Ψεύτικα προφίλ facebook

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Ψεύτικα προφίλ facebook

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 28 Απρ 2017, 09:22

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Προφανώς το να ποστάρεις μέμε με ντεμέκ φιλοσοφίες ή την μουτσούνα σου διαρκώς είναι καραγκιοζιά. Το ίδιο καραγκιοζιά είναι να κάνεις αιτήματα φιλίας σε αγνώστους, κλπ.

Υπάρχουν όμως και άλλες χρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προσωπικά χρησιμοποιώ φέησμπουκ για να κρατάω επαφές με ανθρώπους (αλλονταπούς) που κανονικά δεν θα τηλεφωνούσα, κλπ, και θα χανόμασταν. Aναλόγως στο πιο επαγγελματικό χρησιμοποιώ και το LinkedIn, ως business card.

Οι απόψεις που διατυπώθηκαν παραπάνω όμως δεν έχουν να κάνουν με την καλή ή κακή χρήση, αλλά με μπαρμπάδικη/θείτσικη δαιμονοποίηση κάθε νεοτερισμού.

To fb συγκεκριμενα μονο για επικοινωνια δεν ειναι. Ειναι για κουτσομπολιο, μπανιστηρι, αυτοφακελωμα κλπ και υστερα για επικοινωνια.

Με προγραμματα τυπου σκαιπ, βαιμπερ, το μσν παλιοτερα δεν εχω κανενα θεμα, γιατι λειτουργουν σαν ενα ιντερνετικο κινητο τηλεφωνο.

Τον κατσιβελισμο με τα λαικ, τις φωτο, τα ταγκ κλπ δεν μπορω. Και το φβ μπορεις να το χρησιμοποιησεις μονο για τσατ, αλλα δεν σχεδιαστηκε μονο για τσατ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 28 Απρ 2017, 12:42

και γω το φβ το έχω να επικοινωνώ με τους γνωστούς που δεν θα μπορούσα να τους τηλεφωνήσω ή που έχουν αλλάξει αριθμό ή αυτοί δεν θα μπορούσαν να μου τηλεφωνήσουν λόγω υψηλού κόστους.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Απρ 2017, 21:33

εχω και ειμαι ο εαυτος μου για κοτσομπολιο συνηθως γυρω απο τα χομπι μου (οχι με φωτο.. μη τους θαμπώσω)

και εκεινο μου την σπαει ειναι το υποχρεωτικο λαικ ..αλλα συνηθως εκει που δεν μου αρεσει το αποφευγω και ας παραξηγηθω ... τα παντα και οχι μονο στο fb περιστρέφονται γυρω απο τον επαινο και την επιβραβευση

ελαχιστοι κατορθωνουν να ξεφυγουν απο αυτα τα δυο ....μαλλον κανεις αλλα παντα αφηνω μια εξαιρεση στον κανονα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Ρεαλιστής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ρεαλιστής » 04 Ιούλ 2017, 01:25

Το θέμα για την κακή ή η καλή χρήση του face book και γενικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι η κατανόηση του είναι διαδίκτυο.

...Το διαδίκτυο είναι ένα παγκόσμιο δημόσιο μέσο με αμφίδρομη γραπτή, οπτική και ηχητική επικοινωνία. Κάθε χρήστης μπορεί να μεταδώσει ή να παραλάβει σε πολύ γρήγορο χρόνο οποιαδήποτε πληροφορία.

Η μετάδοση της πληροφορίας μπορεί να γίνει σε πραγματικό χρόνο ή να βρεθεί από μια συσκευή αποθήκευσης ή μια βάση δεδομένων και να μεταδοθεί σε άλλο χρόνο. Η παραλαβή της μεταδιδόμενης πληροφορίας μπορεί να γίνει με ελεύθερη πρόσβαση (δημόσια) ή με τη χρήση κωδικού πρόσβασης (ιδιωτικότητα).

Ο κωδικός πρόσβασης παρέχει ιδιωτικότητα 99% για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι μπορεί να παραβιαστεί και ο δεύτερος είναι ότι όταν κάποιος χρήστης εισάγει εσφαλμένα τον κωδικό του, λαμβάνει πάντα ένα μήνυμα που τον ενημερώνει για το λάθος. Έτσι υπάρχει ένα μηχάνημα που «ξέρει» το σωστό κωδικό πρόσβασης και τον ειδοποιεί. Άρα ο κωδικός πρόσβασης δεν είναι μόνο γνωστός στον χρήστη αλλά και αλλού.

Η χρήση του διαδικτύου δεν γίνεται μόνο από ανθρώπους αλλά μπορεί να γίνει και από μηχανήματα, από ειδικά προγραμματισμένα λογισμικά κοκ.

Οι κατηγορίες των χρηστών που μεταδίδουν ή παραλαμβάνουν την πληροφορία είναι τρείς. Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τους χρήστες που είναι γνωστοί μεταξύ τους. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τους χρήστες που είναι άγνωστοι μεταξύ τους και η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει τους χρήστες που είναι «αόρατοι» μεταξύ τους. Στις δύο τελευταίες κατηγορίες η μια πλευρά δύναται να γνωρίζει πράγματα για την άλλη πλευρά.

Τα δεδομένα που μεταδίδει ένας χρήστης στο διαδίκτυο, αποθηκεύονται σε διάφορες βάσεις δεδομένων και μπορούν να αναπαραχθούν από άλλους ανά πάσα στιγμή ή να συνδυαστούν μεταξύ τους και έτσι υπάρχει η δυνατότητα οι άλλοι να μάθουν διάφορα πράγματα για το συγκεκριμένο χρήστη.

Όπως σκέφτεται και δραστηριοποιείται ένας χρήστης στο διαδίκτυο και οι άλλοι κάνουν ακριβώς το ίδιο. Η διαφορά είναι ότι όποιος έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία πράττει περισσότερα.
... από το blog tro-ma-ktiko

Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο αν η χρήση γίνεται από υπολογιστή ή από κινητό (στο κινητό περιορίζεται το να έχει ο χρήστης πλήρη εικόνα με τις ιστοσελίδες που επισκέπτεται.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 04 Ιούλ 2017, 08:08

Ρεαλιστής έγραψε:Το θέμα για την κακή ή η καλή χρήση του face book και γενικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι η κατανόηση του είναι διαδίκτυο.

Το Facebook δεν είναι ένα απλό σαιτ ή πλατφόρμα του διαδικτύου.
Καταγράφει τα πάντα, από τα προφίλ που βλέπεις έως τις δημοσιεύσεις που κάνεις like. Και βέβαια πολλοί βάζουν τα πραγματικά τους στοιχεία, φωτο, τηλεφωνο, κοκ.
Μιλάμε για ένα ηλεκτρονικό big brother.
Οπότε, μόνο με ψευτικα στοιχεία προφίλ λέει να συμμετέχεις. :D
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιούλ 2017, 12:35

Το fb ειναι η μεγαλυτερη μπιζνα φακελωματος εβερ.

Προ δεκαετιας θα ηταν αδιανοητο να αναρτα καποιος στο διαδικτυο ονομα, φατσα, φωτογραφιες απο οικογενεια, φιλους, διακοπες κλπ, προσωπικες εμπειριες, πολιτικες αποψεις κλπ.

Ειναι το ιδιο με το να πηγαινες την δεκαετια του '60 στην τοπικη Ασφαλεια και να κατεθετες ενα φακελο με ολα τα παραπανω οικειοθελως και να εστελνες και απο ενα αντιγραφο σε ολη τη γειτονια. Εντελως ηλιθιο.
0 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 04 Ιούλ 2017, 12:41

Έχω fb όπου δεν ανεβάζω ποτέ φωτογραφίες, δεν γράφω απολύτως τίποτα στο στάτους , και δεν ποστάρω σχεδόν τίποτα. Το έχω μόνο για να κρατάω επαφή με φίλους με τους οποίους μιλάω στο chat. Like κάνω πολύ σπάνια και έχω αποκρύψει τις ενημερώσεις αυτών που ποστάρουν συνεχώς αηδίες. Η λίστα φίλων είνια κρυφή από όλους και για να με κάνει tag κάποιος θα πρέπει να το επιτρέψω εγώ.

Στο linkedin κάνω add και αγνώστους επειδή βλέποντας με τι ασχολούνται οι άλλοι παίρνω ιδέες για επαγγελματικές ευκαιρίες. Πχ βλέπω οτι ο τάδε βρίσκεται στην τάδε εταιρία που θα ήθελα να δουλέψω. Βλέπω με τι έχει ασχοληθεί για να φτάσει εκεί ( σπουδές, προυπηρεσία κλπ) για να διαπιστώσω αν θα μπορούσα να το κάνω και εγώ.
0 .

Ρεαλιστής
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ρεαλιστής » 04 Ιούλ 2017, 13:44

Admin έγραψε:
Ρεαλιστής έγραψε:Το θέμα για την κακή ή η καλή χρήση του face book και γενικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι η κατανόηση του είναι διαδίκτυο.

Το Facebook δεν είναι ένα απλό σαιτ ή πλατφόρμα του διαδικτύου.
Καταγράφει τα πάντα, από τα προφίλ που βλέπεις έως τις δημοσιεύσεις που κάνεις like. Και βέβαια πολλοί βάζουν τα πραγματικά τους στοιχεία, φωτο, τηλεφωνο, κοκ.
Μιλάμε για ένα ηλεκτρονικό big brother.
Οπότε, μόνο με ψευτικα στοιχεία προφίλ λέει να συμμετέχεις. :D

Λαχουρένιος έγραψε:Το fb ειναι η μεγαλυτερη μπιζνα φακελωματος εβερ.

Προ δεκαετιας θα ηταν αδιανοητο να αναρτα καποιος στο διαδικτυο ονομα, φατσα, φωτογραφιες απο οικογενεια, φιλους, διακοπες κλπ, προσωπικες εμπειριες, πολιτικες αποψεις κλπ.

Ειναι το ιδιο με το να πηγαινες την δεκαετια του '60 στην τοπικη Ασφαλεια και να κατεθετες ενα φακελο με ολα τα παραπανω οικειοθελως και να εστελνες και απο ενα αντιγραφο σε ολη τη γειτονια. Εντελως ηλιθιο.

Ακριβώς αυτά. Το fb χρησιμοποιεί τη διαδραστικότητα – αλληλεπίδραση όπως και το Youtube και άλλα σχετικά μέσα ανάλογα με το πώς συμπεριφέρεται ο χρήστης.
Παρακολουθείς στο fb ή στο Youtube ένα video ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος, π.χ. ένα γεγονός που συνέβη ας πούμε σεισμός και σου δείχνει στην περιοχή που έγινε ο σεισμός και στο video απεικονίζει τι δείχνανε οι κάμερες ασφαλείας ενός supermarket την ώρα του γεγονότος (πως πέφτανε τα πράγματα από τα ράφια). Από εκεί και πέρα κάθε φορά που θα μπαίνεις στο fb ή στο Youtube θα βλέπεις προτεινόμενες σελίδες ή video που έχουν σχέση δηλ. διαφημίσεις από προϊόντα στα supermarket, τιμές κ.α.

mixaliss έγραψε:Έχω fb όπου δεν ανεβάζω ποτέ φωτογραφίες, δεν γράφω απολύτως τίποτα στο στάτους , και δεν ποστάρω σχεδόν τίποτα. Το έχω μόνο για να κρατάω επαφή με φίλους με τους οποίους μιλάω στο chat. Like κάνω πολύ σπάνια και έχω αποκρύψει τις ενημερώσεις αυτών που ποστάρουν συνεχώς αηδίες. Η λίστα φίλων είνια κρυφή από όλους και για να με κάνει tag κάποιος θα πρέπει να το επιτρέψω εγώ.

Στο linkedin κάνω add και αγνώστους επειδή βλέποντας με τι ασχολούνται οι άλλοι παίρνω ιδέες για επαγγελματικές ευκαιρίες. Πχ βλέπω οτι ο τάδε βρίσκεται στην τάδε εταιρία που θα ήθελα να δουλέψω. Βλέπω με τι έχει ασχοληθεί για να φτάσει εκεί ( σπουδές, προυπηρεσία κλπ) για να διαπιστώσω αν θα μπορούσα να το κάνω και εγώ.

Έτσι είναι για αυτό ανέφερα πιο πάνω για τη κατανόηση του διαδικτύου. Από εκεί και πέρα ο κάθε χρήστης πλοηγείται ανάλογα. Διαφωνώ με πολλούς χρήστες που ανεβάζουν συνέχεια φωτογραφίες, κάνουν status που βρίσκονται, δίνουν προσωπικές πληροφορίες κλπ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιούλ 2017, 16:36

mixaliss έγραψε:Έχω fb όπου δεν ανεβάζω ποτέ φωτογραφίες, δεν γράφω απολύτως τίποτα στο στάτους , και δεν ποστάρω σχεδόν τίποτα. Το έχω μόνο για να κρατάω επαφή με φίλους με τους οποίους μιλάω στο chat. Like κάνω πολύ σπάνια και έχω αποκρύψει τις ενημερώσεις αυτών που ποστάρουν συνεχώς αηδίες. Η λίστα φίλων είνια κρυφή από όλους και για να με κάνει tag κάποιος θα πρέπει να το επιτρέψω εγώ.

Δηλαδη το εχεις σαν τσατ.

Εγω ακριβως για αυτο προτιμουσα το αληστου μνημης msn γιατι ηταν ενα απλο τσατακι χωρις τα υπολοιπα καραγκιοζιλικια των μεσων κοινωνικου ρουφιανεματος.
0 .

Άβαταρ μέλους
mixaliss
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mixaliss » 04 Ιούλ 2017, 16:55

Λαχουρένιος έγραψε:Δηλαδη το εχεις σαν τσατ.

Εγω ακριβως για αυτο προτιμουσα το αληστου μνημης msn γιατι ηταν ενα απλο τσατακι χωρις τα υπολοιπα καραγκιοζιλικια των μεσων κοινωνικου ρουφιανεματος.

εγώ με όσους μιλούσα msn/ skype τώρα μιλάμε στο facebook. Και νομίζω υπάρχει λόγος που μεταφέρθηκε το τσάτ εκεί. Στο fb μιλάς πιο εύκολα γιατί όταν ο άλλος είναι μέσα, ξέρεις οτι κωλοβαράει και έχει χρόνο και διάθεση να μιλήσει. Στο σκάιπ όλοι φαίνονται ονλινε, αλλά μπορεί να δουλεύουν ή να είναι απασχολημένοι.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”