ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ??

Οικονομικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Re: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΜΕ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ??

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 22 Ιούλ 2015, 11:07

ksmyrn έγραψε:Εγω, ως συνηθως, γενικα μιλησα. Αν θελω να μιλησω για καποιον τον ονομαζω ή χρησιμοποιω τις καταλληλες αντωνυμιες.

Δόλος δηλαδή, ε;
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 22 Ιούλ 2015, 18:15

Εσχατόγερος έγραψε:
ksmyrn έγραψε:Εγω, ως συνηθως, γενικα μιλησα. Αν θελω να μιλησω για καποιον τον ονομαζω ή χρησιμοποιω τις καταλληλες αντωνυμιες.

Δόλος δηλαδή, ε;

Δεν καταλαβα τι απαντας στην προταση μου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γιάννης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Γιάννης » 22 Ιούλ 2015, 18:36

ksmyrn έγραψε:
Εσχατόγερος έγραψε:

Δόλος δηλαδή, ε;

Δεν καταλαβα τι απαντας στην προταση μου.

Δεν πειράζει.
0 .
Σκέφτηκε λοιπόν ο υπολοχαγός Ρζιέφσκι: "Τι να κάμω τώρα εγώ για να περάσει η ώρα; Μήπως να χέσω μέσα στο πιάνο; Μπά, άσε. Δε θα το καταλάβουνε. Επαρχία..."

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 25 Ιούλ 2015, 09:32

σχολιο 8

οκ ενημερωθηκα για τον κανονα του χρυσου του μπρετον γουντς ...δεν ηταν δυσκολο ..να ναι καλ το γκουγκλ .. το δυσκολο ειναι να κανεις τα προφανη γριφους ...κανοντας αφελη ερωτηματα ,,, προχωραω στα αφελη μου ερωτηματα, λοιπον ...

και ξαναρωτω..
- ποσο νομισματικο χρημα κυκλοφορει στην χωρα μας ,, τι σημαινει κυκλοφορει,, ειναι αυτο που ειναι εξω απο τις τραπεζες ???η και αυτο που εινα μεσα σε αυτες με την μορφη τρεχουμενων λογαριασμων η και κλειστων λογαριασμων

-αυτο το χρημα τι σχεση εχει με το ΑΕΠ μας ???ειναι περισσοετρο λιγοτερο ?? και σε τι ποσοστο ??

- υπαρχει ανενεργο χρημα εκτος κυκλοφοριας ???

-γινονται πληρωμες με χαρτια που εχουν κατεγραμμενη χρηματικη αξια ( αξιογραφα νομιζω τα λενε )και που δεν νομισματικο χρημα,, ή με χρυσο ??

....καμμια διευθυνση λινκ να διαβσουμε για την σχεση ΑΕΠ -ποσοτητας χρηματος ???...

...μα τι κακο υπαρχει μια ηλιθια παιδαριωδως σκεπτομενη να θελει να επιμορφωθει απο τους ειδημονες οικονομολογιζοντες του φορουμ κανοντας αφελη για κεινους ερωτηματα ..εξαλλου την ασχετοσυνη μου δεν την εκρυψα .. γιαυτο και κανω αφελη ερωτηματα που δεν ε χουν κανει ποτε οι διαβασμενοι και σχετικοι...

....για πες Εσχατογερε σαν σχετικος ..ξερεις την σχεση του ΑΕΠ με το κυκλοφορουν χρημα????για παραπεμψε μας καπου να μαθουμε κι εμεις ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 25 Ιούλ 2015, 10:19

σχολιο 9

..και διαβαζοντας για το μπρετον γουντς ..αναρωτιεμαι ειναι καλο για την οικονομια μιας χωρας να δεσμευεται να διατηρησεις σταθερη την συναλλαγματικη της ισοτιμια ???... αν πανε πολυ καλα οι εξαγωγε ςτης και το νομισμα της εχει ζητηση τοτε δεν επηρεαζεται και η συναλλαγματικη ισοτιμια της με αλλα νομισματα ???...

...πως αλλιως επηρεαζεται η συναλλαγματικη ισοτιμια αν οι πληρωμες γινουν με ξενο νομισμα και το νομισμα αυτο δεν μετατραπει ποτε σε εθνικο νομισμα ?? εε καλα τα λεω ??

πχ ειμαι ξενος κι αγοραζω πραγματα και πληρωνω σε δραχμες ...μετραποντας το νομισμα μου σε δραχμες ,,η δραχμη γοινεται περιζτητη ...ανεβαινει η αξια της ...σε σχεση με το δικο μου νομισμα ...πιεση προς αλλαγη της συναλλαγματικη ισοτιμια προς οφελος της δραχμης ..

αν ομως πληρωνω με δικο μου ξενο νομισμα κι αυτο δνε γινει ποτε δραχμες τοτε επηρεαζεται η συναλλαγματικη ισοτιμια ??αν πληρωνω με χρυσο η αξιογραφα???η συμφωνια του μπρετον γουντς εκανε τελικα τοπ δολλαριο διεθνες μεσο ανταλλαγης ....ποτε ???οταν χωρες μπορουσαν να εχουν δικη τους παραγωγη χρυσου και να μεταθεσουν την οικονομικη ισχυ αλλαζοντας την αξια του νομισματο τους ..
γιατι τι αλλο τι φοβουνται οι αγωνιουντες με την ασταθεια στην ροη των κεφαλαιων ..δεν φοβουντια την ανακατανομη κια μεταθεση του πλουτου και της οικονομικης ισχυος ??? ..

αχχχ λαβυρινθος ....οσο αμυητοι ειμαστε σε αυτον ποσο απεξω ..
!!!

........
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 25 Ιούλ 2015, 13:03

Αν θες ξαναδιαβασε τα πρωτα ποστς μου σε αυτο το νημα, μην τα ξαναγραφω.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 25 Ιούλ 2015, 19:17

ksmyrn έγραψε:Αν θες ξαναδιαβασε τα πρωτα ποστς μου σε αυτο το νημα, μην τα ξαναγραφω.

σχολιο 10

...αχ πως φαινεται οτι δεν το εχεις φιλοσοφησει το θεμα ...ετσι με δυο απαντησουλες των δεκα αραδων ,,δεν καλυποτονται τετοια ζητηματα...

αλλο ερωτημα .. ποιοι εινα οι πιο σημαντικοι οικονομικοι διεκτες ???

ποιοι τους μετρανε ??

πως το ξερουμε οτι τους μετρανε σωστα???πχ η ανεργια εινα σωστα μετρημενη .. χμ ημουν χρονια ανεργη αλλα δνε ειχα δηλωθει πουθενα ως ανεργη ...επισης η ανασφαλιστη εργασια δεν δινει εσφαλμενη μετρηση του ΑΕΠ ?το χρημα που φυλσσεταισ εκρυπτες και θησαυροφυλακια δεν υπαρχιε πουθενα στην κυκλοφορια ,,,τα εισοδηματα απο παρανομιες κατι τοσες αλλες οικονοικες ατασθαλιες ,,,ενα εινα σιγουρο οι δεκτες εινα ολοσδιολου λαθος ...κι αν εινα λαθος τι νοημα και τι αποτελεσμα μπορουν εχουν πολιτικες που ακολουθουνται???οσο υπαρχει μαυρη αγορα οικονομικη διαχειριση ειναι απλα ονειρο απατηλο ...

αν σας βαζαν διαχειριστες μαι πολυκατοικιας χωρις να σας δινουν τον ακριβη και διαπιστευμενο αριθμο των ενοικων ,τα ονοματα τους τκια το τι κανουν μεσασε αυτη την πολυκατοικια .. εσεις τι θα συμεριανατε?? δεν θα συμπεραινατε οτι η ολη ιδεα της διαχειρισης εινα μια μαιμου μια σταχτη στα ματια ???

..αρα στο ερωτημα ποσο χρημα κυκλοφορει και την αξια του παραγομενου πλουτου κανεις ποτε δεν εχιε αληθινα μετρησει ..οι οικονομιες παει να πει βρισκονται στο κενο αερος !!!περνωντας αποφασεις μαιμουδες ξεγελοντας τους πολιτες αλλα και το συνολικο οικονομικο συστημαμετη ιδεα του δηθεν ελεγχου ...εχουν στησει τροχονομους στην Πανεπιστημιου και στην Πατησιων ( νομιμη αγορα) και νομιζουν οτι ελεγχουν το οδικο δικτυο της Αθηνας ...ν ακαπω ςετσι η οικονομικη πργματικοτητα διεθνως ...

...στην πραγματικοτητα ο παραγωμενος πλουτος ειναι απιστευτα πιο μεγαλος ,, το κυκλοφορουν χρημα απιστευτα λιγοτερο απο οσο υπολογιζουν και αυτη η αγνωσια ειναι ενας απο τους θεμελιωδεις παραγοντες της παγκοσμιας οικονομικης κρισης .....
μαυρες αγορες ,απορρητες παραγωγικες δραστηριοτητες , ανασφαλιστη αδηλωτη δουλικη εργασια , αποθησαυρισμενο χρημα αυτα ολα συνιστουν ενα αναρχο περιπλοκο τοπιο που κανει τις οικονομικες πολιτικες να μοιαζουν με τυφλομυγες μεσα σενα λαβυρινθο αναρχων οικονομικων συναλλαγων ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

ksmyrn
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ksmyrn » 25 Ιούλ 2015, 22:28