Εδώ οι σλαβόφωνοι της Βέροιας κλπ φοβούνται να πούνε ξέρω σλάβικα και λένε ξέρω τα ντόπια.
Σε αντίθεση με τους Βλάχους, σήμερα μπορείς να βρείς αρκετούς νέους που μιλάνε και καταλαβαίνουν λίγα σλάβικα στην Ελλάδα.
Η καταγωγή των σύγχρονων Βαλκανικών λαών
-
Διάδοχος
- Danchō

Re: Η καταγωγή των σύγχρονων Βαλκανικών λαών
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Σε αντίθεση με τους Βλάχους, σήμερα μπορείς να βρείς αρκετούς νέους που μιλάνε και καταλαβαίνουν λίγα σλάβικα στην Ελλάδα.
Ισχύει.
Ο παππούς μου ήξερε και χρησιμοποιούσε πολλές φράσεις ή λέξεις που ειναι σλάβικες και μέσω εκείνου πέρασαν και σε εμένα. Δεν ξέρω βέβαια αν γνώριζε κάτι για τη σλάβικη καταγωγή μας και ότι οι φράσεις αυτές είναι σλάβικης προέλευσης, πάντως σίγουρα δεν θα ήθελε να εκδηλωθεί, όταν θα τον στέλναν -στην καλύτερη- εξορία αν δήλωνε Σλάβος.
Στο σχολείο επίσης πίεζαν τα παιδιά να μην χρησιμοποιούν αυτές τις λέξεις. Φτου κακά.

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Oι τουρκμενοι ποιοι ειναι ρε παιδια?
Γενικα μπορει να μου πει καποιος ποιες μειονοτητες υπαρχουν και πως κατανεμονται στην Ελλαδα?
Γενικα μπορει να μου πει καποιος ποιες μειονοτητες υπαρχουν και πως κατανεμονται στην Ελλαδα?
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Λαχουρένιος έγραψε:Oι τουρκμενοι ποιοι ειναι ρε παιδια?
Πχ Καραμανλήδες.
Γνήσιο τουρκοαζέρικο φύλο, που δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την Ελλάδα.
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Kαι πως αφομοιωθηκαν οι συγκεκριμενοι? Μου κανει εντυπωση
0 .
-
ВладимирВладимирович
- Supreme poster

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Οι Βλάχοι είναι σαν τα Βολγάδοϊτς. Εθνικά είναι Γερμανοί, συνειδησιακά Ρώσοι εθνικιστές.
Αλλα αν τους ρωτήσεις τι εθνικότητας ειναι, αποκλείεται να σε απαντήσουν ρωσοι. Ενω οι βλαχοι δηλωνουν ελς, ακριβως οπως επι εσσδ πολλοι απο ανεπιθύμητες μειονότητες (οι ιδιοι οι γερμανοι π.χ.) δηλωναν ρωσοι.
0 .
ΤΣΠΡΤΚ ΓΜΣ
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Λαχουρένιος έγραψε:Kαι πως αφομοιωθηκαν οι συγκεκριμενοι? Μου κανει εντυπωση
Με το σχολείο.
Όταν ήρθαν ούτε "γεια" δεν ξέραν να πουν. Μόνο τούρκικα μιλούσαν, που τα γράφαν με ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι τούρκικα φύλα που εγκαταστάθηκαν στην Μ. Ασία επί Βυζαντίου και έγιναν ορθόδοξοι και πήραν την ελληνική γραφή. Οι μουσουλμάνοι Τουρκμένοι αντιστοίχως πήραν τη μουσουλμανική θρησκεία και αραβική γραφή.
0 .

-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Admin έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:Kαι πως αφομοιωθηκαν οι συγκεκριμενοι? Μου κανει εντυπωση
Με το σχολείο.
Όταν ήρθαν ούτε "γεια" δεν ξέραν να πουν. Μόνο τούρκικα μιλούσαν, που τα γράφαν με ελληνικούς χαρακτήρες. Είναι τούρκικα φύλα που εγκαταστάθηκαν στην Μ. Ασία επί Βυζαντίου και έγιναν ορθόδοξοι και πήραν την ελληνική γραφή. Οι μουσουλμάνοι Τουρκμένοι αντιστοίχως πήραν τη μουσουλμανική θρησκεία και αραβική γραφή.
A oκ, ηταν ηδη χριστιανοι, ειπα και γω. Πολυ βασικος παραγοντας αφομοιωσης.
Ισως για αυτο λενε οι τραγοι για ''ελληνορθοδοξια'', κατι ξερουν

0 .
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Το ελληνικο κρατος οταν σχηματιστηκε ακολουθησε το παλιο βυζαντινο προτυπο για να ενσωματωσει τους πολιτες α) χριστιανισμος β) πιστη στο κρατος
Εκ των υστερων επλασε το παραμυθι της τρισχιλιετους συνεχειας απο την αρχαια Ελλαδα μεχρι την συγχρονη εποχη. Νομιζω αυτο εγινε με την δημοσιευση της ιστοριας του Παπαρρηγοπουλου γυρω στο 1850.
Εκ των υστερων επλασε το παραμυθι της τρισχιλιετους συνεχειας απο την αρχαια Ελλαδα μεχρι την συγχρονη εποχη. Νομιζω αυτο εγινε με την δημοσιευση της ιστοριας του Παπαρρηγοπουλου γυρω στο 1850.
0 .
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Λαχουρένιος έγραψε:Εκ των υστερων επλασε το παραμυθι της τρισχιλιετους συνεχειας απο την αρχαια Ελλαδα μεχρι την συγχρονη εποχη. Νομιζω αυτο εγινε με την δημοσιευση της ιστοριας του Παπαρρηγοπουλου γυρω στο 1850.
Το γερμανικό παλάτι από την πρώτη στιγμή άρχισε να δουλεύει αυτό το πρότζεκτ. Εντάθηκε κυρίως μετά 1878, όταν άρχισαν οι Ρώσοι να στηρίζουν ανοικτά τους Σλάβους της Βαλκανικής. Τότε έδωσαν με συνοπτικές διαδικασίες τη Θεσσαλία στην Ελλάδα, διότι δεν ήθελαν έξοδο της Ρωσίας στο Αιγαίο. Αν καταλάβαιναν κάποιοι ότι πχ είναι Σλάβοι, μπορεί να είχαν αγάπες με τη Ρωσία και αυτό δεν το θέλαμε με τίποτα. Σε αυτή τη γραμμή πάει και η τουρκοποίηση των Σλάβων Πομάκων.
Τα αρχικά σχέδια ήταν κράτος-προτεκτοράτο σε Στερεά, Πελοπόννησο και νησιά. Όλα άλλαξαν όταν Σέρβοι και Βούλγαροι έγιναν ανεξάρτητοι.

0 .