Ο Τίτο πρώτος σε δημοσκόπηση στην Σερβία!

Όλες οι διεθνείς ειδήσεις.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Ο Τίτο πρώτος σε δημοσκόπηση στην Σερβία!

Δημοσίευσηαπό Adminović » 12 Σεπ 2018, 10:20

'71 έγραψε:Ναι αλλά μιλάμε για μειονότητες που ανοικτά προσπάθησαν να διαλύσουν τη χώρα σε συνεργασία με μεγάλες δυνάμεις που τις χρησιμοποίησαν.

LOL :laugh1: :laugh1:

Το ίδιο μπορούσε πχ να ισχυριστεί και η Κροατία ή άλλα κράτη για τη σέρβικη μεινονότητα ή πχ η Βουλγαρία για την τούρκικη μειονότητα. Αλλά παρόλα αυτά, την αναγνωρίζει.

Μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ελλάδας, Τουρκίας έγιναν ανταλλαγές πληθυσμών.
Μην μπλέκεις ανόμοια πράγματα.

Δε ξέρω αν έχεις καταλάβει για τι μιλάμε ειδικά στην πολιτισμένη γερμανία,έχουμε να κάνουμε με τέτοια καταπίεση που οδήγησε στο να μετατραπεί ένας μη γερμανικός λαός όπως οι Πρώσσοι σε γερμανικότερους των γερμανών και σε καταστροφικό μιλιταρισμό.

Αυτά πες τα στον sharp που νομίζει ότι οι Πολωνοί έπιασαν κότσους τους Ούννους. :D
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 12 Σεπ 2018, 10:29

sharp έγραψε:
'71 έγραψε:Σαφέστατα.Το να έχω ζήσει εγώ ο ίδιος στη χώρα αναφοράς και να γνωρίζω τα καθημερινά ήθη και έθιμα του λαού.Αυτό που αποκαλείται διαφθορά στην Ελλάδα δεν είναι τίποτα περισσότερο από την πίστη σε μια αρρωστημένου τύπου ατομικότητα και οικογενειακή νοοτροπία που οδηγεί την κοινωνία σε γενικότερο βούλιαγμα.Και την Κίνα τη βγάζουν υπερ-διεφθαρμένη οι σχετικές έρευνες αυτό δεν εμποδίζει τη χώρα να παρουσιάζει καλές επιδόσεις στην τεχνολογία και την οικονομία γενικώς.Επίσης οι κατηγορίες για διαφθορά έχουν να κάνουν και με τις προτεσταντικές παραφυάδες που ξεπήδησαν από τον καθολικισμό και τον ιουδαϊσμό στη χώρα αυτή.

"Το ρουσφέτι είναι απόρροια των διαπροσωπικών σχέσεων", είχε πει κάποτε ένας (νομίζω πασόκος, δεν θυμάμαι). Σωστό μέχρι πριν δεκαετίες, τώρα πια δεν ισχύει, γίνεται αποκλειστικά για λάδωμα ή προσωπικό όφελος.

Αυτό με τον προτεσταντισμό έχει γίνει τελευταία μόδα στην Ελλάδα. Όταν τα έγραφε όμως ο Βέμπερ ήταν μέσα στη Βιομηχανική Επανάσταση. Ειδικά στη Γερμανία οι πλούσιοι είναι στις Καθολικές πολιτείες και όχι στις Προτεσταντικές τις οποίες σε επίπεδο Ομοσπονδίας εδώ και χρόνια "ταΐζουν". Και αυτό επομένως δεν ισχύει πλέον.

Με "χώρα αναφοράς" υποθέτω εννοείς την Τσεχία ή συμπεραίνεις από τη ζωή σου στην Ελλάδα;

Η διαφθορά εμποδίζει την Δημοκρατία. Αυτό ως προς την Κίνα και γενικότερα, καθότι είναι το σημαντικότερο.

Τα μέρη που ψηφίζουν χριστιανοκοινωνιστές ανέβηκαν μετά από λεφτά που έριξε το κράτος στις επιχειρήσεις της περιοχής κυρίως του τεχνολογικού τομέα επί εποχής SPD και όταν ανέλαβε ο μανιώδης καπνιστής καγκελάριος.Κάνεις όμως κάτι άτοπο όταν διαχωρίζεις το γερμανικό λουθηρανισμό από τον καθολικισμό.Στην πράξη ήταν η μετάβαση του πλούτου από τους παπάδες στους αστούς της εποχής,κατά τα άλλα δεν υπάρχει διαφορά σοβαρή όπως υπάρχει με τον καλβινισμό για παράδειγμα.Στην Τσεχία αναφέρομαι προφανώς και δε θεωρώ ότι είμαι σε θέση να δηλώσω τι γίνεται εκεί καθώς δεν την έχω ζήσει.Η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη χώρα,το γνωρίζω γιατί ζω εδώ.Η δυτικού τύπου δημοκρατία είναι αστική δικτατορία και με πολιτικούς όρους είναι ολιγαρχία.Γενικά οτιδήποτε έχει σαν πολιτιστική μήτρα τη Ρώμη και το μεταλατινικό κόσμο είναι ολιγαρχία και γι'αυτό όλα αυτά τα μορφώματα καπηλεύτηκαν με τη μέθοδο κοπτοραπτικής τον πλάτωνα.Και οι κομμουνιστές δημοκρατία έλεγαν ότι εφάρμοζαν και μάλιστα η δικτατορία του προλεταριάτου ήταν η άσκηση συστηματικής βίας ενάντια στους αστούς στο όνομα του προλεταριάτου.Επομένως όλα είναι σχετικά.Στην πραγματική δημοκρατία αθηναϊκού τύπου δεν υπήρχε αυτό που λέμε σήμερα ψήφος αλλά η κλήρωση,αν πεις όμως τώρα σε όλους ότι καταργείται η ψήφος όλοι θα το θεωρήσουν αντιδημοκρατικό.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 12 Σεπ 2018, 10:41

Κάνεις όμως κάτι άτοπο όταν διαχωρίζεις το γερμανικό λουθηρανισμό από τον καθολικισμό.

Τον διαχωρισμό τον κάνει ο Βέμπερ στο βιβλίο του και στα συμπεράσματά του καταλήγει ύστερα από παρατηρήσεις που έκανε στη Γερμανική κοινωνία τότε. Από εκεί πηγάζουν τα περί "Προτεσταντικής Ηθικής". Το είχα διαβάσει πριν 20 χρόνια και είχα εντυπωσιαστεί. Σήμερα το βλέπω διαφορετικά.

Η Δημοκρατία δεν περιορίζεται στην ψήφο, αυτό είναι το λιγώτερο και προσωπικά σε συζητήσεις έχω αναφερθεί στην κληρωση. Το να πρέπει όμως να έχεις γνωριμίες προκειμένου να βρεις δουλειά (ακόμη και στον ΙΤ) είναι βαθιά αντιδημοκρατικό.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Σεπ 2018, 13:31

sharp έγραψε:Δεν ισχύουν αυτά που λες και δεν ξέρω αν τα λες από άγνοια.

Στη Γερμανία τα παιδιά των μεταναστών κάνουν ελληνικά μόνο στα ελληνικά σχολεία.

Η Πολωνία άλλαξε όλα τα ονόματα στην Σιλεσία και από Γερμανικά π.χ. Stettin έγιναν Sczezin ή πώς τεσπα.... γράφεται στα σλάβικα...

Για να μην πω για τους Ρώσους που το ιστορικό Königsberg πατρίδα του μέγιστου Kant το λένε Kaliningrad (ιεροσυλία). Τι προσφέρει το Kaliningrad σήμερα.... βότκα ίσως :laugh1:

Δεν μιλαμε εδω για μεταναστες, αλλα για μειονοτητες λαων που ζουσαν στην γεωγραφικη περιοχη πριν συμπεριληφθουν στο ελληνικο κρατος. Οι σλαβοι της ελληνικης Μακεδονιας και οι τουρκοι της Δ. Θρακης δεν ειναι μεταναστες οπως οι ελληνες της Γερμανιας ας πουμε.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 12 Σεπ 2018, 15:03

Λαχουρένιος έγραψε:
sharp έγραψε:Δεν ισχύουν αυτά που λες και δεν ξέρω αν τα λες από άγνοια.

Στη Γερμανία τα παιδιά των μεταναστών κάνουν ελληνικά μόνο στα ελληνικά σχολεία.

Η Πολωνία άλλαξε όλα τα ονόματα στην Σιλεσία και από Γερμανικά π.χ. Stettin έγιναν Sczezin ή πώς τεσπα.... γράφεται στα σλάβικα...

Για να μην πω για τους Ρώσους που το ιστορικό Königsberg πατρίδα του μέγιστου Kant το λένε Kaliningrad (ιεροσυλία). Τι προσφέρει το Kaliningrad σήμερα.... βότκα ίσως :laugh1:

Δεν μιλαμε εδω για μεταναστες, αλλα για μειονοτητες λαων που ζουσαν στην γεωγραφικη περιοχη πριν συμπεριληφθουν στο ελληνικο κρατος. Οι σλαβοι της ελληνικης Μακεδονιας και οι τουρκοι της Δ. Θρακης δεν ειναι μεταναστες οπως οι ελληνες της Γερμανιας ας πουμε.

Υπάρχει Κροατική μειονότητα όπως την εννοείς;
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 12 Σεπ 2018, 16:01

Κροατες συγκεκριμενα οχι, αλλα σλαβομακεδονες ναι.
0 .

sharp
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό sharp » 12 Σεπ 2018, 19:20

Λαχουρένιος έγραψε:Κροατες συγκεκριμενα οχι, αλλα σλαβομακεδονες ναι.

Για Κροάτες λέγαμε όμως. Επομένως ο Κροάτης που μεγαλώνει στην Ελλάδα είναι όπως ο Έλληνας μετανάστης στην Κροατία.

Σλαβομακεδόνες δεν υπάρχουν πια, μόνο Βόρειοι και Νότιοι :P
0 .

Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Υπερκουλτουριάρης » 12 Σεπ 2018, 20:10

Adminović έγραψε:Οι γονείς μου, όπως και εγώ, μεγάλωσαν με τα γνωστά παραμυθάκια των απογόνων του Περικλέους. Μέχρι να ψαχτω εγώ (που κι εγώ από αλλού κάτι διάβασα και ήρθε το αρχικό ερέθισμα), δεν ήξεραν κάτι.

Το ίδιο και συγγενείς ή φίλοι, συντοπίτες, που τους έχω αναλύσει πώς έχει το θέμα.

Γενικώς, δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο ενθουσιώδεις όταν μαθαίνουν την αλήθεια, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις έντονου έως πολύ θερμού ενθουσιασμού. Στάνταρ πάντως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα.

Ο φαδερ, τα αδέρφια, οι θείοι και τα ξαδέρφια μου γουστάρουν πολύ και σαφώς αυτοπροσδιορίζονται ως Κροάτες. :D

Δηλαδή για να καταλάβω, όταν γεννηθηκες πίστευες πως είσαι Ελληνας, το ίδιο και το σοι σου.
Έπειτα μόνος σου ανακάλυψες την απώτερη Κροατική καταγωγή. Οι συγχωριανοί σου φρίκαραν, αλλά η στενή οικογένεια σου, άρχισε να πηγαίνει πάσο, μέχρι που μυήθηκε στον Κροάτικο εθνικισμό;
΄H εσύ άρχισες να τρολάρεις καλά και λες μια ενδιαφέρουσα ιστορία ή σε τρολάρουν αυτοί από αγάπη.
Με τους σλάβους μην τρελαίνεσαι. Οι Βούλγαροι τελευταίως δηλώνουν Θράκες και θεωρούν πως έχουν κοινή καταγωγή με τους σύγχρονους Ελληνες και Ιταλούς, τον σλαβισμό τον αρνούνται, πράγμα εν μερη αληθές,αφού εχουν αρκετα μεσογειακά χαρακτηριστικά, είναι πιο κοντά σε εμάς παρά σε καθαρά σλαβικούς λαούς. Οι Σερβοι είναι 50/50. Οι σκοπιανοί το ίδιο. Καθαρά ανόθευτο σλαβικό στοιχείο,είδα σε κάποια κομμάτια της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας.
Γενικά νομίζω πως η υποδιαίρεση των φυλών σε έθνη, είναι ψύλλοι στα άχυρα και εμείς οι βαλκάνιοι είμαστε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, με επικρατούσα την ρωμαίικη καταγωγή. Σύντομα θα ενωθούμε με Αλέξη πρωθυπουργό, έτσι και αλλιώς όλοι οι γύρω είναι ελληνομανείς όσο οι λατινοαμερικάνοι με τους βόρειους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 12 Σεπ 2018, 20:37

Υπερκουλτουριάρης έγραψε:Με τους σλάβους μην τρελαίνεσαι. Οι Βούλγαροι τελευταίως δηλώνουν Θράκες και θεωρούν πως έχουν κοινή καταγωγή με τους σύγχρονους Ελληνες και Ιταλούς, τον σλαβισμό τον αρνούνται, πράγμα εν μερη αληθές,αφού εχουν αρκετα μεσογειακά χαρακτηριστικά, είναι πιο κοντά σε εμάς παρά σε καθαρά σλαβικούς λαούς. Οι Σερβοι είναι 50/50. Οι σκοπιανοί το ίδιο. Καθαρά ανόθευτο σλαβικό στοιχείο,είδα σε κάποια κομμάτια της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας.

Από αυτά τα μέρη κατάγομαι. :D

Οι Βούλγαροι, αν έχεις παρακολουθήσει όσα γράφω, είναι -μαζί με τους Σλαβομακεδόνες- ίσως οι πιο γνήσιοι Βαλκάνιοι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι υπολοιποι Σλάβοι τους θεωρούν κάτι σαν "μαύρα πρόβατα" και ούτε είναι τυχαίο που οι περιοχές τους ήταν τίγκα στους Βλάχους και θεωρούνται από τις κύριες κοιτίδες των Βλάχων. Έπονται οι Σέρβοι, οι οποίοι οριακά ισως μπορούν να θεωρηθούν σλάβικος λαός.

Και στην ελληνική πλευρά της Μακεδονίας πάντως έχει πολλούς με βουλγαρικές ή σερβικές ρίζες. Παίζει να είσαι ένας από αυτούς.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 12 Σεπ 2018, 20:43

Adminović έγραψε:Από αυτά τα μέρη κατάγομαι. :D

Οι Βούλγαροι, αν έχεις παρακολουθήσει όσα γράφω, είναι -μαζί με τους Σλαβομακεδόνες- ίσως οι πιο γνήσιοι Βαλκάνιοι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που οι υπολοιποι Σλάβοι τους θεωρούν κάτι σαν "μαύρα πρόβατα" και ούτε είναι τυχαίο που οι περιοχές τους ήταν τίγκα στους Βλάχους και θεωρούνται από τις κύριες κοιτίδες των Βλάχων. Έπονται οι Σέρβοι, οι οποίοι οριακά ισως μπορούν να θεωρηθούν σλάβικος λαός.

Και στην ελληνική πλευρά της Μακεδονίας πάντως έχει πολλούς με βουλγαρικές ή σερβικές ρίζες. Παίζει να είσαι ένας από αυτούς.

Με έχεις ιντριγκάρει πολύ με αυτά τα σλαβοθεσσαλικά. Ειλικρινά επειδή έχω σχετικά περίεργο επίθετο (δεν φαίνεται να έχει κάποια ελληνική ρίζα), ψήνομαι να σου το στείλω για να μου πεις αν έχει σλάβικη ετυμολογία.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Επιστροφή σε “Διεθνή”