ΧιΞιF έγραψε:Τα έξοδα ανά έτος τα υπολόγισα κοντά στις 18.500 λίρες (ενοίκιο, ΔΕΚΟ, μαμ κ.α.) που σαν ποσό είναι και σχεδόν ίδιο με το living wage στην περιοχή. Σε αυτά δεν συμπεριέλαβα έξοδα ταξιδιού, έπιπλα, οικοσυσκευές.
Ο μέσος μισθός για τέτοιους είδους εργασία (Desktop Support II) είναι 25.000 λίρες per annum, δηλ. 20.000 λίρες καθαρά μετά από φορολογίες κ.λπ.
Τους είπα πως θα το σκεφτώ αν προσφέρουν τουλ. 30.000 λίρες per annum (μάλλον κατάλαβαν per anal και ούτε που μου απάντησαν χεχεχε).
Η αλήθεια είναι πως μόνο Κύπρος και Αυστρία (δεν γνωρίζω γερμανικά) με ενδιαφέρουν για εργασία στο εξωτερικό, επομένως οτιδήποτε άλλο πρέπει να πληρώνει καλά.
Στην Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα (1-2 αγγελίες εργασίας την εβδομάδα για IT Support / Administration με εκατοντάδες αιτήσεις). Περιστασιακές εργασίες * στην Ελλάδα δεν βρίσκεις ούτε με μέσον lol
* Παρεμπιπτόντως στο παρελθόν έχω κάνει εργάτης σε υφαντουργείο, αποθήκη, ασφαλτόστρωση, κήπους κ.α.
Γιατί δεν βρίσκεις έτοιμο επιπλωμένο σπίτι περιορίζοντας τα έξοδα; Μετά από ένα χρόνο θα πρέπει να πληρώνεις μεταφορική για να πας σε άλλη περιοχή. Τον πρώτο χρόνο πρέπει να κάνεις λίγο εξοικονόμηση. Εκτός και αν έχεις οικογένεια, αναγκαστικά όμως τότε θα πρέπει να βρεις και στην γυναίκα σου δουλειά για να περιορίσεις τα έξοδα. Γερμανία με οικογένεια θα έχεις και επίδομα, Αγγλία όχι.
Αυστρία προσπάθησα να πάω και εγώ, οι μισθοί είναι πολύ ικανοποιητικοί και υψηλοί, αλλά ταυτόχρονα το κόστος ζωής είναι υψηλό. Κύπρο ήμουνα παλιότερα δεν έχει δουλειές. Το Λιντζ στην Αυστρία είναι βιομηχανική περιοχή, αλλά πραγματικά, μιλάνε Γερμανικά με διάλεκτο και ίσως να μην καταλαβαίνεις χριστό ακόμη και αν τα διδαχθείς, θα πρέπει να μαθαίνεις μέσα από την δουλειά σου, τα ενοίκια υψηλά και αν δεν έχεις καλή δουλειά και χαμηλό ενοίκιο ξέχασέ το.
Desktop support τότε είναι καλά μόνο Αγγλία, Γερμανία σαν εργάτης μεικτά το χρόνο είναι 15 έως 35 χιλιάρικα. Στην θέση σου θα πήγαινα Αγγλία, έστω και αν στην αρχή έκανα το σκατό μου παξιμάδι. Μετά θα έθετα στόχους. Παρεμπιπτόντως πριν από λίγο καιρό δούλευα σαν ηλεκτρολόγος και τώρα δουλεύω σε μια τεράστια αποθήκη αποστολής ανταλλακτικών της Audi σε βραζιλία και κίνα.