Περί ζωγραφικής ο λόγος

Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Περί ζωγραφικής ο λόγος

Δημοσίευσηαπό bizeli » 13 Ιούλ 2021, 22:45

Ρε συ υποτίθεται ζωγραφίζεις για να σε ηρεμεί.
Εσύ κάθε φορά που ζωγραφίζεις τσιτώνεσαι.
Μήπως να αλλάξεις χόμπι;
Αν είναι να βασανίζεσαι δλδ...
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 13 Ιούλ 2021, 23:16

bizeli έγραψε:Ρε συ υποτίθεται ζωγραφίζεις για να σε ηρεμεί.
Μήπως να αλλάξεις χόμπι;

βρε συ δυο φορες ζωγραφισα με μια εβδομαδα αποχη και ναι με κουρασε η ζωγραφικη
γιατι το εκανα υπερβαλλοντας τα παντα ..και οταν ζωγραφιζω θελω να φτιαχνω
αριστουργηματα πραγμα που δεν γινεται και για αυτο εκνευριζομαι αλλα με τον εαυτο μου
οχι με αλλους και σημερα που εχω κοσμο και ειπα να τους παω στον σχοινια με το που το
ειδα το μερος αρρωστησα κυριολεκτικα δεν ξερεις το μερος ειναι μια παραλια τεραστια
με πευκα στο κυμα και υπαρχει ενας δρομος στενος που τον εχουν φραξει
μπορεις να περπατησεις στην παραλια αλλα πιο μεσα δεν μπορεις γιατι ειναι αδιαβατο
υποτιθεται οτι ετσι θα το προστατευσουν και συν οτι ειναι μια μεγαλη περιοχη
οπου μπορουν να βρουν εργασια πολλα ατομα και συγχρονως να το χαρουν ολοι οι αθηναιοι
με υποδομες κλπ ...με λιγα λογια φαντασου τον μεγαλυτερο βλακα που υπαρχει
τετοια λαθη δεν θα τα εκανε και αυτο μου την δινει
και τα ζωα που το αφηνουν να συνεχιζεται χωρις να κατανοουν οτι αυτο δεν εχει σχεση με δεξια
και αριστερα ...και υπαιτιοι ειναι οι οργανωσεις της αριστερας που λυμαινονται τον τοπο
ταχα μ αφορμη την προστασια του παρκου =αυτο δεν ειναι παρκο αλλα η κολαση του δαντη

και καμια φορα δεν ζωγραφισα με την ανεση μου γιατι παντα επιβλεπω και παρεμβαινω
εκει που χρειαζεται ... και για αυτο ειμαι τσιτωμενος που λες αν και εχει γινει τροπος πλεον
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 17 Ιούλ 2021, 20:38

σημερα διαλεξα ενα ποταμακι με μεγαλους και τεραστιους ευκαλυπτους για πρωτη φορα
ζωγραφικη στον αερα αφηνοντας τους αλλους να κολυμπησουν στον σχοινια
...δυο μικρους πινακες 20 επι 20 και 16 επι 16
καταρχην το εκανα για πρωτη φορα ηθελα να χρωματισω τους κορμους με τις σκιες
και το φυλλωμα παιδες δεν ειναι καθολου ευκολο εφαγα τρεις ωρες και το μονο που καταφερα
ειναι να βαλω ενα πρασινο χρωμα με λιγο γαλαζιο και δεν φτανει αυτο αλλα σε λιγο
απο ενα ανοιγμα των φυλλων με κτυπαγε ο ηλιος στο κεφαλι και επειδη βαριομουν
να μεταφερω το τριποδο κοντεψα να παθω ηλιαση -προκειται για γκατεμια με το μοναδικο
ανοιγμα αναμεσα σε σκιες βρηκα εκεινο το σημειο να στησω το τριποδο !!!

τελικως καλα το λενε οτι αν δεν ζωγραφισει κανεις στον αερα δεν μαθαινει τιποτα
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιούλ 2021, 20:11

δευτερη φορα στο ιδιο σημειο αλλα αυτην την φορα χωρις να εχω στο νου μου
τιποτα αλλο εκτος την ζωγραφικη και το αποτελεσμα ηταν σχεδον το ιδιο -ουτε παιδακι
αυτα τα χαλια ... και μετα την πληρη απογοητευση ηρθε η περισκεψη να μαθω το γιατι ρε::::

αναψα την πιπα με τον αρωματικο καπνο και κοιταξα το μερος ξανα και ξανα να καταλαβω
τα λαθη μου και τα προσεξα ενα ενα ..1 ηταν πολλα αυτα που προσπαθησα να τα αποτυπωσω
2 χρησιμοποιησα πολυ χρωμα στο πινελο και μετα ηταν πολυ δυσκολο να το κουμανταρω
3 ημουν πολυ αγχωμενος ...αυτα και ελπιζω την τριτη φορα να φανω ανταξιος
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Ιούλ 2021, 18:21

bizeli έγραψε:Ρε συ υποτίθεται ζωγραφίζεις για να σε ηρεμεί.
Μήπως να αλλάξεις χόμπι;

μυστήριο! σε πιανω αφου εχει περασει καιρος λοιπον η ζωγραφικη με ηρεμει σε αφανταστο βαθμο
και σε κεινο που εκνευριζομαι ειναι γιατι δεν εχω χρονο
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Ιούλ 2021, 18:27

χτες ζωγραφισα και παλι μετα απο ενα μικρο διαλειμμα και η μικρη αυτη αποχη με ωφελησε γιατι ηρθαν
στον εγκεφαλο μου καινουργια πραγματα σχετικα με το χρωμα και με τους τονους
γιατι απο τις πολλες εναλλαγές ζωγραφων και τεχνοτροπιων ειχα ξεχασει ορισμενους τονους
χτες λοιπον ξαναανακάλυψα τους πρασινους χρωματισμους και τονους και μου ειναι πολυ ευκολο πλεον να αναπτυξω
ολες τις πρασινες αποχρωσεις με δυο χρωματα μονο
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Αύγ 2021, 18:52

δεν ζωγραφιζω και λογω ζεστης και λογω να αφομοιωσω ολα οσα εμαθα αυτο το διαστημα

και δεν ξανανεβαζω εργα γιατι ειναι προς πώληση -θυμαστε και αυτα που ελεγε η αγαπητη εσθηρ
μην φανταστειτε ποσα αλλα για τα εξοδα μια χαρα ειναι επισης και το γυμνο που το ζητησανε με δεκα ευρω
θα το δωκω !!! και καπακι θα το ξαναζωγραφισω και θα μου ειναι και πιο ευκολο

επισης αυτες τις μερες μου ερχεται και το τριποδο για την εξοχη που παραγγειλα

ειναι πιο ελαφρυ απο το πανακριβο που εχω και που το λυπομουν να το παρω για εξω
και πιο φθηνο
0 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 03 Αύγ 2021, 21:09

Είχα προσπαθήσει να πάω σε σχολή ζωγραφικής πριν λίγους μήνες με την ελπίδα ότι θα αναδειχθεί το ταλέντο μου (που τελικά δεν είχα ποτέ). Επειδή είμαι ήδη συγγραφέας, σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο αν κατάφερνα να ζωγραφίζω κιόλας. Πολλοί θα δουν και θα θαυμάσουν έναν πίνακα, λιγότεροι θα μπουν στον κόπο να διαβάσουν ένα βιβλίο.
Ζωγράφισα στο πρώτο μάθημα απλά τρισδιάστατα σχήματα, έναν κώνο, έναν κύλινδρο και ένα κύβο. Έμαθα να τα ζωγραφίζω με μολύβι αλλά και με κηρομπογιες ανάλογα με την φωτεινότητα και έμαθα να κάνω και σκιές (στο περίπου). Έμαθα και τους τύπους των μολυβιών. Νομίζω καλά τα πήγα στο πρώτο μάθημα. Νεκρή φύση, τίποτα το πολύ ιδιαίτερο. Έχω ακόμη τις ζωγραφιές σαν ενθύμιο, λέτε να μπορέσω να τις πουλήσω για κάνα σοβαρό ποσό;
Πήγα μετά μια εβδομάδα και στο δεύτερο μάθημα με ομολογουμένως λιγότερο καλή διάθεση. Πάλι νεκρή φύση. Πάλι ο ίδιος κύλινδρος, ο κύβος και ο κώνος αλλά με μια διαφορά. Ο δάσκαλος μου έμαθε να κάνω μικρογραφίες. Έπρεπε να σχεδιάσω έναν σταυρό στο χαρτί με απόλυτη ακρίβεια στα εκατοστά. Ήδη από την αρχή δεν τα πήγα καλά γιατί ξέφευγαν στο μέτρημα αν και ο δάσκαλος με είχε προειδοποιήσει ότι αυτή η διαδικασία θα είναι πολύ βαρετή. Μετά μου έδωσε ένα συρματάκι και έπρεπε να υπολογίζω με αυτό τους πόντους και να αφήνω σημάδια πάνω του. Πολλές πληροφορίες. Δεν καταλάβαινα τίποτα. Απογοητεύτηκα τότε και παρακαλαγα πότε θα φύγω. Για κάποιον λόγο περίμενα η ζωγραφική να είναι ευκολότερη... Φταίω και εγώ που ήθελα τόσο γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα.
Τελικά στο τρίτο μάθημα απλά πλήρωσα σαν κύριος και έφυγα. Δεν με γέμιζε πια. Και όμως θα ήθελα τόσο πολύ να γίνω ένας καλός ή έστω μέτριος ζωγράφος. Πιστεύετε ότι αν ξανά ασχοληθώ κάποια στιγμή στο μέλλον θα τα πάω καλύτερα;
0 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 03 Αύγ 2021, 21:52

Μπορεί κάποιος που δεν έχει ταλέντο στην ζωγραφική να μάθει να ζωγραφίζει;

Ή για να το θέσω αλλιώς: Ο Ντα Βίντσι θα γινόταν ποτέ Ντα Βίντσι και ο Μιχαήλ Άγγελος θα γινόταν ποτέ Μιχαήλ Άγγελος αν δεν γεννιόντουσαν με ταλέντο;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 03 Αύγ 2021, 22:03

και εγω πηγα σε ενα συλλογο της περιοχης πριν χρονια ηταν ολοι μεγαλυτεροι και ειχαν φερει και τα ταπερ με φαγητο
οι κυριες και με εβαλε ο δασκαλος να σχεδιασω ενα βαζο περιμενα ευγενικα μεχρι να τελειωσει η ωρα και δεν ξαναπηγα
αρχισα με τις μπογιες μονος με βιβλια και τωρα με το διαδίκτυο παρακολουθωντας τους ζωγραφους
και προχωρισα αρκετα με το χρωμα τωρα απομενει η ακριβη αποτύπωση στον καμβα δηλαδη να βγω εξω
και να ζωγραφισω οτιδηποτε μετα απο αυτο μπορω να πω οτι ειμαι ενας καλος ζωγραφος
σε ποσο χρονο δεν γνωριζω ακομη οπωσδηποτε ομως το εξω δημιουργει τις βασεις

οχι δεν μπορει να κανει κανεις το οτιδηποτε αν δεν εχει ταλεντο ειναι σαν την ποιηση το γραψιμο κλπ
0 .

Επιστροφή σε “Καλές Τέχνες”