Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Μήπως είσαι κι εσύ ΚΚΕ;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Μάιος 2023, 22:11

BaKXOS_Lysios έγραψε:Εντάξει, το 'χεσες κι εσύ τώρα ...
Πως θα είναι η κατάσταση δηλαδή όταν θα έρθει ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα; Θα έχει μετατραπεί η ΕΕ σε ΕΣΣΔ; Μα σε αυτή την περίπτωση δεν θα μας ρωτήσουν αν θέλουμε κι εμείς σοσιαλισμό :D

Ακόμα καλύτερα :D

Δεν είναι λίγο "μεταφυσικό" και μετα-προφητικο να λες ότι η επανάσταση θα γίνει σε περιρρέουσες συνθήκες ιδανικές για σοσιαλισμό; :pardon:

Δεν εννοώ απαραίτητα αυτό, αν και είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο. Για να μπορέσει να επικρατήσει μια τέτοια επανάσταση στην Ελλάδα, πέρα από το διεθνές σκηνικό, θα πρέπει η κεντρική εξουσία να έχει αποδυναμωθεί και απονομιμοποιηθεί εντελώς και ο κόσμος να έχει φτάσει στα όρια του ώστε να μας δώσει ευκαιρία να πάρουμε την εξουσία. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να έχει γίνει κάτι πολύ χοντρό πχ περιφερειακός ή παγκόσμιος πόλεμος στον οποίο εμπλέκεται η Ελλάδα άμεσα, ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου, γενικευμένη αστάθεια κλπ. Σίγουρα δε θα συμβεί σε νορμάλ συνθήκες πάντως όπως φαντάζεται ο Προχέλ.

Έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες η κουβέντα και δεν διαθέτω κρυστάλλινη σφαίρα σαν τον λαικιστή φίλο μας τον Διάδοχο για να σου πω τι θα γίνει με ακρίβεια. Το Κόμμα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μαζεύει δυνάμεις και να είναι έτοιμο μέχρι να του δωθεί η κατάλληλη ευκαιρία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Μάιος 2023, 22:14

Προέλλην έγραψε:Ε να πούμε για την Βενεζουέλα τότε που εμφανίστηκε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Και ΦΠΑ μείωσε, και κρατικοποιήσεις έκανε, και φόρους στους πλουσίους έβαλε, και δάνεια χάρισε, και σπίτια έσωσε, αλλά κυρίως, είχε και ένα απο τα πιο εύκολα αξιοποίησιμο και μεγαλύτερο κοίτασμα ορυκτών πόρων στον πλανήτη.
Τι έφταιγε, ότι δεν εφάρμοσε φούλ κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία;

Δεν είναι κομμουνιστική χώρα η Βενεζουέλα. Καπιταλισμό έχει. Πάλι καλά που δεν μου είπες για την Ελλάδα επί Αντρέα :D

Μου αρέσει πάντως που απ'όλα όσα είπαμε σκάλωσες με την μείωση του ΦΠΑ λες και είναι το πιο ριζοσπαστικό μέτρο που μπορεί να σκεφτεί κανείς. Αλήθεια, όταν ο κρυφαΚούλης λέει ότι θα καταργήσει τελείως το τέλος επιτηδεύματος μέχρι το '27 εκεί γιατί δεν τρελαίνεσαι? :giggle02:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Μάιος 2023, 22:17

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ε να πούμε για την Βενεζουέλα τότε που εμφανίστηκε μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Και ΦΠΑ μείωσε, και κρατικοποιήσεις έκανε, και φόρους στους πλουσίους έβαλε, και δάνεια χάρισε, και σπίτια έσωσε, αλλά κυρίως, είχε και ένα απο τα πιο εύκολα αξιοποίησιμο και μεγαλύτερο κοίτασμα ορυκτών πόρων στον πλανήτη.
Τι έφταιγε, ότι δεν εφάρμοσε φούλ κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία;

Δεν είναι κομμουνιστική χώρα η Βενεζουέλα. Καπιταλισμό έχει. Πάλι καλά που δεν μου είπες για την Ελλάδα επί Αντρέα :D

Μου αρέσει πάντως που απ'όλα όσα είπαμε σκάλωσες με την μείωση του ΦΠΑ λες και είναι το πιο ριζοσπαστικό μέτρο που μπορεί να σκεφτεί κανείς. Αλήθεια, όταν ο κρυφαΚούλης λέει ότι θα καταργήσει τελείως το τέλος επιτηδεύματος μέχρι το '27 εκεί γιατί δεν τρελαίνεσαι? :giggle02:

Δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Εφάρμοσε όμως όλα αυτά τα λαϊκίστικα που ζητάτε εν μέσω καπιταλισμού (ΦΠΑ, τζάμπα σπίτια, κλπ), και με το πολύ παραπάνω. Kαι είχε/έχει χρήμα να ρέει απο το πετρέλαιο και αέριο.
Τι πήγε στραβά;

Αργεντινή, παρόμοια, αρνήθηκε τα χρέη στα αρπακτικά (λες και οι κάτοχοι ομολόγων είναι κάτι τύποι με ημίψηλα καπέλα), εφάρμοσε λεφτοδενδρικά μέτρα, όλο το λαϊκίστικο πακέτο σας. Σήμερα, μετά απο τόσα χρόνια λαϊκισμού, ακόμη παραπαίει και έχει πάνω απο 100% πληθωρισμό.
Τι πήγε στραβά;
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Μάιος 2023, 22:21

Προέλλην έγραψε:Δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Εφάρμοσε όμως όλα αυτά τα λαϊκίστικα που ζητάτε εν μέσω καπιταλισμού (ΦΠΑ, τζάμπα σπίτια, κλπ), και με το πολύ παραπάνω. Kαι είχε/έχει χρήμα να ρέει απο το πετρέλαιο και αέριο.
Τι πήγε στραβά;

Οι περισσότερες καπιταλιστικές χώρες σκατότρυπες είναι. Δεν μου κάνει εντύπωση. Που κολλάει ακριβώς σε μια κουβέντα γύρω από τον σοσιαλισμό η Βενεζουέλα?

Δεν μίλησα πουθενά για τζάμπα σπίτια επί καπιταλισμού αλλά δεν πειράζει, μην πτοείσαι, πες και άλλες πίπες :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Μάιος 2023, 22:25

Προέλλην έγραψε:Αργεντινή, παρόμοια, αρνήθηκε τα χρέη στα αρπακτικά (λες και οι κάτοχοι ομολόγων είναι κάτι τύποι με ημίψηλα καπέλα), εφάρμοσε λεφτοδενδρικά μέτρα, όλο το λαϊκίστικο πακέτο σας. Σήμερα, μετά απο τόσα χρόνια λαϊκισμού, ακόμη παραπαίει και έχει πάνω απο 100% πληθωρισμό.
Τι πήγε στραβά;

Που κολλάει η Αργεντινή βρε πουλάκι μου? Μα καλά, έχει βαρέσει 40άρια στην Γερμανία και πέταξες μπλου σκρην? Και μη χειρότερα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 09 Μάιος 2023, 22:31

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Εφάρμοσε όμως όλα αυτά τα λαϊκίστικα που ζητάτε εν μέσω καπιταλισμού (ΦΠΑ, τζάμπα σπίτια, κλπ), και με το πολύ παραπάνω. Kαι είχε/έχει χρήμα να ρέει απο το πετρέλαιο και αέριο.
Τι πήγε στραβά;

Οι περισσότερες καπιταλιστικές χώρες σκατότρυπες είναι. Δεν μου κάνει εντύπωση. Που κολλάει ακριβώς σε μια κουβέντα γύρω από τον σοσιαλισμό η Βενεζουέλα?

Δεν μίλησα πουθενά για τζάμπα σπίτια επί καπιταλισμού αλλά δεν πειράζει, μην πτοείσαι, πες και άλλες πίπες :laugh1:

Δλδ τώρα τι, να τρέχω πίσω απο τα ποστς σου για αύξηση φορολογίας μερισμάτων, μειώσεις ΦΠΑ, στεγαστικά προγράμματα, μη βιωσιμότητα του χρέους ως έχει, κλπ; Όλα αυτά, τα γράφεις ως άμεσα ευκολάκια σε συνθήκες καπιταλισμού, όχι ως μέτρα σοσιαλιστικής οικονομίας.
Σου επισήμανα χώρες που έκαναν τέτοια και που βρίσκονται σήμερα. Φυσικό είναι να μην σου αρέσει, και τώρα να τα ρίχνεις στον καπιταλισμό. ΟΚ, δεν θες να μιλάς άλλο γι αυτά.

Για την Κούβα και την Β. Κορέα και την σοσιαλιστική οικονομία, πχ κεντρικό σχεδιασμό, και πάλι δεν θες να μιλάς, γιατί εκεί η επανάσταση έγινε υπό άλλες ιστορικές συνθήκες.

Για την μελλοντική πιθανή ΕΛ σοσιαλιστική οικονομία, πάλι δεν θες να μιλάς, γιατί, τι τώρα, χαρτορίχτρες είμαστε, όλα θα γίνουν και θα είναι εντάξει, γιατί έτσι.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Μάιος 2023, 22:44

Προέλλην έγραψε:Δλδ τώρα τι, να τρέχω πίσω απο τα ποστς σου για αύξηση φορολογίας μερισμάτων, μειώσεις ΦΠΑ, στεγαστικά προγράμματα, μη βιωσιμότητα του χρέους ως έχει, κλπ; Όλα αυτά, τα γράφεις ως άμεσα ευκολάκια σε συνθήκες καπιταλισμού, όχι ως μέτρα σοσιαλιστικής οικονομίας.
Σου επισήμανα χώρες που έκαναν τέτοια και που βρίσκονται σήμερα. Φυσικό είναι να μην σου αρέσει, και τώρα να τα ρίχνεις στον καπιταλισμό. ΟΚ, δεν θες να μιλάς άλλο γι αυτά.

Για την Κούβα και την Β. Κορέα και την σοσιαλιστική οικονομία, πχ κεντρικό σχεδιασμό, και πάλι δεν θες να μιλάς, γιατί εκεί η επανάσταση έγινε υπό άλλες ιστορικές συνθήκες.

Για την μελλοντική πιθανή ΕΛ σοσιαλιστική οικονομία, πάλι δεν θες να μιλάς, γιατί, τι τώρα, χαρτορίχτρες είμαστε, όλα θα γίνουν και θα είναι εντάξει, γιατί έτσι.

Πάλι τα ίδια. Πάλι βάζεις λόγια στο στόμα μου.

Κοίτα, έχω καταλάβει τι κάνεις. Θες σώνει και καλά να τσακωθείς με κάποιον λαικιστή, κατά προτίμηση ζαίο, γιατί απλά είσαι contrarian και την βρίσκεις με τις κόντρες (σεβαστό, τα έχω κάνει και γω αυτά). Έλα όμως που δεν σου βγαίνει γιατί είμαστε 3 και ο κούκος εδώ πέρα, ο Αριστός και ο Βαλλόν (οι συνήθεις ύποπτοι) λείπουν, και τρώγεσαι να βρεις κάποιον να φαγωθείς.

Οπότε τι κανείς, βρίσκεις κάποιον (σήμερα έτυχε να είμαι εγώ), διαστρεβλώνεις τις θέσεις του ώστε να χωρέσει στο κουτάκι του λαικιστή και βαράς κατά των σκιάχτρων που δημιούργησες για να δημιουργήσεις ένα debate λαικιζμού-αντιλαικιζμού με το στανιό. Εγώ δεν μπορώ να αποδεικνύω σε κάθε ποστ ότι είμαι ελέφαντας και να απολογούμαι για θέσεις που δεν διατύπωσα ποτέ. Στην αρχή νόμιζα ότι όντως παρεξήγησες, αλλά όταν το κάνεις επανειλλημένα τότε γίνεται επί σκοπού και το έχεις κάνει και σε άλλες συζητήσεις αυτό.

Πάντως επειδή το πήρες τόσο προσωπικά το θέμα με τον ΦΠΑ θα στείλω υπόμνημα στον Κουτσούμπα να μην τον κατεβάσει όταν γίνει πρόεδρος της ΛΔ Ελλάδας. Αν θες πες μου σε τι ποσοστό θες να βρίσκεται για να μην χαλάσει η ζαχαρένια σου και μου ταράζεσαι :D Δε θα τα χαλάσουμε εκεί :fico:
0 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 09 Μάιος 2023, 22:44

Λαχουρένιος έγραψε: ο κρυφαΚούλης

:laugh1: :laugh1: :laugh1:
Έμαθα και κάτι που δεν είχα ξανακούσει σήμερα, σε καλό σου :D
1 .

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 09 Μάιος 2023, 22:51

Λαχουρένιος έγραψε:
BaKXOS_Lysios έγραψε:Εντάξει, το 'χεσες κι εσύ τώρα ...
Πως θα είναι η κατάσταση δηλαδή όταν θα έρθει ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα; Θα έχει μετατραπεί η ΕΕ σε ΕΣΣΔ; Μα σε αυτή την περίπτωση δεν θα μας ρωτήσουν αν θέλουμε κι εμείς σοσιαλισμό :D

Ακόμα καλύτερα :D

Δεν είναι λίγο "μεταφυσικό" και μετα-προφητικο να λες ότι η επανάσταση θα γίνει σε περιρρέουσες συνθήκες ιδανικές για σοσιαλισμό; :pardon:

Δεν εννοώ απαραίτητα αυτό, αν και είναι και αυτό ένα ενδεχόμενο. Για να μπορέσει να επικρατήσει μια τέτοια επανάσταση στην Ελλάδα, πέρα από το διεθνές σκηνικό, θα πρέπει η κεντρική εξουσία να έχει αποδυναμωθεί και απονομιμοποιηθεί εντελώς και ο κόσμος να έχει φτάσει στα όρια του ώστε να μας δώσει ευκαιρία να πάρουμε την εξουσία. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να έχει γίνει κάτι πολύ χοντρό πχ περιφερειακός ή παγκόσμιος πόλεμος στον οποίο εμπλέκεται η Ελλάδα άμεσα, ραγδαία πτώση του βιοτικού επιπέδου, γενικευμένη αστάθεια κλπ. Σίγουρα δε θα συμβεί σε νορμάλ συνθήκες πάντως όπως φαντάζεται ο Προχέλ.

Έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες η κουβέντα και δεν διαθέτω κρυστάλλινη σφαίρα σαν τον λαικιστή φίλο μας τον Διάδοχο για να σου πω τι θα γίνει με ακρίβεια. Το Κόμμα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μαζεύει δυνάμεις και να είναι έτοιμο μέχρι να του δωθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

Εντάξει αυτά όλα ακούγονται σαν μονόδρομος - καλύτερη εναλλακτική λύση όχι ακριβώς "επανάσταση". Επανάσταση (όπως την οραματίστηκαν και οι ιεράρχες του κομμουνισμού) σημαίνει κάτι άλλο. Ανατροπή της υπάρχουσας τάξης με κάθε μέσο.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 09 Μάιος 2023, 22:54

BaKXOS_Lysios έγραψε:Εντάξει αυτά όλα ακούγονται σαν μονόδρομος - καλύτερη εναλλακτική λύση όχι ακριβώς "επανάσταση". Επανάσταση (όπως την οραματίστηκαν και οι ιεράρχες του κομμουνισμού) σημαίνει κάτι άλλο. Ανατροπή της υπάρχουσας τάξης με κάθε μέσο.

Σε έχασα κάπου :sgrat:
0 .

Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”