Σοβαρά τώρα,,,, αυτον θέλετε για πρωθυπουργό;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Σοβαρά τώρα,,,, αυτον θέλετε για πρωθυπουργό;

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Μάιος 2023, 23:41

BaKXOS_Lysios έγραψε:
bizeli έγραψε:Το βράδυ των εκλογών θα δούμε πώς θα το περάσουμε. Ένα βράδυ είναι που θα φάμε την πίκρα.

Καμία πίκρα δεν θα φάω. Η μούμια του Μητσοτάκη θα μπει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 χρόνια :P

Ας είμαστε ρεαλιστές. Όλα δείχνουν ότι θα ξαναβγεί ο μητσ.
Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα είναι τεράστια έκπληξη.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Μάιος 2023, 23:44

Λαχουρένιος έγραψε: ή τις προάλλες που μια θείτσα του Μερα25 αρνήθηκε να του σφίξει το χέρι.

Μεταξύ μας τώρα εγώ θα της απαντούσα τρισχειρότερα. Καλά της είπε.
Αυτά είναι κατινιές.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Μάιος 2023, 23:49

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε: ή τις προάλλες που μια θείτσα του Μερα25 αρνήθηκε να του σφίξει το χέρι.

Μεταξύ μας τώρα εγώ θα της απαντούσα τρισχειρότερα. Καλά της είπε.
Αυτά είναι κατινιές.

Χειρότερη κατινιά όμως αυτό που έκανε ο Κούλης να πηγαίνει στα γκισέ άλλων κομμάτων να μοιράζει χαιρετουρες. Δλδ πιο γκαβός πεθαίνεις....
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 18 Μάιος 2023, 23:54

BaKXOS_Lysios έγραψε:Χειρότερη κατινιά όμως αυτό που έκανε ο Κούλης να πηγαίνει στα γκισέ άλλων κομμάτων να μοιράζει χαιρετουρες. Δλδ πιο γκαβός πεθαίνεις....

Γιατί ρε συ; Οκ ας το πούμε ευ αγωνίζεσθαι. Δλδ τι έπρεπε να κάνει; Να μοιράζει χλέπες;
Δεν ξέρω εμένα μου αρέσει η ευγένεια και η ανωτερότητα ό,τι και να είναι ο άλλος ό,τι κι αν έχει συμβεί.
Είναι ένδειξη πολιτισμού.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Μάιος 2023, 00:04

bizeli έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Χειρότερη κατινιά όμως αυτό που έκανε ο Κούλης να πηγαίνει στα γκισέ άλλων κομμάτων να μοιράζει χαιρετουρες. Δλδ πιο γκαβός πεθαίνεις....

Γιατί ρε συ; Οκ ας το πούμε ευ αγωνίζεσθαι. Δλδ τι έπρεπε να κάνει; Να μοιράζει χλέπες;
Δεν ξέρω εμένα μου αρέσει η ευγένεια και η ανωτερότητα ό,τι και να είναι ο άλλος ό,τι κι αν έχει συμβεί.
Είναι ένδειξη πολιτισμού.

Η υποκρισία και η έπαρση δεν έχει καμία σχέση ούτε με ευγένεια ούτε με ανωτερότητα. Αυτά είναι καθαρά τριτοκοσμικά πράγματα. Δεν είπα να μοιράζει χλεπες αλλά δεν μπορεί προεκλογικα να πηγαίνεις σε άλλα κόμματα με έναν αέρα λες και μπαίνεις στα γραφεία της ΝΔ. Χωριατιές!
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Μάιος 2023, 00:15

BaKXOS_Lysios έγραψε:Η υποκρισία και η έπαρση δεν έχει καμία σχέση ούτε με ευγένεια ούτε με ανωτερότητα. Αυτά είναι καθαρά τριτοκοσμικά πράγματα. Δεν είπα να μοιράζει χλεπες αλλά δεν μπορεί προεκλογικα να πηγαίνεις σε άλλα κόμματα με έναν αέρα λες και μπαίνεις στα γραφεία της ΝΔ. Χωριατιές!

Η ανωτερότητα εκ φύσεως ενέχει μια μορφή υποκρισίας. Δείχνεις ανωτερότητα στις περιπτώσεις που θες να συγκρατήσεις τα πραγματικά σου αισθήματα.

Από κει και πέρα το γεγονός ότι πήγε και χαιρέτησε τους πολιτικούς του αντιπάλους το είδα ως μια ευγενική χειρονομία όπως θα έκανε κάθε πολιτισμένος άνθρωπος σε έναν αντίπαλό του του στυλ "καλή επιτυχία".

Το βλέπουμε και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες αυτό και παντού όπου χρειάζεται η ευγενής άμιλλα.
Τώρα αν είχε και λίγη έπαρση μέσα οκ. Ας το δικαιολογήσουμε ότι έχει το πνεύμα του νικητή και δικαιολογείται κάπως.

Αλλά γενικά όλοι όσοι κατεβαίνουν σε οποιαδήποτε αναμέτρηση πάνε για να κερδίσουν. Δεν κατεβαίνουν με ύφος ηττημένου.
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Μάιος 2023, 00:21

bizeli έγραψε:Το βλέπουμε και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες αυτό και παντού όπου χρειάζεται η ευγενής άμιλλα.

Η πολιτική δεν είναι άθλημα ούτε αγωνίσματα. Δεν έχει σχέση. Το να μιλήσεις ευγενικά σε ένα πάνελ, μέσα στο κοινοβούλιο κλπ συμφωνώ. Αλλά να επισκέπτεσαι το ΜέΡΑ και να θες φιλικές χαιρετουρες που είχαν πλακώσει οι μπράβοι σου την προηγούμενη μέρα υποψήφιο του είναι αλαζονεία και γαιδουριά. Φυσικά δεν θα έδινα ούτε εγώ χειραψία.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Μάιος 2023, 00:23

Κοιτάξτε και το γεγονός ότι με αναγκάζετε να μιλάω υπέρ του μητσοτάκη εξηγώντας αυτονόητα πράγματα με ξεπερνάει.
Ο μόνος που συμπαθώ από κυβέρνηση μητσοτάκη είναι ο peanut

Εικόνα

:D
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 19 Μάιος 2023, 00:25

bizeli έγραψε:Κοιτάξτε και το γεγονός ότι με αναγκάζετε να μιλάω υπέρ του μητσοτάκη εξηγώντας αυτονόητα πράγματα με ξεπερνάει.

Βάλε ένα alarm να σου υπενθυμίζει ότι όποτε πας να βρεις κάτι θετικό για Μητσοτάκη πρέπει να ψάξεις που είναι το λάθος :D
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 19 Μάιος 2023, 00:35

BaKXOS_Lysios έγραψε:Η πολιτική δεν είναι άθλημα ούτε αγωνίσματα. Δεν έχει σχέση. Το να μιλήσεις ευγενικά σε ένα πάνελ, μέσα στο κοινοβούλιο κλπ συμφωνώ. Αλλά να επισκέπτεσαι το ΜέΡΑ και να θες φιλικές χαιρετουρες που είχαν πλακώσει οι μπράβοι σου την προηγούμενη μέρα υποψήφιο του είναι αλαζονεία και γαιδουριά. Φυσικά δεν θα έδινα ούτε εγώ χειραψία.

Η ευγένεια δεν ισχύει μόνο στη μία ή στην άλλη περίπτωση. Ισχύει παντού.
Το περιστατικό με τους μπράβους δεν το γνωρίζω αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι.
Σεβαστό να μη θες να δώσεις το χέρι σου σε κάποιον. Είναι και αυτός ένας τρόπος να περάσεις ένα μνμ και εν μέρει το δικαιολογώ. Λειτουργείς όμως έτσι με το θυμικό και δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος.
Σημασία έχει να "πολεμάς" τον αντίπαλό σου με άλλα μέσα πιο ουσιαστικά. Το να μην κάνεις χειραψία με κάποιον πέρα από παιδιάστικη συμπεριφορά (μμμμμ .... κάνω μουτράκια) δείχνει εμμέσως πλην σαφώς μια μορφή ήττας.

Σημειωτέον ότι έχουν υπάρξει ακόμα και ποινικές υποθέσεις όπου συγγενείς θυμάτων θα μπορούσαν να είχαν πλακώσει στα κλοτσομπουνίδια τον θύτη (και θα είχαν κάθε δίκιο) αλλά αντ' αυτού βλέπεις μια ήρεμη και πολιτισμένη συμπεριφορά. Και εκεί αναγνωρίζεις το μεγαλείο ψυχής.

Φαντάσου τώρα να μη θες να κάνεις χειραψία με τον πολιτικό σου αντίπαλο. Πόσο μικρόψυχο.
Ίσα ίσα η ανωτερότητα μετράει περισσότερο εκεί που δεν την περιμένεις. Όχι εκεί που την περιμένεις.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”