bizeli έγραψε:Εγώ αυτές τις μονοήμερες απεργίες ποτέ δεν τις κατάλαβα. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει το point τους; Αν υπάρχει λόγος για απεργία καλύτερα να είναι επ' αόριστον μέχρι να παραλύσει το κράτος ή αλλιώς μην κάνεις καθόλου.
Θα μου πεις αντέχεις οικονομικά να κάνεις επ΄αόριστον απεργία; Όχι.
Αλλά αν είναι να ματώσω οικονομικά για έναν ιερό σκοπό τουλάχιστον να πιάσει και τόπο ο αγώνας.
Παλαιότερα η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγαλύτερη γιατί υπήρχε η πολυτέλεια να χαθούν και κάποια ημερομίσθια.
Τώρα ο κόσμος μετράει τα κέρματα στο πορτοφόλι του για να πάρει ένα ψωμί.
Τι απεργία να κάνει;
Αναρχίζεις και παράλληλα σοσιαλδημοκρατίζεις.
Οι απεργίες πλέον έχουν χάσει το χαρακτήρα της σκληρής ταξικής σύγκρουσης, με ευθύνη των κυβερνητικών συνδικαλιστών που αλλοιώνοντας το ρόλο των συνδικάτων και περιορίζοντας τα αιτήματα αποκλειστικά σε οικονομίστικες διεκδικήσεις κατά απαίτηση του ΣΕΒ και άλλων οικονομικών φορέων που καλλιεργούν την κουλτούρα της ταξικής συνεργασίας, οδήγησαν το εργατικό κίνημα έξω από τους χώρους δουλειάς, την απεργοσπασία και την αυταπάτη ότι οι λύσεις στα εργατικά προβλήματα μπορούν να επιτευχθούν μέσω των ''προοδευτικών'' κυβερνητικών αλλαγών χωρίς να χρειαστεί σύγκρουση με την κυρίαρχη οικονομικά τάξη.