Μετανάστες και πολιτική.

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Juno
Rookie poster
Rookie poster

Re: Μετανάστες και πολιτική.

Δημοσίευσηαπό Juno » 22 Μαρ 2018, 16:02

Heritage86 έγραψε:Να είμαι ειλικρινής το μόνο που θυμάμαι από εσένα είναι ότι ζήτησες να διοικηθεί η Ελλάδα από γερμανούς....

... τεχνοκράτες και το είπα μετά από μερικά σκηνικά που έγιναν στη δουλειά (δημόσιο) και κατάλαβα ότι είναι πολύ άδικο αυτά τα μπάζα να παίρνουν μισθό δημοσίου συν τα τυχερά τους (εκπαίδευση στην μία περίπτωση χωρίς να έχει τα προσόντα) όταν αξιόλογοι άνθρωποι με γνώσεις και όρεξη για δουλειά τρώνε από τα συσσίτια του δήμου.
Κοινώς ήταν σχήμα λόγου!

Heritage86 έγραψε:Τα άλλα που έγραφες δε μου είχαν τραβήξει την προσοχή,και μάλλον κάτι θα μου είχες πει δημόσια για να σε θυμάμαι.Θυμάμαι επίσης ότι αφού είχα απαντήσει σε μνμ σου,ο εγκάθετος ρουφιάνος με το όνομα ταλαίπωρος μου έσβησε το λογαριασμό.

Αν με είχες βρίσει σε pm, μπορεί και δεν ξέρω ποιος διαχειριστής το είχε δει. Τα υβριστικά pms τα έκανα report και το ίδιο σκοπεύω να κάνω και εδώ.
Αν δεν με είχες βρίσει, κάποιος άλλος στο έκανε.

Heritage86 έγραψε:Όπως και νάχει,εγώ στηρίζω την επιλογή σου να ψηφίσεις κυριάκο μητσοτάκη.

Πολλή επιμονή! Μάλλον για να με κάνεις να πω τι ψηφίζω.

Heritage86 έγραψε:Επίσης εύχομαι αν ποτέ χρειαστείς εσύ ή άτομα που αγαπάς υπηρεσίες υγείας/παιδείας,να βρεις αυτό που ψάχνεις από τους ιδιώτες του χώρου.

Έχουμε φροντίσει για αυτό οικογενειακώς. Ασφάλιση από 10 χρονών με γονείς στο δημόσιο, άρα δεν είχαν πολλή πίστη στην ασφάλιση δημοσίου από τότε, καταλαβαίνεις ότι οι δικοί μου μάζευαν όταν οι άλλοι έτρωγαν.

Heritage86 έγραψε:Για την ώρα γνωρίζω πολλούς ρουφιανοφοροφυγάδες που ενώ ψηφίζουν κούλη,είναι απίστευτα καρμίρηδες να πληρώνουν την 70άρα για τον ιδιώτη ιατρό και καταφεύγουν στα δημόσια που πρακτικά λαμβάνουν δωρεάν.
Και στην Αγγλία έχει πολλούς πλουσιόγυφτους που πάνε στο NHS.Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο.Είναι ο νέος πατριωτισμός που λέει και ο ψυχικά διαταραγμένος.

Και για την υγεία έχω την ίδια άποψη με την παιδεία! Είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια! Οι διαγνωστικές και οι θεραπευτικές παρεμβάσεις και όχι η ξενοδοχειακή εξυπηρέτηση 5 αστέρων!
Αν όμως ο άλλος θέλει να πληρώσει μονόκλινο με ανέσεις γιατί να μην το έχει;
0 .
https://elefthero.net/viewtopic.php?f=6&t=7399 Απορία:αν ήταν free ομοφυλοφιλία/παιδεραστία στην αρχαία Ελλάδα,ξέρουμε gay ζευγάρια της εποχής;Αν οι νόμοι του Σόλωνα δεν απαγόρευαν σε ομοφυλόφιλους να πολιτεύονται, να γίνονται ιερείς,να κυκλοφορούν στην αγορά, ξέρουμε gay ιερέα, πολιτικό;

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Μαρ 2018, 16:03

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Παιδεία ,όχι εκπαίδευση. Αλλά έχουμε την ανωμαλία ,τύποι που έμειναν ξύλα απελέκητα σε σχολεία με ξύλινη διδασκαλία αρχαίων και θρησκευτικών να σκίζουν τα ρούχα τους για να μην αλλάξει η διδασκαλία αρχαίων και θρησκευτικών. Μετά τους φταίει ο Σόρος που δεν παίρνει κανένας τα παιδιά τους ούτε για χαμάληδες και όχι ο εαυτός τους που τα άφησαν με 0 γνώσεις.

Φαντασου να γεμισει η χωρα 20 εκ. τετοιους. Καταστροφη θα ναι

Ερμής έγραψε:Δεν εξετάζω τους λόγους που δεν έχουν παιδί, εξετάζω το οτι δεν έχουν και οτι σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες είναι τεράστιο το ποσοστό. Και μη μου πει κανείς οτι αυτό έχει σχέση με τα οικονομικά.

Και τα οικονομικα ειναι αλλα και η αλλαγη προτυπων
Δεν εχει την ιδια αιγλη οπως παλια η αποκτηση παιδιου.

Δεν το βρισκω κακο, δεν κανουν ολοι για γονεις
0 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 22 Μαρ 2018, 16:05

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:Αυτό ήθελα να σε ρωτήσω, πες μας μερικές συγκεκριμένες, πρακτικές εφαρμογές του 5G και για εμάς τους τεχνολογικά αναλφάβητους, πέραν της ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων

ΥΓ: την γιαγιά ας πούμε, θα την φέρνεις σπίτι με τηλεκατευθυνομενο?

Ναι .Θα οδηγείς το αυτοκίνητο σου απ το λάπτοπ σου ,όπως σήμερα οδηγεί ένα πολεμικό drone ένας πιλότος.
Θα έχουμε ικανές ταχύτητες που ένας ανάπηρος θα μπορεί να κινηθεί με εξωσκελετό.
Λεωφορεία ,ταξί κλπ ,θα κινούνται χωρίς οδηγό. Χτες ένα πειραματικό αμάξι της Uber σκότωσε μια στις ΗΠΑ.
Θα μπορεί να χειρουργήσει ρομποτικά ένα συνηθισμένο περιστατικό κάποιος απ την Αθήνα στη Κάλυμνο με τον αγροτικό γιατρό να λειτουργεί επικουρικά.
Θα αρχίσει να αναπτύσεται ρεαλιστική 3D τεχνολογία εικόνας.
Δεν υπάρχει όριο. Απλά σκέψου τότε που τηλεφωνούσες βάζοντας δάχτυλα στις τρύπες του καντράν ,σε σχέση με το viber τώρα και κάνε αναγωγή ότι στο αντίστοιχο διάστημα στο μέλλον θα έχεις αντίστοιχη εξέλιξη επι 1000. Εγώ πιστεύω ότι θα αλλάξουν ριζικά όλες οι κοινωνικές δομές. Καλύτερα ή χειρότερα ,άγνωστον.

Καταλαβαίνω. Βέβαια θα αλλάξουν ριζικά κοινωνικές δομές. Και μια παρατήρηση είναι οτι όλη αυτή η τεχνολογική εξέλιξη αυξάνεται αλματωδώς σε μικροτερο χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες νομίζω.

Πάντως, όλο αυτό, σίγουρα θα βοηθήσει σε πολλά επιμέρους την ανθρωπότητα αλλά εμένα, διαισθητικώς κυρίως, με τρομάζει. Είναι κάτι πολύ μεγάλο και μου μοιάζει αρκετά αποστασιοποιημένο από τον Ανθρωπο στις εφαρμογές του.
Με τρομάζει να με υπερβαίνει μαζικά και σε τέτοιο μέγεθος η τεχνολογία, και ως άτομο και ως κοινωνία.
0 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 22 Μαρ 2018, 16:05

Ερμής έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Δεν ειναι προσωπικη επιθεση, αλλα εσυ εχεις παιδι?
Αν οχι, τοτε για παρομοιους λογους δεν θα χουν και οι 40αρες

Δεν εξετάζω τους λόγους που δεν έχουν παιδί, εξετάζω το οτι δεν έχουν και οτι σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες είναι τεράστιο το ποσοστό. Και μη μου πει κανείς οτι αυτό έχει σχέση με τα οικονομικά.

Εννοείται ότι έχει σχέση κυρίως με τα οικονομικά. Το 1930 έκαναν 9 παιδιά ,πέθαιναν τα 3 μέχρι τα 5 , άλλο 1 σε πόλεμο ,τα υπόλοιπα απο 10 χρονών στο χωράφι ,αν 1 έφτανε γυμνάσιο ήταν γουάου. Σήμερα ακούς από ζευγάρι που τα κατάφερε στα 47 με την 6η εξωσωματική ότι δεν το πήγα σε δημόσιο σχολείο αν ακι τσέκαρα ότι είναι μια χαρά δάσκαλοι ,πρόγραμμα ,υποδομές αλλά αποφάσισα να το γράψω στην τσουτσουνοελληνική αγωγή με 9.000 το χρόνο γιατί έχει μετά δραστηριότητα σκράμπλ και θα είναι συμμαθητής με την εγγονή της αδελφής του Μειμαράκη. Αν δεν είναι καθαρά οικονομία όλο αυτό ,τι είναι?
1 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Μαρ 2018, 16:07

Σουβλίτσα έγραψε:Καταλαβαίνω. Βέβαια θα αλλάξουν ριζικά κοινωνικές δομές. Και μια παρατήρηση είναι οτι όλη αυτή η τεχνολογική εξέλιξη αυξάνεται αλματωδώς σε μικροτερο χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες νομίζω.

Πάντως, όλο αυτό, σίγουρα θα βοηθήσει σε πολλά επιμέρους την ανθρωπότητα αλλά εμένα, διαισθητικώς κυρίως, με τρομάζει. Είναι κάτι πολύ μεγάλο και μου μοιάζει αρκετά αποστασιωποιημένο από τον Ανθρωπο στις εφαρμογές του.
Με τρομάζει να με υπερβαίνει μαζικά και σε τέτοιο μέγεθος η τεχνολογία, και ως άτομο και ως κοινωνία.

Δεν ειναι τοσο ''τρομακτικο'' οσο ακουγεται, απλως σου ειναι ξενο.

Οπως αν σου ελεγαν πριν 30 χρονια οτι θα μιλας με αγνωστους μεσα απο ενα κουτακι και μια οθονη και καλωδια τηλεφωνου, μπορει να φρικαρες, αλλα σημερα ειναι κοινοτυπια, ετσι και αντιστοιχα αυτο που σε τρομαζει οπως το ακους, θα ναι η καθημερινοτητα σε 20 χρονια
0 .

Άβαταρ μέλους
Nito
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Nito » 22 Μαρ 2018, 16:07

Ερμής έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:
Δεν ειναι προσωπικη επιθεση, αλλα εσυ εχεις παιδι?
Αν οχι, τοτε για παρομοιους λογους δεν θα χουν και οι 40αρες

Δεν εξετάζω τους λόγους που δεν έχουν παιδί, εξετάζω το οτι δεν έχουν και οτι σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες είναι τεράστιο το ποσοστό. Και μη μου πει κανείς οτι αυτό έχει σχέση με τα οικονομικά.

Γενικά όντως δεν έχει να κάνει με την οικονομία. Στην Ελλάδα όμως υπάρχει και μια "ειδική" υπογεννητικότητα που σχετίζεται με την ανεργία και την οικονομική ανασφάλεια. Δεν ήταν έτσι τα πράματα πριν το 2007.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Μαρ 2018, 16:09

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
Ερμής έγραψε:

Εννοείται ότι έχει σχέση κυρίως με τα οικονομικά. Το 1930 έκαναν 9 παιδιά ,πέθαιναν τα 3 μέχρι τα 5 , άλλο 1 σε πόλεμο ,τα υπόλοιπα απο 10 χρονών στο χωράφι ,αν 1 έφτανε γυμνάσιο ήταν γουάου. Σήμερα ακούς από ζευγάρι που τα κατάφερε στα 47 με την 6η εξωσωματική ότι δεν το πήγα σε δημόσιο σχολείο αν ακι τσέκαρα ότι είναι μια χαρά δάσκαλοι ,πρόγραμμα ,υποδομές αλλά αποφάσισα να το γράψω στην τσουτσουνοελληνική αγωγή με 9.000 το χρόνο γιατί έχει μετά δραστηριότητα σκράμπλ και θα είναι συμμαθητής με την εγγονή της αδελφής του Μειμαράκη. Αν δεν είναι καθαρά οικονομία όλο αυτό ,τι είναι?

Σημερα το καθε παιδι ειναι 10 φορες πιο ''ακριβο'' αλλα και οι γονεις δινουν πιο πολυ αξια στο καθενα.

Μην δουλευομαστε, πριν εναν αιωνα που εκαναν απο 10 παιδια χεσμενα τα ειχαν, μονα τους μεγαλωναν επι της ουσιας.
1 .

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 22 Μαρ 2018, 16:10

Βλέπε Ρομά.
1 .

Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Σουβλίτσα » 22 Μαρ 2018, 16:11

Λαχουρένιος έγραψε:
Σουβλίτσα έγραψε:Καταλαβαίνω. Βέβαια θα αλλάξουν ριζικά κοινωνικές δομές. Και μια παρατήρηση είναι οτι όλη αυτή η τεχνολογική εξέλιξη αυξάνεται αλματωδώς σε μικροτερο χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες νομίζω.

Πάντως, όλο αυτό, σίγουρα θα βοηθήσει σε πολλά επιμέρους την ανθρωπότητα αλλά εμένα, διαισθητικώς κυρίως, με τρομάζει. Είναι κάτι πολύ μεγάλο και μου μοιάζει αρκετά αποστασιωποιημένο από τον Ανθρωπο στις εφαρμογές του.

Δεν ειναι τοσο ''τρομακτικο'' οσο ακουγεται, απλως σου ειναι ξενο.

Οπως αν σου ελεγαν πριν 30 χρονια οτι θα μιλας με αγνωστους μεσα απο ενα κουτακι και μια οθονη και καλωδια τηλεφωνου, μπορει να φρικαρες, αλλα σημερα ειναι κοινοτυπια, ετσι και αντιστοιχα αυτο που σε τρομαζει οπως το ακους, θα ναι η καθημερινοτητα σε 20 χρονια

Μακάρι αλλα διαισθητικά, δεν μπορώ να το αναλύσω τώρα, εξακολουθώ να το βρίσκω τρομακτικό, το scale αλλάζει, καταλαβαινω οτι πρόκειται για μια τερατώδη κλίμακα οργάνωσης της ατομικής και κοινωνικής ζωής σε βάσεις δεδομένων και "έξυπνων εφαρμογών".
Κι αισθητικά δηλαδή που το σκέφτομαι, δεν μου αρέσει.
Ήδη νοιώθω μια πικρή νοσταλγία για εποχές παλαιότερες, οπου ναι μεν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι διευκολύνσεις με σήμερα αλλά υπήρχε μια διαφορετική αίσθηση των πραγμάτων: στην επαφή με τους άλλους ανθρώπους και το περιβάλλον.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 22 Μαρ 2018, 16:12

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Βλέπε Ρομά.

Aκριβως, χωρια που οσα γεννιοντουσαν με προβλημα τα αφηναν να πεθανουν :rolleyes:

Φουλ υπερεκτιμημενη η παραδοσιακη κοινωνια, μεσα στη σκατιλα
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”