Success story

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Success story

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Ιούλ 2022, 12:17

Λαχουρένιος έγραψε:Πιστευω πως ισχυει αν κρινω απο τους δικους μου συμμαθητες. Οσοι ηταν καλοι στο δημοτικο παρεμειναν καλοι μεχρι και το λυκειο, οσοι ηταν κακοι και μετριοι το ιδιο. Εξαιρεσεις ελαχιστες και οταν υπηρχαν αφορουσαν καλους που εγιναν μετριοι και οχι το αναποδο. Στο δημοτικο μπαινουν οι βασεις οχι τοσο απο αποψη γνωσεων αλλα απο βαση πειθαρχιας. Αν δεν μαθει τοτε το παιδι να βαζει τον κωλο του κατω και να εχει προγραμμα τοτε δε θα το κανει ως εφηβος τοτε που λογω ηλικιας τους ενδιαφερει οτιδηποτε αλλο εκτος απο το σχολειο.

Εγώ πάντως δε λέω ότι οι πανελλήνιες είναι το Α και το Ω ούτε ότι αν κάποιος απέτυχε στις εξετάσεις θα είναι ο αποτυχημένος μια ζωή.
Τα "δύσκολα θέματα" θα το πει κάποιος μαθητής.
Εμείς οι εκπαιδευτικοί όμως οφείλουμε να βλέπουμε το θέμα σε όλες τις διαστάσεις του, να επισημαίνουμε τα λάθη και να εκφράζουμε τους προβληματισμούς μας.
Κάθε σχολική αποτυχία είναι ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο τον καθένα στο κομμάτι που του αναλογεί.
Αν δεν παίζει κανέναν ρόλο η φοίτηση ενός μαθητή και στις προηγούμενες βαθμίδες της εκπαίδευσης, τότε η εκπαίδευση θα ήταν μόνο 2 χρόνια ίσα να διαβάσεις την ύλη και να μπεις στο πανεπιστήμιο.

Όλα είναι πιθανά κατά τη διάρκεια φοίτησης ενός μαθητή. Και ο κακός να το γυρίσει και ο καλός να παραπέσει κτλ
Αλλά όπως και να το κάνουμε οι πανελλήνιες είναι η γραμμή τερματισμού.
Ο κακός πρέπει να καλύψει περισσότερο χαμένο έδαφος, ο μέτριος λιγότερο και ο καλός απλά θα βάλει τις τελευταίες πινελιές.

Αλλά κάποιος που ξεκινάει από τελείως αχαρτογράφητα νερά τι να πρωτομαζέψει όταν φτάσει στις τελευταίες τάξεις του λυκείου;
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 02 Ιούλ 2022, 17:24

Όπως καταλαβαίνεις αγαπητό μιζέλιον το λαικ το πήρες για την τελευταία πρόταση του ποστ σου.
Στην ουσία όμως είναι σωστό να παραδεχτούμε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα όπως είναι στημένο τώρα δεν προσφέρει λύση στο πρόβλημα της αποκατάστασης και ευημερίας των τοπικών κοινωνιών. Το ξέρουμε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας προθάλαμος της τριτοβάθμιας.
Σε αυτό το λάθος, έρχεται να απαντήσει η επαγγελματική εκπαίδευση. Άσχετα πως την έχουν καταντήσει με τις λοβιτούρες η μασονία των κλασικών, η επαγγελματική εκπαίδευση , βάζω μαζί και την κατάρτιση είναι η μόνη λύση που μπορεί να έχει ένας νέος για μια καλύτερη ζωή. Προσπάθειες γίνονται,. βέβαια χτυπάμε στα εσωτερικά συμφέροντα. Πρόσεξε τώρα ειρωνεία, ενώ ο μέσος όρος της Ευρώπης δείχνει το 70% των αποφοίτων από τα γυμνάσια να καταλήγουν στην επαγγελματική , εδώ συμβαίνει το αντίστροφο, το 70% καταλήγει στην γενική. Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Από τις συντεχνίες των κλασικών...
Για να σου δώσω λίγο παραπάνω να καταλάβεις τι ακριβώς κάνω σαν εκπαιδευτικός ... πλέον οργανώνω το εξής...
προσεγγίζω εταιρίες της αγοράς και συνάπτω μαζί τους μνημόνιο συνεργασίας όπου συμφωνούμε την συνεργασία μαζί τους με αποτέλεσμα την προώθηση των μαθητών μας σε αυτές και στο άμεσο εργασιακό περιβάλλον.
Ωραίο; ήδη έχει ξεκινήσει και στις εταιρίες συστημάτων ασφαλείας έχουμε προωθήσει καμιά εικοσαριά μαθητές.
Τις προάλλες πλησίασα τα ΚΤΕΟ...για να σπρώξω τους μηχανολόγους..
και συνεχίζω
2 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 02 Ιούλ 2022, 21:08

Ημουν καλος μαθητης στο δημοτικο και στο γυμνασιο , επιασα 91 ποντους στις εισαγωγικες για το λυκειο και εβγαλα 17 10/13 απολυτηριο.
Μετα ηρθε το 81 και το πασοκ ,το κυνηγι που εφαγα παροτι δεν ημουν πολιτικα ενεργος ηταν απιστευτο ,επικρατουσε η λογικη οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι αντιπαλος, οι καθηγητες με ξεσκισαν το εριξα και εγω στο μπασκετ ...
Το προβλημα μου ηταν οτι δεν εβαλα στοχο ,δεν θες πανεπιστημιο και θελεις μπασκετ ? παιξε οσο μπορεις η γινε προπονητης ,δεν το εκανα.
Παντως μεχρι τα 16 μου ειχα διαβασει ολους τους Γαλλους, Αμερικανους, Αγγλους Ρωσσους , εχω πανω απο 700 βιβλια στην βιβλιοθηκη μου ακομα και τωρα το επιπεδο γνωσεων σε ιστορια γεωγραφια ειναι εξαιρετικο ,στεναχωριεμαι που η κορη μου δεν μου γραφει καν μηνυματα αλλα στελνει φωνητικα και ο γιος που ειναι τριτο ετος πληροφορικης μερικες φορες κανει κατι ορθογραφικα που σου βγαζουν το ματι .
Τι να κανω ομως δεν ημουν εκει.
2 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 02 Ιούλ 2022, 23:00

vallon έγραψε:Όπως καταλαβαίνεις αγαπητό μιζέλιον το λαικ το πήρες για την τελευταία πρόταση του ποστ σου.
Στην ουσία όμως είναι σωστό να παραδεχτούμε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα όπως είναι στημένο τώρα δεν προσφέρει λύση στο πρόβλημα της αποκατάστασης και ευημερίας των τοπικών κοινωνιών. Το ξέρουμε, δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας προθάλαμος της τριτοβάθμιας.
Σε αυτό το λάθος, έρχεται να απαντήσει η επαγγελματική εκπαίδευση. Άσχετα πως την έχουν καταντήσει με τις λοβιτούρες η μασονία των κλασικών, η επαγγελματική εκπαίδευση , βάζω μαζί και την κατάρτιση είναι η μόνη λύση που μπορεί να έχει ένας νέος για μια καλύτερη ζωή. Προσπάθειες γίνονται,. βέβαια χτυπάμε στα εσωτερικά συμφέροντα. Πρόσεξε τώρα ειρωνεία, ενώ ο μέσος όρος της Ευρώπης δείχνει το 70% των αποφοίτων από τα γυμνάσια να καταλήγουν στην επαγγελματική , εδώ συμβαίνει το αντίστροφο, το 70% καταλήγει στην γενική. Από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Από τις συντεχνίες των κλασικών...
Για να σου δώσω λίγο παραπάνω να καταλάβεις τι ακριβώς κάνω σαν εκπαιδευτικός ... πλέον οργανώνω το εξής...
προσεγγίζω εταιρίες της αγοράς και συνάπτω μαζί τους μνημόνιο συνεργασίας όπου συμφωνούμε την συνεργασία μαζί τους με αποτέλεσμα την προώθηση των μαθητών μας σε αυτές και στο άμεσο εργασιακό περιβάλλον.
Ωραίο; ήδη έχει ξεκινήσει και στις εταιρίες συστημάτων ασφαλείας έχουμε προωθήσει καμιά εικοσαριά μαθητές.
Τις προάλλες πλησίασα τα ΚΤΕΟ...για να σπρώξω τους μηχανολόγους..
και συνεχίζω

Ε ναι στα ΕΠΑΛ είναι γνωστό ότι πάνε μόνο οι "κακοί" μαθητές. Και είναι πολύ υποτιμημένα.
Πολύ άδικο αυτό γιατί δεν είναι καθόλου έτσι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 03 Ιούλ 2022, 18:31

Perseus1966 έγραψε:Ημουν καλος μαθητης στο δημοτικο και στο γυμνασιο , επιασα 91 ποντους στις εισαγωγικες για το λυκειο και εβγαλα 17 10/13 απολυτηριο.
Μετα ηρθε το 81 και το πασοκ ,το κυνηγι που εφαγα παροτι δεν ημουν πολιτικα ενεργος ηταν απιστευτο ,επικρατουσε η λογικη οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι αντιπαλος, οι καθηγητες με ξεσκισαν το εριξα και εγω στο μπασκετ ...
Το προβλημα μου ηταν οτι δεν εβαλα στοχο ,δεν θες πανεπιστημιο και θελεις μπασκετ ? παιξε οσο μπορεις η γινε προπονητης ,δεν το εκανα.
Παντως μεχρι τα 16 μου ειχα διαβασει ολους τους Γαλλους, Αμερικανους, Αγγλους Ρωσσους , εχω πανω απο 700 βιβλια στην βιβλιοθηκη μου ακομα και τωρα το επιπεδο γνωσεων σε ιστορια γεωγραφια ειναι εξαιρετικο ,στεναχωριεμαι που η κορη μου δεν μου γραφει καν μηνυματα αλλα στελνει φωνητικα και ο γιος που ειναι τριτο ετος πληροφορικης μερικες φορες κανει κατι ορθογραφικα που σου βγαζουν το ματι .

Ε καλα τωρα, δικαιολογιες. Αν ηθελες να βγαλεις πανεπιστημιο θα βγαζες. Δεκαδες χιλιαδες δεξιοι αποφοιτησαν απο σχολες στα 80s.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Ιούλ 2022, 19:39

Εγώ πάντως παιδιά δεν καταλαβαίνω το εξής. Γιατί όλοι οι πρώτοι των πρώτων ζητάνε ηλεκτρολόγων μηχανικών;
:hmmm
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 04 Ιούλ 2022, 10:16

Λαχουρένιος έγραψε:
Perseus1966 έγραψε:Ημουν καλος μαθητης στο δημοτικο και στο γυμνασιο , επιασα 91 ποντους στις εισαγωγικες για το λυκειο και εβγαλα 17 10/13 απολυτηριο.

Ε καλα τωρα, δικαιολογιες. Αν ηθελες να βγαλεις πανεπιστημιο θα βγαζες. Δεκαδες χιλιαδες δεξιοι αποφοιτησαν απο σχολες στα 80s.

Δεν ειπα πως δεν θα μπορουσα ειπα τι συνεβη στο λυκειο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 04 Ιούλ 2022, 14:07

Perseus1966 έγραψε:Δεν ειπα πως δεν θα μπορουσα ειπα τι συνεβη στο λυκειο.

Αφου μια χαρα βαθμο εβγαλες και στο λυκειο γιατι δεν εδωσες εισαγωγικες?
0 .

Perseus1966
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Perseus1966 » 05 Ιούλ 2022, 10:10

Εδωσα ,αλλα τοτε δεν εμπαινες χωρις βαμθμους οπως τωρα ,σφαλμα που δεν ξαναεδωσα ,αυτο λεω οτι δεν ειχα στοχους
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 05 Ιούλ 2022, 12:11

Τελικα η καλυτερη λυση για εναν 17αρη ή 18αρη που δεν πηγε πολυ καλα στις Πανελλαδικες ειναι να ξαναδωσει 2η ή και 3η φορα. Ειναι προτιμοτερο να ξεκινησεις σπουδες στα 20 παρα να φας 4-5 χρονια σε μια σχολη του κωλου και μετα να πας γραμμη στον ΟΑΕΔ. Οι περισσοτερες σχολες ειναι τετραετεις αρα μεχρι τα 25 το πολυ θα χεις πτυχιο.

Η 2η φορα ειναι πιο ευκολη γιατι δεν χρειαζεται να πηγαινεις σχολειο και ξερεις ηδη την υλη καπως και επειδη δεν εχεις σχολειο προλαβαινεις να κανεις τις βολτες σου και τις εκδρομες σου σαν νεος.

Ομως οταν εισαι 18 δεν σκεφτεσαι παραπανω απο μερικους μηνες μπροστα. Τα πιο πολλα παιδια θελουν να τελειωσουν το σχολειο οπως οπως και να πανε σε μια οποιαδηποτε σχολη (κατα προτιμηση μακρια απο τον τοπο κατοικιας) και να κανουν φοιτητικη ζωη. Η ζωη ομως δεν τελειωνει ουτε στα 18 ουτε στα 25, πρεπει να βλεπεις μερικα βηματα μπροστα. Οταν ομως εισαι νεος δεν τα βλεπεις ετσι. Ουτε εγω τα σκεφτομουν αυτα.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”