Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.

Είστε υπέρ του διαχωρισμού κράτους εκκλησίας;

Ναι είμαι
6
50%
Οχι δεν είμαι
4
33%
Δεν με ενδιαφέρει
2
17%

Σύνολο ψήφων: 12

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Re: Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας

Δημοσίευσηαπό fasistario » 01 Φεβ 2015, 22:24

libre έγραψε:Σε ένα κοσμικό κράτος είσαι υποχρεωμένος να σεβαστείς όλες τις θρησκείες και μερικές δεν έχουν κάνει ακόμα τον κύκλο τους και δημιουργούν προβλήματα πχ το Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι ασύμβατο με τη δημοκρατία. Από κει και πέρα ποια πολιτική ακολουθείς; Προσωπικά προτιμώ ενα ουδέτερο θρησκευτικά κράτος που πατάσσει κάθε είδους παρεκτροπές από όποια θρησκεία κι αν προέρχονται παρά την επισημοποίηση του χριστιανικού δόγματος ως θωράκιση της εθνικής κουλτούρας.
Ο χριστιανισμός δεν ταιριάζει με την ψυχοσύνθεση του Έλληνα και τον εβλαψε ιστορικά. Γιατί ο αρχαίος Έλληνας ήταν ελευθερο και ατίθασο πνεύμα, ενώ ο νεοέλληνας κατάντησε αγραμματος και φοβισμένος και σ αυτό συνετέλεσε και η θρησκεία.
Εσείς τωρα στην Ελλάδα έχετε συνηθίσει σε αυτην την κατάσταση και δεν σας πειράζει. Από το εξωτερικό όμως η Ελλάδα φαινεται ένα οπισθοδρομικό κράτος με χαμηλη πολιτιστική στάθμη. Καί πως να σκεφτείς ελευθερα, όταν στο μυαλό σου υπαρχουν ακόμα θρησκευτικά κατάλοιπα.

Εσύ είσαι οπαδός ουσιαστικά της νεωτερικής θεώρησης,ενώ εγώ όχι.
Δεν φταίει ο χριστιανισμός για την χαμηλή υποστάθμη των τσιφτετΕΛ, είναι εντελώς άλλες οι πηγές αυτής της παρακμής.
Συμφωνώ πως ο Χριστιανισμός δεν ταιριάζει με τον Ελληνισμό,αλλά αυτή την στιγμή, έχουμε να κάνουμε με ιστορία 15 αιώνων.
Να φτάσουμε στην κατάντια των δυτικών κρατών που έχουν απωλέσει την σύνδεση με την κληρονομιά και τις ρίζες τους, έχοντας περιθωριοποιήσει και την θρησκευτική παράμετρο, είναι για μένα οπισθοδρόμηση, αν είναι να καταντήσουμε να βλέπουμε την θρησκεία όπως οι Προτεστάντες του βορρά.
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 01 Φεβ 2015, 22:27

fasistario έγραψε:Συμφωνώ στην ανάγκη αποχριστιανοποίησης της θρησκευτικής εκπαίδευσης, αλλά όχι στην "καταπολέμηση" του αισθήματος θρησκευτικότητας.
Αυτό με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Ο καθένας ας πιστεύει ό,τι θέλει. Το πρόβλημα είναι η επισημοποίηση ενός δόγματος, αφενός γιατί καταργείται η ισονομία σε σχέση με τα άλλα δόγματα κι αφετέρου γιατί συντονίζει όλον τον κόσμο στο ίδιο μήκος κύματος και, ως γνωστον, τα θρησκευτικά μήκη κύματος δεν είναι για ελεύθερους ανθρωπους, αλλά για υποταγμένους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 01 Φεβ 2015, 22:40

fasistario έγραψε:
Εσύ είσαι οπαδός ουσιαστικά της νεωτερικής θεώρησης,ενώ εγώ όχι.
Δεν φταίει ο χριστιανισμός για την χαμηλή υποστάθμη των τσιφτετΕΛ, είναι εντελώς άλλες οι πηγές αυτής της παρακμής.
Συμφωνώ πως ο Χριστιανισμός δεν ταιριάζει με τον Ελληνισμό,αλλά αυτή την στιγμή, έχουμε να κάνουμε με ιστορία 15 αιώνων.
Να φτάσουμε στην κατάντια των δυτικών κρατών που έχουν απωλέσει την σύνδεση με την κληρονομιά και τις ρίζες τους, έχοντας περιθωριοποιήσει και την θρησκευτική παράμετρο, είναι για μένα οπισθοδρόμηση, αν είναι να καταντήσουμε να βλέπουμε την θρησκεία όπως οι Προτεστάντες του βορρά.

Ας το γυρίσουν στον πολυθεϊσμό μιας και μιλάμε για κληρονομιά
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 01 Φεβ 2015, 22:45

fasistario έγραψε:Εσύ είσαι οπαδός ουσιαστικά της νεωτερικής θεώρησης,ενώ εγώ όχι.

Εμάς ποια είναι η κληρονομιά μας; Η ιστορία 15 αιώνων τι κληρονομιά μας άφησε; Ο χριστιανισμός είναι το παραπέτασμα που μας εμποδίζει να δουμε την πραγματική μας κληρονομιά που είναι η αρχαιότητα. Σκέφτηκες ποτέ ότι αν ο νεοελληνας αρχίσει να αμφισβητεί ολες αυτές τις ανούσιες χριστιανικές παραδόσεις και λατρείες και προσανατολιστεί πρός την αρχαιότητα τι θα γινει; Θα πεταχτεί ολος αυτός ο αρχαίος πλούτος, οπως το πετρέλαιο απο τις γεωτρήσεις. Εμάς αυτός είναι ο πλούτος μας. Να στο πω πιο λαικά. Η Ελλάδα θα έπρεπε να ηταν ενα διεθνές κέντρο πολιτισμού με βαση την αρχαιότητα και να «ξεσκίζει» σημερα. Ποιος άλλος φτουράει δίπλα της, αν εξαιρέσουμε τους κινέζους; Αφήνουν όμως οι παπαδες να γίνει κάτι τέτοιο; Όλα κατά διαταγην των παπαδων γίνονται στην Ελλάδα. Για αυτο τα έχω μαζι τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
fasistario
Mr Lamogio
Mr Lamogio

Δημοσίευσηαπό fasistario » 01 Φεβ 2015, 23:09

libre έγραψε:Εμάς ποια είναι η κληρονομιά μας; Η ιστορία 15 αιώνων τι κληρονομιά μας άφησε; Ο χριστιανισμός είναι το παραπέτασμα που μας εμποδίζει να δουμε την πραγματική μας κληρονομιά που είναι η αρχαιότητα. Σκέφτηκες ποτέ ότι αν ο νεοελληνας αρχίσει να αμφισβητεί ολες αυτές τις ανούσιες χριστιανικές παραδόσεις και λατρείες και προσανατολιστεί πρός την αρχαιότητα τι θα γινει; Θα πεταχτεί ολος αυτός ο αρχαίος πλούτος, οπως το πετρέλαιο απο τις γεωτρήσεις. Εμάς αυτός είναι ο πλούτος μας. Να στο πω πιο λαικά. Η Ελλάδα θα έπρεπε να ηταν ενα διεθνές κέντρο πολιτισμού με βαση την αρχαιότητα και να «ξεσκίζει» σημερα. Ποιος άλλος φτουράει δίπλα της, αν εξαιρέσουμε τους κινέζους; Αφήνουν όμως οι παπαδες να γίνει κάτι τέτοιο; Όλα κατά διαταγην των παπαδων γίνονται στην Ελλάδα. Για αυτο τα έχω μαζι τους.

Το έγραψα και πριν. Ως πιστός της Πατρώας θρησκείας, κάτι παραπάνω ξέρω, για την συμπεριφορά των τράγων,ειδικότερα απέναντι σε μας, τους "βέβηλους ειδωλολάτρες".
Δυστυχώς,ακόμα και αυτός ο χώρος έχει αρκετούς νεοχίππηδες, πρώην μαρξιστές που αναζήτησαν μια εναλλακτική θρησκευτικότητα,κουβαλώντας μαζί τους το πολιτικό τους παρελθόν στην θρησκευτική μας κοινότητα.
Αλλά!
Δεν μπορώ να πετάξω έτσι απλά την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ίσως ένα από τα σπουδαιότερα κομμάτια του παρελθόντος μας, και άξιο μελέτης και αναφοράς σε αρκετά σημεία.
Υγ: Αυτό που περιγράφεις ήταν το όνειρο των Γερμανών Ναζί,κατά τον Β' ΠΠ πόλεμο-ήθελαν να μας μετατρέψουν σε ένα ζωντανό μουσείο, ψάχνοντας να βρουν εδώ τους δικούς τους προγόνους.Δν θα έλεγα ότι συμφωνώ με αυτή την προοπτική, είμαι ελαφρώς πιο υλιστής :rolleyes:
0 .
Formerly known as lamogio88
"Let us have a dagger between our teeth, a bomb in our hands and an infinite scorn in our hearts."

libre

Δημοσίευσηαπό libre » 01 Φεβ 2015, 23:41

fasistario έγραψε:Υγ: Αυτό που περιγράφεις ήταν το όνειρο των Γερμανών Ναζί,κατά τον Β' ΠΠ πόλεμο-ήθελαν να μας μετατρέψουν σε ένα ζωντανό μουσείο, ψάχνοντας να βρουν εδώ τους δικούς τους προγόνους.Δν θα έλεγα ότι συμφωνώ με αυτή την προοπτική, είμαι ελαφρώς πιο υλιστής :rolleyes:
Κι εγώ είμαι ελαφρώς πιο υλιστής. Βλέπω και τις οικονομικές προεκτάσεις αυτού που προτείνω. Στην Ελλάδα θα έπρεπε να έρχονται για μεταπτυχιακά σε σχέση με την αρχαιότητα φοιτητές από ολον τον κόσμο και να πληρώνουν δίδακτρα. Ο θεματικός τουρισμός να είναι στο αποκορύφωμα.
Όλο τον χρόνο να γίνονται διεθνή συνέδρια, να συζητανε για ό,τι θένε δίπλα στις αρχαιότητες για να εμπνέονται. Η εκδοτική βιομηχανία να βγαζει αβερτα βιβλία με αρχαίες φιλοσοφίες, να διοργανώνονται αρχαίοι αγώνες και θεάματα κλπ κλπ και οι ξένοι να νομίζουν ότι βρισκονται παρέα με το Δία και την Αθηνά και να ανοιγουν τα πορτοφόλια τους. Ό,τι υπηρεσίες θέλεις πουλάς άμα έχεις φαντασία. Θα γινόμασταν ένα πλούσιο κράτος και δεν θα είχαμε τροικες και χαζομαρες.

Κι όλα αυτά δεν παραγκωνίζουν το θέμα της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας. Δεν είπε κανείς να διαγραψουμε τον χριστιανισμό από την ιστορία μας. Θα έπρεπε να τον βάλουμε στη σωστή του διάσταση, την ιστορική, και να μην υποστηρίζεται σαν επίσημο δόγμα.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”