Λαχουρένιος έγραψε:Ραν ταν πλαν έγραψε:Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει και να έχει τους δικούς του λόγους που το κάνει.
Άλλωστε είναι πάγια τακτική των μελών αυτού του χώρου να καταγγέλλουν βασανιστήρια ή να μηνύουν την αστυνομία επειδή λέει τους στραβοκοίταξε κάποιος μέσα στο τμήμα ή γιατί δεν τους πρόσφεραν σαμπάνια και χαβιάρι όση ώρα τους κράτησαν.
Εκείνο που ξέρω είναι το ότι ποτέ η ασφάλεια, ειδικά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, δεν μπαγλαρώνει κάποιον αν δεν έχει προηγηθεί εξαντλητική παρακολούθηση των δραστηριοτήτων του και να έχει τεκμηριώσει επαρκώς την ανάγκη της βίαιης προσαγωγής του ώστε να αποσπάσει τις πληροφορίες που θέλει.
Αυτα ισως γινονται στα πολιτισμενα κρατη. Στην Ελλαδα ειχαμε την περιπτωση του Τασου Θεοφιλου, που εχασε 5 χρονια απο την ζωη του στις φυλακες επειδη η αστυνομια τον θεωρησε ενοχο για μια ληστεια, εναν φονο και οτι ηταν μελος τρομοκρατικης οργανωσης ενω τελικα ηταν αθωος. Θυμαμαι πως τα καναλια παρουσιαζαν ως ''αποδειξη'' της ενοχης του κατι καμμενα διηγηματα που εγραφε στο μπλογκ του οπου σκοτωνε μπατσους.
Δεν πιστευω ο,τι μαλακια γραψουν οι αναρχικοι, αλλα πολλα απο αυτα που καταγγελουν κατα καιρους σιγουρα ισχυουν.
Σίγουρα κάποια ισχύουν. Και υπάρχουν και περιπτώσεις αθώων που την πάτησαν λόγω κάποιας μαλακίας που έκαναν στο παρελθόν αλλά η καταδίκη τους βαρύνει τη δικαιοσύνη και όχι την αστυνομία που για διάφορους λόγους μπορεί να προσκομίσει και μη αληθή στοιχεία.
Αλλά μην ξεχνάς ότι οι φάπες που τρώνε οι αναρχικοί του κώλου (ποινικοί αληταράδες είναι η πλειοψηφία τους σήμερα) έχουν ανοίξει προσωπικές βεντέτες με την αστυνομία γι΄αυτό και όταν πέσουν στα χέρια τους τους αντιμετωπίζουν ανάλογα.
Προσωπικά είμαι ενεργός κομμουνιστής με γνωστή δράση και ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα σε όσες επαφές είχα με την αστυνομία.
Εκτός από μία σύλληψη μου πριν αρκετά χρόνια (κνίτης τότε) που κρεμάγαμε πανό παρά την απαγόρευση σε κεντρικό δρόμο. Αλλά και πάλι η συμπεριφορά τους ήταν κόσμια. Ούτε φάπες, ούτε μπινελίκια, ούτε χειροπέδες.
Αλλά και εμείς (γραμμή του κόμματος) δεν προβάλλαμε καμιά αντίσταση και τους αντιμετωπίσαμε με ευγένεια και ως εργαζόμενους που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους.

.gif)