sharp έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:To κρατος εκανε αυτο που ηθελαν οι νεοφιλελε μαρξικες ιδεοληψιες: αφησε το τιμονι στους κολλητους επιχειρηματιες και ειδαμε που επενδυσαν
Πού;
φιξεντ.

sharp έγραψε:Λαχουρένιος έγραψε:To κρατος εκανε αυτο που ηθελαν οι νεοφιλελε μαρξικες ιδεοληψιες: αφησε το τιμονι στους κολλητους επιχειρηματιες και ειδαμε που επενδυσαν
Πού;

Διάδοχος έγραψε:sharp έγραψε:Πού;
Τράπεζες, κατασκευαστικές, διυλιστήρια, ναυτιλία.

Διάδοχος έγραψε:Οργισμένος έγραψε:Χωρις τις απαραιτητες μεταρρυθμισεις αυτα που λες ειναι κενο γραμμα. Το ολο παιχνιδι χαθηκε ακριβως διοτι δεν αφυπνιστικε ο βιοχανικος κλαδος στην Ελλαδα με το φτηνο χρημα του ευρω. Απο κει και περα, να ξερεις οτι εν γενει αυτο που εγινε τοτε ηταν κατι σαν μονοπαραγωγικη οικονομια δλδ το ολο χρημα επεσε σε καταναλωση κατασκευες και ολοι ασχολουνταν με αυτα. Οπως η καταρα των ορυκτων, κατι αντιστοιχο. Εκει λοιπον θα επρεπε το κρατος να διαφυλαξει ως νυκτοφυλαξ τις αγορες και να καμει τις απαραιτητες μεταρρυθμισεις ωστε να ζωντανεψει μια δυναμικη εξαγωγικη βαρια βιομηχανια , βλεπε Τσεχικο μοντελου , και σημερα ολα θα τα διαφορετικα.
Ομως τι να καμομε η κοκακολα ειναι κακια...
Εκτός πραγματικότηταςΗ Τσεχία ήταν χώρα με παράδοση στην βαριά βιομηχανία. Μέταλλα, οχήματα, βιομηχανικές μηχανές, αεροδιαστημική. Και πριν τον σοσιαλισμό, και επι σοσιαλισμού, και μετά.
Γενικά, αυτές οι πίπες, γιατί δεν κάναμε ότι αυτός ή ο άλλος, είναι απλά πίπες. Μαγικές συνταγές και μαντζούνια. Η Ελλάδα χρειαζόταν ένα μοντέλο στα δικά της μέτρα και δυνατότητες.

sharp έγραψε:Διάδοχος έγραψε:Τράπεζες, κατασκευαστικές, διυλιστήρια, ναυτιλία.
Και γιατί είναι κακό αυτό, δεν κατάλαβα τι λέτε.

sharp έγραψε:Ρε συ όργι τι μεταρρυθμίσεις ονειρεύεσαι; Εδώ ξέρω κόσμο που δεν έχει email ακόμα.

sharp έγραψε:Εμένα ποιος θα μού πει, γιατί η Ελλάδα δεν είναι μπροστά στο software;

sharp έγραψε:Προπολεμικά η Βουλγαρία είχε την επωνυμία Πρωσία των Βαλκανίων.
Εμένα ποιος θα μού πει, γιατί η Ελλάδα δεν είναι μπροστά στο software; Γιατί να μην φτιάχνει φοβερά προγράμματα, να τα εξάγει κλπ; Δεν θέλει πολύ κεφάλαιο. Μυαλό, θέληση και πειθαρχία θέλει. Μήπως λείπουν αυτά;