Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.

Είσαστε κομμουνιστές; Γιατί;

Είμαι κομμουνιστής γιατί πιστεύω σε ένα δικαιότερο σύστημα διακυβέρνησης και είμαι εναντίον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.
2
13%
Είμαι κομμουνιστής επειδή έτσι γίνομαι πιο εύκολα συντονιστής σε φόρουμς και σε παταροσυζητήσεις του Κράχτη στο Χαλάνδρι, όπου μου διαθέτουν και θέση στο τραπέζι για να φυλάω τα μπόσικα.
1
7%
Είμαι κομμουνιστής επειδή είμαι φίλος ενός κομμουνιστή συντονιστή σε φόρουμ και τον βοηθώ στην προσπάθεια στην οποία μας καθευθύνει ο Περισσός για την αποχαύνωση των μαζών, μέσω υπνωτιστικών μεταμεσονύκτιων αποκαλύψεων του Κράχτη
1
7%
Όχι, απλά δεν είμαι κομμουνιστής.
7
47%
Όχι, υποστήριξα την 21η Απριλίου, τον Ιωαννίδη και την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο; Πως θα μπορούσα να είμαι.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Όχιι, δεν είμαι κομμουνιστής, είμαι ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ.
4
27%

Σύνολο ψήφων: 15

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είσαστε κομμουνιστές; Γιατι;

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 13:19

Λαχουρένιος έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Πλην της έπαρσης που δεν την ξεπερνάει τίποτα. :laugh1: Όσοι δεν είναι στο ΚΚΕ δεν ξέρουν τίποτα από μαρξισμό. Θα μπορούσαμε να λέμε πολλά τέτοια χαριτωμένα αλλά δεν χαραμίζω χρόνο :pardon:

Δεν το λεω επειδη δεν εισαι ΚΚΕ αλλα επειδη οντως φαινεται πως δεν ξερεις με βαση αυτα που λες. Αληθεια, το γεγονος οτι δεν ξερεις απο κομμουνισμο πας να μου την βγεις απο αριστερα δεν ειναι επαρση? :hmmm

Κοίτα λαχού είπα ήδη ότι δεν συζητάω όταν αρχίζει το μποτάρισμα και οι κασέτες. Δεν με ενδιαφέρει τέτοια συζήτηση. Με ενδιαφέρει ο γόνιμος, ουσιαστικός διάλογος. Ούτε ειδήμων του μαρξισμού με ενδιαφέρει να με πείς ούτε άσχετο. Η ουσία με ενδιαφέρει. Εσυ όμως έχεις ήδη αρχίσει το κλασικό μποτάρισμα όταν δεν έχετε τι να πείτε: 1) Σας καταδιώκουν και σας μισούν 2) Δεν ξέρουν τίποτα απο κομμουνισμό και μαρξισμο αρα κάνουν λάθος. Ωραία! Δεν ξέρω! Μπορείς να μου πεις τι δεν ξέρω και γιατί κόλλησε εκεί η συζήτηση; Πως καταλαβες ότι δεν ξέρω αυτό που δεν ξέρω; Για το ότι μίλησα για ισότητα και πανανθρωπινη δικαιοσύνη ενώ ο μαρξισμός δεν ειναι πανανθρώπινη θεωρία;...αυτό μου λες;...Επειδή σε μια κομμουνιστική κοινωνία ο κεφαλαιοκράτης θα χάσει το κεφάλαιο του άρα δεν δίκαιος ο κομουνισμός για όλους... αυτό μου λες....; :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 13:20

Ραν ταν πλαν έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:
*πόσα εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε αυτή τη στιγμή που μαλακιζόμαστε εμείς εδω πέρα είπαμε;....

Κανα δυο δισεκατομμύρια.
Και γι' αυτό φταίει το ότι εσύ απολαμβάνεις τα καλά του καπιταλισμού.

ελαχιστη σχεση με την πραγματικοτητα εχει αυτο που λετε και που το ακουω συχνοτατα

αν ξαφνικα μοιραζοταν ολος ο πλουτος σε ολους σε ελαχιστο χρονο θα πεθαιναν
πολυ περισσοτεροι απο σημερα απο την πεινα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 13:23

Ραν ταν πλαν έγραψε:[
Ο Μαρξισμός είναι ολοκληρωμένο και συνεχώς αναπτυσσόμενο οικονομικό, φιλοσοφικό και κοινωνικο-πολιτικό σύστημα του οποίου η αφομοίωση της ουσίας απαιτεί μελέτη εφ' όρου ζωής.

Πάλι καλά γιατί εσύ κι ο λαχού απ αυτά που λέτε είναι σαν να το αντιμετωπίζετε σαν τους νόμους του Μωυσή στις πέτρινες πλάκες και σφραγισμένες σε χρυσή λάρνακα όπου το κλειδί του λουκέτου φυλάνε μόνο οι Αντμίν του ΚΚΕ... :laugh1:
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 18 Ιούλ 2022, 13:25

nemo έγραψε:αν ξαφνικα μοιραζοταν ολος ο πλουτος σε ολους σε ελαχιστο χρονο θα πεθαιναν

Απ την άποψη ότι ούτε το χαρτί ούτε το μέταλλο τρώγονται, ναί έχεις δίκιο... :yesyes:
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 18 Ιούλ 2022, 13:30

nemo έγραψε:
vallon έγραψε:
είναι σίγουρο ότι όλοι τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι

:laugh1:

με περισσοτερους εκπαιδευτικους και μηχανικους
αριστερα και δεξια και το μαυρο μας το χαλι

ετσιιι

μπολιάζουν τα παιδιά μας με αριστερές ιδεοληψίες και τα καταστρέφουν
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Ιούλ 2022, 13:43

bizeli έγραψε:Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το οικονομικό σύστημα σε μια πιο μικρή κλίμακα σε επίπεδο κοινότητας πχ;
Όλα αυτά που λέτε για αναδιανομή του πλούτου, κατάργηση ατομικής ιδιοκτησίας, κοινά μέσα παραγωγής, από τον καθένα ανάλογα με τις δυνατότητές του, στον καθένα σύμφωνα με τις ανάγκες του ... και τέτοια;

Γίνεται, αν η κοινότητα λειτουργεί με προδιαγραφές μονής εσφιγμένου. :D
Όταν λέμε αναδιανομή του πλούτου δεν εννοούμε να μοιραζόμαστε τη φτώχεια μας αλλά μέσω της αλλαγής του τρόπου παραγωγής και της κατάργησης του ατομικού κέρδους όλοι να έχουν ίση και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση σε όλα τα παραγόμενα αγαθά.
Θα μου πεις ότι έχεις και τώρα αλλά θα σου απαντήσω ότι έτσι νομίζεις.
Και όταν λέμε κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας δεν εννοούμε ότι θα σου πάρουμε τη γίδα ή το πατίνι αλλά κατάργηση της ιδιοκτησίας στα εργαλεία που δουλεύουν με αγορασμένη εργασία ως κοινά μέσα παραγωγής (που ήδη υπάρχουν αφού με αυτά κάποιοι δουλεύουν έστω κι αν δεν τους ανήκουν) και εκείνο που θα λύσουμε εμείς είναι το ζήτημα της ιδιοκτησίας τους.
Για να πάρεις μια ιδέα, όπως εννοούμε την υγεία και την παιδεία ως κοινωνικά αγαθά τον ίδιο κοινωνικό χαρακτήρα θα αποκτήσουν και όλα εκείνα τα μέσα που πριν χρησιμοποιούνταν για να αποφέρουν κέρδος αποκλειστικά και μόνο στους κατόχους τους και θα μπουν στην υπηρεσία όλης της κοινωνίας.
Δεν εννοούμε τη ραπτομηχανή της ράφτρας της γειτονιάς σου αλλά εκείνα τα μέσα που συγκεντρωμένα σε μεγάλης κλίμακας παραγωγικές δομές και παρά τον κοινωνικό χαρακτήρα που έχει το παραγόμενο προϊόν τους (αφού βγαίνει στην αγορά για να καταναλωθεί από όλη την κοινωνία),
στόχος της παραγωγής του δεν είναι η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών αλλά η αποκόμιση κέρδους από τον ιδιοκτήτη των μέσων αλλά και του προϊόντος που κι αυτό του ανήκει έστω κι αν παράχθηκε από την εργασία άλλων.
2 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Ιούλ 2022, 13:59

BaKXOS_Lysios έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:[
Ο Μαρξισμός είναι ολοκληρωμένο και συνεχώς αναπτυσσόμενο οικονομικό, φιλοσοφικό και κοινωνικο-πολιτικό σύστημα του οποίου η αφομοίωση της ουσίας απαιτεί μελέτη εφ' όρου ζωής.

Πάλι καλά γιατί εσύ κι ο λαχού απ αυτά που λέτε είναι σαν να το αντιμετωπίζετε σαν τους νόμους του Μωυσή στις πέτρινες πλάκες και σφραγισμένες σε χρυσή λάρνακα όπου το κλειδί του λουκέτου φυλάνε μόνο οι Αντμίν του ΚΚΕ... :laugh1:

Τα πάντα λειτουργούν με νόμους.
Από τη φύση μέχρι την οικονομία και τις κοινωνίες.
Ως λειτουργικοί νόμοι έκφρασης της ουσιώδους και αναγκαίας σύνδεσης πραγμάτων και φαινομένων και ως εξελικτικοί και αναπτυξιακοί νόμοι που αποκτούν νομοτελειακό χαρακτήρα.
Ποιος είναι αυτός που θα αρνηθεί τη νομοτελειακή ανάπτυξη των κοινωνιών από το ένα οικονομικό σύστημα σε άλλο ανώτερο;
Και ποιος πολύ περισσότερο θα αρνηθεί ότι η δράση των κοινωνικών νόμων, όπως και αυτών της φυσικής, δεν είναι αντικειμενική αφού ξέρουμε πλέον ότι η βάση της μέχρι τώρα ιστορικής διαδικασίας και ανάπτυξης των κοινωνιών δεν είναι ο θεός και η βούληση του αλλά η ανάπτυξη του εκάστοτε τρόπου παραγωγής που είναι η αντικειμενικότερη διαδικασία όλων.
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 18 Ιούλ 2022, 14:01

nemo έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:
Κανα δυο δισεκατομμύρια.
Και γι' αυτό φταίει το ότι εσύ απολαμβάνεις τα καλά του καπιταλισμού.

ελαχιστη σχεση με την πραγματικοτητα εχει αυτο που λετε και που το ακουω συχνοτατα

αν ξαφνικα μοιραζοταν ολος ο πλουτος σε ολους σε ελαχιστο χρονο θα πεθαιναν

Καλά.
Τράβα να κοιμηθείς τώρα. :fico:
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 18 Ιούλ 2022, 14:07

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

Γίνεται, αν η κοινότητα λειτουργεί με προδιαγραφές μονής εσφιγμένου. :D
Όταν λέμε αναδιανομή του πλούτου δεν εννοούμε να μοιραζόμαστε τη φτώχεια μας αλλά μέσω της αλλαγής του τρόπου παραγωγής και της κατάργησης του ατομικού κέρδους όλοι να έχουν ίση και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση σε όλα τα παραγόμενα αγαθά.
Θα μου πεις ότι έχεις και τώρα αλλά θα σου απαντήσω ότι έτσι νομίζεις.
Και όταν λέμε κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας δεν εννοούμε ότι θα σου πάρουμε τη γίδα ή το πατίνι αλλά κατάργηση της ιδιοκτησίας στα εργαλεία που δουλεύουν με αγορασμένη εργασία ως κοινά μέσα παραγωγής (που ήδη υπάρχουν αφού με αυτά κάποιοι δουλεύουν έστω κι αν δεν τους ανήκουν) και εκείνο που θα λύσουμε εμείς είναι το ζήτημα της ιδιοκτησίας τους.
Για να πάρεις μια ιδέα, όπως εννοούμε την υγεία και την παιδεία ως κοινωνικά αγαθά τον ίδιο κοινωνικό χαρακτήρα θα αποκτήσουν και όλα εκείνα τα μέσα που πριν χρησιμοποιούνταν για να αποφέρουν κέρδος αποκλειστικά και μόνο στους κατόχους τους και θα μπουν στην υπηρεσία όλης της κοινωνίας.
Δεν εννοούμε τη ραπτομηχανή της ράφτρας της γειτονιάς σου αλλά εκείνα τα μέσα που συγκεντρωμένα σε μεγάλης κλίμακας παραγωγικές δομές και παρά τον κοινωνικό χαρακτήρα που έχει το παραγόμενο προϊόν τους (αφού βγαίνει στην αγορά για να καταναλωθεί από όλη την κοινωνία),
στόχος της παραγωγής του δεν είναι η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών αλλά η αποκόμιση κέρδους από τον ιδιοκτήτη των μέσων αλλά και του προϊόντος που κι αυτό του ανήκει έστω κι αν παράχθηκε από την εργασία άλλων.

όπως τα διυλιστήρια του βαρδινογιάννη και του λάτση
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 18 Ιούλ 2022, 14:07

BaKXOS_Lysios έγραψε:
nemo έγραψε:αν ξαφνικα μοιραζοταν ολος ο πλουτος σε ολους σε ελαχιστο χρονο θα πεθαιναν

Απ την άποψη ότι ούτε το χαρτί ούτε το μέταλλο τρώγονται, ναί έχεις δίκιο... :yesyes:

καλα δεν εχω την απαιτηση της σκεψης αλλα σκεψου λιγο οτι με τα ελαχιστα επιδοματα
που εχουν δοθει στην διαρκεια της καραντινας - δεν εχουμε συνελθει ακομη
η παραγωγη εμεινε στασιμη και τα προιοντα δεν αρκουν ή δεν φτανουν στα ραφια

αν ξαφνικα δοθουν χρηματα σε ολους τους πεινασμενους θα εχουμε ελλειψη τροφιμων
αφου οι παραγωγοι θα τρωνε απο τα ετοιμα που θα τους εχουν δοθει και δεν θα σκαβουν
για να ερθει το μαρουλι ή το κρεας σου στο πιατο σου :laugh1:

τωρα που το σκεφτομαι υπαρχουν και αλλα ..
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”