Λαχουρένιος έγραψε:Ε ναι τι σχεση να χει ο ΓΠ με Καραμανλη και λοιπους;Απλως εκεινοι τον διορισανε στην ΚΥΠ και αυτος τους παρεδωσε την εξουσια μετα την ''επανασταση'' του.
Ποιόν ήθελες να διορίσουν στην ΚΥΠ τον στρατηγό του ΔΣΕ Μπαρτζώτα; Στις θέσεις αυτές συνήθως μπαίνουν οι ποιο άξιοι και πιο ικανοί αξιωματικοί και ο ΓΠ από όλους θεωρείτο ο καλύτερος Έλληνας αξιωματικός με πλήθος σπουδές (παντού άριστος), τον αποδεχόντουσαν διοικητή τους στρατηγοί (λέει τίποτα αυτό;).
Τον ΓΠ δεν τον διόρισε ο ΚΚ (τότε ήταν στο Παρίσι απ ότι θυμάμαι) ... βρίσκομαι μακριά από τις πηγές μου αλλά ο Κανελόπουλος νομίζω (που ζήτησε να γίνει δικτάτωρ από τον άνακτα).... σχέδιο αντιμετώπισης εσωτερικών ταραχών "Περικλής" με συλλήψεις αυτό το σχέδιο εφάρμοσαν την 21η Απριλίου, το σχέδιο των "δημοκρατών" (το σχέδιο αυτό το καταρτήσανε το 1955 και το ανανέωσαν πολλές φορές, το 1963 το κατήγγειλε ο Ανδρέας Παπανδρέου αλλά ήταν διαρκώς σε ετοιμότητα).
Τότε υπήρχε το σχέδιο “Περικλής”, σήμερα άραγε, πως ονομάζεται το αντίστοιχο σχέδιο που εφαρμόζεται;;;
Ο ΓΠ δεν παρέδωσε σε κανένα την εξουσία ανετράπει από τον Δ Ιωαννίδη.
Όσο αφορά το ειρωνικό ''επανασταση'' μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πότε έχουμε επανάσταση και πότε πραξικόπημα; Μπορείς να μου δώσεις ορισμούς με τους οποίους κατατάσσουμε ένα κίνημα σαν επανάσταση ή σαν πραξικόπημα;
Επίσης μπορείς να μου πεις τι σημαίνει χούντα και από ποιους χρησιμοποιήθηκε ο όρος αυτός;