Παυλος Γ. έγραψε:Προέλλην έγραψε:Εσένα, σε φταίνε οι Λαζοί; Φασίστας είσαι;

Eγώ απλά είπα να σου μιλήσω στην γλώσσα σου. Μην απορείς που είσαι αλβανός, ψέκας και φασίστας.

Πάντως για να θεωρείς ρατσιστική μόνο την αναφορά στην αλβανική εθνικότητa και όχι π.χ. τη λαζική, μάλλον πρέπει να είσαι στ αλήθεια αλβανός. Δεν είναι κακό, αλβανέ, απλά μια ακόμη εθνότητα.
Τρια πουλάκια κάθονταν.
Υπάρχει εθνικότητα (;;) ή τέλος πάντων εθνος Λαζών ;
Είσαι πραγματικά τόσο αστοιχείωτος;
Αλβανόψεκα φασίστα, οι Λαζοί αποτελούν συγκεκριμένοι εθνότητα:
https://en.wikipedia.org/wiki/Laz_peopleΠαυλος Γ. έγραψε:Λαζοί λεγονται αυτοι που πήγαν μετανάστες στη Γερμανία,
αλλά η ιθαγένεια και η υπηκοότητα τους είναι Ελληνική.
Με τα χρόνια μπορεί να πάρουν και τη Γερμανική υπηκοότητα.
Η πλειοψηφία τους είναι από τη Β. Ελλάδα. Πολυ πιθανό να καταγεσαι από κει.
Εσύ ο ίδιος έχεις γράψει πολλές φορές, ότι πήγες στη Γερμανία για να εργαστείς.
Και καλά έκανες.
Ο καθένας μας κρίνει και κάνει το καλύτερο για τον εαυτό του.
Αρα, το λαζός, ειναι μια ιδιότητα (δεν ξερω αν είναι σωστός ο όρος) που έχεις.
Αλβανόψεκα φασίστα, οι Ελς που πήγαν κατά περασμένες δεκαετίες στην Γερμανία με διακρατικές συμφωνίες προέρχονται κυρίως απο την Μακεδονία και εν εν πολλοίς είναι ποντιακής καταγωγής και είθισται να αναφέρονται σε αυτούς
ρατσιστικά/ υποτιμητικά ως
λαζοντόϊτς, με το συνθετικό μιας διαφορετικής εθνότητας της ευρύτερης περιοχής του Πόντου.
Και εγώ , δεν έχω την καλύτερη άποψη για του ελληνοπόντιους που βρεθήκαν στην Γερμανία, αλλά το θέμα δεν είναι καταγωγή τους, αλλά το ότι προερχόταν απο τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της χώρας μας. Οι διακρατικές συμφωνίες είχαν ακριβώς αυτό το στόχο, να ελαφρύνουν την χώρα απο το βάρος της ανάπτυξης που θα έπρεπε να ρίξει το ελληνικό κράτος σε αυτούς.
Δεν ξέρω γιατί συγκεκριμένα έχεις κάψα, αλλά προσωπικά δεν έχω ούτε λαζική, ούτε ελληνοποντιακή καταγωγή. Η άμεση καταγωγή μου έλκει απο Θεσνίκη και η πατρογονική/μητρογονική από Μ. Ασία\Βιθυνία και νησιά Β. Αιγαίου. Δεν έχω την παραμικρή σχεση με Πόντο, Καύκασο, Πόντιους, Λαζούς, Γεωργιανούς, Σαρματες, κτλ. Αν θες να με καλείς Λαζό, το κάνεις αποκλέιστικα στα πλαίσια ρατσιστικού παραλληρήματος, γιατί απλά νομίζεις ότι κάτι τέτοιο είναι κακό άρα και προσβλητικό. Γιατί, αυτό ακριβώς το πράμα είσαι, ένας ρατσίσταρος του κερατά που σιχαίνεται τους βορειοελλαδίτες ποντιακής καταγωγής.
Παυλος Γ. έγραψε:Αντί όμως να κατακρίνεις τα κακώς κείμενα της κατάστασης στην Ελλάδα,
αυτα που σε ανάγκασαν να μεταναστεύσεις, αντί να εργαστείς και να προκόψεις στον τόπο σου,
εσύ εκθειάζεις αυτην την σκατοκατάσταση και πουλάς και τρελίτσα.
Ψεκασμενοι, Πουτινάκια, Αλβανόψεκα, (δεν είμαι Αλβανός).
Ετσι αρχίζουν τα φασιστάκια.
Στην αρχή με ανάλαφρη πλακίτσα και μόλις χοντρυνει η κατάσταση,
τύφλα να έχουν τα Αυγά.
Αλβανόψεκα φασίστα, την εργασία που είχα εξασφαλισμένη στην Ελλάδα την άφησα, ακριβώς όπως αφήνει την εργασία του ο τάδε έλληνας ποδοφαιριστής για να παίξει σε μια ομάδα της Ευρώπης. Περισσότερη ευχαρίστηση, καλύτερο επίπεδο ζωής περισσότερο χρήματα.
Τα κακώς κείμενα της Ελλαδας τα κατακρίνω διαρκώς και πάγια, απλά αυτά που κατακρίνω για σένα είναι τα σωστά. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι αυτές οι παπαριές που γράφεις έχουν ήδη δοκιμαστεί κατά τα παρελθόντα ετη με τα γνωστά αποτελέσματα όπως επίσης και ότι εγώ έχω συγκριτικό μέτρο για να κρίνω, πχ έχω ζήσει και ζω τον πολιτισμένο κόσμο και μπορώ να συγκρίνω.