ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΤΟ 1915;

Θέματα ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ ΤΟ 1915;

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 22 Δεκ 2019, 19:52

Προέλλην έγραψε:O πλανήτης κρατάει την ανάσα του + ουλαμός γερμανών ιστορικών περιμένουν να κλέψουν στοιχεία απο τον ταϋγλέντη

Εικόνα

Το να είναι σκοπός κάποιου ατόμου το Δεκέμβριο του 2019, να είναι "αντικομμουνιστής" με σωρεία δημοσιευμάτων, τρία το δευτερόλεπτο είναι κάτι σαν να λες σήμερα επάγγελμα "παπλωματάς"
1 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

TAYGETHS
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό TAYGETHS » 22 Δεκ 2019, 20:11

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
TAYGETHS έγραψε:Έλα όμως που έψαχνα μια φορά κάτι μόνος μου για τους εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του '44 και βρήκα κάτι αρκετά καλό. Και λέω στον εαυτό μου "Μα πού το είχα πρωτοδιαβάσει αυτό ; " . Και το είχα διαβάσει στον Ταϋγέτη ! Συνεπώς ο Ταϋγέτης δεν ήταν ο "γραφικός" τύπος που προσπαθούσαν να παραστήσουν αλλά ένας τύπος με δυνατό αρχείο !

φιλε.
τα ανεγκεφαλα κουμουνια( να ξερεις δεν υπαρχει κομμουνιστικη ιδεολογια αυτα είναι κατι ακαταλαβίστικα τσιτατα και τιποτε παραπερα) δεν μπορουν να χωνεψουν ουτε τα στοιχεια ουτε την λογικη.Και αρχιζουν να βριζουν.
χαιρομαι παντως που βλεπω κειμενα δικα μου μετα από χρονια εστω και ας μην με μνημονευουν.Ενας δημος εχει βαλει αυτουσιο κειμενο δικο μου και μαλιστα τελειως ηλιθιως δεν εχει διορθωσει και τα σαρδαμ που εχω κανει!!(δεν με μνημονευει βεβαια αλλα δεν εχω πρόβλημα δεν είμαι ψωνιο να ζηταω ..πνευματικα δικαιώματα)

Οσον αφορα τους νεκρους της κασαριανης.Απο τους 200 καμμια 20αρια ηταν κομμουνιστες οι αλλοι ηταν εθνικόφρονες για αυτό στο μνημοσυνο τα πρωτα χρονια οι συγγενείς των θυματων τσακωνόντουσαν με τους καομμουνιστες που καπελωναν την εκδηλωση.μετα το 1982 το καπέλωμα είναι οριστικο πια δυστυχως.Συχαινεσαι να πας.
Αν διαβασεις ριζοσπαστη βγαζει κομμουνιστες τον κολοκοτρωνη,καραισκακη κτλ και φυσικα εξισωνει την βελουχιωταινα με αυτους!!
μιλαμε για ηλιθιοτητα την οποια την βλέπεις και εδώ μεσα

Τα παραλές λίγο. :laugh1: Αλλά αυτό ακριβώς είχα βρεί. Πως οι εκτελεσμένοι της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του '44 ( που μπορεί να μην ήταν ακριβώς 200 αλλά παραπάνω ) δεν ήταν όλοι αριστεροί. Οι περισσότεροι ήταν αριστεροί ( και κυρίως κομμουνιστές ) αλλά υπήρχαν εκτελεσμένοι και από άλλους χώρους. Συνεπώς οι εκδηλώσεις μνήμης δεν πρέπει να καπελώνονται απ' τον αριστερό χώρο. Δηλαδή ήταν κάπως σαν την τραγωδία της Θύρας 7 - αν μπορούμε βέβαια να συγκρίνουμε τα μικρά με τα μεγάλα που θα έλεγε και ο Θουκυ - ήταν κυρίως Ολυμπιακοί αλλά υπήρχε και ένας ΑΕΚτζής.

κατι που δεν ξερεις

οι γερμανοι γνωριζαν οτι ο κοσμος μισουσε τους κομμουνιστες.
ετσι οταν τουφεκιζαν καποιους για να μην υπαρχει μεγαλη δυσαρεσκεια στην ανακοινωση τους ελεγαν 《ετουφεκισθησαν τοσοι κομμουνιστες》χωρις να ειναι οι ανθρωποι κομμουνιστες.
0 .
Οποιος κανει εγκλημα και το μετανοιωνει είναι ανθρωπος.Οποιος καμαρωνει για αυτό είναι κομμουνιστης.

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 22 Δεκ 2019, 20:19

TAYGETHS έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Τα παραλές λίγο. :laugh1: Αλλά αυτό ακριβώς είχα βρεί. Πως οι εκτελεσμένοι της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του '44 ( που μπορεί να μην ήταν ακριβώς 200 αλλά παραπάνω ) δεν ήταν όλοι αριστεροί. Οι περισσότεροι ήταν αριστεροί ( και κυρίως κομμουνιστές ) αλλά υπήρχαν εκτελεσμένοι και από άλλους χώρους. Συνεπώς οι εκδηλώσεις μνήμης δεν πρέπει να καπελώνονται απ' τον αριστερό χώρο. Δηλαδή ήταν κάπως σαν την τραγωδία της Θύρας 7 - αν μπορούμε βέβαια να συγκρίνουμε τα μικρά με τα μεγάλα που θα έλεγε και ο Θουκυ - ήταν κυρίως Ολυμπιακοί αλλά υπήρχε και ένας ΑΕΚτζής.

κατι που δεν ξερεις

οι γερμανοι γνωριζαν οτι ο κοσμος μισουσε τους κομμουνιστες.
ετσι οταν τουφεκιζαν καποιους για να μην υπαρχει μεγαλη δυσαρεσκεια στην ανακοινωση τους ελεγαν 《ετουφεκισθησαν τοσοι κομμουνιστες》χωρις να ειναι οι ανθρωποι κομμουνιστες.

Χαχα το ξέρω. Επίσης όσους αμάχους σκότωναν κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις τους χαρακτήριζαν "αντάρτες" ( Βλ. Δορδανάς, "Αντίποινα..." ) . Αλλά έχουν γίνει εργασίες με το βιογραφικό των περισσότερων εκτελεσμένων. Βλ. https://sarantakos.wordpress.com/2018/04/30/kaisariani/ 85 σίγουρα μέλη του ΚΚΕ στα 200. Αν βάλεις και τους τροτσκιστές και τους λοιπούς αριστερούς ή άλλα μέλη του ΚΚΕ που δεν γνωρίζουμε τότε φαίνεται πως η πλειοψηφία των εκτελεσμένων ήταν αριστεροί.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Δεκ 2019, 21:38

Και οι διακόσιοι πριν πέσουν φώναξαν ''Ζήτω το ΚΚΕ. Θάνατος στο φασισμό.'' Πήξτε ελεύθερα σκυλευτές.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 22 Δεκ 2019, 21:43

Ραν ταν πλαν έγραψε:Και οι διακόσιοι πριν πέσουν φώναξαν ''Ζήτω το ΚΚΕ. Θάνατος στο φασισμό.'' Πήξτε ελεύθερα σκυλευτές.

Δεν ήταν όλοι του ΚΚΕ. Απ' τον σύνδεσμο που έδωσα παραπάνω λέει :

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, από τους 200 αυτούς εκτελεσμένους εξακριβωμένοι Ακροναυπλιώτες και Αναφιώτες (Μεταξοκρατούμενοι) ήταν 147. Ένας υπήρξε βουλευτής προπολεμικά (Στ. Σκλάβαινας) και άλλοι 18 ήταν υποψήφιοι βουλευτές. Αρχειομαρξιστές ή τεταρτοδιεθνιστές/τροτσκιστές ήταν 8 ή 9.
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Δεκ 2019, 21:48

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
TAYGETHS έγραψε:τλαξκαλτεκο.
σε λιγο θα βαλω τα επισημα τηλεγραφηματα κατα χρονολογικη σειρα οπως τα βρηκα στα τσαρικα αρχεια.

εχω πολυ πραγμα.

https://www.elefthero.net/viewtopic.php?f=20&t=11452

Ωραίος ! Θα τα διαβάσω ! Ξέρεις τι έχει παιχτεί με εσένα ; Είχα διαβάσει κείμενά σου τυχαία και έβλεπα που σε έβριζαν και έλεγα "μάλλον θα έχουν δίκιο". Έλα όμως που έψαχνα μια φορά κάτι μόνος μου για τους εκτελεσμένους της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του '44 και βρήκα κάτι αρκετά καλό. Και λέω στον εαυτό μου "Μα πού το είχα πρωτοδιαβάσει αυτό ; :hmmm " . Και το είχα διαβάσει στον Ταϋγέτη ! :worship_sq1:

Πού αλλού θα το διάβαζες; Θυμάσαι μήπως αν έγραφε ότι και οι διακόσιοι ήταν εθνικόφρονες μεταμφιεσμένοι σε κομμουνιστές; Που θυσιάστηκαν ώστε μετά το θάνατο τους να αποκαλυφθεί η πραγματική τους ταυτότητα και να γλυτώσει η παράταξη τους από τις ροχάλες που τους έριχνε ο ελληνικός λαός; :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 22 Δεκ 2019, 21:54

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:Και οι διακόσιοι πριν πέσουν φώναξαν ''Ζήτω το ΚΚΕ. Θάνατος στο φασισμό.'' Πήξτε ελεύθερα σκυλευτές.

Δεν ήταν όλοι του ΚΚΕ. Απ' τον σύνδεσμο που έδωσα παραπάνω λέει :

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, από τους 200 αυτούς εκτελεσμένους εξακριβωμένοι Ακροναυπλιώτες και Αναφιώτες (Μεταξοκρατούμενοι) ήταν 147. Ένας υπήρξε βουλευτής προπολεμικά (Στ. Σκλάβαινας) και άλλοι 18 ήταν υποψήφιοι βουλευτές. Αρχειομαρξιστές ή τεταρτοδιεθνιστές/τροτσκιστές ήταν 8 ή 9.

Σας αρέσει ή όχι ΟΛΟΙ ήταν κομμουνιστές.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 22 Δεκ 2019, 21:57

Mια ήταν οι 85, μια οι 147, μια οι 200, ότι θέλει ο καθένας. Mην παραχαράσσετε, την ιστορία.

Ντουκουμέντο:

TAYGETHS έγραψε:Απο τους 200 καμμια 20αρια ηταν κομμουνιστες οι αλλοι ηταν εθνικόφρονες
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 22 Δεκ 2019, 22:05

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Δεν ήταν όλοι του ΚΚΕ. Απ' τον σύνδεσμο που έδωσα παραπάνω λέει :

Σας αρέσει ή όχι ΟΛΟΙ ήταν κομμουνιστές.

Πώς δηλαδή ήταν όλοι κομμουνιστές ; :hmmm Αφού δεν ήταν όλοι. :axakaloe:
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 22 Δεκ 2019, 22:08

Προέλλην έγραψε:Mια ήταν οι 85, μια οι 147, μια οι 200, ότι θέλει ο καθένας. Mην παραχαράσσετε, την ιστορία.

Ντουκουμέντο:

TAYGETHS έγραψε:Απο τους 200 καμμια 20αρια ηταν κομμουνιστες οι αλλοι ηταν εθνικόφρονες

Ναι, δεν θυμάμαι πως μου είχε κολλήσει το "85". :pardon: Αλλά το διόρθωσα εγώ ο ίδιος , συνεπώς : :bingo:
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορία”