Τι είναι αυτός ρε;

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
paul25
Rookie poster
Rookie poster

Re: Τι είναι αυτός ρε;

Δημοσίευσηαπό paul25 » 26 Μαρ 2018, 21:04

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:E πως, αφού λες ότι το τρεντ γενικά είναι μισθοφορικοί στρατοί.

Αυτό ήταν μια απάντηση που έδωσα στο Μπιζέλι για το ερώτημα της "αφού δεν πάτε στο στρατό, τι θα κάνουμε για να νοιώθουμε ασφαλείς;" (δεν το διατύπωσε έτσι αλλά αυτό εννοούσε με τη ζωγραφιά στον Ερντογαν.) και της είπα μια πρακτική λύση που όντως είναι γενική τάση τα τελευταία χρόνια, τον μισθοφορικό στρατό. Έπειτα επενέβεις εσύ για να μου πεις ότι για το λίγο πληθυσμό της χώρας μας δεν γίνεται αυτό και συμφώνησα μαζί σου επαναπροτείνωντας να είναι υβριδικός, μισθοφορικός για τη πρώτη κρυάδα και οι έφεδροι μετά όταν χειροτερεύει το πράγμα. Δεν είμαι στρατιωτικός για να σου πω πως θα βρεθεί πρακτική λύση για να γεφυρωθεί το χάσμα έλλειψης επιθυμίας νέων για στράτευση και σεβασμού του τρόπου ζωής που θέλουν να ακολουθήσουν από τη μια με το να διατηρηθεί ένα αξιόμαχο επίπεδο στρατού.απο την άλλη. Σου εκθέτω την κατάσταση ως έχει, ο σημερινός παγκοσμιοποιημένος κοσμοπολίτης νέος είναι απολιτικός και μη-στρατεύσιμος (τουλάχιστον για την ώρα). Πως θα αντιμετωπισθεί αυτό, δεν γνωρίζω. Πως θα αντιμετωπισθεί παγκόσμια και πως για τη χώρα μας; Δεν γνωρίζω, αφήνω για σένα τις πρακτικές λύσεις.

Σχετικά με την αντιπαράθεση μας με τον Φινλαδικό στρατό ξεκίνησε πάνω στη βάση του παρωχημένου και προοδευτικού,απο τη θέση που ξεκίνησα όταν μπηκα στο νήμα. Αυτό ενισχύθηκε και απο το δικό σου ποστ για τη Φινλανδία που ήταν αυτό:

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:
paul25 έγραψε:
Αν θες την άποψη μου και πολύ καλά κάνανε, το είδωλο του μαχητή ήταν για τις παλιές πολεμοχαρείς κοινωνίες, στη σημερινή δική μας κοινωνία θεωρείται παντελώς οπισθοδρομικό και παρωχημένο σε σύγκριση με το είδωλο του επιτυχημένου καριερίστα νέου που επικρατεί. Φαντάσου ότι ο στρατός ήταν αγγαρεία ακόμα και τις εποχές της ύψιστης Εθνικοφροσύνης και των συχνών πολέμων της χώρας τους προηγούμενους αιώνες, πόσο μάλλον σήμερα. Ως κοινωνίες πάμε μπροστά, όχι πίσω, το κακό είναι οτι ο καθένας το κάνει με το δικό του ρυθμό.

https://en.wikipedia.org/wiki/Conscription_in_Finland

Εικόνα

Finnish conscript unit of guerrilla infantry

https://alchetron.com/Finnish-Defence-Forces

Aυτοί όμως εκπαιδεύονται κανονικά.

Δηλαδή το πόσταρες ως απάντηση στο ποστ μου για το παρωχημένο είδωλο μαχητή για να μου πεις προφανώς ότι "δεν είναι όλοι έτσι, να στη Φινλανδία πάνε όλοι και το χαίρονται", αν και είναι υποχρεωτικός εν τούτοις θα το δεχθώ διότι έχει εσωτερική επιλογή να πας είτε εθελοντής σε κοινωνικά έργα, είτε σε στρατιωτική εκπαίδευση και πολλοί διαλέγουν το δεύτερο.

Αν δεν το πόσταρες με αυτή τη πρόθεση ξεκαθάρισε το. Εγω έτσι το έχω εκλάβει.
0 .

blackpaint
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό blackpaint » 26 Μαρ 2018, 21:06

Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Εμένα πάντως το πρόβλημά μου στον στρατό δεν ήταν οι διάφοροι μαλάκες, η κούραση, η αδικία, κλπ, αλλά οι συνθήκες υγιεινής.

Proud to be ο περίεργος που κυκλοφορούσε με τα απολυμαντικά :s_cool

Σε μια μοναδα που πηγα οι υπονομοι ειχαν πλημυρισει διπλα στους θαλαμους και βρωμαγε,εκαναν βδομαδες να το φτιαξουν. Οι θαλαμοι ειχαν ολα τα τζαμια σπασμενα, τα σκουπιδια ξεχειλιζαν απο τους καδους και αδεσποτοι σκυλοι κοιμοντουσαν στα κρεβατια των φανταρων. Στα δε μαγειρεια, οι κατσαριδες χορευαν πανω στα καζανια οταν σερβιραν το φαι, και ολοι ειχαν συνηθισει, νορμαλ πραγματα. Καποια στιγμη καναμε καθαριοτητες στα μαγειρεια και το καραβανι ζηταει να καθαρισουμε με μαχαιρι τη γλιτσα απο τις γωνιες. Μου ζηταει να καθαρισω τη γλιτσα απο το καπακι της αποχετευσης. Το κανω,και μετα θελέι να το καθαρισω και απο μεσα. Του λεω, δεν υπαρχει περιπτωση, δεν εχω κανει εμβολια (οτι μαλακια μου ρθε στο κεφαλι εκεινη την ωρα)., Με βριζει και παει να το κανει αυτος, Ανοιξε την πυλη της κολασεως, ξεχυθηκε ενα ποταμι κατσαριδες πανω του, μιλαμε για εκατονταδες, χιλιαδες, ταινια φρικης δηλαδη, Ο τυπος αρχιζει να τιναζεται σα νευροσπαστο, να τα κανει λιμπα στην κουζινα, και να ξερναει. Ξερεις κατι: Το διασκεδασα αυτο που παθε. Χαρηκα που ταν αυτος κι οχι εγω. Ας προσεχε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 26 Μαρ 2018, 21:08

blackpaint έγραψε:
Διάδοχος Θεότροπος έγραψε:Εμένα πάντως το πρόβλημά μου στον στρατό δεν ήταν οι διάφοροι μαλάκες, η κούραση, η αδικία, κλπ, αλλά οι συνθήκες υγιεινής.

Σε μια μοναδα που πηγα οι υπονομοι ειχαν πλημυρισει διπλα στους θαλαμους και βρωμαγε,εκαναν βδομαδες να το φτιαξουν. Οι θαλαμοι ειχαν ολα τα τζαμια σπασμενα, τα σκουπιδια ξεχειλιζαν απο τους καδους και αδεσποτοι σκυλοι κοιμοντουσαν στα κρεβατια των φανταρων. Στα δε μαγειρεια, οι κατσαριδες χορευαν πανω στα καζανια οταν σερβιραν το φαι, και ολοι ειχαν συνηθισει, νορμαλ πραγματα. Καποια στιγμη καναμε καθαριοτητες στα μαγειρεια και το καραβανι ζηταει να καθαρισουμε με μαχαιρι τη γλιτσα απο τις γωνιες. Μου ζηταει να καθαρισω τη γλιτσα απο το καπακι της αποχετευσης. Το κανω,και μετα θελέι να το καθαρισω και απο μεσα. Του λεω, δεν υπαρχει περιπτωση, δεν εχω κανει εμβολια (οτι μαλακια μου ρθε στο κεφαλι εκεινη την ωρα)., Με βριζει και παει να το κανει αυτος, Ανοιξε την πυλη της κολασεως, ξεχυθηκε ενα ποταμι κατσαριδες πανω του, μιλαμε για εκατονταδες, χιλιαδες, ταινια φρικης δηλαδη, Ο τυπος αρχιζει να τιναζεται σα νευροσπαστο, να τα κανει λιμπα στην κουζινα, και να ξερναει. Ξερεις κατι: Το διασκεδασα αυτο που παθε. Χαρηκα που ταν αυτος κι οχι εγω. Ας προσεχε.

Greek army! :enamorado:
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Katanas
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Katanas » 26 Μαρ 2018, 21:09

stavmanr έγραψε:Διάβασα ότι είσαι γυναίκα (δεν το γνωρίζω).
Δεν ξεκινάς το πλέξιμο για να είσαι σε φόρμα ώστε όταν χρειαστεί να μπορείς να βοηθήσεις από την πλευρά σου; ;)

Οχι! Στρατο να παει μονιμας...πρασινο-σκουφιτσα ή κοκκινο-σκουφιτσα...
0 .
~
CoRfU
~

blackpaint
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό blackpaint » 26 Μαρ 2018, 21:10

stavmanr έγραψε:
Katanas έγραψε:Ποιο αποδοτικος...

Πιο αποδοτικός στην εκπαίδευση σημαίνει πιο ...εκπαιδευτικός. Δηλαδή, να τρέχεις όλη μέρα σε πορείες και βολές, να βγαίνεις τακτικά σε ασκήσεις σε πεδίο μάχης, να κάνεις αναγνωρίσεις σε ορεινές και πεδινές περιοχές, να γνωρίζεις το όπλο σου απ' έξω κι ανακατωτά, να κάνεις τακτική γυμναστική, να διδάσκεσαι τακτικές μάχης και πολεμική θεωρία, να κάνεις θεωρητική και πρακτική μάθηση διαβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον και με πενιχρά μέσα κ.ο.κ.
Σωστά τα γράφω;

εχεις ιδεα ποσο στοιχιζουν αυτα;
0 .

Άβαταρ μέλους
Katanas
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Katanas » 26 Μαρ 2018, 21:15

blackpaint έγραψε:εχεις ιδεα ποσο στοιχιζουν αυτα;

Δις; ε και; ας κοψουμε μισθους και συνταξεις....helloooo...
0 .
~
CoRfU

~

blackpaint
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό blackpaint » 26 Μαρ 2018, 21:18

Katanas έγραψε:
blackpaint έγραψε:εχεις ιδεα ποσο στοιχιζουν αυτα;

Δις; ε και; ας κοψουμε μισθους και συνταξεις....helloooo...

κατι παλικαρια που γνωρισα μαυροσκουφηδες τωρα, βολη δεν εχουν κανει ακομα καμια και τους εχουν καθε μερα εξοδουχους γιατι δε φτανει το συσιτιο.
Πρωτα τους φανταρους θα λιωσουν και μετα θα κοψουν κανα επιδομα.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 26 Μαρ 2018, 21:21

blackpaint έγραψε:
stavmanr έγραψε:
Πιο αποδοτικός στην εκπαίδευση σημαίνει πιο ...εκπαιδευτικός. Δηλαδή, να τρέχεις όλη μέρα σε πορείες και βολές, να βγαίνεις τακτικά σε ασκήσεις σε πεδίο μάχης, να κάνεις αναγνωρίσεις σε ορεινές και πεδινές περιοχές, να γνωρίζεις το όπλο σου απ' έξω κι ανακατωτά, να κάνεις τακτική γυμναστική, να διδάσκεσαι τακτικές μάχης και πολεμική θεωρία, να κάνεις θεωρητική και πρακτική μάθηση διαβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον και με πενιχρά μέσα κ.ο.κ.
Σωστά τα γράφω;

εχεις ιδεα ποσο στοιχιζουν αυτα;

Από προσωπική γνώση κι εμπειρία, σχεδόν τίποτα σε σχέση με αυτά που κοστίζουν αχρησιμοποίητοι και ασυντήρητοι οπλισμοί, μισθοί μόνιμου προσωπικού που απλά μπαίνει και βγαίνει στα στρατόπεδα χτυπώντας κάρτες, τάισμα και πότισμα στρατιωτών που δεν μπορούν να κινηθούν σε βασικούς σχηματισμούς κλπ.
Σε ουλαμό αρμάτων, που ήμουν έφεδρος αξιωματικός, δούλευε επί της ουσίας μόνο ένα στα τέσσερα άρματα, κι εκείνο για να κλείνουμε τα μάτια του Ταξίαρχου όταν δεχόμασταν ελέγχους.
Γνώρισα ΕΝΑΝ και μοναδικό πραγματικό γνώστη του όπλου και άριστο πυροβολητή κι ελάχιστους μέτριους προς καλούς οδηγούς αρμάτων.
Όταν έδινες μία διαταγή σε μόνιμο υπαξιωματικό για αυτονόητη υπηρεσία (σήμερα έχουμε συντήρηση πυροβόλου), εκείνος έτρεχε σε όλο το στρατόπεδο να βρει τον ένα και μοναδικό στρατιώτη της ίλης, ώστε να του μεταφέρει την διαταγή.

Και μιλάμε για το τρίτο σε σημαντικότητα και ισχύ όπλο του στρατού μετά την αεροπορία και το ναυτικό... :pardon:
0 .

Άβαταρ μέλους
Katanas
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Katanas » 26 Μαρ 2018, 21:22

blackpaint έγραψε:
Katanas έγραψε:Δις; ε και; ας κοψουμε μισθους και συνταξεις....helloooo...

κατι παλικαρια που γνωρισα μαυροσκουφηδες τωρα, βολη δεν εχουν κανει ακομα καμια και τους εχουν καθε μερα εξοδουχους γιατι δε φτανει το συσιτιο.
Πρωτα τους φανταρους θα λιωσουν και μετα θα κοψουν κανα επιδομα.

Ε να ανοιξει η Γομα να φτιαξουν κανα εργο να μπει ζεστο χρημα...
Τεμπελιδες... :LoL:
0 .
~
CoRfU

~

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Μαρ 2018, 22:00

blackpaint έγραψε:

:o :o :o

Αμα ηξερα οτι παιζουν τετοια απο πριν, θα παιρνα τρελοχαρτο
0 .

Επιστροφή σε “Διεθνή”