Εγώ δεν ξέρω τι συμφέρει κάποιον καταστηματάρχη.
Καταρχήν δεν έχω εικόνα πόσοι είναι εμβολιασμένοι και πόσοι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα.
Αν είναι περισσότεροι οι εμβολιασμένοι συμφέρει να είναι covid free. Δλδ δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί με ένα σωρό υγειονομικά πρωτόκολλα για τους λίγους ανεμβολίαστους που πιθανώς να μπουν στο μαγαζί του.
Βέβαια τι κάνεις αν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολιάστοι είναι στην ίδια παρέα;
Αν είμαστε μισοί (εμβολιασμένοι) - μισοί (ανεμβολίαστοι) και το έχει μόνο covid free, απαλλάσσεται μεν από υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά θα χάσει πελατεία. Αν το έχει μικτό, θα φορτωθεί υγειονομικά πρωτόκολλα, πρόστιμα, ελέγχους κτλ αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη ότι θα κερδίσει πελατεία γιατί θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό πελατών, στις αποστάσεις κτλ
Οπότε σαν lose lose μου φαίνεται.
Δεν ξέρω νομίζω τζάμπα σκάμε.
Ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του έτσι κι αλλιώς.
Μόνο στα χαρτιά θα ισχύουν αυτά.
Η.Μαμαλάκης κατά κυβέρνησης για τον διαχωρισμό των πολιτών: «Πρόστυχο μέτρο - Είναι τραγικό»
-
bizeli
- Moderator

-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

Re: Η.Μαμαλάκης κατά κυβέρνησης για τον διαχωρισμό των πολιτών: «Πρόστυχο μέτρο - Είναι τραγικό»
bizeli έγραψε:
Ναι, βασικά εκτός από το γεγονός ότι ο έλεγχος εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων είναι πρακτικά αδύνατος, εκτός αν κυκλοφορούμε με κανένα barcode στο μέτωπο ξέρω γω ....
Αυτό, όπως έχω ξαναπεί, έπρεπε να ήταν το πρώτο και μοναδικό μέτρο ενάντια στην ανεμβολίαστη ψέκα.
Τατού στο κούτελο και απαγόρευση εισόδου παντού, ακόμα και σε αυτές τις πλαστικές χέστρες κουβούκλια που βάζουν σε διάφορα σημεία για τους γέρους με ακράτεια.

0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
bizeli
- Moderator

Re: Η.Μαμαλάκης κατά κυβέρνησης για τον διαχωρισμό των πολιτών: «Πρόστυχο μέτρο - Είναι τραγικό»
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Αυτό, όπως έχω ξαναπεί, έπρεπε να ήταν το πρώτο και μοναδικό μέτρο ενάντια στην ανεμβολίαστη ψέκα.
Τατού στο κούτελο και απαγόρευση εισόδου παντού, ακόμα και σε αυτές τις πλαστικές χέστρες κουβούκλια που βάζουν σε διάφορα σημεία για τους γέρους με ακράτεια.
Ρε συ δεν παίζει να εφαρμοστεί αυτό το πράγμα.
Δλδ θα έχει face control σε κάθε σουβλατζίδικο να λέει "εσύ μπαίνεις - εσύ δεν μπαίνεις";
Πώς θα γίνει;
Θα έχει μπράβους κάθε μαγαζί να σου κάνει έλεγχο;
0 .
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Παραδοσιακά ψηφίζουν ΝΔ οι επιχειρηματίες εστιασης-διασκεδασης κοκ.
Αρα καμια συμπόνια για μπελαδες που τραβανε, τα ηθελε κυριολεκτικά ο κωλος τους

1 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Αρίστος
- Prediction Guru

Μαμαλακης, Λαζαρου, Κουτσοπουλος, Ιωαννιδης μεχρις στιγμης εχουν τοποθετηθει αρνητικα!
Και ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης αντιδρά στο μέτρο διαχωρισμού της κυβέρνησης: «Είναι οριακά αντισυνταγματικό»
https://www.pronews.gr/elliniki-politik ... rismoy-tis
.
Και ο σεφ Πάνος Ιωαννίδης αντιδρά στο μέτρο διαχωρισμού της κυβέρνησης: «Είναι οριακά αντισυνταγματικό»
https://www.pronews.gr/elliniki-politik ... rismoy-tis
.
0 .
Αναφερόμενος στη χαλάρωση της καραντίνας, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι "δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την απόφαση αποκλειστικά στους επιδημιολόγους, αλλά πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις".
.
.
-
vallon
- Supreme poster

ВладимирВладимирович έγραψε:Παραδοσιακά ψηφίζουν ΝΔ οι επιχειρηματίες εστιασης-διασκεδασης κοκ.
να μη σου πω ότι το χαίρομαι κι όλα που τους τσακίζει
αλλά αυτοί είναι ΖΩΑ δεν καταλαβαίνουν
τι να προδώσουν το όνειρο οτι είναι και καλά μεγαλοκαπιταλιστές;
καμία ελπίδα
μικροέμποροι μικρομαγαζάτορες όλοι οι μικρό έχουν μέσα τους το όραμα ότι είναι μεγαλό...
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.
-
nemo
- Supreme poster

εγω σκεπτομαι τις χιλιαδες θεσεις εργασιας που θα χαθουν φετος οπου περα απο
τα σημερινα προβληματα που θα συνεχιζονται να συσσωρευονται και θα σκασουν
τον χειμωνα ...αν σημερα εχουμε 35% ανεργια τον χειμωνα θα παει στο πενηντα
στους νεους και πολλοι εξ αυτων θα αναγκαστουν να φυγουν για το εξωτερικο
οι μαλακιες της κυβερνησες δεν με απασχολουν τοσο οσο οι επιπτωσεις
με τα τωρα στοιχεια βλεπουμε οτι οι εμβολιασμενοι δεν εχουν ανοσια
ετσι πχ πηγαινει ο γιαννους σε ενα καφε ή σε ενα εστιατοριο αν και εμβολιασμενος
εχει παρει τον ιο και τον μεταφερει και στους πελατες και στους εργαζομενους
τι γινεται τοτε; οτι παλι με οποιοδηποτε τροπο θα εχουμε διασπορα
ειτε με τους εμβολιασμενους ειτε με τους ανεμβολιασμενους
κακην κακως η εστιαση ειναι η μεγαλυτερη βιομηχανια μας προσεξτε την
για να κερδισουμε λιγο χρονο ζωης ακομη
οι τυπου παπαρες που εχουν θετικη σταση στα μετρα της νδ
θα πρεπει να μεταφερθουν στα υπογεια οπου με αγγουρια στον γκωλο
και με διαφορα βασανιστήρια τυπου κινας να μαθουν απο κοινη λογικη
και υστερα ας τους αφησουν ελευθερους
Τα στοιχεία αυτά από μόνα τους φτάνουν να καταρρεύσει το κυβερνητικό αφήγημα περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου λόγω του «κινδύνου των ανεμβολίαστων από τη μετάλλαξη Δ», ενώ η κυβέρνηση ελέγχεται και για τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων, περί πλήρους ασφάλειας των εμβολιασμένων, καθώς όπως παραδέχεται και ο Guardian, επειδή το ρίσκο θανάτου από κορωνοϊό εξαρτάται σημαντικά από την ηλικία, τα εμβόλια δεν προστατεύουν πλήρως τους μεγαλύτερους σε ηλικία, απλά αμβλύνουν τον κίνδυνο.
«Κάποιος ηλικίας 80 ετών που είναι πλήρως εμβολιασμένος έχει τον ίδιο κίνδυνο με ένα ανεμβολίαστο ατόμο περίπου 50 ετών», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Με λίγα λόγια ένας ανεμβολίαστος 30αρης ή 20αρης που η κυβέρνηση από τις 15 Ιουλίου θα του απαγορεύει να πάει να πιει τον καφέ του γιατί «κινδυνεύει», στην πραγματικότητα κινδυνεύει λιγότερο από τον εμβολιασμένο 65αρη που θα μπορεί να πάει και μάλιστα ενθαρρύνεται να το κάνει χωρίς καμία προστασία.
Βέβαια αυτό ήταν κάτι που είχε γίνει αντιληπτό από τις αρχές Ιουνίου όταν ο τίτλος της AMailOnline στις 13 Ιουνίου έγραφε: «Η μελέτη δείχνει ότι το 29% των 42 ανθρώπων που πέθαναν μετά τη σύλληψη του νέου στελέχους είχαν κάνει και τους δύο εμβολιασμούς».
Μετά από αυτή την έκθεση η κυβέρνηση δεν έχει δικαιολογία, είτε πρέπει να πάρει πίσω τα εκβιαστικά μέτρα είτε εν γνώση της δημιουργεί στους υπερήλικους πολίτες μία ψεύτικη αίσθηση απόλυτης ασφάλειας και για ακόμα μία φορά στρέφεται με μένος εναντίον των νέων, οι οποίοι κινδυνεύουν ελάχιστα από τη μετάλλαξη Δ (0,009 % θνητότητα).
τα σημερινα προβληματα που θα συνεχιζονται να συσσωρευονται και θα σκασουν
τον χειμωνα ...αν σημερα εχουμε 35% ανεργια τον χειμωνα θα παει στο πενηντα
στους νεους και πολλοι εξ αυτων θα αναγκαστουν να φυγουν για το εξωτερικο
οι μαλακιες της κυβερνησες δεν με απασχολουν τοσο οσο οι επιπτωσεις
με τα τωρα στοιχεια βλεπουμε οτι οι εμβολιασμενοι δεν εχουν ανοσια
ετσι πχ πηγαινει ο γιαννους σε ενα καφε ή σε ενα εστιατοριο αν και εμβολιασμενος
εχει παρει τον ιο και τον μεταφερει και στους πελατες και στους εργαζομενους
τι γινεται τοτε; οτι παλι με οποιοδηποτε τροπο θα εχουμε διασπορα
ειτε με τους εμβολιασμενους ειτε με τους ανεμβολιασμενους
κακην κακως η εστιαση ειναι η μεγαλυτερη βιομηχανια μας προσεξτε την
για να κερδισουμε λιγο χρονο ζωης ακομη
οι τυπου παπαρες που εχουν θετικη σταση στα μετρα της νδ
θα πρεπει να μεταφερθουν στα υπογεια οπου με αγγουρια στον γκωλο
και με διαφορα βασανιστήρια τυπου κινας να μαθουν απο κοινη λογικη
και υστερα ας τους αφησουν ελευθερους
Τα στοιχεία αυτά από μόνα τους φτάνουν να καταρρεύσει το κυβερνητικό αφήγημα περί υποχρεωτικότητας του εμβολίου λόγω του «κινδύνου των ανεμβολίαστων από τη μετάλλαξη Δ», ενώ η κυβέρνηση ελέγχεται και για τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων, περί πλήρους ασφάλειας των εμβολιασμένων, καθώς όπως παραδέχεται και ο Guardian, επειδή το ρίσκο θανάτου από κορωνοϊό εξαρτάται σημαντικά από την ηλικία, τα εμβόλια δεν προστατεύουν πλήρως τους μεγαλύτερους σε ηλικία, απλά αμβλύνουν τον κίνδυνο.
«Κάποιος ηλικίας 80 ετών που είναι πλήρως εμβολιασμένος έχει τον ίδιο κίνδυνο με ένα ανεμβολίαστο ατόμο περίπου 50 ετών», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.
Με λίγα λόγια ένας ανεμβολίαστος 30αρης ή 20αρης που η κυβέρνηση από τις 15 Ιουλίου θα του απαγορεύει να πάει να πιει τον καφέ του γιατί «κινδυνεύει», στην πραγματικότητα κινδυνεύει λιγότερο από τον εμβολιασμένο 65αρη που θα μπορεί να πάει και μάλιστα ενθαρρύνεται να το κάνει χωρίς καμία προστασία.
Βέβαια αυτό ήταν κάτι που είχε γίνει αντιληπτό από τις αρχές Ιουνίου όταν ο τίτλος της AMailOnline στις 13 Ιουνίου έγραφε: «Η μελέτη δείχνει ότι το 29% των 42 ανθρώπων που πέθαναν μετά τη σύλληψη του νέου στελέχους είχαν κάνει και τους δύο εμβολιασμούς».
Μετά από αυτή την έκθεση η κυβέρνηση δεν έχει δικαιολογία, είτε πρέπει να πάρει πίσω τα εκβιαστικά μέτρα είτε εν γνώση της δημιουργεί στους υπερήλικους πολίτες μία ψεύτικη αίσθηση απόλυτης ασφάλειας και για ακόμα μία φορά στρέφεται με μένος εναντίον των νέων, οι οποίοι κινδυνεύουν ελάχιστα από τη μετάλλαξη Δ (0,009 % θνητότητα).
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

bizeli έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:
Ρε συ δεν παίζει να εφαρμοστεί αυτό το πράγμα.
Δλδ θα έχει face control σε κάθε σουβλατζίδικο να λέει "εσύ μπαίνεις - εσύ δεν μπαίνεις";
Πώς θα γίνει;
Θα έχει μπράβους κάθε μαγαζί να σου κάνει έλεγχο;
Παίζει και παραπαίζει.
Είσοδος οπουδήποτε μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στα δόντια. Και σε όποιον αρέσει.
Όταν πρόκειται για ζήτημα που η δημόσια υγεία κινδυνεύει αναστέλλονται όλα τα γνωστά ατομικά δικαιώματα και το κράτος είναι υποχρεωμένο, αλλά και συνταγματικά κατοχυρωμένο, να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών του.
Ακόμα και εκείνων που θεωρούν ότι η γη είναι επίπεδη και ότι τα εμβόλια θα σκοτώσουν σε ένα χρόνο το λιγότερο τρία δις εμβολιασμένους.
Οι ασυνείδητοι παρτάκηδες ανεμβολίαστοι, που προσέχουν τη δική τους υγεία μεταθέτοντας την ευθύνη της σε όσους πολίτες με κοινωνική συνείδηση έτρεξαν να εμβολιαστούν αναλαμβάνοντας το ρίσκο για τους όποιους υποθετικούς κινδύνους προκύψουν από τα εμβόλια, πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους από τον πρώτο μεγαψέκα μέχρι το τελευταίο ψεκάκι.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
bizeli
- Moderator

Ραν ταν πλαν έγραψε:Παίζει και παραπαίζει.
Είσοδος οπουδήποτε μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού στα δόντια. Και σε όποιον αρέσει.
Όταν πρόκειται για ζήτημα που η δημόσια υγεία κινδυνεύει αναστέλλονται όλα τα γνωστά ατομικά δικαιώματα και το κράτος είναι υποχρεωμένο, αλλά και συνταγματικά κατοχυρωμένο, να λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών του.
Ακόμα και εκείνων που θεωρούν ότι η γη είναι επίπεδη και ότι τα εμβόλια θα σκοτώσουν σε ένα χρόνο το λιγότερο τρία δις εμβολιασμένους.
Οι ασυνείδητοι παρτάκηδες ανεμβολίαστοι, που προσέχουν τη δική τους υγεία μεταθέτοντας την ευθύνη της σε όσους πολίτες με κοινωνική συνείδηση έτρεξαν να εμβολιαστούν αναλαμβάνοντας το ρίσκο για τους όποιους υποθετικούς κινδύνους προκύψουν από τα εμβόλια, πρέπει να υποστούν τις συνέπειες των επιλογών τους από τον πρώτο μεγαψέκα μέχρι το τελευταίο ψεκάκι.
Δίκιο έχεις αλλά εγώ πιστεύω ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί όπως και τα υπόλοιπα μέτρα της πανδημίας if you know what I mean.
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο αυτό το τελευταίο μέτρο της κυβέρνησης για μετακίνηση εκτός νόμου μόνο με τεστ, όντως δημιουργεί πρόβλημα στους ανεμβολίαστους ειδικά αυτή την περίοδο που θέλουν να φύγουν διακοπές.
Και το τεστ αυτό δεν είναι selt test που ο καθένας δηλώνει ό,τι να ναι.
Ή θα πρέπει να σκάσουν λεφτά για να το κάνουν ή να ψάξουν κάποιο κέντρο υγείας που το κάνουν δωρεάν, δλδ λίγη μανούρα την τρως.
(Δλδ 20 ευρώ όταν θα βγουν από τον νομό συν 20 ευρώ όταν θα επιστρέψουν πίσω)
Ή φανταστείτε κάποιον που κάνει συνεχώς επαγγελματικά ταξίδια εκτός έδρας, θα πρέπει κάθε φορά να σκάει ένα 20αρι για να μετακινείται.
Ψέματα 40αρι (μία όταν βγαίνει και μία όταν μπαίνει)
Σατανικό.

0 .
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

bizeli έγραψε:Εγώ δεν ξέρω τι συμφέρει κάποιον καταστηματάρχη.
Καταρχήν δεν έχω εικόνα πόσοι είναι εμβολιασμένοι και πόσοι ανεμβολίαστοι στην Ελλάδα.
Αν είναι περισσότεροι οι εμβολιασμένοι συμφέρει να είναι covid free. Δλδ δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί με ένα σωρό υγειονομικά πρωτόκολλα για τους λίγους ανεμβολίαστους που πιθανώς να μπουν στο μαγαζί του.
Βέβαια τι κάνεις αν οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολιάστοι είναι στην ίδια παρέα;
Αν είμαστε μισοί (εμβολιασμένοι) - μισοί (ανεμβολίαστοι) και το έχει μόνο covid free, απαλλάσσεται μεν από υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά θα χάσει πελατεία. Αν το έχει μικτό, θα φορτωθεί υγειονομικά πρωτόκολλα, πρόστιμα, ελέγχους κτλ αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρη ότι θα κερδίσει πελατεία γιατί θα υπάρχει περιορισμός στον αριθμό πελατών, στις αποστάσεις κτλ
Οπότε σαν lose lose μου φαίνεται.
Δεν ξέρω νομίζω τζάμπα σκάμε.
Ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του έτσι κι αλλιώς.
Μόνο στα χαρτιά θα ισχύουν αυτά.
Ακομα κι ενας στη παρεα θα ειναι ανεμβολιαστος κι ολη παρεα παει σε κοβιντ μαγαζι. Η φαση θα ειναι οπως με το αντικαπνιστικο που ολοι κάθονται στις βεράντες και μεσα σε ταβερνα ούτε μια ψυχη.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ