Όταν το χαμένο Ν του Γιάνη Βαρουφάκη συνάντησε το δακρυ της Δουρου

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Όταν το χαμένο Ν του Γιάνη Βαρουφάκη συνάντησε το δακρυ της Δουρου

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 16 Απρ 2019, 07:45

Απο κατι αλλο εχει λιωσει ο πισινος σου αλλα ας μην το κανουμε ζητημα :fico: :bh001:
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 16 Απρ 2019, 11:06

'71 έγραψε:Τρίχες.Με όλο το σεβασμό.

Ιστορία, την οποία αγνοείς.
Είναι πολύ νέοι ακόμα όσοι έζησαν τα τότε γεγονότα και γνωρίζουν καλά τη δράση της αντικομματικής ομάδας τη δεκαετία του 1980 μέχρι τη διάσπαση, και μας μεταφέρουν λεπτομέρειες που μάλλον δε θα γίνουν ποτέ γνωστές, ακόμα και όταν γραφτεί και δημοσιευτεί μελλοντικά η ιστορία του ΚΚΕ εκείνης της περιόδου.
Όπως εκείνη την απόφαση της ιδεολογικής επιτροπής της ΚΕ το 1987, η οποία ήταν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της φράξιας, που υποχρέωσε όλα τα μέλη του κόμματος να αγοράσουν το βιβλίο του Γκορμπατσώφ ''Περεστρόικα'' των εκδόσεων Λιβάνη, με τον οποίο εκδοτικό οίκο είχε στενές σχέσεις και ήταν αγαπημένο του παιδί ένας από τους αστέρες της ομάδας και ιδεολογικός καθοδηγητής της.
Όλοι όσοι έζησαν εκείνη την εποχή θυμούνται ακόμα τα φορτηγάκια του οίκου να ξεφορτώνουν χιλιάδες αντίτυπα του βιβλίου, σε όλες τις κομματικές οργανώσεις πανελλαδικά, και θυμούνται πολύ περισσότερο τις φήμες που συνόδευαν αυτή την απόφαση της τότε ιδεολογικής επιτροπής και τις εσωκομματικές συζητήσεις που αφορούσαν το ποιόν όσων την αποτελούσαν.
Και που όλως τυχαίως, όλοι τους έκαναν πολιτική καριέρα μετά από το διώξιμο τους από το ΚΚΕ σε όλο το αστικό πολιτικό φάσμα, από τη νδ και το πασοκ μέχρι την σημερινή κυβερνώσα αριστερά του συριζα.
Γι' αυτό, με όλο το σεβασμό, τις τρίχες αλλού. :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 16 Απρ 2019, 11:30

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ιστορία, την οποία αγνοείς.
Είναι πολύ νέοι ακόμα όσοι έζησαν τα τότε γεγονότα και γνωρίζουν καλά τη δράση της αντικομματικής ομάδας τη δεκαετία του 1980 μέχρι τη διάσπαση, και μας μεταφέρουν λεπτομέρειες που μάλλον δε θα γίνουν ποτέ γνωστές, ακόμα και όταν γραφτεί και δημοσιευτεί μελλοντικά η ιστορία του ΚΚΕ εκείνης της περιόδου.
Όπως εκείνη την απόφαση της ιδεολογικής επιτροπής της ΚΕ το 1987, η οποία ήταν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της φράξιας, που υποχρέωσε όλα τα μέλη του κόμματος να αγοράσουν το βιβλίο του Γκορμπατσώφ ''Περεστρόικα'' των εκδόσεων Λιβάνη, με τον οποίο εκδοτικό οίκο είχε στενές σχέσεις και ήταν αγαπημένο του παιδί ένας από τους αστέρες της ομάδας και ιδεολογικός καθοδηγητής της.
Όλοι όσοι έζησαν εκείνη την εποχή θυμούνται ακόμα τα φορτηγάκια του οίκου να ξεφορτώνουν χιλιάδες αντίτυπα του βιβλίου, σε όλες τις κομματικές οργανώσεις πανελλαδικά, και θυμούνται πολύ περισσότερο τις φήμες που συνόδευαν αυτή την απόφαση της τότε ιδεολογικής επιτροπής και τις εσωκομματικές συζητήσεις που αφορούσαν το ποιόν όσων την αποτελούσαν.
Και που όλως τυχαίως, όλοι τους έκαναν πολιτική καριέρα μετά από το διώξιμο τους από το ΚΚΕ σε όλο το αστικό πολιτικό φάσμα, από τη νδ και το πασοκ μέχρι την σημερινή κυβερνώσα αριστερά του συριζα.
Γι' αυτό, με όλο το σεβασμό, τις τρίχες αλλού. :fico:

Βασική μου αρχή είναι ότι δεν υπάρχουν πιο καλοκουρδισμένες μηχανές από τα κομμουνιστικά κόμματα,ακόμα και όταν αυτά έχουν σημείο αναφοράς μια μικρή και εξαρτημένη χώρα όπως η Ελλάδα.Το ότι θα κυκλοφορούσαν ιστορίες επί ιστοριών για να πεισθούν τα απλά μέλη και οι ψηφοφόροι δε μου προκαλεί καμία εντύπωση.Επίσης από το μένος που εκφράζουν εδώ διάφοροι ψηφοφόροι ΚΚΕ καταλαβαίνω ότι δεν είστε καν μέλη του τουλάχιστον τα 2/3.Με οργανωμένους κάνω παρέα από τα χρόνια των σπουδών και ΠΚΣ το έριχνα όποτε κατέβαινα στις φοιτητικές,κανένας οργανωμένος δεν τα πιστεύει φανατικά όπως εσύ όλα όσα γράφεις.Και η άλλη πλευρά έχει να πει ιστορίες σαν τις δικιές σου...γνώρισα έναν τύπο παλιό κκε και νυν συριζα, που μου έλεγε για την ακίνητη περιουσία του ΚΚΕ και για το πόσο μισούν το συριζα κά...δεν τον πήρα στα σοβαρά όπως δεν παίρνω και όλες τις ιστορίες που παραθέτεις.Δε θα ήθελα να βαδίσουμε σε τέτοιο ανορθολογικό μονοπάτι γιατί θα καταλήξεις να μου λες ότι ο γκορπματσώφ υπήρξε πράκτορας των ΗΠΑ και θα χάσω πάσα ιδέα.

Κρατάω τις τελευταίες γραμμές της δημοσίευσής σου γιατί εκεί κρύβεται όλη η ουσία της.Ο παλιός συνασπισμός αποτελούσε διάσπαση του ΚΚΕ με σκοπό τον εισοδισμό στην αστική τάξη και σε δεύτερο στάδιο το γάντζωμα στη ραχοκοκκαλιά του κραταιού πασοκ, όταν παράλληλα το κκε προχωρούσε με στόχο το αντίστοιχο στη νδ και τα σώματα ασφαλείας.Αν θες τη γνώμη μου το πείραμα συν/συριζα υπήρξε απόλυτα επιτυχημένο καθώς στην πορεία κατάφερε να λεηλατήσει και να στείλει το πασόκ στο 4% του βενιζέλου.Το κκε ακόμα παλεύει τον εισοδισμό με το κίνημα για την εθνική άμυνα και άλλα πολλά.

Και κάτι τελευταίο,είμαι απόλυτα πρακτικός άνθρωπος και κοιτάζω τι έχει προοπτική στο σήμερα.Εφόσον και ο δικός σου ο Κουτσούμπας λέει όχι στο ναι όχι στο όχι και ότι σημασία δεν έχει το νόμισμα αλλά ο σοσιαλισμός,εγώ αδερφέ θα ψηφίζω την καλύτερη δυνατή ή λιγότερο κακή επιλογή αν προτιμάς.Ωραίο το ΚΚΕ αλλά μόνο για τους οργανωμένους στα σωματεία που ελέγχει ή κανά δήμο/πανεπιστήμιο.Εγώ που αυτοπροσδιορίζομαι πιο κοντά στην αριστερά αλλά δίνω το δικό μου αγώνα δίχως να επιθυμώ χώσιμο σε κάτι από τα παραπάνω ήταν μοιραίο να πάω στο συριζα.Το να κάθεσαι στη γωνία θες από λόγους αρχής ή επειδή έτσι επιτάσσει η ρώσσικη υπερδύναμη για τις δικές τις βρωμοδουλειές ή απλά τέλος πάντως για να μην καείς και σ'αυτό το 4-5% που σε ακολουθεί ιεχωβίστικα είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό.Πρέπει κάτι να γίνει με υγεία-παιδεία-κοινωνικό κράτος μέχρι να έρθει ο κομμουνισμός όμως...καλό να ασκείς κριτική εξ αριστερών αλλά όλα έχουν τα όριά τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Απρ 2019, 10:25

Με βαση αυτην την δημοσκοπηση ολα τα κομματα θα εχουν σοβαρο προβλημα

Opinion Poll: 15 μονάδες προηγείται η ΝΔ - Στο όριο της αυτοδυναμίας - Κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ
Εικόνα αποσάθρωσης της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ και τεράστιας διαφοράς από τη ΝΔ, είτε για τη μάχη των ευρωεκλογών, είτε για τις εθνικές εκλογές, καταγράφει η νέα έρευνα της εταιρίας Opinion Poll.

Τα δεδομένα για το κυβερνών κόμμα είναι περίπου εφιαλτικά, καθώς όλα τα ευρήματα της έρευνας κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε εκλογική συντριβή, αδυνατώντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του. Τουναντίον, διαπιστώνεται αποσυσπείρωση και καταγράφονται διαλυτικές τάσεις, την ώρα που η ΝΔ βαδίζει προς μία μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές, αλλά και προς την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές.

Ακόμα και στα «δευτερεύοντα» ερωτήματα, που περιέχουν οι δημοσκοπήσεις πρόθεσης ψήφου, τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: σαφής υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης, άνετο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο.

Ευρωεκλογές

Η ΝΔ καταγράφει, σύμφωνα με την έρευνα, τη μεγαλύτερη διαφορά στην κάλπη των ευρωεκλογών και όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια. Εκεί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαφορά 17,1 ποσοστιαίες μονάδες, με ποσοστό 33,75 έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15,4 μονάδες, με ποσοστά για τη ΝΔ 30,1% έναντι μόλις 14,7%. Το τελευταίο αυτό νούμερο είναι η χαμηλότερη επίδοση που έχει να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση εδώ και πολύ καιρό.

Τρίτο κόμμα, με τάση αύξησης της συσπείρωσης στην εκλογική του βάση είναι το Κίνημα Αλλαγής, που φτάνει στο 6,9% όταν γίνεται αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Τα συγκεκριμένα πέντε κόμματα είναι και τα μόνα που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην ευρωβουλή, σύμφωνα με την Opinion Poll, η οποία βρίσκεται τους αναποφάσιστους των ευρωεκλογών γύρω στο 14% με ένα ποσοστό 8,3% να σκέφτονται την αποχή.

Εθνικές εκλογές

Εντυπωσιακή είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 30,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται περίπου 14 ολόκληρες μονάδες πίσω, στο 16,3%! Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,8% και η αποχή στο 6,5%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων ψήφων η ΝΔ είναι μία ανάσα από την αυτοδυναμία – ελπίζοντας ότι θα πάρει έστω και ελάχιστους από τους αναποφάσιστους – καθώς έχει ποσοστό 33,8% και διαφορά 15,7 μονάδων από το κυβερνών κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο 18,1%, με τρίτο το ΚΙΝΑΛ στο 5,9%, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 5,6% και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,2%. Πρόκειται για τα κόμματα που καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βουλή, καθώς κανένα άλλο δεν ξεπερνά το κατώφλι του 3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 18 Απρ 2019, 12:08

ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Ποιος Δραγασακης και πρασινα αλογα;Την κυβερνηση και τον Συριζα διοικει η τριανδρια Τσιπρα-Φλαμπουραρη-Παππα.
O Φλαμπουραρης το μονο που μπορει να διοικησει ειναι καμια καφετερια

Έχοντας συνέλθει από την αναμενόμενη ούτως η άλλως πολύπλευρη ενημέρωση που μου έκανε (κατόπιν αιτήματός μου για το θέμα της εγγραφής του θέματος της γενοκτονίας των Ποντίων) ο συντονιστής, που μιμήθηκε το πώς έκαναν αμερόληπτη, πολύπλευρη και πολυεπίπεδη ενημέρωση στο λαό τους εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης οι σύντροφοι Μαλένκωφ, Μολότωφ ή Μπουλγκάνιν (ή και η Παπαρήγα στον Περισσό για το πώς ξαναστήθηκαν οι ανδριάντες του Λένιν και του Στάλιν), προχωρώ στο νέο θέμα….

… που απασχολεί τη διαδικτυακή κοινότητά μας των 15 με ζόρι χρηστών, ενεργών ή μη, περιλαμβανομένων και των διαδικτυακών κλώνων του μεταμεσονύκτιου κράχτη μας…

Ο Φλαμπουράρης, γνωστός για τους κοινωνικούς του αγώνες, πράγματι παίζει κάποιο ρόλο στο ΣΥΡΙΖΑ. Μου θυμίζει ιδιοκτήτη κινεζικού χασισοποτείου, που στην συγκεκριμένη περίπτωση των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ τους καθησυχάζει όσο χρειάζεται για να έχουν έναν ήσυχο και αδιατάρακτο ύπνο.

Η προεκλογική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να μη χαθεί καμία ψήφος ακόμα και από πρεζάκηδες, επομένως η εικόνα του Φλαμπουράρη ενεργεί συσπειρωτικά για το κίνημα, ενόψει του αναμενόμενου καταποντισμού του κυβερνώντος κόμματος και της αναμενόμενης ανακατάληψης των Εξαρχείων από τις δυνάμεις της Τάξεως όπως και της κατάργησης του νόμου για την Παιδεία που θα σημάνει τέλος για το άσυλο των εγκληματιών εντός των πανεπιστημιακών χώρων και το εξωπέταγμα των αιώνιων φοιτητών που σήμερα έχουν δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της Συγκλήτου.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Απρ 2019, 13:05

NikosVy έγραψε:
Έχοντας συνέλθει από την αναμενόμενη ούτως η άλλως πολύπλευρη ενημέρωση που μου έκανε (κατόπιν αιτήματός μου για το θέμα της εγγραφής του θέματος της γενοκτονίας των Ποντίων) ο συντονιστής, που μιμήθηκε το πώς έκαναν αμερόληπτη, πολύπλευρη και πολυεπίπεδη ενημέρωση στο λαό τους εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Σοβιετικής Ένωσης οι σύντροφοι Μαλένκωφ, Μολότωφ ή Μπουλγκάνιν (ή και η Παπαρήγα στον Περισσό για το πώς ξαναστήθηκαν οι ανδριάντες του Λένιν και του Στάλιν), προχωρώ στο νέο θέμα….

Πριν προχωρήσεις στο νέο θέμα είσαι υποχρεωμένος να προσκομίσεις τα στοιχεία που τεκμηριώνουν, κατά την άποψη σου, ότι την περίοδο κατά την οποία το ΚΚΣΕ έγραφε ανεπανάληπτες σελίδες δόξας στην παγκόσμια ιστορία των επαναστάσεων και των κοινωνικών ανατροπών, δεν ενημέρωνε πολύπλευρα και πολυεπίπεδα τον αρωγό του, σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια οικοδόμησης της νέας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ανεπτυγμένης ατομικής συνείδησης, σοβιετικό λαό.

NikosVy έγραψε:

… που απασχολεί τη διαδικτυακή κοινότητά μας των 15 με ζόρι χρηστών,[....]

Να ακριβολογούμε παρακαλώ. Το ελεύθερο διαθέτει πάνω από 22 δυναμικά, ενεργά και πολυγραφότατα μέλη με υψηλότατο αντιληπτικό, αναλυτικό και συνθετικό επίπεδο και πάνω από 1.500 επισκέπτες σε 24ωρη βάση.
Και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του θεματοφύλακα της αντικειμενικότητας, πράγμα που επιβεβαιώνει η χρήση του ως πηγή πολιτικών αναλύσεων από μεγάλο αριθμό άλλων ιστοσελίδων.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι πλειστάκις μας έχει χρησιμοποιήσει ως πηγή το εγκυρότατο σάιτ ''SLANG.gr''.
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 18 Απρ 2019, 14:18

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Να ακριβολογούμε παρακαλώ. Το ελεύθερο διαθέτει πάνω από 22 δυναμικά, ενεργά και πολυγραφότατα μέλη με υψηλότατο αντιληπτικό, αναλυτικό και συνθετικό επίπεδο και πάνω από 1.500 επισκέπτες σε 24ωρη βάση.
Και διεκδικεί επάξια τον τίτλο του θεματοφύλακα της αντικειμενικότητας, πράγμα που επιβεβαιώνει η χρήση του ως πηγή πολιτικών αναλύσεων από μεγάλο αριθμό άλλων ιστοσελίδων.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι πλειστάκις μας έχει χρησιμοποιήσει ως πηγή το εγκυρότατο σάιτ ''SLANG.gr''.

Είναι λογικό να βλέπει μόνο 15, αφού μας έχει βάλλει τους μισούς στην ignore list του. Οφείλω να ομολογήσω πως είναι ο μοναδικός που έχω κι εγώ πλέον στην ignore list μου.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”