Παραίτηση διευθυντή Λυκείου με καταγγελίες: «Αλήθεια αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση;»

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: Παραίτηση διευθυντή Λυκείου με καταγγελίες: «Αλήθεια αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση;»

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Απρ 2023, 21:27

Απο που κι ως που άξιοι;
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Re: Παραίτηση διευθυντή Λυκείου με καταγγελίες: «Αλήθεια αυτή είναι η περιβόητη αξιολόγηση;»

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 23 Απρ 2023, 21:37

Προέλλην έγραψε:Απο που κι ως που άξιοι;

Πήρες ένα μικρό δείγμα από αυτά που αναφέρει ότι έχει κάνει στο σχολείο του και κανείς δεν τα έλαβε υπόψιν. Επίσης παραιτείται από τη θέση διευθυντή (θα μπορούσε να κρατήσει τη θέση σε άλλο σχολείο και δεν το έκανε).
Αν όλα αυτά δεν σου λένε τίποτα για το "δίκαιο" και την "αντικειμενικότητα" του συστήματος που πάνε να εφαρμόσουν παρά το βρίσκεις"κλαψωμουνικο λογυδριο για εσωτερική κατανάλωση " κλπ δεν μπορώ να κάνω κάτι.
:nocomment5:
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Απρ 2023, 21:46

Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.

Αυτό που όλοι μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε, είναι ότι δεν γίνεται το 100% των εκπαιδευτικών να είναι άξιοι, γιατί έτσι.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 23 Απρ 2023, 21:56

Προέλλην έγραψε:Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.

Αυτό που όλοι μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε, είναι ότι δεν γίνεται το 100% των εκπαιδευτικών να είναι άξιοι, γιατί έτσι.

Δεν γίνεται, δεν έγινε ποτέ και πουθενά και (σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις) καμία αξιολόγηση δεν θα το ανασχεσει. Get used to it and go on with your lives... :yesyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 23 Απρ 2023, 22:03

Διάβασα τα όσα είπατε. Σε αυτή τη φάση θέλω να προσθέσω κάτι έτσι όπως το βιώνω εγώ.Θεωρώ το επάγγελμα του εκπ/κού εξαιρετικά στρεσσογόνο. Ναι εντάξει και άλλα επαγγέλματα έχουν στρες αλλά δεν είναι το ίδιο στρες που λέω εγώ. Το να προσθέτεις επιπλέον στρες και να έχεις τους εκπ/κους μονίμως under pressure ειλικρινά δεν ξέρω πού μπορεί να οδηγήσει αυτό.
Πάντως σίγουρα σε όχι κάτι καλό για τα παιδιά.

Ακούω και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς αλλά the bottom line είναι ότι εμείς είμαστε αυτοί που μπαίνουμε μέσα στις τάξεις και βλέπουμε τι λειτουργεί και τι όχι.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Απρ 2023, 23:52

bizeli έγραψε:Διάβασα τα όσα είπατε. Σε αυτή τη φάση θέλω να προσθέσω κάτι έτσι όπως το βιώνω εγώ.Θεωρώ το επάγγελμα του εκπ/κού εξαιρετικά στρεσσογόνο. Ναι εντάξει και άλλα επαγγέλματα έχουν στρες αλλά δεν είναι το ίδιο στρες που λέω εγώ. Το να προσθέτεις επιπλέον στρες και να έχεις τους εκπ/κους μονίμως under pressure ειλικρινά δεν ξέρω πού μπορεί να οδηγήσει αυτό.
Πάντως σίγουρα σε όχι κάτι καλό για τα παιδιά.

Ακούω και τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς αλλά the bottom line είναι ότι εμείς είμαστε αυτοί που μπαίνουμε μέσα στις τάξεις και βλέπουμε τι λειτουργεί και τι όχι.

Kαι που το ξέρεις αυτό; :dunno:

Αυτό που λες είναι ότι έχεις στρες στην δουλειά σου. 9 στους 10 εργαζόμενους διαφόρων επαγγελμάτων λένε το ίδιο, με λιγότερη ή περισσότερη βασιμότητα.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 24 Απρ 2023, 16:02

Προέλλην έγραψε:Ο κύριος αξιολογήθηκε αρνητικά. Δεν είναι ο μόνος. Σε μια διαδικασία αξιολόγησης, η κατανομή θα μοιάζει καπως έτσι

Εικόνα

Oι περισσότεροι θα βαθμολογηθούν μέτρια, κάποιοι άριστα, κάποιοι αρνητικά.

Οι αρνητικά βαθμολογηθέντες θα κλαίγονται. Δεν βλέπω κάτι το περίεργο.

Γιατί σώνει και καλά έτσι? Θα μπορούσε οι περισσότεροι να είναι πάνω ή κάτω του μετρίου.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Απρ 2023, 19:47

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Ο κύριος αξιολογήθηκε αρνητικά. Δεν είναι ο μόνος. Σε μια διαδικασία αξιολόγησης, η κατανομή θα μοιάζει καπως έτσι

Εικόνα

Oι περισσότεροι θα βαθμολογηθούν μέτρια, κάποιοι άριστα, κάποιοι αρνητικά.

Οι αρνητικά βαθμολογηθέντες θα κλαίγονται. Δεν βλέπω κάτι το περίεργο.

Γιατί σώνει και καλά έτσι? Θα μπορούσε οι περισσότεροι να είναι πάνω ή κάτω του μετρίου.

Θεωρητικά, ναι, μπορείς να έχεις και άλλες κατανομές https://www.itl.nist.gov/div898/handboo ... eda366.htm

αλλά η πράξη λέει ότι το πιθανότερο είναι να καταλήξεις σε μια τέτοια κατανομή, γι αυτό και πέρα απο γκαουσιανή, καλείται και κανονική.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
BaKXOS_Lysios
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό BaKXOS_Lysios » 24 Απρ 2023, 21:03

Λαχουρένιος έγραψε:
Προέλλην έγραψε:Γιατί σώνει και καλά έτσι? Θα μπορούσε οι περισσότεροι να είναι πάνω ή κάτω του μετρίου.

Θα μπορούσε χίλια δύο αναλόγως τα κριτήρια που θα έβαζες.
Ένας από τους λόγους που δεν εμπιστεύομαι την αξιολόγηση είναι ότι δεν λαμβάνει υπόψιν έναν ισολογισμό μεταξύ των κριτηρίων/απαιτησεων που θέτει στον εκπαιδευτικό με τις ενδεχόμενες απαιτήσεις παροχών από το σχολείο προς τον εκπαιδευτικό καθώς και πολλές άλλες παραμέτρους όπως κοινωνικά κριτήρια του δυναμικού των μαθητών κλπ.
Το να θέτεις τέτοια καθολικά κριτήρια χωρίς να λαμβάνεις τέτοιες παραμέτρους υπόψιν είναι σαν να εμπιστεύεσαι (αυτού του είδους) την αξιολόγηση σαν να προέρχεται από κάποια αυταποδεικτη αυθεντία όπως η Βίβλος.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 25 Απρ 2023, 00:01

απο τον καιρο της ιδανικης πολιτείας του πλατωνα μεχρι τον καπιταλισμο και τον
κομμουνισμο ακομη δεν εχουμε καταφερει να ρυθμίσουμε τις αναγκες της κοινωνιας
δημιουργουμε περισσοτερους επιστημονες απο οσους χρειαζομαστε

και επειδη δεν μου αρεσουν τα ολοκληρωτα καθεστωτα θα πρεπει χθες κιολας
να ρυθμισουμε τους αριθμους με δημοκρατικα μεσα

και αυτο γινεται μονο με αυστηρες αξιολογησεις σε ολα τα επιπεδα
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Κοινωνία”