Adminović έγραψε:Οι γονείς μου, όπως και εγώ, μεγάλωσαν με τα γνωστά παραμυθάκια των απογόνων του Περικλέους. Μέχρι να ψαχτω εγώ (που κι εγώ από αλλού κάτι διάβασα και ήρθε το αρχικό ερέθισμα), δεν ήξεραν κάτι.
Το ίδιο και συγγενείς ή φίλοι, συντοπίτες, που τους έχω αναλύσει πώς έχει το θέμα.
Γενικώς, δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο ενθουσιώδεις όταν μαθαίνουν την αλήθεια, αν και υπάρχουν και περιπτώσεις έντονου έως πολύ θερμού ενθουσιασμού. Στάνταρ πάντως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα.
Ο φαδερ, τα αδέρφια, οι θείοι και τα ξαδέρφια μου γουστάρουν πολύ και σαφώς αυτοπροσδιορίζονται ως Κροάτες.
Δηλαδή για να καταλάβω, όταν γεννηθηκες πίστευες πως είσαι Ελληνας, το ίδιο και το σοι σου.
Έπειτα μόνος σου ανακάλυψες την απώτερη Κροατική καταγωγή. Οι συγχωριανοί σου φρίκαραν, αλλά η στενή οικογένεια σου, άρχισε να πηγαίνει πάσο, μέχρι που μυήθηκε στον Κροάτικο εθνικισμό;
΄H εσύ άρχισες να τρολάρεις καλά και λες μια ενδιαφέρουσα ιστορία ή σε τρολάρουν αυτοί από αγάπη.
Με τους σλάβους μην τρελαίνεσαι. Οι Βούλγαροι τελευταίως δηλώνουν Θράκες και θεωρούν πως έχουν κοινή καταγωγή με τους σύγχρονους Ελληνες και Ιταλούς, τον σλαβισμό τον αρνούνται, πράγμα εν μερη αληθές,αφού εχουν αρκετα μεσογειακά χαρακτηριστικά, είναι πιο κοντά σε εμάς παρά σε καθαρά σλαβικούς λαούς. Οι Σερβοι είναι 50/50. Οι σκοπιανοί το ίδιο. Καθαρά ανόθευτο σλαβικό στοιχείο,είδα σε κάποια κομμάτια της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας.
Γενικά νομίζω πως η υποδιαίρεση των φυλών σε έθνη, είναι ψύλλοι στα άχυρα και εμείς οι βαλκάνιοι είμαστε πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, με επικρατούσα την ρωμαίικη καταγωγή. Σύντομα θα ενωθούμε με Αλέξη πρωθυπουργό, έτσι και αλλιώς όλοι οι γύρω είναι ελληνομανείς όσο οι λατινοαμερικάνοι με τους βόρειους.