Ραν ταν πλαν έγραψε:Γιατί έχω την εντύπωση ότι το ελάχιστο ιδρυτικό μετοχικό σταθερό κεφάλαιο είναι στα 25.000 ευρώ ανεξάρτητο από την εταιρική μεταβαλλόμενη περιουσία;
Στην Ιρλανδια ισχυει αυτο;

Ραν ταν πλαν έγραψε:Γιατί έχω την εντύπωση ότι το ελάχιστο ιδρυτικό μετοχικό σταθερό κεφάλαιο είναι στα 25.000 ευρώ ανεξάρτητο από την εταιρική μεταβαλλόμενη περιουσία;

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:Γιατί έχω την εντύπωση ότι το ελάχιστο ιδρυτικό μετοχικό σταθερό κεφάλαιο είναι στα 25.000 ευρώ ανεξάρτητο από την εταιρική μεταβαλλόμενη περιουσία;
Στην Ιρλανδια ισχυει αυτο;

Λαχουρένιος έγραψε:ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Φυσικα και μπορεις να ανοιξεις οτι θελεις με μετοχικο κεφαλαιο 100€
Και φυσικα και δεν ειναι και παρανομο
Ειναι σαν να μου λες ''φυσικα πεταει ο γαιδαρος''. Μπορεις να μου εξηγησεις πως φτανουν 100 ευρω για να ανοιξεις επιχειρηση τετοιου μεγεθους?

Ραν ταν πλαν έγραψε:Δε γνωρίζουμε τη νομοθεσία περί Α.Ε. ή άλλης μορφής εταιρειών της Ιρλανδίας.
Αλλά το 100στάρικο ως μετοχικό σταθερό ιδρυτικό κεφάλαιο φαντάζει κάπως ακόμα και για εταιρείες ειδικού σκοπού.
Υποθετικά δλδ δύο εταίροι βάζουν από ένα 50άρικο, με άγνωστη ή και ανύπαρκτη εταιρική
περιουσία, και χωρίς αποδεδειγμένη ρευστότητα τους επιτρέπεται νόμιμα να αγοράσουν κόκκινα δάνεια μισοτιμής και να τα διαχειριστούν κατά την κρίση τους.
Πρακτικές μαφίας θυμίζει αυτό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

vallon έγραψε:Ευτυχώς που υπάρχουν και άξιοι πολιτικοί άντρες, πολιτικοί που δεν είναι λαμόγια , που τα ξεμπροστιάζουν την αλητεία της νουδούλας σαν τον Γιατρό Πολάκη.
Μπράβο σου Κρητήκαρε, σκίσε τα νεοφίλια

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:Θα σου εξηγησω απλα με ενα απλο παραδειγμα
Αυριο εσυ ανοιγεις μια επιχειρηση πχ μια ΙΚΕ
Με μετοχικο κεφαλαιο 100€
Και μεθαυριο υπογραφεις με εναν πελατη να του κατυασκευασεις ενα εργο με συμβολαιο 7.000.000€
Ο πελατης σου βαζει προκαταβολη 2.000.000€ και εσυ ξεκινας τις παραγγελιες
Στο μεσοδιαστημα σε πλήρωνει και αλλες φορες και ολοκληρωνεις το εργο χωρις μαλιστα να εχεις πληρωθει ολα τα χρηματα
Ειναι πολυ απλο
Το μετοιχικο κεφαλαιο των εταιρειων δεν χρειαζεται να χρηματοδοτει αγοραπωλησιες
Η προκαταβολη θα μπορουσε να εχιε αντικατασταθει με δανειο απο τους μετοχους,τραπεζικο δανειο,leasing και με αλλους 200 τροπους απλα ανεφερα ενα παραδειγμα
Επισης ο Πολακης μιλαει για αρχικο μετοχικο κεφαλαιο και οχι για το τωρινο τους μετοχικο κεφαλαιο
Ο ανθρωπος ειναι ενας ασχετος κρετινοτσομπανης ο οποιος υπαρχει χαρη σε παπαγαλακια τυπου Αριστου