Ήλε Ήλε γιατί με εγκαταλήπεις ???

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Ήλε Ήλε γιατί με εγκαταλήπεις ???

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 16 Οκτ 2019, 21:53

Τλαξκαλτέκος έγραψε:
relativer777 έγραψε:Παιδιά έχετε μπερδευτεί κάπως.
Λογικό ειναι να αντιφάσκουν οι Ευαγγελιστές μιάς και είταν αμόρφωτοι, πλήν του Ματθαίου. Ο καθένας έγραψε ?
Όπως θυμόταν και κατάλαβε την διδαχή του Χριστού. Το περίεργο είναι άλλο, το οποίο κανένας σας δεν το έλαβε υπόψη του. Εφόσον είταν αγράμματοι, ποιός τους έγραψε τα ευαγγέλια ?
Καθώς και την αποκάλυψη, μιάς και ο Ιωάννης άλλα γράφει στο ευαγγέλιό του και τελείως διαφορετικά στην αποκάλυψη για τα ίδια ακριβώς θέματα.
Οπότε το λογικό συμπέρασμα είναι, ότι κάποιος άλλος έγραψε την αποκάλυψη.

Και ο Λουκάς ήταν μορφωμένος. Οι ευαγγελιστές δεν αντιφάσκουν, απλώς ο καθένας τονίζει ή καταγράφει μερικές μόνο πληροφορίες. Συνεπώς αλληλοσυμπληρώνονται όπως οι Πλούταρχος, Αρριανός, Διόδωρος κ.λπ. αλληλοσυμπληρώνονται στα σχετικά με τον Μέγα Αλέξανδρο.

We are told, too, that he was once viewing some contests in singing and dancing, being well heated with wine, and that his favourite, Bagoas, won the prize for song and dance, and then, all in his festal array, passed through the theatre and took his seat by Alexander's side; at sight of which the Macedonians clapped their hands and loudly bade the king kiss the victor, until at last he threw his arms about him and kissed him tenderly.

http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/R ... r*/10.html
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 17 Οκτ 2019, 01:51

Τελικά θα μου πείτε τί πίνετε και δεν μου δίνετε ?
Το νήμα έχει ως θέμα τα τελευταία λόγια του Χριστού με ερωτηματικά, για το τί πράγματι είπε.
Οι συσχετίσεις με αρχαίους ιστορικούς, είναι άστοχες και εκτός θέματος.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 17 Οκτ 2019, 12:47

Προέλλην έγραψε:
Τλαξκαλτέκος έγραψε:Και ο Λουκάς ήταν μορφωμένος. Οι ευαγγελιστές δεν αντιφάσκουν, απλώς ο καθένας τονίζει ή καταγράφει μερικές μόνο πληροφορίες. Συνεπώς αλληλοσυμπληρώνονται όπως οι Πλούταρχος, Αρριανός, Διόδωρος κ.λπ. αλληλοσυμπληρώνονται στα σχετικά με τον Μέγα Αλέξανδρο.

We are told, too, that he was once viewing some contests in singing and dancing, being well heated with wine, and that his favourite, Bagoas, won the prize for song and dance, and then, all in his festal array, passed through the theatre and took his seat by Alexander's side; at sight of which the Macedonians clapped their hands and loudly bade the king kiss the victor, until at last he threw his arms about him and kissed him tenderly.

http://penelope.uchicago.edu/Thayer/E/R ... r*/10.html

Κάτι εξυπονοείς τώρα εσύ σχετικά με την αρρενωπότητα του 100 % αρσενικότατου και άντρακλα :fullofwin: Alexander the Great. :hmmm Δεν θα πέσω στην παγίδα να εκτροχιαστεί το νήμα. Θα πω μόνο ότι το φιλάκι ήταν τιμητικό και όχι σεξουαλικό.

Γράφει ο Αρριανός σε άλλο περιστατικό :

Ο Αλέξανδρος έκανε πρόποση και έδωσε το χρυσό κύπελλο πρώτα σε αυτούς που είχαν συμφωνήσει μαζί του για την προσκύνηση ώστε με κυκλική σειρά να συνεχίσουν. [4.12.4] Ο πρώτος, αφού ήπιε από το ποτήρι, σηκώθηκε, προσκύνησε και δέχθηκε φίλημα από τον Αλέξανδρο και το ίδιο έγινε με όλους διαδοχικά. Όταν όμως ήρθε η σειρά για την πρόποση του Καλλισθένη, σηκώθηκε ο Καλλισθένης, ήπιε από το ποτήρι και αφού πλησίασε τον Αλέξανδρο, ήθελε να τον φιλήσει χωρίς να τον έχει προσκυνήσει. Ο Αλέξανδρος την στιγμή εκείνη έτυχε να συνομιλεί με τον Ηφαιστίωνα και δεν πρόσεξε αν ο Καλλισθένης έκανε κανονικά την προσκύνηση. Αλλά ο Δημήτριος, ο γιος του Πυθώνακτα, ένας από τους εταίρους, [4.12.5] είπε στον Αλέξανδρο καθώς τον πλησίαζε ο Καλλισθένης για να τον φιλήσει, ότι πλησιάζει χωρίς να προσκυνήσει και ο Αλέξανδρος δεν επέτρεψε να τον φιλήσει. Τότε ο Καλλισθένης είπε: «φεύγω και μου λείπει ένα φίλημα».

http://www.greek-language.gr/digitalRes ... 74&page=86
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 17 Οκτ 2019, 12:50

relativer777 έγραψε:Τελικά θα μου πείτε τί πίνετε και δεν μου δίνετε ?
Το νήμα έχει ως θέμα τα τελευταία λόγια του Χριστού με ερωτηματικά, για το τί πράγματι είπε.
Οι συσχετίσεις με αρχαίους ιστορικούς, είναι άστοχες και εκτός θέματος.

Όπως είπα ήδη ο Χριστός έλεγε ψαλμούς απ' την Παλαιά Διαθήκη. viewtopic.php?f=59&t=10192#p269918
Συγκεκριμένα χριστολογικούς ψαλμούς που θα έλεγαν και οι θεολόγοι.

Ψαλ. 21,2 Ὁ Θεὸς, ὁ Θεός μου, πρόσχες μοι· ἵνα τί ἐγκατέλιπές με; ( Ματθαίος, Μάρκος , Λουκάς )

Ψαλ. 30,6 εἰς χεῖράς σου παραθήσομαι τὸ πνεῦμά μου·
( Ιωάννης )
0 .
Τους μεν κενούς ασκούς το πνεύμα διίστησι , τους δε ανοήτους ανθρώπους το οίημα. ( Σωκράτης [ στον Στοβαίο ] )

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 19 Οκτ 2019, 01:13

εγώ πάλι έχω την απορία ποιος είναι αυτός ο El που γυρωφέρνει στην Παλαιά Διαθήκη και μεταφράζεται ο "Θεός"...μόνο ο Ερέννιος ο Βύβλιος τον λέει Ήλο?
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Οκτ 2019, 09:18

tanipteros έγραψε:εγώ πάλι έχω την απορία ποιος είναι αυτός ο El που γυρωφέρνει στην Παλαιά Διαθήκη και μεταφράζεται ο "Θεός"...μόνο ο Ερέννιος ο Βύβλιος τον λέει Ήλο?

El=θεος. Οχι ο θεος του χριστιανισμου ή του ιουδαισμου, γενικα ο θεος. Ελοχιμ στον πληθυντικο.

Υπαρχει η αποψη οτι ο ιουδαισμος ηταν μονολατρικη θρησκεια στα αρχικα του σταδια, δηλαδη πιστευαν οτι υπαρχουν πολλοι θεοι αλλα επρεπε να λατρευεις μονο εναν, τον Γιαχβε. Στην πορεια οι αλλοι θεοι θεωρηθηκαν ανυπαρκτοι. Οι μεταφραστες των εβδομηκοντα τα μετεφρασαν ολα τα παραπανω (Ελ, ελοχιμ, Γιαχβε) ως ''Θεος'' με αποτελεσμα καποια νοηματα να χαθουν.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 19 Οκτ 2019, 09:22

Ψαλμος 82 στην ΠΔ

''Σηκωνεται ο θεος στων θεων την συναξη, στο μεσο των θεων δικαζει'' :D

Στην εκδοση που εχει μια ερμηνευτικη σημειωση για αυτον τον στιχο που λεει ''Η εικονα δηλωνει την αντιληψη οτι ο Θεος της ΠΔ υπερεχει των αλλων θεων''

Πιο κατω λεει: ''Σκεφτηκα εγω, εσεις ειστε θεοι, εισαστε ολοι παιδια του Υψιστου''. Το παραπανω το απευθυνει ο Γιαχβε στους αλλους θεους. Το ποιος ειναι ο ''Υψιστος'' δε θα μαθουμε ποτε.

Το σιγουρο ειναι οτι επεσε πολυ μαγειρεμα στα εβραικα και χριστιανικα δογματα μεχρι να παρουν την τελικη τους μορφη.
0 .

Άβαταρ μέλους
Τλαξκαλτέκος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Τλαξκαλτέκος » 19 Οκτ 2019, 16:54

tanipteros έγραψε:εγώ πάλι έχω την απορία ποιος είναι αυτός ο El που γυρωφέρνει στην Παλαιά Διαθήκη και μεταφράζεται ο "Θεός"...μόνο ο Ερέννιος ο Βύβλιος τον λέει Ήλο?

Και Άδωνις αναφέρεται ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη. Λέει ο Σαμψών :

καὶ ἔκλαυσε Σαμψὼν πρὸς Κύριον, καὶ εἶπεν· Ἀδωναϊὲ Κύριε, μνήσθητι δή μου νῦν καὶ ἐνίσχυσόν με ἔτι τὸ ἅπαξ τοῦτο, Θεέ, καὶ ἀνταποδώσω ἀνταπόδοσιν μίαν περὶ τῶν δύο ὀφθαλμῶν μου τοῖς ἀλλοφύλοις.

Tα ονόματα του Θεού στην Παλαιά Διαθήκη είναι πέντε : El , Eloah , Elohim , Adonai, Jahve. Υπάρχει και το Jahve - Elohim.
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 20 Οκτ 2019, 21:20

Η λέξη Ελ που υπάρχει στα κείμενα της Π.Δ. είναι όνομα και δεν σημαίνει Θεός...αυτή την μετάφραση την κάναν οι Εβδομήκοντα.
Ο Ερέννιος ο Βύβλιος αναφέρει ότι ο Ελ Ελληνιστί ήταν το όνομα Ήλος και ότι μυθολογικά ήταν ο Κρόνος κατά Ησίοδο.
Οι δε Ελοχιμ ο Ερέννιος αναφέρει ότι μεταφράζεται ως "οι σύμμαχοι του Ήλου" δλδ οι Τιτάνες στην Ελληνική μυθολογία.

Οἱ δὲ σύμμαχοι Ἤλου τοῦ
Κρόνου Ἐλοεὶμ ἐπεκλήθησαν, ὡς ἂν Κρόνιοι οὗτοι
ἦσαν οἱ λεγόμενοι ἐπὶ Κρόνου.

Οἱ δὲ Ἕλληνες,
εὐφυίᾳ πάντας ὑπερβαλλόμενοι, τὰ μὲν πρῶτα πλεῖστα
ἐξιδιώσαντο, εἶτα καὶ τοῖς προκοσμήμασι ποικίλως
ἐξετραγῴδησαν, ταῖς τε τῶν μύθων ἡδοναῖς θέλγειν
ἐπινοοῦντες παντοίως ἐποίκιλλον. Ἔνθεν Ἡσίοδος οἵ
τε κυκλικοὶ περιηχημένοι θεογονίας καὶ γιγαντομαχίας
καὶ Τιτανομαχίας ἔπλασαν ἰδίας καὶ ἐκτομὰς, οἷς
συμπεριφερόμενοι ἐξενίκησαν τὴν ἀλήθειαν.

Αυτό το πρόσωπο εισήχθει στην Ιουδαϊκή κουλτουρα και θρησκεία ως Ελ και αργότερα χάθηκε το όνομα και μεταφράστηκε σε "Θεός" ως λέξη...

Κοινώς ο πόλεμος Δία - Κρόνου και Τιτάνων ήταν πόλεμος Ελλήνων - Μέσης Ανατολής σε αρχαία χρόνια όπου και μυθολογήθηκε για να παραμείνει στην μνήμη των ανθρώπων ως ιστορίες Θεών.

Ο δε Γιαχβέ Ελληνιστί ο Ερέννιος αναφέρει ότι τον αποκαλούσαν Ιευώ (μετέπειτα αλλοιώθηκε σε Γιαχβέ) το οποίο προέρχεται από το Ιεύς των αρχαίων Ελλήνων, το οποίο ήταν επίθετο του Δία. Ιεύς -> Ζευς μετέπειτα.
Εικόνα

Ἱστορεῖ δὲ #*$ τὰ περὶ Ἰουδαίων ἀληθέστατα,
ὅτι καὶ τοῖς τόποις καὶ τοῖς ὀνόμασιν αὐτῶν τὰ συμφωνότατα, Σαγχουνιάθων ὁ Βηρύτιος, εἰληφὼς τὰ ὑπομνήματα παρὰ Ἱερομβάλου τοῦ ἱερέως Θεοῦ τοῦ Ἰευώ·

Φοινικική Ιστορία Φίλωνα Ερέννιου Βύβλιου

Βλέπουμε ότι οι θρησκεία των Ιουδαίων δανείζεται ονόματα για τον ΈΝΑΝ θεό από ονόματα Θεών των νομάδων Εβράιων που κάθε ομάδα λάτρευε και διαφορετικό Θεό με άλλο όνομα. Έτσι όταν ο Ιουδαϊσμός οργανώθηκε σε μια συγκριτική θρησκεία υιοθέτησε για τον Έναν Θεό όλα αυτά τα ονόματα. Γιαχβέ (Ιευώ), Ελ (Ήλος), Ελοχίμ (Τιτάνες), Ηλί (εκ του Ήλου), Αδωνάϊ κτλ κτλ....

Έτσι βλέπουμε ονοματα άλλων Θεών ως πολλαπλά ονόματα που "σημαίνουν" "Θεός" σε μετάφραση των Εβδομήκοντα που εδώ έχουμε την πλήρη σύγχηση και κάλυψη την ιστορία των ονομάτων αυτών.
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Οργισμένος » 20 Οκτ 2019, 22:25

tanipteros έγραψε:Η λέξη Ελ που υπάρχει στα κείμενα της Π.Δ. είναι όνομα και δεν σημαίνει Θεός...αυτή την μετάφραση την κάναν οι Εβδομήκοντα.
Ο Ερέννιος ο Βύβλιος αναφέρει ότι ο Ελ Ελληνιστί ήταν το όνομα Ήλος και ότι μυθολογικά ήταν ο Κρόνος κατά Ησίοδο.
Οι δε Ελοχιμ ο Ερέννιος αναφέρει ότι μεταφράζεται ως "οι σύμμαχοι του Ήλου" δλδ οι Τιτάνες στην Ελληνική μυθολογία.

Οἱ δὲ σύμμαχοι Ἤλου τοῦ
Κρόνου Ἐλοεὶμ ἐπεκλήθησαν, ὡς ἂν Κρόνιοι οὗτοι
ἦσαν οἱ λεγόμενοι ἐπὶ Κρόνου.

Οἱ δὲ Ἕλληνες,
εὐφυίᾳ πάντας ὑπερβαλλόμενοι, τὰ μὲν πρῶτα πλεῖστα
ἐξιδιώσαντο, εἶτα καὶ τοῖς προκοσμήμασι ποικίλως
ἐξετραγῴδησαν, ταῖς τε τῶν μύθων ἡδοναῖς θέλγειν
ἐπινοοῦντες παντοίως ἐποίκιλλον. Ἔνθεν Ἡσίοδος οἵ
τε κυκλικοὶ περιηχημένοι θεογονίας καὶ γιγαντομαχίας
καὶ Τιτανομαχίας ἔπλασαν ἰδίας καὶ ἐκτομὰς, οἷς
συμπεριφερόμενοι ἐξενίκησαν τὴν ἀλήθειαν.

Αυτό το πρόσωπο εισήχθει στην Ιουδαϊκή κουλτουρα και θρησκεία ως Ελ και αργότερα χάθηκε το όνομα και μεταφράστηκε σε "Θεός" ως λέξη...

Κοινώς ο πόλεμος Δία - Κρόνου και Τιτάνων ήταν πόλεμος Ελλήνων - Μέσης Ανατολής σε αρχαία χρόνια όπου και μυθολογήθηκε για να παραμείνει στην μνήμη των ανθρώπων ως ιστορίες Θεών.

Ο δε Γιαχβέ Ελληνιστί ο Ερέννιος αναφέρει ότι τον αποκαλούσαν Ιευώ (μετέπειτα αλλοιώθηκε σε Γιαχβέ) το οποίο προέρχεται από το Ιεύς των αρχαίων Ελλήνων, το οποίο ήταν επίθετο του Δία. Ιεύς -> Ζευς μετέπειτα.
Εικόνα

Ἱστορεῖ δὲ #*$ τὰ περὶ Ἰουδαίων ἀληθέστατα,
ὅτι καὶ τοῖς τόποις καὶ τοῖς ὀνόμασιν αὐτῶν τὰ συμφωνότατα, Σαγχουνιάθων ὁ Βηρύτιος, εἰληφὼς τὰ ὑπομνήματα παρὰ Ἱερομβάλου τοῦ ἱερέως Θεοῦ τοῦ Ἰευώ·

Φοινικική Ιστορία Φίλωνα Ερέννιου Βύβλιου

Βλέπουμε ότι οι θρησκεία των Ιουδαίων δανείζεται ονόματα για τον ΈΝΑΝ θεό από ονόματα Θεών των νομάδων Εβράιων που κάθε ομάδα λάτρευε και διαφορετικό Θεό με άλλο όνομα. Έτσι όταν ο Ιουδαϊσμός οργανώθηκε σε μια συγκριτική θρησκεία υιοθέτησε για τον Έναν Θεό όλα αυτά τα ονόματα. Γιαχβέ (Ιευώ), Ελ (Ήλος), Ελοχίμ (Τιτάνες), Ηλί (εκ του Ήλου), Αδωνάϊ κτλ κτλ....

Έτσι βλέπουμε ονοματα άλλων Θεών ως πολλαπλά ονόματα που "σημαίνουν" "Θεός" σε μετάφραση των Εβδομήκοντα που εδώ έχουμε την πλήρη σύγχηση και κάλυψη την ιστορία των ονομάτων αυτών.

ωραιο ποστ. ΜΠΡΑΒΟ τανι.
0 .
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Επιστροφή σε “Θεολογία”