Τραγωδία στα Τέμπη: «Πεδίο μάχης» θυμίζουν τα νοσοκομεία της Λάρισας μετά τη σύγκρουση των τρένων –

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Re: Τραγωδία στα Τέμπη: «Πεδίο μάχης» θυμίζουν τα νοσοκομεία της Λάρισας μετά τη σύγκρουση των τρένων –

Δημοσίευσηαπό pluton » 03 Μαρ 2023, 15:21

bizeli έγραψε:
Alien_ex_forums έγραψε:Θα ξαναπάρετε το τρένο μετά από αυτό που έγινε;

Ναι.
Έτσι κι αλλιώς παίζουμε με τον χάρο κάθε μέρα και σε άλλες συνθήκες.
Αλλά πέρα από αυτό εγώ, ανεξαρτήτως του τι έγινε, το τρένο το θεωρώ από τα πιο ασφαλή μέσα συγκοινωνίας.
Πάντα επιλέγω τρένο αν αυτό προσφέρεται για κάποιον προορισμό. Και δεν θα αλλάξει αυτό τουλάχιστον για μένα.
Έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλα μέσα μεταφοράς. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Ναι έχει λιγότερα ατυχήματα από τα αυτοκίνητα

Στα Τέμπη μόνο :

Στις 4 Οκτωβρίου 1999, δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών, σχεδόν μιάμιση ώρα πριν τον τελικό προορισμό, το τουριστικό λεωφορείο της εταιρείας "Relax Travel", στο οποίο επενέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, συνάντησε τον θάνατο. Ο οδηγός του λεωφορείου, Κώστας Μανωλάς, έδωσε τη θέση του στον 19χρονο Γιάννη Ντοκούση, γιο του ιδιοκτήτη του ταξιδιωτικού πρακτορείου, που είχε αναλάβει την εκδρομή προς την Αθήνα. Πριν από τα διόδια ο νεαρός οδηγός (την ώρα του δυστυχήματος ο Μανωλάς κοιμόταν) επιχείρησε προσπέραση. Συγκρούστηκε όμως πλαγιομετωπικά με φορτηγό από το απέναντι ρεύμα, το οποίο κατευθύνονταν προς τη Λάρισα και οδηγούσε ο 68χρονος Αστέριος Αγκζιώτης.

Κυριακή 13 Απριλίου 2003, περίπου στις 19:30. 21 μαθητές που επέστρεφαν στο Μακροχώρι Ημαθίας από σχολική εκδρομή στην Αθήνα έχασαν ακαριαία τη ζωή τους σε ένα από τα πιο τρομακτικά τροχαία δυστυχήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές, βρισκόταν στην κοιλάδα των Τεμπών με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Στο αντίθετο ρεύμα κινούνταν ένα φορτηγό που μετέφερε νοβοπάν από τον Προβατώνα του Έβρου. Ο οδηγός έχασε ξαφνικά τον έλεγχό του και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο. Από τη μοιραία σύγκρουση σκοτώνονται επιτόπου 21 μαθητές και τραυματίζονται άλλοι 9.
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Τραγωδία στα Τέμπη: «Πεδίο μάχης» θυμίζουν τα νοσοκομεία της Λάρισας μετά τη σύγκρουση των τρένων –

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Μαρ 2023, 15:22

bizeli έγραψε:
Adminović έγραψε:Όταν βλέπεις έναν οργανισμό που διοικείται από το γιουνάν κρατίδιο

Ισχύει αλλά με αυτή τη λογική δεν πρέπει γενικά να ξεμυτίζουμε από το σπίτι μας ποτέ.

Δεν νομίζω.
Δεν είναι παντού το ίδιο ούτε θεωρώ όλες τις εταιρίες μεταφορών κακές.
Πχ τα αεροδρόμια τα διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρία που είναι γενικά αξιόπιστη.
Και στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών υπάρχουν αρκετά καλές εταιρίες (και κακές).
Η περίπτωση των τραίνων είναι κάτι που έχει διαπιστωθεί εδώ και χρόνια ότι δεν λειτουργεί τίποτα και είναι όλα στην τύχη και "όπου βγει". Το συγκεκριμένο ατύχημα ήταν θέμα χρόνου να συμβεί (είχαν συμβεί και άλλα μικρότερα και λιγότερο σοβαρά όλο το προηγούμενο διάστημα).
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Μαρ 2023, 15:23

Ραν ταν πλαν έγραψε:Δεν έχεις ακούσει (πού να το ακούσεις θα μου πεις αφού κανένας δε μιλάει γι' αυτό)
ότι ο συριζα έφερε νόμο, που συνυπέγραψαν και όλοι οι υπόλοιποι, που λέει ότι η απεργία σε κρατικούς τομείς στρατηγικής σημασίας (πχ μεταφορές) υπάγεται ως πράξη στον τρομονόμο και μπορούν να διωχθούν ως τρομοκρατικές πράξεις όλες οι ενέργειες των εργαζομένων που «διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών, την ασφάλεια σιδηροδρόμων, πλοίων και αεροσκαφών» με ποινές κακουργημάτων;

Ναι τώρα που το λες σαν κάτι να μου θυμίζει.
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 03 Μαρ 2023, 15:26

bizeli έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:Ο άλλος μου πόσταρε για ένα ατύχημα στην ΕΣΣΔ το '40. Άστο αδερφέ όλα τα κομματόσκυλα την ίδια μούρη έχουν.

Ρε φίλε τον άλλον και καλημέρα να τον πεις θα σου πει ναι αλλά στην ΕΣΣΔ...
Μιλάμε για αγκύλωση.

Όταν ο άλλος ότι έχει σχέσει με τον καπιταλισμό του βρωμάει και σαν εισαγγελέας κρίνει, ενώ έχει προϊστορία, έχει δοκιμαστεί και σου πουλά εφέ εμείς θα τα κάναμε καλύτερα, ενώ παντού τα έχουν κάνει Κούγκι... Πρέπει να του θυμησεις μερικά πράγματα, δεν νομίζεις;
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Μαρ 2023, 15:30

Adminović έγραψε:Δεν νομίζω.
Και στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών υπάρχουν αρκετά καλές εταιρίες (και κακές).
Η περίπτωση των τραίνων είναι κάτι που έχει διαπιστωθεί εδώ και χρόνια ότι δεν λειτουργεί τίποτα και είναι όλα στην τύχη και "όπου βγει". Το συγκεκριμένο ατύχημα ήταν θέμα χρόνου να συμβεί (είχαν συμβεί και άλλα μικρότερα και λιγότερο σοβαρά όλο το προηγούμενο διάστημα).

Ναι εντάξει οκ. Αλλά εγώ σου λέω σαν τρόπο θανάτου τώρα σε περίπτωση που κάτσει η στραβή.
Με το αεροπλάνο δεν έχεις καμία ελπίδα, η θάλασσα με τρομάζει ... εεεε με το τρενάκι έχεις μια ελπίδα να σωθείς.
Αν μιλούσαμε για αεροπορικό δυστύχημα τώρα δεν θα ήταν κανείς ζωντανός.

Άσε που εγώ γενικά το τρένο το αγαπώ. Από πολλές απόψεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Μαρ 2023, 15:33

pluton έγραψε:Όταν ο άλλος ότι έχει σχέσει με τον καπιταλισμό του βρωμάει και σαν εισαγγελέας κρίνει, ενώ έχει προϊστορία, έχει δοκιμαστεί και σου πουλά εφέ εμείς θα τα κάναμε καλύτερα, ενώ παντού τα έχουν κάνει Κούγκι... Πρέπει να του θυμησεις μερικά πράγματα, δεν νομίζεις;

Ε όχι ρε φίλε δε νομίζω. Δεν είναι όλες οι φάσεις ίδιες.
Στο τέλος θα βλέπουμε ποστς σου και θα σκρολάρουμε το ποντίκι.
Δείχνεις εμμονή.
1 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 03 Μαρ 2023, 15:37

bizeli έγραψε:
Adminović έγραψε:Δεν νομίζω.

Ναι εντάξει οκ. Αλλά εγώ σου λέω σαν τρόπο θανάτου τώρα σε περίπτωση που κάτσει η στραβή.
Με το αεροπλάνο δεν έχεις καμία ελπίδα, η θάλασσα με τρομάζει ... εεεε με το τρενάκι έχεις μια ελπίδα να σωθείς.
Αν μιλούσαμε για αεροπορικό δυστύχημα τώρα δεν θα ήταν κανείς ζωντανός.

Άσε που εγώ γενικά το τρένο το αγαπώ. Από πολλές απόψεις.

Το "τραινάκι" με τις ταχύτητες που τρέχει δεν σου αφήνει περιθώριο αντίδρασης σε περίπτωση εκτροχιασμού ή σύγκρουσης (εκτός αν είσαι από τους τυχερούς που θα είναι σε βαγόνι που δεν θα έχει υποστεί σημαντική ζημιά). Αν τώρα τρέχει με αυτές τις ταχύτητες πάνω σε ένα δίκτυο σαν το ελληνικό, χέσε μέσα. Κάνε διαθήκη πριν μπεις.

Το πλοίο σου αφήνει περιθώριο αντίδρασης, αν ξέρεις να κολυμπάς. Το αεροπλάνο είναι ίσως το πιο επικίνδυνο από όλα, αλλά και το πιο αυστηρά ελεγχόμενο για να μην γίνει η στραβή.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 03 Μαρ 2023, 15:49

bizeli έγραψε:
pluton έγραψε:Όταν ο άλλος ότι έχει σχέσει με τον καπιταλισμό του βρωμάει και σαν εισαγγελέας κρίνει, ενώ έχει προϊστορία, έχει δοκιμαστεί και σου πουλά εφέ εμείς θα τα κάναμε καλύτερα, ενώ παντού τα έχουν κάνει Κούγκι... Πρέπει να του θυμησεις μερικά πράγματα, δεν νομίζεις;

Ε όχι ρε φίλε δε νομίζω. Δεν είναι όλες οι φάσεις ίδιες.
Στο τέλος θα βλέπουμε ποστς σου και θα σκρολάρουμε το ποντίκι.
Δείχνεις εμμονή.

Εμμονές έχουν όλοι, ακόμα και αυτοί που κρίνουν τις εμμονές των άλλων.

Εσύ δηλαδή δεν έχεις εμμονή με την αξιολογοτατη υπουργό κα Κεραμεως;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Μαρ 2023, 15:54

Adminović έγραψε:Το "τραινάκι" με τις ταχύτητες που τρέχει δεν σου αφήνει περιθώριο αντίδρασης σε περίπτωση εκτροχιασμού ή σύγκρουσης (εκτός αν είσαι από τους τυχερούς που θα είναι σε βαγόνι που δεν θα έχει υποστεί σημαντική ζημιά). Αν τώρα τρέχει με αυτές τις ταχύτητες πάνω σε ένα δίκτυο σαν το ελληνικό, χέσε μέσα. Κάνε διαθήκη πριν μπεις.

Το πλοίο σου αφήνει περιθώριο αντίδρασης, αν ξέρεις να κολυμπάς. Το αεροπλάνο είναι ίσως το πιο επικίνδυνο από όλα, αλλά και το πιο αυστηρά ελεγχόμενο για να μην γίνει η στραβή.

Εγώ κάνω τον σταυρό μου περισσότερες φορές όταν μπαίνω στο αμάξι, σε ένα εύφλεκτο κουτί που κινείται με μεγάλη ταχύτητα και ανά πάσα στιγμή μπορεί να στουκάρει κάπου. Συν ότι το χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση. Συν όλη την μπανανία στους ελ. δρόμους.

Στο πλοίο πριν καν βυθιστεί εμένα θα με πιάσει συγκοπή και μόνο που θα βλέπω τον ωκεανό από κάτω. Ειδικά αν είναι και νύχτα κιόλας.

Στο αεροπλάνο μπορεί να υπάρχει αυστηρότερος έλεγχος αλλά και τα αεροπορικά δυστυχήματα δεν είναι λίγα. Πάρε παράδειγμα την εκπομπή της ΤV Μακεδονία που σε κάνει να αναρωτιέσαι πού το βρήκε τόσο υλικό;

Η διαφορά στο σκεπτικό μας είναι ότι εσύ υπολογίζεις με ποιο μέσο έχεις τις περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες να γίνει ατύχημα, ενώ εγώ ποιες είναι οι περισσότερες πιθανότητες να σωθώ.

Εγώ και 0,000000000000001% να υπάρχει πιθανότητα να κάτσει η στραβή και zero να βγω ζωντανή .... δεν θα πάρω.
Θα προτιμήσω ένα μέσο που και ατύχημα να γίνει δεν είσαι και τελείως καταδικασμένος.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 03 Μαρ 2023, 16:05

pluton έγραψε:Εσύ δηλαδή δεν έχεις εμμονή με την αξιολογοτατη υπουργό κα Κεραμεως;

Όχι, αναφέρομαι σε αυτήν μόνο όπου κολλάει στο θέμα.
Το ότι κάποιος σας κολλάει στον τοίχο με επιχειρήματα και σας χαλάει τη σούπα δε σημαίνει ότι έχει εμμονή.
Μπορείς απλά να παραδεχθείς ότι δέχθηκες τον αντίλογο από κει που δεν τον περίμενες... αλλά όχι ότι έχω εμμονή.
Και επ' ευκαιρίας εγκατέλειψες τη συζήτηση στο νήμα περί αξιολόγησης. Δε σε είδα να γυρνάς εκεί γύρω μετά τις δικές μου παρεμβάσεις.

Τέσπα. Άστο. Βγαίνουμε εκτός θέματος τώρα.
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”