενώ έχει παλιά (και προφανώς φθαρμένα) λάστιχα πάει και τρέχει με 300 στη λασποβροχή.

Τί να πεις.....
Μετά φταίει ο ανάδρομος Ερμής και οι ελλοχίμ.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”