Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Διαφορές αριστερής με δεξιάς ιδεολογίας.

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Νοέμ 2015, 19:52

Μάντης έγραψε:Είσαι μπλεγμένος για να το πάω ανάποδα για να δούμε αν θα καταλήξεις σε αυτό που έγραψα πρίν εγώ.

Ας το δεχτώ ότι είναιστάση ζωής.
Αν εγώ θέλω ο δίπλα μου να περνά καλά θα θέλω εκτός από πολλά άλλα πράγματα να έχει και ίσες ευκαιρίες μόρφωσης.
Αν υπερασπίζομαι τον νεοφιλελευθερισμό τον καπιταλισμό και κλείσουν τα δημόσια πανεπιστήμια η τους βάλουν δίδακτρα δεν θα έχουν την ευκαιρία αρκετοί νέοι να σπουδάσουν.
Άρα από στάσης ζωής δεν μπορώ να είμαι δεξιός άρα θα είμαι αριστερός.

Yπαρχουν πολλοι ανθρωποι που ειναι πχ υπερ της ιδιωτικης εκπαιδευσης,αλλα ταυτοχρονα θα εδιναν λεφτα σε φιλανθρωπιες.
0 .

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Green Dragon » 13 Νοέμ 2015, 21:45

Λαχουρένιος έγραψε:
Μάντης έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Δεν υπαρχει ουτε ''αριστερη ιδεολογια'' ουτε ''δεξια''.Κατι αλλο θα εννοεις.

Ωραία ξεκινάμε με τα βασικά.

Είμαι αριστερός γιατί δεν μπορώ να περνάω καλά αν δεν περνά καλά και ο δίπλα μου.

Είμαι δεξιός και μπορώ να περνάω καλά ανεξάρτητα αν πεθαίνουν οι άλλοι δίπλα μου γιατί πιστεύω ότι αυτοί που δεν τα καταφέρνουν στο σύστημα είναι απλά άχρηστοι και είναι φυσική επιλογή οι άχρηστοι να χάνονται και να κυριαρχούν οι διαλεκτοί.

Aυτο ειναι σταση ζωης οχι ιδεολογια με την πολιτικη εννοια του ορου.

Πρακτικα,αυτο που υπαρχει ειναι διαφορες σοσιαλιστικες και κομμουνιστικες ιδεολογιες (με γνωστοτερη το μαρξισμο),αλλα ''αριστερη ιδεολογια'' ως κατι ενιαιο και με συνοχη,δεν υπαρχει.Αντιστοιχα και για τη δεξια.

ΑΚΡΙΒΩΣ

Μάλιστα αν διαβάσει κανείς τέτοια θέματα σε διάφορα φόρουμς δεν θα βγάλει άκρη σχετικά με το τι είναι αριστερά και δεξιά. Και δικαίως.

Οι όροι αυτοί περισσότερο παραπλανούν πλεόν παρά διαφωτίζουν.
0 .
Οι πληρωμένοι μπαίνουν στην ignore list γιατί δεν έχει νόημα να διαβάζω τις απόψεις τους αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για απόψεις αλλά οδηγίες. Το αυτό και για τον διάλογο με τέτοιους λογαριασμούς.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Νοέμ 2015, 22:24

Και γω,για αυτο αποφευγω οσο μπορω να τις χρησιμοποιω.Δεν υπαρχει καν το context μεσα στο οποιο δημιουργηθηκαν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 14 Νοέμ 2015, 00:34

Μάντης έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Δεν υπαρχει ουτε ''αριστερη ιδεολογια'' ουτε ''δεξια''.Κατι αλλο θα εννοεις.

Ωραία ξεκινάμε με τα βασικά.

Είμαι αριστερός γιατί δεν μπορώ να περνάω καλά αν δεν περνά καλά και ο δίπλα μου.

Είμαι δεξιός και μπορώ να περνάω καλά ανεξάρτητα αν πεθαίνουν οι άλλοι δίπλα μου γιατί πιστεύω ότι αυτοί που δεν τα καταφέρνουν στο σύστημα είναι απλά άχρηστοι και είναι φυσική επιλογή οι άχρηστοι να χάνονται και να κυριαρχούν οι διαλεκτοί.

Έχεις τυφλωθεί φίλε, πρώτον η αριστερή ιδεολογία στοχεύει στην κοινωνικότητα, κοινωνικές ελευθερίες με μια ισαξία της οικονομίας που οι κοινωνικές ελευθερίες θα φέρουν την οικονομική ευημερία, αντιθέτως η οικονομική ελευθερία και κοινωνική αναξία ή η οικονομική ανισότητα θα φέρει σταδιακά σε όλες τις τάξεις της κοινωνική ευημερία και στις δυο περιπτώσεις ο στόχος είναι η ισορροπία μεταξύ κοινωνικής και οικονομικής ελευθερίας κοινώς φιλελευθερισμός, όλα αυτά όμως βασίζονται σε ένα αμοιβαίο σύστημα, στην Ελλάδα κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται εφαρμόζει ότι να ναι πολιτικές χωρίς στόχο.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
AZUREUS
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό AZUREUS » 14 Νοέμ 2015, 11:20

συμφωνώ με τις τοποθετήσεις του λαχουρένιου...
0 .
-Ενα κίνημα φασιστικό/ναζιστικό/εθνικιστικό/αυταρχικό/χουντικό/χιτλερικό/αυγοφιδίτικο
-Είμαστε η ΔΕΞΙΑ.

Ελευθερία ή φασισμός.

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 14 Νοέμ 2015, 14:04

Λαχουρένιος έγραψε:Και γω,για αυτο αποφευγω οσο μπορω να τις χρησιμοποιω.Δεν υπαρχει καν το context μεσα στο οποιο δημιουργηθηκαν.

Συνεχίζει όμως να υπάρχει το context μεταξύ εθνικισμού και διεθνισμού.

Και η επίθεση στο Παρίσι, όχι μόνον το επαναφέρει αλλά το οξύνει.

Οπότε, η στάση απέναντι στο Ισλάμ, είναι αυτή που κάνει απολύτως ευδιάκριτη τη διαφορά.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Νοέμ 2015, 09:53

Ειναι πιο περιπλοκο το θεμα με το ΙΚ.
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 15 Νοέμ 2015, 10:30

Λαχουρένιος έγραψε:Ειναι πιο περιπλοκο το θεμα με το ΙΚ.

Ναι, αλλά στα βασικά πράγματα δε διαλέγεις απόχρωση αλλά μεταξύ μαύρου και άσπρου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Νοέμ 2015, 11:06

Γινε πιο συγκεκριμενη
0 .

ΓΑΛΗ
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό ΓΑΛΗ » 15 Νοέμ 2015, 11:28

Λαχουρένιος έγραψε:Γινε πιο συγκεκριμενη

Επιλέγεις μεταξύ δυτικού και ισλαμικού κράτους.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”