Λαχουρένιος έγραψε:Τρια χρονια δεν εχει κανει τιποτα θετικο για τα εργασιακα. Ακομα και η αυξηση του κατωτατου δοθηκε λιγους μηνες πριν τις εκλογες και ειναι χαμηλοτερη του πληθωρισμου. Για να μην πιασουμε τα πεπραγμενα του ως βουλευτης και υπουργος του Σαμαρα που εριξαν τον κατωτατο και κατηργησαν τις συλλογικες συμβασεις.
Ποιο θα ήταν το θετικό; Δε σε ειρωνεύομαι. Αλήθεια ρωτάω.
Πες μου πέντε πράγματα που θα έπρεπε να είχαν αλλάξει.
Γιατί πραγματικά με αυτά που βλέπω γύρω μου δεν έχω καταλάβει τι περιμένει ο καθένας.
Λαχουρένιος έγραψε: Οπως? Δεν παιζει αυτο στον ιδιωτικο τομεα.
Παίζει όμως γενικότερα στην κοινωνία αυτή η νοοτροπία και δεν κάνει διακρίσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο. Το βλέπεις παντού γύρω σου ως συμπεριφορά. Αλλά επειδή ξεφεύγουμε από το θέμα θα σου πω μόνο το εξής για το πώς προοδεύει μια κοινωνία.
Έχω 5 δικαιώματα; Θα κάνω χρήση των τεσσάρων.
Έχω 5 υποχρεώσεις; Θα κάνω έξι.
Και στα εργασιακά το ίδιο ισχύει.
Για παράδειγμα. Μου δίνει ο νόμος το δικαίωμα να κάνω χρήση άδειας για ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο; Μπορώ και να μην την αξιοποιήσω. Να κλείσω ένα απογευματινό ραντεβού ώστε να μην χρειαστεί να λείψω το πρωί από την εργασία μου και προκαλέσω αναστάτωση.
Με υποχρεώνει ο νόμος βάσει ενός καθηκοντολογίου να κάνω αυτά και αυτά τα πράγματα; Ε δεν θα πάθω και τίποτα αν κάνω +1 παραπάνω αν αυτό είναι προς το συμφέρον της εργασίας μου.
Γενικά πιστεύω πολύ και στο φιλότιμο.
Δουλεύω από τα 18 μου (τα χρόνια των σπουδών μου στον ιδιωτικό τομέα και τα υπόλοιπα στο δημόσιο).Ποτέ μα ποτέ δεν κουβάλησα τα προσωπικά μου προβλήματα στην εργασία μου.
Ποτέ δεν γκρίνιαξα για τίποτα. Ποτέ δεν ζήτησα διευκολύνσεις ακόμα και αν τις δικαιούμουν.
Προσπαθούσα πρώτα αν είχα κάποιο θέμα να βρω οποιονδήποτε άλλο τρόπο να το λύσω, ώστε να μην επιβαρύνω την υπηρεσία μου. Μόνο σε κάτι πολύ έσχατο. Πραγματικά να μην έχω άλλη επιλογή.
Όντας τέτοιο άτομο (πες με και μαλάκα) δυσκολεύομαι να καταλάβω με πόση ευκολία κάποιοι άλλοι άνθρωποι λειτουργούν εις βάρος των άλλων και έχουν παράλογες απαιτήσεις ή
με το παραμικρό δημιουργούν πρόβλημα στην εργασία ενώ θα μπορούσαν να το αποφύγουν. Πόσο μάλλον όταν τους δίνει το δικαίωμα και ο νόμος.
Για αυτό με βλέπεις λίγο επιφυλακτική με τα
εργασιακά δικαιώματα και το πόσο εύκολα αυτά μοιράζονται.
ΣΗΜ: Βγάζω έξω ειδικές κατηγορίες εργαζομένων πχ ΑμεΑ, βαριές ασθένειες κτλ.
Προφανώς και δεν θεωρώ παράλογες τις απαιτήσεις των εργαζομένων για αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Δεν είναι αυτό το θέμα μου.
Λαχουρένιος έγραψε: Σκεψου το λογικα. Αν ηταν υψηλομισθες θεσεις και οχι χαμηλομισθες τοτε δε θα ειχαν ελλειψη εργαζομενων. Επισης ο Μητσοτακης μιλησε για ειδικες συμφωνιες γιατι λογικα προκειται να φερει κοσμο εκτος ΕΕ. Αν ηταν να ερθουν γαλλοι ή γερμανοι δε θα χρειαζοταν ειδικη συμφωνια αφου αυτοι λογω ΕΕ ερχονται πολυ ευκολα.
Ξαναλεω ομως οτι δεν ειναι η εθνικοτητα των εισαγομενων εργαζομενων το θεμα.
Ναι αλλά και γιατί να φέρει απ' έξω; Δεν έχουμε ήδη αρκετούς εγχώριους μετανάστατες;