ΓΑΛΗ έγραψε:Ναι τρέχουν. Αλλά αν ήταν ισλαμοφοβικοί θα έτρεχαν μόλις έβλεπαν τον άραβα να περπατά κρατώντας το βαλιτσάκι. Τρέχουν, αφού το πετάξει. Εννοώ, ότι ο λόγος που το βάζουν στα πόδια είναι το βαλιτσάκι σκέτο και όχι ο άραβας.
Καταρχήν το βιντεάκι αυτό είναι κατά μια έννοια χιουμοριστικό.
Δεύτερον δεν είναι τυχαίο που ο τύπος ντύθηκε άραβας και δεν ντύθηκε χιμπατζής ας πούμε για να τρομάξει τον κόσμο.
Διότι θεώρησε την επιτυχία της φάρσας δεδομένη αν ντυνόταν άραβας, τζιχάντ κτλ
Σκέφτηκε όλο το πακέτο για να τρομοκρατήσει τον κόσμο δεδομένου ότι οι επιθέσεις αυτοκτονίας στην Ευρώπη είναι πλέον συχνό φαινόμενο οπότε ο κόσμος είναι ήδη τρομοκρατημένος.
Σαφώς και το βαλιτσάκι από μόνο του είναι αυτό που προκάλεσε την αναταραχή αλλά και όλο το κόνσεπτ που σκέφτηκε ο τύπος επιτείνει περισσότερο τα πράγματα.
Πάντως, υπάρχουν άπειρα βιντεάκια στο youtube τύπου social experiments που επιβεβαιώνουν την ισλαμοφοβία. Ενδεικτικά:
Και αν υποθέσουμε ότι είναι στημένα αυτά τα βίντεο, ξεχνάς τι είχε γίνει το 2001 με τους δίδυμους πύργους;Που όλοι φοβόντουσαν να ταξιδέψουν με αεροπλάνα αν υπήρχαν μέσα μουσλίμ επιβάτες ή επιβάτες που έμοιαζαν με μουσλίμ;
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σήμερα. Πιστεύεις ότι οι άνθρωποι που ζουν στο εξωτερικό δεν ζουν με μια φοβία να ταξιδέψουν πχ με το μέτρο ή να πάνε σε μέρη επικίνδυνα που θεωρούνται πιθανά ως στόχοι επίθεσης;
Εγώ έχω διαβάσει μαρτυρία Έλληνα του εξωτερικού που έμοιαζε με άραβα (μελαχρινός κτλ) και του φέρονταν περίεργα.Ο ίδιος τα έλεγε.
ΓΑΛΗ έγραψε:Ο λόγος που δεν με καλύπτεις εσύ είναι γιατί προσεγγίζεις το θέμα με μια σαφώς καλοπροαίρετη ματιά αλλά στην προσπάθεια σου να είσαι απολύτως αντικειμενικός με τον άραβα χάνεις κάπου την αντικειμενικότητα σου με τους περιφερειακούς.
Εννοώ ότι ψάχνεις την αθωότητα μονόπλευρα. Ενώ τόσο η ενοχή όσο και η αθωότητα, υπάρχουν στην ίδια αναλογία σε όλα τα πλαίσια.
Και δεν φαίνεται να σε προβληματίζει η πλεονάζουσα χρήση της προσθήκης -φοβία, σε καταστάσεις που δεν εμπεριέχουν φόβο αλλά απλώς αντίδραση, διαφωνία ή ακόμα και αδιαφορία για τη χ ή ψ κατάσταση.
Εγώ σας είπα ότι δέχομαι και τη δική σας πλευρά και ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει που λέτε κι εσείς. Ότι είναι απλώς μια αντίδραση.
Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω και από την άλλη ότι αποκλείετε και το φαινόμενο της ισλαμοφοβίας, θύμα της οποία μπορεί να είναι και ο πιο καλοπροαίρετος άνθρωπος.
Σε ευχαριστώ πάντως που το αναγνωρίζεις αυτό, ότι σκέφτομαι καλοπροαίρετα γιατί έτσι όντως είναι.
ΓΑΛΗ έγραψε:Οπότε, επίσης καλοπροαίρετα (το εννοώ) αναρωτιέμαι.
Μήπως σε βάλαν άθελα σου στο τριπάκι της ενοχής, αυτοί που είναι πραγματικά ένοχοι;
Αν ναι, αυτό είναι σίγουρα νοητική τρομοκρατία.
Ναι πιθανώς να συμβαίνει και αυτό που με ρωτάς. Αν και δεν ξέρω ποιους εννοείς πραγματικά ενόχους.
Αλλά ότι έχω επηρεαστεί ως ένα βαθμό από αυτά που γίνονται γύρω μου, ναι συμβαίνει. Εσύ όχι;
Όχι σε σημείο να φέρομαι ρατσιστικά αλλά σε φάση όπως το περιστατικό που ανέφερα με τον γαμπρό μου που ειλικρινά του το είπα περισσότερο για πλάκα να δω πώς θα αντιδράσει ως social experiment αν θες.
Αν φοβόμασταν όντως, θα παίρναμε τα πιτσιρίκια και θα φεύγαμε.
Πάντως, Γαλή, όλες αυτές οι επιθέσεις που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης δεν το λες και πολύ "νοητική" τρομοκρατία. Είναι γεγονότα που έχουν συμβεί.
Από την άλλη θα είχες τις ίδιες απόψεις αν ήσουν κάτοικος σε χώρα-στόχο των τζιχαντιστών;